Ben je op zoek naar een nieuwe Samsung wasmachine, maar zie je met al die verschillende modellen door de bomen het bos niet meer? Geen nood, want in dit artikel leggen we gedetailleerd uit wat alle verschillende functies en eigenschappen van de diverse modellen zijn, zoals Samsung EcoBubble, QuickDrive, AddWash, Bespoke en andere features. Zo weet jij welke Samsung wasmachine het beste bij je past.

Beste Samsung wasmachines – onze top 4!

Samsung EcoBubble wasmachines

In 2012 lanceerde Samsung de EcoBubble techniek. Sindsdien zijn de wasmachines met deze techniek razend populair geworden. Bij EcoBubble verspreidt de wasmachine schuimbellen over je was. Waarom dat zo nuttig is? Het schuim zorgt ervoor dat vlekken eenvoudig weggaan en dat wasgoed al schoon wordt vanaf een temperatuur van 15 graden. Dit scheelt veel aan energie (kosten!), is dus een goede keuze voor de portemonnee en het milieu. Bovendien gaat wasgoed langer mee als het op lagere temperaturen gewassen wordt.

Beste Samsung EcoBubble wasmachine: Samsung WW90TA049AE EcoBubble


Beste deal voor dit product:
€629,- €549,-

Beste Samsung EcoBubble wasmachine: Samsung WW90TA049AE EcoBubble

De EcoBubble van Samsung blinkt uit door de uitstekende prijs-kwaliteit. We vinden dit dan ook de beste goedkope Samsung wasmachine, aangezien dit het voordeligste instapmodel is. Wassen doet hij echter prima en dat ook nog eens energiezuinig. Hij heeft energielabel A. Het vulgewicht is 9 kilo, wat perfect is voor grote gezinnen. Het geluidsniveau is maximaal 72 dB. Wil je kleding stomen? Dit model biedt een Steam Wash programma. Indien je ook je wasmiddel wilt laten doseren dan kun je voor enkele tientjes upgraden naar een Samsung EcoBubble met AutoDose (automatisch doseren).


Samsung AddWash wasmachines

Vier jaar na de EcoBubble, kwam Samsung in 2016 met de feature AddWash. Dit is perfect voor iedereen die wel eens was vergeet toe te voegen terwijl de wasmachine al aan staat. En daar hebben de meesten van ons wel eens last van. Is deze functie nou zo bijzonder, want er zijn wel meer wasmachines die dit kunnen?! Ja, toch wel, want bij Samsung AddWash hoef je het wasprogramma niet te pauzeren. Via een speciaal deurtje voeg je dat shirtje of die handdoek simpelweg toe terwijl de trommel blijft draaien. Erg praktisch!

Beste Samsung AddWash wasmachine: Samsung WW80T554AAW AddWash


Beste deal voor dit product:
€649,-

Beste Samsung AddWash wasmachine: Samsung WW80T554AAW AddWash

Deze Samsung AddWash wasmachine is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar de beste wasmachine voor was toevoegen tussendoor, zonder dat je ook investeert in andere functies. AddWash wasmachines zijn namelijk te combineren met andere technieken (zoals de hieronder benoemde QuickDrive), maar dan schiet de prijs flink omhoog. Zoek je dus een goedkope Samsung wasmachine met extra deurtje om was toe te voegen zonder te pauzeren? Dan zit je goed met deze Samsung EcoBubble met AddWash. Het vulgewicht is 8 kilo en het maximale geluidsniveau 72 dB. Ook dit model bevat een Steam Wash programma voor stomen. Liever een zwart model? Kies dan voor deze zwarte Samsung AddWash.


Samsung QuickDrive wasmachines

De QuickDrive wasmachine was in 2018 het nieuwe pareltje van Samsung. Een model dat perfect met de maatschappelijke trends meeging. De QuickDrive is er namelijk op gericht om sneller en energiezuiniger te wassen. Door speciale technieken (onder andere een ronddraaiende plaat achter de trommel) waardoor de was sneller schoon wordt, kun je twee keer zo snel wassen en daarbij tot 20% minder energie gebruiken. Even snel een wasje draaien? Een volle trommel is in 66 minuten schoon, een wasje van 5 kilogram in 39 minuten. Zo doet de ‘QuickDrive’ zijn naam eer aan!

