Koptelefoons zijn er in allerlei soorten en maten, van speciale koptelefoons voor tv en gaming tot draadloze koptelefoons voor kantoor. Afhankelijk van je luistergewoontes en budget kan het lastig zijn om de beste aankoop te kiezen. Daarom helpen wij je een handje op weg. We zetten de door ons best geteste koptelefoons overzichtelijk voor je op een rijtje. Zo kun je koptelefoons vergelijken. Onze top 8!

Koptelefoons vergelijken met de beste prijs-kwaliteit

Voor onze top 8 hebben we tientallen koptelefoons vergeleken op basis van kwaliteit en functionaliteiten. Ook hebben we gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Of je nu op zoek bent naar een fijne goedkope koptelefoon of een met alles erop en eraan, ze komen allemaal in onze vergelijker voorbij. Ontdek hieronder meer over onze top 8 best geteste koptelefoons.

1. Sony WH-1000XM3 Bluetooth Over-ear hoofdtelefoon


Beste deal voor dit product:
€530,-

1. Sony WH-1000XM3 Bluetooth Over-ear hoofdtelefoon

Sony behoort al jarenlang tot de topaanbieders van koptelefoons. Dit type WH-1000XM3 is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een koptelefoon met uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Hij is verkrijgbaar in zwart en zilver. De koptelefoon met over ear biedt heerlijk draagcomfort, perfecte geluidskwaliteit en noise cancelling. Bovendien is hij opvouwbaar. Deze draadloze Sony koptelefoon wordt geleverd met hard case, vliegtuigadapter, audiokabel en usb C oplaadkabel. De ingebouwde accu gaat maar liefst tot 38 uur mee.


2. JBL Tune 750BTNC Zwart


Beste deal voor dit product:
€173,88

2. JBL Tune 750BTNC Zwart

Als je op zoek bent naar een budgetmodel met goede geluidskwaliteit, dan is de JBL Tune 750BTNC wellicht je beste aankoop. Je hebt keuze uit de kleuren zwart, wit en blauw. Met de JBL Pure Bass Sound geniet je van extra goed geluid bij het luisteren van muziek. Met de multipoint pairing optie kun je muziek luisteren en tegelijkertijd oproepen ontvangen. Het is een draadloos model en de batterij gaat zo'n 15 uur mee.


3. Beats Studio3 Wireless Mat Zwart


Beste deal voor dit product:
€359,- €194,99

3. Beats Studio3 Wireless Mat Zwart

Staat de uitstraling van de koptelefoon bij jou hoog in het vaandel? Studio3 Wireless van Beats is een strak model dat verkrijgbaar is in tal van kleuren, namelijk mat zwart, grijs, blauw of een combinatie van zwart met rood of goud. Qua prijs valt hij in het middensegment, maar afgaande op het geluid mag deze absoluut onder de luxere modellen gecategoriseerd worden. Kortom, goed geluid in combinatie met hoog draagcomfort. Bovendien is deze draadloze Beats voorzien van Fast Fuel techniek, waarmee je binnen een kwartier de koptelefoon oplaadt.


4. Bose QuietComfort 35 II Zilver


Beste deal voor dit product:
€229,-

4. Bose QuietComfort 35 II Zilver

Deze lichtgewicht over ear Bose koptelefoon is de ideale keuze wanneer je op zoek bent naar een hoofdtelefoon die zoveel mogelijk omgevingsgeluiden dempt. Hij is voorzien van noise cancelling en heeft een zeer goede geluidskwaliteit. Kies tussen een zwart en zilver model. Hij wordt geleverd met hard case, audiokabel en micro usb oplaadkabel. Een complete oplaadbeurt zorgt voor 20 uur aan batterij. Met de snellader geniet je binnen een kwartier van 2,5 uur geluid.


