Bij mijn nieuwbouwwoning heb ik de beschikking over een eigen oprit. Dit is een tweekapper en ik heb aan de kant van mijn oprit geen directe buren. Bij mijn overburen kijk ik tegen de heg van hun achtertuin aan, waardoor mijn oprit in feite blind is, niemand kan zien wat hier gebeurt. Omdat ik dit inbraakgevoelig vond heb ik gekozen voor een videodeurbel, een deurbel met camera, en wel voor de Video Doorbell van Eufy (by Anker). Bij ProductenVergelijker.nl deel ik graag mijn ervaring met deze slimme deurbel.

Eufy by Anker Video Doorbell Battery Set


Beste deal voor dit product:
€189,99 €139,-

Eufy by Anker Video Doorbell Battery Set

De Eufy Video Doorbell is een deurbel die zowel op batterij als op netstroom kan werken. Hierdoor is hij in feite geschikt voor elk huis. De batterij zou een aantal maanden mee moeten gaan, maar ik heb de Eufy Video Doorbell aan de netstroom gehangen, waardoor de batterij niet vervangen hoeft te worden. Wel wordt de batterij nog gebruikt als back-up, mocht de stroom ooit uitvallen. Alle producten van Eufy dienen gekoppeld te worden aan een hub, de HomeBase. Mocht je dus nog geen producten van Eufy hebben is het aan te raden de set met deze Homebase te kopen.


Eufy by Anker Additional Doorbell Chime


Beste deal voor dit product:
€39,95 €38,99

Eufy by Anker Additional Doorbell Chime

Belangrijk om te weten is dat je zowel de hub kunt gebruiken als gong voor de Eufy Video Doorbell, maar ook je bestaande analoge deurgong kunt gebruiken. In mijn geval is de hub geplaatst in de meterkast en hangt de analoge deurgong hierboven. Omdat de bestaande gong echter enorm luid is en we een klein kind in huis hebben die ’s avonds al vroeg, maar ook in de middag nog slaapt, is de hub van Eufy wat subtieler. Voor beide opties geldt dat het lastig te horen is wanneer je ’s zomers in de tuin zit. De additionele Doorbell Chime van Eufy is ideaal om de deurbel op meerdere plekken in huis te laten klinken, in ons geval bijvoorbeeld in de keuken.


Eufy by Anker Video Doorbell Set met Chime


Beste deal voor dit product:
€169,-

Eufy by Anker Video Doorbell Set met Chime

Wil je zowel de slimme deurbel als de extra chime van Eufy kopen? Dan is er een interessante combideal waardoor je een kleine korting krijgt. Alle beetjes helpen en zo krijg je toch mooi een paar euro voordeel.


Eufy by Anker Eufycam 2


Beste deal voor dit product:
€159,- €119,97

Eufy by Anker Eufycam 2

Alle beveiligingsproducten van Eufy zijn te koppelen aan de Eufy app. Daardoor kun je eenvoudig je deurbel koppelen aan bijvoorbeeld een alarmsysteem of beveiligingscamera’s. Zo heb je niet allerlei verschillende apps nodig, maar kun je ook bijvoorbeeld eenvoudig je poort of achtertuin beveiligen met een camera die gekoppeld is aan je deurbel. Een potentiële inbreker heb je zo constant in de smiezen.


Eufy slimme deurbel is videodeurbel zonder abonnement

Mijn belangrijkste reden om voor de videodeurbel van Eufy te kiezen is dat dit een deurbel is waarbij je geen abonnement nodig hebt. Bij veel slimme deurbellen, zoals die van Nest en Ring, moet je een abonnement afsluiten om videobeelden later terug te kunnen kijken. Ondanks dat dit slechts een paar euro per maand is, kan dit na een aantal jaar toch behoorlijk in de kosten lopen, boven op de aanschafprijs.

