Heerlijke koffie zetten aan de hand van cups? Een koffiemachine die een pareltje op het aanrecht is? Dan kies je voor een koffieapparaat van Dolce Gusto Krups. Hiermee komen de lekkerste espresso’s, cappuccino’s, macchiato's en zelfs ijskoffie en ijsthee binnen handbereik.

Wat zijn de verschillende modellen van Dolce Gusto en welk Dolce Gusto apparaat past het beste bij jouw gebruik? Deze vragen beantwoorden we in dit artikel, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Afsluitend geven we je nog een aantal tips over waar je op moet letten bij het kopen van een Dolce Gusto machine.

Onze top 4 beste Dolce Gusto apparaten

Beste kleine Dolce Gusto: Piccolo XS


Beste deal voor dit product:
€79,99 €72,99

Beste kleine Dolce Gusto: Piccolo XS

Kies voor de Piccolo XS Dolce Gusto als je een compact en smal koffie apparaat zoekt. De afmetingen zijn 14x27x28 centimeter en daarmee kan hij al snel een plekje veroveren op de meest kleine aanrechten en kastjes. En daar zal hij shinen, want hij valt lekker op in zijn opvallende kleur rood. Je kunt overigens ook kiezen voor dit model in grijs of zwart. Dit kleine apparaat heeft heel wat groots in zijn mars. Zo kun je meerdere koppen koffie bereiden dankzij het waterreservoir van 0,8 liter, waarbij je het koffievolume perfect kunt afstemmen op je wensen. Ook kun je melk opschuimen. Hij warmt op in 30 seconden en schakelt na gebruik automatisch uit. Tijd om te ontkalken? Dit slimme apparaat geeft je een melding, zodat je altijd geniet van kersverse en zuivere koffie!


Beste middelgrote Dolce Gusto: Lumio


Beste deal voor dit product:
€99,99 €84,99

Beste middelgrote Dolce Gusto: Lumio

Als beste koop Dolce Gusto met een middelgroot waterreservoir (1 liter) kiezen we de Lumio. Deze valt op door een bijzonder design, want bijna een kunstwerk lijkt te zijn. Hij is met afmetingen van 17,6x22,1x36,8 centimeter wat smaller, maar wel mooi lang, wat hem ideaal maakt om een fijn plekje op het aanrecht te geven. Hij is verkrijgbaar in zwart, eventueel met afwerkingen in wit of rood. Je bedient hem middels touchscreen. De overige voordelen van dit Dolce Gusto apparaat? Hij warmt op in slechts 30 seconden en schakelt na 5 minuten automatisch uit. Je stelt hem in op 7 verschillende kopgroottes en kunt optioneel melk opschuimen. Je bereidt er heerlijke warme en koude dranken mee, en in één klik schakel je over qua watertemperatuur. Wij zeggen, probeer het zelf en ervaar het gemak van deze topper.


Beste grote Dolce Gusto: Infinissima Touch


Beste deal voor dit product:
€125,98

Beste grote Dolce Gusto: Infinissima Touch

De Infinissima Touch van Dolce Gusto kenmerkt zich door een lekker groot waterreservoir van 1,2 liter. Dat is dan ook meteen de grootste variant die bij Dolce Gusto mogelijk is. Het koffievolume is handmatig via de touchscreen in te stellen, alsook de intensiteit van jouw warme drankje. Liever een ijskoffie? Ook koude dranken bereiden is mogelijk. En is de machine toe aan een ontkalkingsbeurt? Dan krijg je direct en melding. Na 1 minuut schakelt hij automatisch uit en binnen 40 seconden is hij alweer gereed voor gebruik. Verder heeft hij een stralend design, dat verkrijgbaar is in bruin (taupe) en zwart. De afmetingen zijn 15,3x18,4x37,3 centimeter. Ga jij voor deze eyecatcher met giga waterreservoir?


