Een vers kopje koffie of espresso, wie geniet er niet van?! Wij van ProductenVergelijker.nl in ieder geval wel, en daarom vonden we het tijd om eens in te zoomen op de beste volautomatische koffiemachines van het moment. Daar pakten we een objectieve test van de Consumentenbond bij.

Het grote gemak aan een volautomaat koffiemachine is dat hij het bereidingswerk uit handen neemt. Slechts één druk op de knop en je kopje wordt volgeschonken. Hoef jij alleen maar de bonen en het water aan te vullen. En hem op te drinken natuurlijk!

Dus, wat zijn de beste volautomaat koffiemachines van het moment? We zetten de beste aankopen overzichtelijk voor je op een rijtje, inclusief specificaties en highlights. Welke van deze toppers wordt jouw nieuwe aanwinst?

Volautomaat koffiemachines vergelijken

Zoals je ziet hebben de merken Jura en Melitta de overheersende hand in deze top 8 met beste volautomaat koffiemachines. En dat is niet voor niets, want deze topmerken zijn uitblinkers op het gebied van gebruiksgemak en de kwaliteit van jouw koffie en espresso. En dat is natuurlijk erg belangrijk bij zo'n bakkie, dat hij extra lekker is!

Beste Jura koffiemachine volautomaat: Jura D4 Piano Black


Beste deal voor dit product:
€759,- €749,-

Beste Jura koffiemachine volautomaat: Jura D4 Piano Black

De Jura D4 Piano Black koffiemachine is met een score van 8,9 bij de Consumentenbond de grote winnaar uit de test. Het gebruiksgemak en de heerlijkheid van de koffie en espresso scoren ver bovengemiddeld. Ook blinkt dit apparaat in positieve zin uit in (weinig) energieverbruik.

Hoe kan de espresso van deze Jura zo lekker zijn? Dat komt door een speciale zetmethode waarbij het water langer in contact komt met de koffie. Bovendien stel je de sterkte, hoeveelheid en temperatuur naar wens in. Kortom, koffie zoals jij het lekker vindt!

Ook heeft deze Jura volautomaat koffiemachine een heetwaterfunctie. De inhoud van het waterreservoir is 2 liter. Schoonmaken is eenvoudig met functies voor het reinigen van het apparaat. Het bonenreservoir heeft een capaciteit van 200 gram.

Het koffieapparaat wordt geleverd met Claris Smart waterfilter, reinigingstabletten, teststrip voor de waterhardheid, melkslangenset en vervangbare melkuitloop. Met maar liefst 25 maanden garantie kun je met deze topaankoop van veel lekkere bakkies genieten!

Samengevat is deze Jura de ideale aankoop wanneer je houdt van de meest smaakvolle koffie of espresso. Hij heeft geen melkopschuimer en warmhoudplaat. Wens je deze wel? Dan raden we je aan om naar onderstaande Melitta koffiemachine te kijken.


Beste Melitta koffiemachine volautomaat: Barista Smart T F830-101


Beste deal voor dit product:
€799,-

Beste Melitta koffiemachine volautomaat: Barista Smart T F830-101

De beste volautomaat koffiemachine van Melitta is de Barista Smart T F830-101. Dit topmodel krijgt een score van 8,7 in het onderzoek van de Consumentenbond. Dat komt voornamelijk door de kwaliteit van de espresso (cijfer 9,8). Ook op koffiezetten en gebruiksgemak scoort hij hoog.

Hij heeft een groot waterreservoir van 1,7 liter. Ook kun je er veel bonen in kwijt met een bonenreservoir van 270 gram. Naast koffie en espresso maak je er ook de heerlijkste cappuccino's mee. Je kunt een melkslang aansluiten en stelt de hoeveelheid melk naar wens in. Of wat dacht je van een kopje thee? Met de functie voor heet water (temperatuur instelbaar) is die zo gezet!

Deze Melitta is voorzien van touchscreen. Tevens heeft hij een warmhoudplaat. Zo schenk je de kopjes alvast vol om ze op een later moment op te drinken. Bij je aankoop ontvang je een waterfilter, reinigingstabletten, melksysteem reiniger en een teststrip voor de waterhardheid.

Klein nadeeltje aan de Melitta ten opzichte van andere merken volautomaat koffiemachines is dat hij wat slechter scoort op energieverbruik. Dit geldt voor alle Melitta koffieapparaten in deze top 8 met beste volautomaat koffiemachines. Is energieverbruik voor jou een belangrijke aankoopfactor? Dan kun je beter voor een Jura kiezen.


Beste goedkope koffiemachine volautomaat: Philips 2200 serie EP2220/10


Beste deal voor dit product:
€319,- €299,-

Beste goedkope koffiemachine volautomaat: Philips 2200 serie EP2220/10

Hoef je geen fancy, premium koffiezetapparaat en ben je op zoek naar de beste budgetaankoop van een volautomaat? Ook daarvoor heeft de Consumentenbond de beste keuze geselecteerd. De winnaar is de Philips 2200 serie EP2220/10. Dit met een totaalscore van 8,4.

Deze aantrekkelijke aankoopprijs wil overigens niet zeggen dat dit geen goede volautomaat is. Integendeel, hij scoort nog steeds hele dikke voldoendes als het aankomt op kwaliteit en gebruiksgemak. Het energieverbruik (score 4,2) brengt deze Philips naar plek 21 in het klassement.

Het bonenreservoir is groot met een inhoud van 275 gram. Per keer vul je het waterreservoir tot 1,8 liter. Daarmee zet je tot twee koppen koffie tegelijkertijd. Sterkte en temperatuur stel je zelf naar wens in. Hij is geschikt voor melk opschuimen, dit werkt handmatig via een stoompijp. Ook kun je er warm water mee bereiden.

Hij werkt middels touchscreen en wordt geleverd met AquaClean waterfilter en teststrip voor de waterhardheid. Met deze Philips 2200 serie kies je in ieder geval voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding!


Conclusie beste volautomaat koffiemachine 2021

En, welke volautomaat koffiemachine is jouw favoriet? Snuffel nog eens door de beste keuzes en kies je nieuwe aanwinst. Liever nog even verder kijken in het enorme aanbod? Er zijn natuurlijk nog veel meer goede volautomaat koffiemachines op de markt. Via de knop vergelijk je ze heel gemakkelijk zelf en vind je je volautomaat koffiemachine aanbieding.

Bekijk hier alle koffiemachines of Bekijk hier alle volautomaat koffiemachines