Eerder vertelden we je over de beste Samsung wasmachines. Wie een kersverse wasmachine aanschaft is wellicht ook op zoek naar een nieuwe wasdroger. En dan is het wel zo fijn om die van hetzelfde merk te pakken. Laat Samsung nu een aantal slimme technieken toegepast hebben in hun wasdrogers, die ervoor zorgen dat jouw wasgoed sneller en energiezuiniger droog wordt. Lees mee en ontdek de verschillende eigenschappen van onder meer Samsung Bespoke, Super Speed, Silent Dry, AirWash en Simplify Laundry wasdrogers. Zo weet jij welk model het beste bij je wensen en budget aansluit!

Beste Samsung wasdrogers - onze top 4!

Samsung Optimal Dry wasdroger

In 2013 kwam de Samsung warmtepompdroger op de markt, een veel energiezuiniger model ten opzichte van de condensdroger. Ondertussen is dit type droger meer dan ingeburgerd geraakt. In 2016 bracht Samsung de Optimal Dry droger uit, een nieuwe techniek die aan de hand van sensoren meet hoe vochtig de was is. Weet jouw Samsung wasdroger dat je was droog is? Dan stopt hij automatisch met drogen. Daardoor kun je flink wat energie besparen!

Beste Samsung Optimal Dry droger: Samsung DV80TA220AE


Beste deal voor dit product:
€749,-

Beste Samsung Optimal Dry droger: Samsung DV80TA220AE

Deze beste Samsung warmtepompdroger met Optimal Dry is van zichzelf al erg energiezuinig (A+++), maar zorgt er dankzij de Optimal Dry functie dus voor dat je extra energie kunt besparen. Daarnaast blijft je kleding langer mooi door een korter droogprogramma. Deze droger heeft een vulgewicht van 8 kilogram, wat neerkomt op ongeveer 8 kilo. Met liefst 14 droogprogramma’s stel je eenvoudig de wasdroger in. Tel daarbij op trommelverlichting en een indicator die aangeeft wanneer je de pluizenfilter moet reinigen, en je kiest voor een fijn model met een uitstekende prijs-kwaliteit. Het maximale geluidsniveau is 63 dB. TIP: Direct een Samsung droger + Samsung EcoBubble scoren? Met deze Samsung combideal pak je korting!


Samsung AirWash wasdroger

Naast de functie Optimal Dry, bracht het merk in 2016 tevens de AirWash techniek uit. Een hele handige functie waarmee je razendsnel je kleding schoonmaakt. Heb je een jeans of blouse een dagje gedragen en wil je deze opfrissen, zonder dat je een volledig droogprogramma moet draaien? Met AirWash fris je dat kledingstuk op door middel van lucht. Zo slijt je kleding minder snel en bespaar je ook nog eens water en energie.

Beste Samsung AirWash droger: Samsung DV80T6220LX/S2


Beste deal voor dit product:
€899,-

Beste Samsung AirWash droger: Samsung DV80T6220LX/S2

Deze warmtepomp Samsung AirWash droger heeft energieklasse A+++ en biedt daarnaast liefst 16 droogprogramma’s, waaronder dus AirWash. Daarmee fris je die outfit razendsnel op. En heb je snel een nat kledingstuk nodig? Dan gebruik je het programma SuperKort, waarmee je in 35 minuten een of twee kledingstukken droogt. Deze wasdroger is net iets prijziger dan het hierboven genoemde alternatief, maar het voordeel is dat deze zowel AirWash én Optimal Dry biedt. Zo staat de droger dus niet onnodig lang aan en bespaar je energie. Ook deze wasdroger heeft een maximaal geluidsniveau van 63 dB. Tot slot kun je dit model bedienen via app! TIP: Ook voor deze Samsung wasdroger + een Samsung AddWash wasmachine staat er een Samsung combideal met korting voor je klaar!