Beste luxe Dolce Gusto: Genio S Plus


Beste deal voor dit product:
€89,99 €84,99

Beste luxe Dolce Gusto: Genio S Plus

We kiezen de Dolce Gusto Genio S Plus als beste luxe Dolce Gusto apparaat met veel instelmogelijkheden. Zo heeft hij een instelbaar koffievolume en kun je er ook XL koppen mee zetten. Een leuke extra die je alleen op dit Dolce Gusto model vindt is bovendien dat je extra aroma kan toevoegen waardoor je je koffie een espresso boost geeft. Hiermee ga je voor de meest intense koffiesmaak. En dat is nog niet alles, want dit model heeft alles in huis wat je je aan een goede machine wensen kan. Zo stopt hij automatisch na de bereiding, geeft hij een melding bij het ontkalken, stel je hem in op 4 temperatuurstanden en kun je melk opschuimen. Het waterreservoir heeft een inhoud van 0,8 liter. Uiteraard ziet hij er ook fancy uit. Hij is verkrijgbaar in zwart, wit en rood. Tijdelijk met €60 gratis koffietegoed (op=op!). Zo haal je die investering in je nieuwe koffie apparaat er al bijna uit!


Tips voor Dolce Gusto vergelijken

In onze top 4 beste Dolce Gusto koffiemachines ontdekte je al welk model goed aansluit bij welke gebruikerswensen. Twijfel je nu nog steeds? Hieronder hebben we nog een aantal aanvullende tips op een rijtje gezet.

Waarop letten bij kiezen van een Dolce Gusto automaat?

Er zijn verschillende factoren die voor jou de doorslag kunnen geven in een keuze voor een van de modellen van Dolce Gusto. Een van de belangrijkste is de inhoud van het waterreservoir, dat varieert van 0,8 liter tot 1,2 liter.

Daarnaast het gebruiksgemak. Hierbij kun je denken aan automatisch uitschakelen, een standby functie, melding bij het ontkalken en de opwarmtijd. Dit laatste varieert overigens van 30 tot 40 seconden, dus bij alle modellen hoef je niet lang te wachten.

Ook de functies van de koffie bereiding zijn van belang. Denk aan het instellen van de koffie intensiteit, functie voor melk opschuimen en het instellen van de watertemperatuur en het koffievolume.

Tot slot speelt het design een rol. Welke vind je het mooist op het aanrecht staan, past het beste qua formaat en welke kleur is je favoriet? Zwart, zilver, wit, rood en bruin, deze behoren tot de opties. Ook heb je de keuze uit knopbediening en touchscreen.

Modellen Dolce Gusto Krups

Dolce Gusto is tot stand gekomen door een samenwerking van Krups en Nescafé, waarbij Krups de machines maakt en Nescafé de heerlijke pods levert. Een eenvoudige manier van lekkere koffie zetten. Ze bieden verschillende modellen die we hieronder nog eens overzichtelijk op een rijtje zetten.

Een variatie aan smaken

Je kunt natuurlijk geen koffiedik kijken en daarom weet je nog niet altijd in welke smaak je morgen, volgende week of volgende maand zin hebt. En dat is meteen een van de grote voordelen van Dolce Gusto apparaten. Hier kun je bij elke zetbeurt weer afwisselen qua smaak door simpelweg een ander cupje toe te voegen. Standaard kun je vrijwel elke soort koffie in combinatie met melk bereiden. Ook ijsthee en chocomelk behoren tot de opties. Ben je gek op espresso? Met de Genio S Plus uit onze top 4 kun je extra aroma toevoegen voor een espresso boost. De andere modellen hebben deze functie niet.

Online Dolce Gusto kopen

Wanneer je een nieuwe Dolce Gusto koopt dan wil je natuurlijk niet te veel betalen. En daarom vergelijk je prijzen via ProductenVergelijker.nl. We leggen de Dolce Gusto aanbiedingen van verschillende webwinkels naast elkaar en updaten steeds weer als er ergens Dolce Gusto korting te vinden is. Vervolgens sturen we je door naar de shop met de beste Dolce Gusto deal. Zo scoor je de beste prijs. Kies hierboven in onze top 4 beste Dolce Gusto koffieapparaten je favoriet of bekijk hieronder het gehele aanbod.

Vergelijk alle Dolce Gusto prijzen en modellen