De Eufy Video Doorbell slaat gemaakte beelden op op de Eufy HomeBase. Deze heeft een opslagcapaciteit van 16 GB, waarop je gemiddeld voor ongeveer 180 dagen aan beelden kunt bewaren van één camera. In de meeste gevallen, maar in mijn geval in ieder geval, is dit ruim voldoende. Zodra hij vol is, worden de oudste beelden weer overschreven en het is ook mogelijk om beelden te downloaden naar je computer, smartphone of tablet wanneer je een bepaalde opname langer wilt bewaren. Daarnaast is het ook mogelijk een SD-kaartje in de HomeBase te plaatsen om zo de opslagcapaciteit te verhogen. Dit is met name handig wanneer je een grote hoeveelheid camera’s hebt gekoppeld aan de HomeBase.

Eufy Video Doorbell installatie

Installatie van de Eufy Video Doorbell was relatief eenvoudig. De deurbel wordt geleverd met een mal waardoor je eenvoudig de gaten op de juiste plek in je muur boort. Wanneer je de deurbel wilt gebruiken met netstroom kun je deze vervolgens aan de achterkant bevestigen. Hoewel dit even prutsen is om dit voor elkaar te krijgen, is het geen hogere wiskunde en ook voor een leek zo gebeurd. Let wel op: zorg ervoor dat je de netstroom uitgeschakeld hebt voor de installatie. Hoewel er doorgaans een beperkte stroomsterkte op een deurbel staat, is een stroomstoot nooit prettig.

Het koppelen van de deurbel aan de Eufy HomeBase zijn een paar stappen die je volgt via de app en lijkt erg eenvoudig, toch kostte het me een paar pogingen. De deurbel en HomeBase worden gekoppeld door middel van een pieptoon. Echter moet je de HomeBase echt helemaal tegen de deurbel aanhouden om dit werkend te krijgen. Een lange UTP-kabel is dus eigenlijk een must tijdens de installatie. Hierna heb ik de HomeBase in de meterkast geplaatst en werkt het simpelweg via WiFi.

Meldingen via de app

Via de app is het mogelijk zelf in te stellen wat de deurbel moet doen onder bepaalde condities. Zo heb ik ingesteld dat de deurbel een melding geeft op mijn smartphone zodra de deurbel gaat of er een persoon gedetecteerd wordt. Handig is dat de deurbel onderscheid kan maken tussen voorwerpen, dieren en mensen, waardoor je alleen meldingen krijgt wanneer het om een persoon gaat en niet iedere keer als de kat van de buren langsloopt. Verder zijn ook zaken als geofencing aanwezig en is het mogelijk om onderscheid te maken tussen wat hij moet doen als je thuis bent of juist niet.

Scherpe beelden en tweewegcommunicatie

Hoewel er videodeurbellen zijn met een hogere resolutie zijn de beelden van de Eufy Video Doorbell haarscherp, ook in het donker. Personen zijn duidelijk herkenbaar in beeld en je kunt precies volgen wat er gebeurt. Wat ook handig is, is dat er tweewegcommunicatie aanwezig is. Hierdoor kun je een pakketbezorger bijvoorbeeld vragen om je pakketje onder de auto of achter een bloempot te laten zetten als je hem of haar net gemist hebt. Dit heb ik al een keer gehad bij een bezorging waarbij geen tijdslot gegeven was en ik echt even weg moest. Ook heb ik een keer belletje trekkers flink mee laten schrikken, stiekem toch grappig.

Conclusie en online kopen

Al met al ben ik erg tevreden met de Eufy Video Doorbell en kan ik er, buiten dat de installatie langer duurde dan ik verwacht had, eigenlijk niets negatiefs over zeggen. Het is wel aan te raden online prijzen te vergelijken. Ik heb namelijk gemerkt dat er best grote verschillen in kunnen zitten en dat er regelmatig aanbiedingen zijn. Via ProductenVergelijker.nl vind je gelukkig direct de voordeligste prijs op het internet, waardoor je niet zelf hoeft te gaan zoeken.