Met Pasen in het vooruitzicht vonden we het tijd om eens in te zoomen op de beste keukenapparaten voor het op tafel toveren van een heerlijke breakfast. Eten én drinken welteverstaan. Hoe maak jij een lekker paasontbijt? Of sowieso een lekker ontbijt het hele jaar door?! Doe inspiratie op in dit artikel en ga creatief aan de slag in de keuken!

Onze top 8 beste keukenapparaten voor een lekker ontbijt – Food & Drinks!

Beste broodrooster: Sage The Toast Select Luxe Damson Blue Broodrooster


Beste deal voor dit product:
€139,90

Beste broodrooster: Sage The Toast Select Luxe Damson Blue Broodrooster

Maak kennis met deze oogverblindende broodrooster van Sage. The Toast Select Luxe Damson Blue. Daarmee zet je het meest heerlijke brood op tafel. Je kiest voor je favoriete broodsoort, want dit model past de roostertijd perfect aan en heeft daarnaast een variabele sleufbreedte. Zo stel je hem automatisch af op bijvoorbeeld wit brood, bagels, wafels en muffins. Je bereidt twee toasts per keer. Via de led-aftelindicator kun je de voortgang in de gaten houden en daarnaast kun je met de A Quick Look functie razendsnel checken of jouw brood al ready to bite is. Deze luxe broodroosters is gemaakt van geborsteld roestvrij staal met een eersteklas metallic afwerking en chroomaccenten. Naast blauw is deze eyecatcher tevens verkrijgbaar in het wit en zwart. Welke kleur is jouw favoriet?


Beste airfryer voor eieren koken en bakken: Philips Airfryer XXL Smart Sensing Premium HD9867/90


Beste deal voor dit product:
€276,- €264,66

Beste airfryer voor eieren koken en bakken: Philips Airfryer XXL Smart Sensing Premium HD9867/90

Eieren mogen uiteraard niet ontbreken in een goed paasontbijt en sowieso zijn ze het hele jaar door lekker om te eten. Heb je nog geen airfryer in huis? Dan geven we je nu een extra reden om er een aan te schaffen. Met de Philips Airfryer XXL Smart Sensing Premium kun je namelijk naast het bereiden van vlees, vis, groenten en taart ook eieren koken én bakken, hoe handig is dat?! Dankzij de Smart Sensing technologie meet en scant de airfryer ingrediënten en berekent zo de juiste temperatuur en bereidingstijd. Natuurlijk eet je je gekookt eitje op de gewenste wijze en daarom kun je de bereiding ook handmatig instellen. Ga voor een temperatuur tussen de 120 en 150 graden en bereid het eitje 9 minuten voor een zachtgekookt ei, 10 minuten voor een halfzacht ei en 14 minuten voor een hardgekookt ei. Voor een gebakken eitje uit de airfryer plaats je het ei in een ovenschaaltje, stel je in op 180 graden en bak je voor een zachte dooier 6 minuten, voor een harde dooier 8 minuten. Tadaa, zo bak of kook je een ei in de airfryer!


Beste mixer voor brood bakken: KitchenAid Artisan Mini Mixer appelrood


Beste deal voor dit product:
€419,95 €410,-

Beste mixer voor brood bakken: KitchenAid Artisan Mini Mixer appelrood

Wie echt wil uitpakken bij het ontbijt gaat voor een zelfgemaakt brood. En daarvoor komt een stevige keukenmachine wel van pas. Wij raden de KitchenAid Artisan Mini Mixer aan. Deze beslaat relatief weinig plek, maar heeft de juiste power en capaciteit in huis om goed beslag te maken voor jouw brood. Hij kan namelijk kloppen, kneden en mixen. Bij de KitchenAid kun je een losse broodkom bijbestellen, die zelfs in de oven kan en zorgt dat het brood er perfect knapperig uitkomt. Maar je kunt daarnaast ook de airfryer gebruiken voor het bakken van broodjes. Je kunt het deeg daarnaast ook bakken in de heteluchtoven. Broden met weinig suiker bak je op 220 tot 230 graden en broden met rijk deeg (veel suiker) op 180 tot 200 graden. De baktijd is afhankelijk van de grootte van het brood. Op internet zijn genoeg recepten te vinden, zoals de creatieve zelfgemaakte paashaas broodjes. De KitchenAid komt natuurlijk ook van pas voor het maken van taarten en andere creaties, dus die is nooit weg. Kies naast de kleur appelrood ook uit tal van andere tinten, zoals amandelwit en metallic grijs.


