Kun je wel een fris briesje op je huid gebruiken? Zoek verkoeling op met een ventilator. Die zorgt ervoor dat de luchtstroom doorblaast waardoor je het minder warm krijgt. Ideaal, zeker tijdens warme en benauwde dagen.

Ventilatoren zijn er in verschillende soorten en maten, dus hoe kies je nu uit dat enorme aanbod de beste ventilator uit? Daarmee helpen wij je op weg. We vertellen je wat de beste 4 aankopen van het moment zijn.

De beste ventilatoren top 4!

We hebben verschillende ventilators met elkaar vergeleken en op basis daarvan een top 4 met beste keuzes samengesteld. Per beste ventilator ontdek je de specificaties, voordelen en nadelen.

Twijfel je nog een beetje welk model het beste bij past? Na deze top 4 geven we je nog een aantal tips over waar je op moet letten bij het kopen van een ventilator. Dit helpt je bij het vinden van het model dat perfect aansluit bij je wensen en bij de plek/ruimte waar je de ventilator wilt plaatsen.

Beste staande ventilator op poot: Solis Silent Eco 7584


Beste deal voor dit product:
€159,- €149,-

Beste staande ventilator op poot: Solis Silent Eco 7584

Deze Solis Silent Eco 7584 heeft een naam die al voor zich spreekt. Hij is stil (54,2 dB) en energiezuinig. Het vermogen is 25 watt. Verder heeft hij alles wat je van een staande ventilator wensen kan. Hij is verticaal kantelbaar in 4 draaistanden en is voorzien van timer en afstandsbediening, maar ook van display met touchscreen. Op de ingebouwde thermometer zie je de huidige temperatuur. Deze ventilator is in te stellen in 8 verschillende blaassnelheden, zodat je hem altijd perfect afstemt op je favoriete windsnelheid. Met een gewicht van 4,4 kilo kun je hem ook nog eens makkelijk verplaatsen. Wat ons betreft daarom de beste aankoop voor een staande ventilator op poot.


Beste torenventilator: Fuave TV7010


Beste deal voor dit product:
€99,-

Beste torenventilator: Fuave TV7010

Deze torenventilator is zelfdraaiend (90 graden) waardoor die de hele ruimte verkoelt. Het strakke design staat ook nog eens mooi in de meeste ruimtes. Hij is instelbaar op 3 standen, heeft een hoogte van 90 centimeter en een vermogen van 60 watt. Bijkomend voordeel is dat deze Fuave ook een ionisatiefunctie heeft, wat betekent dat hij de lucht in de ruimte ook zuivert. Je stelt hem in via afstandsbediening of via het apparaat zelf, die keuze is aan jou. Door de ingebouwde temperatuurmeter zie je altijd hoe warm het op dit moment binnen is. Met een gewicht van 3,5 kilo is hij makkelijk te verplaatsen. Hij is tevens erg stil met een geluidsniveau van slechts 48 dB. De uitgebreide functies in combinatie met een aantrekkelijke prijs maken deze Fuave tot een topaankoop!


Beste goedkope ventilator voor op tafel: Fuave FV1010


Beste deal voor dit product:
€27,99

Beste goedkope ventilator voor op tafel: Fuave FV1010

Als je op zoek bent naar een zo voordelig mogelijk model ventilator voor op tafel of je bureau dan is deze Fuave FV1010 een goede keuze. Deze is voor enkele tientjes van jou! Hij is verkrijgbaar in wit en zwart. Je stelt hem in op 3 verschillende standen en kunt de windrichting automatisch laten draaien tot 85 graden. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon alleen recht vooruit laten blazen. De afmetingen zijn 33 x 23 x 48 centimeter en dit compacte formaat maakt hem echt ideaal voor als je weinig ruimte hebt. Hij weegt slechts 1,7 kilo. Het geluidsniveau is 49,36 dB, wat laag tot middelmatig is. Wegens de lage prijs is dit een interessante keuze voor een tafelventilator.


Beste aircooler: Domo DO152A


Beste deal voor dit product:
€162,99 €131,39

Beste aircooler: Domo DO152A

Deze staande ventilator van Domo valt onder de aircoolers. Dat betekent dat dit model de beste keuze in onze top 4 is om de ruimte zoveel mogelijk te verfrissen. Dat komt omdat je het waterreservoir (4 liter) met water vult, waardoor de lucht ook een lichte verkoeling meekrijgt. Je stelt hem in op 3 verschillende programma’s die ieder op een andere manier lucht verkoelen. En dat doe je gewoon vanuit je luie stoel, want je bedient hem via afstandsbediening. Je kunt de timer instellen op automatisch aan- en uitgaan. Dat is vooral handig wanneer je hem wilt gebruiken op de slaapkamer. Hij is met 9 kilo wat zwaarder, maar dat is op zich geen probleem, want je kunt hem verrijden op wieltjes. Dit zilverkleurige model van 74 centimeter hoog heeft een strakke uitstraling. Wat ons betreft de beste keuze voor een aircooler!


