Met een staafmixer kun je diverse ingrediënten naar hartenlust pureren. Zo maak je smoothies, soep, sauzen en wat je maar wilt. In je zoektocht naar de beste staafmixer is er nog best veel keuze. Denk aan aantal standen, meegeleverde accessoires en gebruiksgemak.

Om je op weg te helpen hebben we een handige koopgids voor je opgesteld. We vertellen je over de top 4 beste staafmixers van het moment, gevolgd door een aantal tips over waar je op moet letten bij je aankoop.

De beste staafmixer top 4!

In onze top 4 met de beste staafmixers van het moment ontdek je een overzicht van de beste keuzes. Hierbij hebben we tientallen aankopen vergeleken op basis van functies, gebruiksgemak en algehele prijs-kwaliteitsverhouding.

1. Beste koop staafmixer: Bosch ErgoMixx MSM67170


Beste deal voor dit product:
€58,89

1. Beste koop staafmixer: Bosch ErgoMixx MSM67170

De staafmixer met de beste prijs-kwaliteit is volgens ons de Bosch ErgoMixx MSM67170. Hij is geschikt voor het hakken, kloppen, malen en pureren van diverse ingrediënten. Naast de staafvoet krijg je ook een ballongarde, hakmolen, extra hakmolenmes en maatbeker van 0,6 liter meegeleverd. Zo bereid je soepen, sauzen, beslag, smoothies, noten en zelfs babyvoeding met succes. Het vermogen is 750 watt en de snoerlengte is 1,3 liter. Het gewicht is 1,3 kilo en hij is voorzien van twaalf standen. De accessoires zijn vaatwasserbestendig. De beste aankoop wanneer je op zoek bent naar een goede kwaliteit staafmixer met diverse accessoires en dat aan een aantrekkelijke prijs.


2. Beste goedkope staafmixer: Inventum CMX435S


Beste deal voor dit product:
€41,99 €26,50

2. Beste goedkope staafmixer: Inventum CMX435S

Als je op zoek bent naar een voordelige staafmixer dan zit je goed met de Inventum CMX535S. Hij wordt geleverd met extra ballongarde en 700 ml mengbeker. De accessoires zijn gemaakt van RVS en zijn vaatwasserbestendig. Deze staafmixer heeft 350 watt aan vermogen en is voorzien van twee snelheden. Hij is bij uitstek geschikt voor de bereiding van slagroom en licht beslag, smoothies, sauzen en soepen. Voor hardere ingrediënten kies je beter voor een alternatief. Het gewicht is 0,9 kilogram en de snoerlengte 1,1 meter. Het design ligt fijn in de hand maar is niet voorzien van rubberen omhulsel voor extra grip. Al met al een goede basic aankoop voor een topprijs!


3. Beste luxe staafmixer met accessoires: Bamix Baking Box


Beste deal voor dit product:
€299,-

3. Beste luxe staafmixer met accessoires: Bamix Baking Box

Met de Bamix Baking Box kies je voor een luxe staafmixer met tal van accessoires. Zo krijg je naast het standaard opzetstuk ook vier hulpmesjes, een slicer met vijf mesjes, poederschijf, processormolen en drie bekers/kommen van 400 ml, 600 ml en 1 liter. Tevens krijg je nog een tof receptenboekje ter inspiratie.

Met deze krachtige staafmixer maak je de beste creaties van zachte en harde ingrediënten. Denk aan soepen en sauzen, beslag, notenmixen, smoothies en gecrusht ijs. Het vermogen is 200 watt en het gewicht 1,3 kilo. De lange netsnoer van 1,9 meter zorgt voor extra wendbaarheid in de keuken. Deze premium aankoop is een goede investering voor keukenprinsen en -prinsessen die geen genoeg kunnen krijgen van de vele functionaliteiten.