Beste Samsung QuickDrive wasmachine: Samsung WW90T734AWH/S2 QuickDrive AutoDose


Beste deal voor dit product:
€828,27 €749,-

Beste Samsung QuickDrive wasmachine: Samsung WW90T734AWH/S2 QuickDrive AutoDose

Deze QuickDrive wasmachine doet dienst voor het hele gezin dankzij 9 kilo vulinhoud. En wanneer die niet helemaal vol zit dan is dat geen probleem, dan zet je simpelweg een korter wasprogramma aan. Zoals benoemd is dit model sowieso razendsnel en dat scheelt je tot wel 50% aan wastijd. Bijkomend voordeel is dat je wasmiddel automatisch gedoseerd wordt, zodat je dat ook niet onnodig verspilt. Zoals je wellicht verwacht heeft hij energieklasse A. Het maximale geluidsniveau is 72 dB. Registreer je aankoop via Samsung om liefst 5 jaar garantie te krijgen.


Samsung Bespoke wasmachines

Ook aan het design wordt bij Samsung gedacht. In 2014 lanceerden ze de Crystal Blue deur, een transparante deur met ruime opening die volgens velen mooier in het interieur staat (indien dit voor jou van toepassing is). Ondertussen is Samsung nog een stap verder en kwamen ze in 2022 met Bespoke wasmachines. Deze modellen zijn 100% vlak, waardoor ze perfect weg te werken zijn in kastjes. Maar dat niet alleen. Ze zijn dusdanig ingericht dat je in een ‘normaal formaat wasmachine’, extra veel was kwijt kunt. Dankzij de extra diepe trommel van dit slimme design kun je nu liefst 11 kilo kwijt, wat normaal bijvoorbeeld maar 8 kilo zou zijn. Bespoke kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met EcoBubble, of met QuickDrive als je soms ook razendsnel kleine wasjes wilt draaien.

Beste Samsung Bespoke wasmachine: Samsung WW11BB944AGMS2 Bespoke QuickDrive


Beste deal voor dit product:
€1.119,-

Beste Samsung Bespoke wasmachine: Samsung WW11BB944AGMS2 Bespoke QuickDrive

Deze Bespoke wasmachine van Samsung kan zoals hierboven al vermeld, liefst 11 kilo kwijt. Door te kiezen voor de combinatie met Quickdrive kun je ook kortere wasprogramma’s aanzetten van minder kilo’s, zodat je ook kleine wasjes energiezuinig wast. Bovendien heeft deze luxe Samsung wasmachine AutoDose. Via de troebelheidssensor detecteert de machine hoe vuil de was is, en voegt op basis daarvan de juiste hoeveelheid wasmiddel toe. Dankzij AI Control koppel je dit model aan je smartphone, zodat je hem van een afstand kunt instellen. Ook dit model heeft een geluidsniveau van 72 dB. Tel daarbij op energielabel A en je kiest voor een multifunctionele wasmachine die alles heeft wat je wensen kan.


Beste Samsung wasmachines met gecombineerde technieken

Zoals je al hebt gelezen zijn in diverse Samsung wasmachines meerdere technieken gecombineerd. Vaak geldt dat hoe meer functies het model heeft, hoe prijziger de wasmachine. Hierbij is bijvoorbeeld QuickDrive een relatief dure functie, maar wel heel praktisch en energiezuinig, waardoor je op termijn geld kunt besparen als je veel wasjes draait.

Overigens zijn veel Samsung wasmachines ook voorzien van de functie Simplify Laundry, die in 2020 werd uitgebracht. Een slimme techniek die extra goed schoon wast en voor de intensieve reiniging ook nog een extra hygiënisch stoomprogramma biedt. Verder zijn veel Samsung wasmachines voorzien van AI Control, waarmee je vanaf je smartphone al je wasvoorkeuren instelt. Overige features van Samsung wasmachines zijn:

  • Kledingbeschermende trommel
  • Resttijdindicator en startuitstel
  • Zelfreinigende wasmiddellade
  • Automatisch uitschakelen

Online Samsung wasmachine kopen

Welk type Samsung wasmachine ook jouw voorkeur geniet, het is belangrijk om te weten dat de prijzen voor dezelfde modellen per webwinkel nogal eens uit elkaar kunnen liggen. Bij ProductenVergelijker hebben we daarom de prijzen bij verschillende winkels vergeleken, zodat jij de beste Samsung wasmachine aanbieding pakt. We sturen je door naar de shop met de laagste prijs. Kies hierboven de beste Samsung wasmachine voor jou of vergelijk alle modellen.

Bekijk alle Samsung wasmachines