Tips voor het kopen van een ventilator

Ben je er nog niet over uit welke ventilator jouw nieuwe koeler in huis wordt? Dan komt deze koopgids goed van pas. Hierin ontdek je een aantal waardevolle tips over het vergelijken van ventilatoren. Doe er je voordeel mee!

Soorten ventilatoren

Ventilators kun je opdelen in verschillende soorten. Voordat je tot aankoop overgaat is het slim om te bedenken welke soort het beste bij je past. Je keuze hangt samen met de plek waar je de ventilator wilt plaatsen, bijvoorbeeld aan het plafond, of tafel of op de grond. We lichten de verschillende modellen graag aan je toe:

  • Tafelventilator: deze plaats je zoals de naam al zegt op een tafel of bureau. Het is een klein en compact model dat handig is ter verkoeling in het gezicht.
  • Staande ventilator op poot: deze modellen zijn voorzien van ronde draaiturbine die op een poot bevestigd is. De luxere exemplaren zijn in hoogte verstelbaar.
  • Torenventilator: deze exemplaren blazen van onder tot boven. Ze zorgen voor zowel lage als hoge verkoeling.
  • Plafondventilator: dit model wordt vaak boven een bed geplaatst. Hij draait rond en is voorzien van wieken die de lucht naar beneden verplaatsen.
  • Aircooler: een soort luxe ventilator die de lucht verkoeld. Het apparaat moet voorzien worden van water zodat de warme lucht in iets koudere lucht omgezet kan worden.

Ventilator, aircooler of airco?

Bij het kopen van een ventilator is het belangrijk om te beseffen dat hij de lucht verplaatst. Hij kan dus niet de temperatuur naar beneden brengen, hoewel hij wel het gevoel geeft van verkoeling.

Een aircooler valt onder de luxe ventilators die er wel voor kan zorgen dat de ruimte net een paar graden afkoelt. Dit geldt vooral voor kleine ruimtes, verwacht dus geen gigantische temperatuurdaling.

Wil je de ruimte écht afkoelen in graden, dan kun je beter voor een airco kiezen. Ze zorgen ervoor dat de warme lucht afgevoerd wordt en dat de temperatuur in huis naar beneden gaat. Gaat je voorkeur hiernaar uit? Bekijk dan onze top 4 met beste airconditioners. Houd er rekening mee dat airco's prijziger zijn in aanschaf dan ventilatoren.

Kracht van ventilator

Als je ervoor kiest om een ventilator te kopen, dan is het belangrijk om te letten op de kracht van het apparaat. Hoe krachtiger hij is, hoe sneller de bladen draaien en hoe meer lucht er wordt verplaatst. Dat heeft als voordeel dat het koeler lijkt. Wel kost hij dan iets meer aan energie dan wanneer hij op een lage stand staat.

Aantal standen en draaibaarheid

Veel modellen kun je afstemmen op de gewenste stand. Hoe meer standen, hoe nauwkeuriger je hem in kunt stellen. Dat is een pre, want zo stem je de ‘snelheid van de wind’ perfect af op jouw wensen.

Daarnaast moet je ook kijken of hij kantelbaar instelbaar is. Sommige ventilators kun je om hun as laten draaien (oscilleren), waardoor de koude lucht optimaal verspreid wordt. Zet je hem in de hoek? Dan is het ook prima als hij een klein beetje op en neer kan bewegen. Als hij helemaal niet beweegt en dichtbij staat dan kun je sneller last krijgen van stijve spieren.

Geluidsniveau

Ook het geluidsniveau is iets om rekening mee te houden. Wil je hem bijvoorbeeld in de slaapkamer plaatsen, dan is een stille ventilator een pre. Een ventilator is extra stil wanneer hij een geluidsniveau van maximaal 49 dB heeft. Vanaf 61 dB kun je het een luide ventilator noemen. Alles daartussen valt onder het gemiddeld geluidsniveau.

Handige functionaliteiten

Tot slot kun je ook nog kijken naar de extra functionaliteiten van de ventilator. Zo is een afstandsbediening erg handig, want zo kun je hem ook vanaf een afstandje instellen. Ook een timerfunctie is voordelig. Dan kun je hem automatisch uit laten gaan.

Ventilatoren vergelijken en kopen

Je weet nu meer over waar je op moet letten bij het vergelijken van ventilatoren. Zo kun je zelf een gedegen keuze maken bij het kopen van jouw nieuwe exemplaar. Snuffel nog eens door onze top 4 beste ventilators of kijk nog even verder in het aanbod. Op ProductenVergelijker vind je ruim 200 verschillende modellen. We vergelijken de prijzen van verschillende webwinkels, zodat je jouw nieuwe ventilator koopt aan de beste prijs!

Bekijk hier alle ventilatoren