4. Beste handmixer met staafmixfunctie: Braun HM5107 WH Mixer


Beste deal voor dit product:
€74,95 €71,99

4. Beste handmixer met staafmixfunctie: Braun HM5107 WH Mixer

Zoek je een multifunctionele staafmixer die je ook als handmixer kunt gebruiken voor het bereiden van deeg en beslag? Dan is de Braun HM5107WH de beste aankoop als nieuw keukenaccessoire. Deze handmixer heeft een vermogen van 750 watt en is voorzien van negen standen en turbofunctie. De snoerlengte is 1,55 meter. Hij wordt geleverd met deeghaken, gardes, 0,6 liter mengbeker en staafmixervoet. De accessoires zijn dankzij het gemakkelijke kliksysteem eenvoudig te verwisselen. Bovendien zijn de opzetstukken vaatwasserbestendig. Dit is echt een goede aankoop wanneer je de klopfunctie (gardes en haken) en staafmixen (staafmixervoet) wilt combineren op één apparaat. De accessoires kun je bewaren in de mengkom. Dit alles scheelt je heel wat opbergruimte.


Staafmixer kopen tips

Je hebt nu al een aantal topaankopen voorbij zien komen. Natuurlijk kan het zijn dat je nog even verder wil snuffelen in het gigantische aanbod. Er is immers zoveel keuze. Waar let je op bij het kopen van een staafmixer? In deze koopgids vind je nog een aantal handige tips!

Vermogen en aantal standen

De kracht van een staafmixer hangt samen met het vermogen. Vaak zie je bij staafmixers met een hoog vermogen dat ze meer standen hebben. Dit is een voordeel, omdat je de mixer zo precies kunt afstellen zoals jij dat wilt. Iedere mix van ingrediënten heeft immers een andere behandeling nodig om het beste tot zijn recht te komen. Met een turbofunctie werk je extra snel.

Gebruiksgemak

Niet onbelangrijk is het gebruiksgemak van de staafmixer. Een rubberen greep zorgt ervoor dat je hem gemakkelijker kunt vasthouden en dat hij niet zomaar uit je handen trilt. Met een lange netsnoer kun je ook wat verder van een stopcontact af werken, dus dat is handig wanneer er in je keuken niet altijd stopcontacten dicht bij de hand zijn. Daarnaast is het een pre wanneer de accessoires vaatwasserbestendig zijn.

Staafmixer versus handmixer met staafmixfunctie

Qua design bestaat een staafmixer zoals de naam al aangeeft uit een soort staaf. Hiermee is het gemakkelijk om de staafmixer te bedienen en recht te houden. Er zijn ook handmixers verkrijgbaar waaraan je een staafmixaccessoire kunt koppelen. Het design is hierbij dus anders dan bij de staven, waardoor ze over het algemeen wat minder fijn te hanteren zijn als staafmixer. Het voordeel dat er tegenover staat is dat je het apparaat multifunctioneel kunt inzetten, namelijk voor staafmixen, mixen met garde, roeren en kloppen.

Het kan ook andersom: er zijn (rechte) staafmixers die ook een opzetstuk hebben voor mixen (garde). Hierbij is de gardefunctie juist weer wat minder gemakkelijk in gebruik in verhouding tot de handmixer.

Samengevat betekent het dat je kunt kiezen voor een multifunctioneel apparaat, waarbij je óf kiest voor een handmixer met staafmixfunctie, óf voor een staafmixer met garde. Kies dan voor het apparaat dat je zelf het gemakkelijkst vindt om te bedienen. Vaak is dat een normale staafmixer wanneer je hem vooral daarvoor gebruikt, en een handmixer wanneer je veel bakt en de staafmixfunctie zo af en toe eens gebruikt.

Accessoires

Naast gardes kun je bij een staafmixer ook andere accessoires ontvangen, zoals een extra mengbeker om bijvoorbeeld smoothies in te maken. Veel accessoires kunnen erg handig zijn, maar als je ze niet gebruikt dan is het zonde om er extra voor te betalen. Bovendien moet je rekening houden met extra opbergruimte.

Vind de beste staafmixers!

Snuffel hierboven nog eens door onze top 4 beste staafmixers om een topapparaat te vinden aan de beste prijs-kwaliteit. Of wil je nog even verder kijken in het aanbod? Bekijk dan alle mixers om het keukenapparaat te vinden dat het beste bij jouw gebruikersstijl past.

Bekijk hier alle staafmixers