De naam Philips Hue is al lang niet nieuw meer, maar blijft ongekend populair. Deze serie van lampen, of eigenlijk beter gezegd deze lamptechniek, van Philips in samenwerking met Signify heeft namelijk de potentie om veel sfeer en gemak toe te voegen aan je woning. De lampen zijn dimbaar, aan te passen in warmte en/of zelfs totaal van kleur te veranderen via een eenvoudige app of je stem. Heb je echter nog geen Philips Hue in huis? Dan leggen we je bij ProductenVergelijker.nl graag uit waar je op moet letten bij de eerste stappen.

Philips Hue White & Color starter kit met dimmer & bridge


Beste deal voor dit product:
€159,99

Philips Hue White & Color starter kit met dimmer & bridge

Wil je lampen die niet alleen 'gewoon' licht geven, maar die ook in alle kleuren van de regenboog in te stellen zijn voor extra sfeer in huis? Dan is de White & Color starter kit voor jou. Deze starter kit komt inclusief drie E27 kleurlampen, een bridge en een handige dimmer in de vorm van een afstandsbediening. Wist je dat het psychologisch bewezen is dat kleurverlichting een positief effect kan hebben op je humeur? Een aanrader dus!


Philips Hue White Ambiance starter kit


Beste deal voor dit product:
€108,99

Philips Hue White Ambiance starter kit

Interesseert kleurverlichting je niet zoveel, maar wil je wel graag wat meer sfeer in de woonkamer of keuken? Kies dan voor deze starter kit met drie Philips Hue E27 lampen waarbij je de helderheid van het licht in kunt stellen. Zo dim je ze en stel je wat geler licht in voor een gezellige avond of zet je ze juist extra fel wanneer je iets extra goed wilt kunnen zien in het donker.


Philips Hue wit starter kit


Beste deal voor dit product:
€99,99

Philips Hue wit starter kit

Wil je vooral gebruik maken van de slimme functionaliteiten, zoals schema's instellen voor je verlichting of ze aan kunnen zetten met behulp van Google Assistant, maar maakt de kleur of warmte van de verlichting daarbij niet uit? Kies dan voor de Philips Hue White starter kit, de goedkoopste oplossing. Deze lampen zijn wel dimbaar, maar zijn niet aan te passen in kleur of warmte.


Philips Hue White Ambiance Edison XL starter kit


Beste deal voor dit product:
€219,-

Philips Hue White Ambiance Edison XL starter kit

Sinds kort heeft Philips Hue ook een groot assortiment aan led filamentlampen die werken met Philips Hue. Deze geven extra sfeer en doen denken aan ouderwetse gloeilampen met een draad erin. Deze lampen zorgen dus voor een ouderwetse gezellige sfeer en zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld industriële, vintage of bohemian interieurstijlen.


Hoe installeer je Philips Hue?

Het installeren van Philips Hue is gelukkig gemakkelijk en ook voor een leek goed te doen. Wil je de lampen ook buitenshuis kunnen bedienen, dan heb je ook een Philips Hue Bridge nodig. Deze wordt gelukkig geleverd met vrijwel iedere starter kit. De Philips Hue installatie werkt vervolgens in enkele simpele stappen:

  1. Verbind de bridge met je router of modem via een UTP-kabel (internetkabel). De bridge is de centrale schakel die ervoor zorgt dat de Philips Hue lampen in verbinding staan met het internet. Daarnaast moet de bridge ook in het stopcontact worden gestoken. Is de bridge goed aangesloten, dan gaan er drie lampjes branden.
  2. Installeer de Philips Hue app op je smartphone. Deze is gratis beschikbaar voor zowel Android telefoons als iPhones.
  3. Zodra je de app opent volg je simpelweg de instructies op het scherm. Let erop dat je in de buurt moet zijn van je bridge tijdens de installatie, de app zal namelijk vragen om een bepaalde knop in te drukken.
  4. Draai de Philips Hue lampen in de armaturen waar je deze wilt plaatsen en zet de lampen vervolgens aan. Ze zullen automatisch fel en helder wit zijn.
  5. Open de Philips Hue app en selecteer het knopje met drie puntjes in de rechterbovenhoek. Klink vervolgens op lampen toevoegen.
  6. De app zal nu zelf op zoek gaan naar Philips Hue lampen die in de buurt zijn. Mocht hij de lampen niet kunnen vinden, controleer dan of ze aan staan of voeg handmatig het serienummer in (staat op de lamp zelf) mocht het toch niet lukken.
  7. Zodra je op een van de gevonden lampen drukt in de app, zal de app eenmalig knippen, zodat je weet welke lamp dit is. Vervolgens krijg je de mogelijkheid de lamp een naam te geven en/of in een bepaalde kamer te plaatsen.
  8. De Philips Hue lamp is geïnstalleerd. Vanaf nu kun je via de Philips Hue app schema’s voor automatisering en thema’s instellen om volledig gebruik te maken van de lampen! Ook kun je ze vervolgens koppelen aan je Google Home systeem en ze combineren met andere apparaten, mocht je dit hebben. Zo kun je ze bijvoorbeeld koppelen aan een bewegingssensor of aan laten gaan wanneer iemand op je slimme deurbel drukt.

Het type lamp: E27, E14 of GU10

Heb je al armaturen voor je lampen in huis en wil je simpelweg de ‘peertjes’ verwisselen voor Philips Hue lampen? Let er dan op dat je het juiste type lamp koopt, er bestaan namelijk verschillende maten. De meest voorkomende zijn de standaard E27 lamp, de kleinere E14 lamp en de GU10 spot. Weet je niet zeker welke je nodig hebt? Doorgaans staat dit ergens in of op het armatuur. Het zou zonde zijn als je per ongeluk de verkeerde koopt.

Philips Hue biedt ook volledige armaturen

Heb je nog geen armaturen in huis, maar wil je wel Philips Hue? Dan is het goed om te weten dat Philips deze techniek ook verwerkt heeft in haar eigen unieke armaturen. Philips Hue biedt naast losse lampen namelijk ook slimme tafellampen, staande lampen, hanglampen, wandlampen, plafondlampen, railverlichting en ook inbouwverlichting. Zo hoeft je dus niet een los armatuur én een geschikte Philips Hue lamp te vinden.

Ook voor buiten!

Nog niet zo heel lang geleden heeft Philips Hue bovendien zijn eigen lijn voor buiten gelanceerd, genaamd Philips Hue Outdoor. Zo kun je de unieke lichtsfeer met kleuren alsook de slimme functionaliteiten ook in je tuin gebruiken. Hiervoor werkt het bovendien met een slimme structuur waarbij (met de juiste modellen) slechts één stopcontact buiten nodig is. De lampen werken namelijk op laagspanning, waardoor je eenvoudig een te verlengen snoer in je tuin kunt trekken waar geen graafwerk bij nodig is. Let er wel op dat niet alle Philips Hue Outdoor lampen hiervoor geschikt zijn, ze moeten specifiek werken op laagspanning (8V). Daarnaast moeten de lampen aangesloten worden op de Philips Hue Bridge. Het is dus noodzakelijk om een stabiele en werkende WiFi-verbinding in je tuin te hebben.

Philips Hue online kopen

Wil jij graag een begin maken met jouw eigen Philips Hue systeem thuis of wil je je huidige set juist uitbreiden? Vergeet dan niet online prijzen te vergelijken, deze kunnen namelijk aanzienlijk zijn. Op ProductenVergelijker.nl hebben we voor alle losse lampen, lampcombinaties en starterkits de beste aanbiedingen voor je verzameld. Hierdoor scoor je altijd de beste deal!