Beste staafmixer en hakmolen: Tefal InfinyForce Pro 5-in-1 HB95LD


Beste deal voor dit product:
€147,- €122,-

Beste staafmixer en hakmolen: Tefal InfinyForce Pro 5-in-1 HB95LD

Bij een lekker ontbijtje zijn gesneden fruit en groenten een overheerlijke en gezonde aanvulling. En daarvoor komt deze combiset van Tefal InfinyForce goed van pas. Je ontvangt een staafmixer, hakmolen, pureestamper, foodprocessor en ballongarde. Gebruik bijvoorbeeld de hakmolen om op een snelle manier appelblokjes te snijden. Of zet de staafmixer in om je eigen tapenade te maken. Dat kan heel gemakkelijk! Inspiratie: staafmix verse basilicum met olie, knoflook en Parmezaanse kaas voor je eigen pesto, of vervang de basilicum door zongedroogde tomaten voor een tomaten tapenade. Zo maak je je eigen lekkere beleg voor op crackers en broodjes. Optioneel kun je met dit multifunctionele keukenapparaat zelfs een smaakvol soepje maken. Eet je bijvoorbeeld asperges, gooi het raspspul dan niet weg maar maak daar je eigen soep van!


Beste blender voor smoothies: Nutribullet Zwart 600W blender


Beste deal voor dit product:
€69,95

Beste blender voor smoothies: Nutribullet Zwart 600W blender

Met deze Nutribullet blender mix jij in no-time de lekkerste smoothies. Voeg vers of bevroren fruit toe, ga voor groenten of pak extra eiwitten met een lekker smaakje eiwitpoeder. Je kunt vrijwel al het lekkers door deze blender gooien om te experimenteren met sapjes. Dat komt natuurlijk ook goed van pas als je vaak restjes groenten en fruit over hebt. Voeg nog wat extra noten en kruiden toe. Wat de Nutribullet echt een aanrader maakt is het grote gebruiksgemak. De inhoud is 0,7 liter en via de maatbeker lees je de inhoud af. Bovendien is de mixbeker een drinkbeker, waarbij je ook een deksel geleverd krijgt om je drankje gemakkelijk te bewaren. Je krijgt er ook nog eens een leuk receptenboek bijgeleverd.


Beste citruspers voor sinaasappelsap: Princess Saloon Pro 201861


Beste deal voor dit product:
€79,-

Beste citruspers voor sinaasappelsap: Princess Saloon Pro 201861

Voor het persen van sinaasappelen komt een blender wat minder van pas. Daarvoor kun je beter een citruspers gebruiken. Deze elektrische citruspers van Princess, de Saloon Juicer Pro, werkt super eenvoudig. Snijd de sinaasappel door midden, plaats op de pers en zet je glas onder het mondje. Nu druk je de pers dicht en komt de fruitsap automatisch in jouw beker terecht. Deze Princess citruspers is voorzien van anti-drupsysteem, waardoor die niet zomaar gaat lekken. Hierdoor kun je ook meerdere sinaasappels tegelijk persen. Bovendien krijg je ook twee maten pulpfilters meegeleverd, waardoor je kunt instellen hoeveel pulp je in je drankje wilt. Personaliseer en geniet van overheerlijke juice!


Beste volautomaat koffiezetapparaat voor koffie én thee: Jura D4 Piano Black


Beste deal voor dit product:
€729,- €695,-

Beste volautomaat koffiezetapparaat voor koffie én thee: Jura D4 Piano Black

Een ontbijtje is toch zeker niet voor iedereen compleet zonder een verse koffie, espresso of thee. Een volautomaat koffiemachine is daar het ideale apparaat voor. Bijvoorbeeld deze Piano Black D4 van Jura. Die kwam eerder al als winnaar uit de test van de Consumentenbond en dat is niet voor niets. Hij scoort namelijk geweldig op gebruiksgemak en smaak. Je kunt de instellingen erg nauwkeurig afstellen qua sterkte, hoeveelheid en temperatuur. Zo ga je voor je favoriete ochtend koffie! Doordat hij ook een heetwaterfunctie heeft is hij multifunctioneel. De inhoud van het waterreservoir is 2 liter en het bonenreservoir is 200 gram. Vind je deze luxe koffiemachine iets te prijzig? Neem dan eens een kijkje in ons artikel met de beste volautomaat koffiemachines om prijzen en specificaties te vergelijken.


Beste melkopschuimer: Philips Senseo Melkopschuimer CA6500/60


Beste deal voor dit product:
€79,99 €68,-

Beste melkopschuimer: Philips Senseo Melkopschuimer CA6500/60

Ben je gek op cappuccino bij het ontbijt en heb je geen koffiezetapparaat in huis die de functie melk opschuimen heeft? Hier is de oplossing, de melkopschuimer van Philips Senseo. Voor een laag bedrag maak jij voortaan je eigen melkspecialiteiten. En dat werkt super eenvoudig. Voeg melk toe en stel de Milk Twister in op de gewenste temperatuur. Nu kost het je slechts één druk op de knop om direct het melkschuim voor twee cappuccino’s te bereiden. Wat zo fijn is aan dit model? Hij heeft een antikleeflaag en glad oppervlak. Hierdoor is hij razendsnel te reinigen. Na gebruik spoel je hem af onder de kraan, maak je hem droog en is hij ready voor het volgende gebruik!