Samsung Simplify Laundry wasdroger

In 2020 kwam Samsung met de Simplify Laundry techniek op de markt. Zoals de naam al doet vermoeden ligt de nadruk op het slimmer, krachtiger en beter presteren. Waar je dan aan kunt denken? Naast tal van handige droogprogramma’s (die er al waren) kun je met Simplify Laundry je wasdroger bedienen via Artificial Intelligence (AI) via wifi. Waarom dit juist bij Samsung wasdrogers zo handig is? Door de sensoren van Optimal Dry weet je nooit of jouw droogprogramma misschien wel eerder klaar is! En dan krijg je dus een melding via de app, zodat jij weet dat je je wasgoed kunt uitladen. Ideaal!

Beste Samsung Simplify Laundry droger: Samsung DV90T8240SH


Beste deal voor dit product:
€949,- €891,06

Beste Samsung Simplify Laundry droger: Samsung DV90T8240SH

Deze Simplify Laundry Samsung droger sluit je dus aan op de wifi om voortaan altijd vanuit je luie stoel de status van je wasgoed te zien. Dat niet alleen, want in 2018 kwam Samsung met de technieken Silent Dry en Super Speed, die ook geïntegreerd zijn in deze slimme wasmachine. Silent Dry wil zeggen dat hij super stil is, maximaal 60 dB. Zo kijk je dus ongestoord tv of ga je slapen terwijl je wasdroger zijn ding doet. Super Speed wil dan weer zeggen dat je razendsnel je kledingstukken kunt drogen. Verder biedt hij ook nog Optimal Dry, wat dus betekent dat hij automatisch uitschakelt als de was droog is. Hij biedt in totaal 18 droogprogramma’s, heeft een vulgewicht van 9 kilo, een kleding beschermende trommel met verlichting en melding voor pluizenfilter reinigen. Al met al een technisch hoogstandje die alles biedt dat je je wensen kunt aan een goede wasdroger. TIP: Pak hier je Samsung Simplify Laundry wasdroger + Samsung QuickDrive wasmachine combideal!


Samsung Bespoke wasdroger: Samsung DV90BB9445GMS2


Beste deal voor dit product:
€1.049,-

Samsung Bespoke wasdroger: Samsung DV90BB9445GMS2

Deze wasdroger heeft het allemaal: een uitgesproken design (ook verkrijgbaar in zwart) en de meest geavanceerde functies. Zo biedt hij Optimal Dry en extra sensoren, waardoor het droogprogramma perfect wordt aangepast op de vochtigheid/droogheid van jouw wasgoed. Verder gebruik je het AirWash programma voor het snel opfrissen van een kledingstuk, of kies je voor het SuperSpeed programma om 3 kilo in slechts 81 minuten te drogen. 's Nachts wasjes draaien? Met Silent Dry ga je voor minimaal lawaai tot 60 dB. Verder biedt hij Simplify Laundry, zodat je via de app de voortgang in de gaten houdt. Kortom, een model dat alle slimme Samsung technieken in één wasdroger combineert. Hiermee kies je voor het beste van het beste!


Beste Samsung drogers met gecombineerde technieken

Zoals je wellicht is opgevallen zijn er in de beste Samsung wasdrogers meerdere slimme technieken gecombineerd. Vaak loopt de prijs op wanneer de wasdroger meer functies heeft. Daarentegen zijn ze door die snufjes dan ook vaak energiezuiniger. Wat de meeste Samsung wasdrogers in ieder geval bieden:

  • Minimaal 12 droogprogramma’s
  • Optimal Dry, is tegenwoordig in de meeste modellen geïntegreerd
  • Kleding beschermende trommel met beladingssensor en verlichting
  • Programma voor snel drogen (zoals Super Speed)
  • Startuitstel en automatisch uitschakelen
  • Hoge energiezuinigheid en eco-stand
  • Kinderbeveiliging

Online Samsung wasdroger kopen

Welke beste Samsung droger je ook wilt kopen, het is interessant om te weten dat de prijzen per webwinkel nogal eens uit elkaar kunnen liggen, ook al gaat het om hetzelfde model. Bij ProductenVergelijker hebben we de prijzen van verschillende webwinkels met elkaar vergeleken, zodat jij snel de beste Samsung droger aanbieding vindt. We sturen je door naar de betreffende webwinkel. Meer Samsung drogers vergelijken? We hebben alle beschikbare modellen op een rijtje gezet.

Prijzen van Samsung drogers vergelijken