Met een koffiemachine met cups (portiesysteem espressomachines) zet je eenvoudig en snel de meest heerlijke kopjes koffie. Het voordeel is dat je bij ieder kopje koffie weer voor een ander smaakje kunt kiezen door simpelweg een andere cup toe te voegen.

Klinkt goed toch, dat afwisselen van meerdere koffiesmaken? Wij zeggen doen! Maar wat is nu de beste koffiecupmachine op de markt? We doken in een onafhankelijke test van de Consumentenbond. In dit artikel presenteren we je de winnaars uit het klassement!

Welke best getest koffiecupmachine wordt jouw nieuwe maatje voor het schenken van die lekkere bakkies? Kies je favoriet en vind op ProductenVergelijker.nl de scherpste koffiecupmachine aanbieding.

Vergelijken koffiecupmachines: best getest Consumentenbond

Als we kijken naar de top 8 van beste koffiecupmachines volgens de Consumentenbond dan zien we dat voornamelijk twee merken de top overheersen, namelijk DeLonghi en Krups. Toch is het opvallend dat er een Sage Nespresso machine op 1 staat. We lichten deze graag aan je toe!

Beste Sage koffiecupmachine: Sage Nespresso Creatista Uno SNE500 Zwart


Beste deal voor dit product:
€349,-

Beste Sage koffiecupmachine: Sage Nespresso Creatista Uno SNE500 Zwart

Met een eindcijfer van 9,3 op basis van scores voor koffiezetten, gebruiksgemak en energieverbruik komt deze Sage Nespresso Creatista Uno SNE500 als beste koffiecupmachine uit de test. Je voegt eenvoudig cups toe en kunt door middel van een automatisch stoompijpje ook melk opschuimen. Bovendien kun je door het aanpassen van de hoeveelheid water espresso, lungo of ristretto bereiden. De temperatuur en hoeveelheid van het water pas je gemakkelijk aan.

Hij is binnen 3 seconden opgewarmd, dus je geniet al snel van je heerlijke bakkie. De inhoud van het waterreservoir is 1,5 liter. De cups worden opgevangen in het bakje, dat je snel kunt legen. Al met al vergt dit portiesysteem weinig onderhoud. Kortom, een apparaat dat zeer eenvoudig in gebruik is. Hij scoort dan ook niet voor niets een 9,9 op het onderdeel gebruiksgemak. Dit met voortreffelijke koffiesmaak met eindcijfer 8,6.


Beste DeLonghi koffiecupmachine: DeLonghi Nespresso Lattissima One EN510.W


Beste deal voor dit product:
€249,- €209,-

Beste DeLonghi koffiecupmachine: DeLonghi Nespresso Lattissima One EN510.W

De tweede plek (en derde plek in andere kleur) in de test van de Consumentenbond wordt geregeerd door de koffiecupmachine van DeLonghi: Nespresso Lattissima One EN510 Wit en Zwart. Met een score van 9,7 op espressokwaliteit is het duidelijk dat dit dé keuze is als je niet kunt wachten op dat perfecte kopje sterke koffie. Tel hier een aantrekkelijke aankoopprijs en groot gebruiksgemak bij op en je komt op een final testoordeel van 9,1.

Het toffe aan dit DeLonghi portiesysteem is dat hij een compact en strak design heeft. Een welkome aanvulling op het aanrechtblad. Je bedient hem via een touchscreen paneel. Zin in een cappuccino? Gebruik dan de melkspecialiteit met verse melk via één druk op de knop. Deze is voorzien van Single Service systeem waarmee je verspilling van melk tegengaat. De inhoud van het waterreservoir is 1 liter, de opwarmtijd 20 seconden. Wordt dit jouw nieuwe koffiecupmachine?


Beste Krups koffiecupmachine: Nespresso CitiZ Cherry Red XN7415


Beste deal voor dit product:
€152,- €151,-

Beste Krups koffiecupmachine: Nespresso CitiZ Cherry Red XN7415

Deze kersenrode Nespresso CitiZ XN7415 van Krups valt op door het bijzondere design. Een ideale keuze wanneer je van een kleurtje houdt (is ook verkrijgbaar in zilver). Hij heeft een relatief laag energieverbruik en scoort tevens hoog op gebruiksgemak en espresso kwaliteit. Daarmee komt hij op een flinke eindscore van 9,0. Bijkomend voordeel is dat hij ook nog eens een interessante aankoopprijs heeft.

De inhoud van het waterreservoir is 1 liter. De waterhoeveelheid per kopje stel je naar wens in. De opwarmtijd is slechts 30 seconden. In het opvangbakje passen maar liefst 10 cups, zodat je minimale tijd kwijt bent aan het zetten van je koffie. Dit model is helaas wat minder geschikt voor de fans van cappuccino, want hij kan geen melk opschuimen. Is dit voor jou geen probleem? Dan is deze stijlvolle rode Krups koffiemachine een goede keuze!


Beste koop koffiecupmachine: Krups Dolce Gusto Infinissima KP173B


Beste deal voor dit product:
€294,- €279,-

Beste koop koffiecupmachine: Krups Dolce Gusto Infinissima KP173B

Bovengenoemde beste koffiecupmachines behoren tot de uitblinkers uit de test. Ben je echter op zoek naar het koffieapparaat aan de beste prijs-kwaliteit? Een budgetmodel dat excelleert in onder andere koffiekwaliteit en gebruiksgemak? Dan is de Krups Dolce Gusto Infinissima KP173B iets voor jou. Met een aankoopprijs lager dan €50 profiteer je absoluut van een goede aanbieding. En met een eindcijfer van 8,6 kunnen we wel stellen dat je hier geen miskoop aan begaat. Hiermee komt hij uit op plek 21 van ruim 75 geteste koffiecupmachines.

De inhoud van het waterreservoir is 1,2 liter. Binnen 30 seconden warm je het apparaat op. Naast koffie en espresso kies je ook voor cappuccino en latte macchiato. Hiervoor gebruik je een speciale melkpoedercup. Deze beste koop portiesysteem is wat minder luxe dan zijn voorgangers, maar is de beste keuze voor iedereen die een voordelige en kwalitatieve manier zoekt om de lekkerste koffies te bereiden.


Conclusie beste koffiecupmachine 2021

Welke koffiecupmachine is jouw favoriet? Aan jou om te bepalen of je een merkvoorkeur hebt of specifiek in een bepaalde prijscategorie zoekt. Ook design kan een doorslaggevende factor zijn. Snuffel zeker nog eens door de top 8 beste portiesystemen espressomachines, daarmee zit je zeker goed!

Wil je nog even verder kijken in het aanbod, of twijfel je tussen een machine op basis van cups versus een volautomaat koffiemachine? Lees dan ook ons artikel over de beste volautomaten koffiemachines of bekijk hieronder alle koffiemachines. Op ProductenVergelijker.nl vergelijken we steeds de aanbiedingen, zodat jij de laagste prijs vindt!

Bekijk hier alle koffiemachines