Het Kolonisten van Catan bordspel behoort al jaren tot de meest populaire spellen onder families en vrienden. Wil je Catan kopen, of een van de vele uitdagende uitbreidingen? Dan ben je op ProductenVergelijker.nl aan het juiste adres. We vergelijken de prijzen van verschillende webwinkels en sturen je door naar de shop waar je favoriete Catan spel of uitbreiding op dat moment het voordeligst is. Dan heb je die centjes alvast gewonnen!

Catan

999 GAMES - Catan is een ongelooflijk popul...

Catan - De Zeevaarders

999 GAMES - Geniet van een avontuurlijke re...

Catan Duel version FR

ASMODEE - Plaats je eigen Catan Duel versie...

Catan Junior - Bordspel

999 GAMES - Geef je kinderen een kans om he...

Catan - Basisspel

Catan - Kom in de wereld van Catan en belee...

Catan - Kooplieden & Barbaren

999 GAMES - Catan - Kooplieden & Barbaren i...

Catan bordspel uitbreiding 5-6 spelers

999 GAMES - Word de beste strategieën aan h...

Catan Uitbreiding Piraten en Ontdekkers - Bordspel

999 GAMES - Voel het avontuur met Catan Uit...

Catan Woestijn Speelmaat

999 GAMES - Maak kennis met de Catan Woesti...

Basis set Catan - oranje

Spelspul.nl - De Basis set Catan is een bor...

Bordspellen Catan vergelijken

Het productassortiment van Kolonisten van Catan is gigantisch, met steeds weer nieuwe games voor eindeloos speelplezier. Van het basisspel van Catan tot kaartgames en uitbreidingen, we vertellen je er hieronder meer over, zodat je sneller een keuze kunt maken over wat jouw nieuwe aanwinst in je spellencollectie gaat zijn. Ga je op vakantie? Kies dan bijvoorbeeld voor een Catan Mini-Editie.

Kolonisten van Catan basisspel

In 1995 kwam het fantastische bordspel basisspel Catan op de markt. Het is de bedoeling dat je nederzettingen bouwt, bestaande uit wegen, dorpjes en steden. Hieromheen liggen grondstoffen waarop (elke keer anders) nummertjes geplaatst worden. Grens je met je dorpje of stad aan een grondstof en wordt dat nummer gegooid, dan mag je de betreffende grondstof pakken. Bepaalde combinaties van grondstoffen zorgen ervoor dat je verder kunt bouwen.

Ook kun je kaarten verzamelen, soms met punt, een voordeel zoals straatjes mogen leggen of een ridderkaart, waarmee je iemand kunt blokkeren. Door de langste handelsroute of meeste ridderkaarten te hebben kun je extra punten verzamelen. Wie als eerst bij het afgesproken puntenaantal is (meestal 10 punten), die wint het spel!

Kolonisten van Catan Junior

Voor sommige kids kan het Catan basisspel nog aan de ingewikkelde kant zijn. Daar is niet echt een leeftijd op te plakken, maar kan per kind verschillen. Spelen jullie liever een wat simpelere versie? Kies dan voor Catan Junior. Deze losstaande editie heeft in de basis hetzelfde doel als het basisspel, maar is net iets simpeler en daarnaast wat speelser vormgegeven. Coco de papegaai leidt je door dit spel heen, zodat jij de meeste forten kunt bouwen in deze Junior Catan geïnspireerd op piraten.

Uitbreidingen Kolonisten van Catan

Heb je Catan al zo vaak gespeeld dat je op zoek bent naar nieuwe uitdagingen? Kies dan voor een Kolonisten van Catan uitbreiding. Er zijn er zoveel, dus waar moeten we beginnen? Hieronder noemen we een aantal van de populairste Catan uitbreidingen:

Ook zijn er weer scenario's als uitbreiding op deze uitbreidingen verkrijgbaar, zoals De Legende van de Veroveraars als scenario voor Steden & Ridders. Voor elke uitbreiding is het gebruik van het basisspel overigens een vereiste. Het basis bordspel zet je op en dit speelbord kun je dus vervolgens compleet maken met de inhoud van de Catan uitbreiding.

Kolonisten van Catan kaartspel

Liever vlot Catannen? Voor de standaard spellen kun je toch wel vaak minimaal 1,5 uur uittrekken. Het kaartspel van Catan duurt circa 30 minuten en is relatief simpel te leren. Ook hierbij is het weer je doel om straten, dorpen en steden te bouwen, zonder dat anderen die van je afpakken. Haal jij de meeste overwinningspunten binnen? Naast het Catan kaartspel basisspel zijn er ook hier weer varianten verkrijgbaar, zoals Catan Het Duel, Catan Het Snelle Kaartspel en De Vorsten van Catan. Of ga voor een combi van het Catan Basisspel en Snelle Kaartspel.

Online Catan kopen!

De Catan spellen zijn onverminderd populair en steeds vaker willen mensen zich aan de uitbreidingen wagen. Erg vermakelijk, goed voor uren plezier. Weet jij al welke favoriet je wilt scoren? Maak gebruik van onze handige zoekfunctie, schakel onze filterfunctie in of bekijk alles van Catan op deze pagina van ProductenVergelijker.nl. We sturen je door naar de voordeligste webwinkel, dus zo weet je zeker dat je een goede Kolonisten van Catan aanbieding scoort. Alvast veel speelplezier gewenst!

Aanmelden op onze nieuwsbrief

Ontvang ongeveer 2x per maand de beste aanbiedingen en acties!