5. Sennheiser RS 127 Over-ear hoofdtelefoon


Beste deal voor dit product:
€120,-

5. Sennheiser RS 127 Over-ear hoofdtelefoon

Hoeft dat draadloze van jou niet zo, en heb je liever een gemakkelijk plugsysteem? Ga dan voor de zwarte over ear Sennheiser RS 127-9. Hij heeft een goede geluidskwaliteit en je kunt hem aansluiten op tv en laptop (let op, niet op smartphone). Een 6,3 mm adapter en AAA batterijen worden meegeleverd, alsook de handige koptelefoon standaard. Zo plaats je hem bijvoorbeeld netjes naast de tv.


6. Sony WH-1000XM4 Bluetooth Over-ear hoofdtelefoon


Beste deal voor dit product:
€249,- €235,-

6. Sony WH-1000XM4 Bluetooth Over-ear hoofdtelefoon

Deze Sony is de opvolger van ons nummer 1 Sony model op de lijst en verdient zelf ook zeker een plaats in onze top 8. Het is een topklasse noise cancelling koptelefoon in de kleur zilver of zwart. Er zijn een paar kleine verschillen met zijn voorganger XM3. Een van de grootste verschillen is de toevoeging van de multipoint pairing functie. Daarnaast draait hij op Bluetooth 5.0 in plaats van 4.2. De looks zijn vrijwel identiek, maar bij de XM4 versie is een deel van het kunststof door metaal vervangen en zijn de oorkussens van imitatieleer in plaats van skai leer gemaakt. Voor deze versie betaal je zo'n €100 meer.


7. Microsoft Surface Headphone 2 Zwart


Beste deal voor dit product:
€280,- €249,99

7. Microsoft Surface Headphone 2 Zwart

Als je een goede koptelefoon voor kantoor zoekt, dan is de Microsoft Surface Headphone 2 een goede aankoop. Hij is voorzien van actieve noise cancelling, zodat ruis en hard lawaai in de omgeving geen kans meer maken. Je kunt hem bedienen met de touch controls op de oorschelpen. Een groot voordeel van deze hoofdtelefoon is de batterijduur. Hij gaat twee werkdagen mee zonder tussentijds opladen. Is de accu toch bijna leeg, dan kun je met 5 minuten opladen al zorgen voor 1 uur werktijd. Deze over ear koptelefoon wordt geleverd met opberghoes, usb kabel en audio kabel.


8. Apple AirPods Max - Sky Blue


Beste deal voor dit product:
€673,05 €529,-

8. Apple AirPods Max - Sky Blue

Voor Apple liefhebbers is deze AirPods Max een aanrader. Hij is verkrijgbaar in space gray, zilver, blauw, groen en roze en biedt eigenlijk alles wat je je aan een luxe koptelefoon wensen kan. Noise cancelling, uitstekende Surround Sound (bioscoopgeluid), een lange batterijduur en comfortabele oorkussens. Dit is een multifunctionele aankoop waar je wat meer in moet investeren, maar waar je zeker plezier aan hebt. Of dat nu gaat om muziek luisteren tijdens het sporten, videobellen via de laptop of films kijken via de smartphone, deze Apple koptelefoon is van alle markten thuis!


Koptelefoon kopen tips

We hopen natuurlijk dat je aan de hand van onze top 8 een koptelefoon hebt gevonden die goed past bij je wensen en budget. Twijfel je nog waar je op moet letten bij het kopen van een koptelefoon? Dan vind je hieronder nog een aantal waardevolle aankooptips!

Koptelefoon: draadloos model of niet?

Koptelefoons met draad kun je inpluggen in je apparaat. Dat werkt erg gemakkelijk, maar het nadeel is dat de draad in de weg kan zitten. Wil je veel bewegen tijdens het luisteren? Kies dan voor een draadloze koptelefoon. Hierbij stream je muziek draadloos vanaf je computer, smartphone of tablet. Let bij een draadloze koptelefoon op de batterijduur. Bij een koptelefoon met snoer kijk je naar het type aansluiting, en of die past op het apparaat waarop je hem wilt gebruiken.

Type oorkussen

Naast een eventuele snoer aan de koptelefoon, heeft ook het type oorkussen invloed op het gebruiksgemak. We maken onderscheid tussen een koptelefoon 'on ear' en 'over ear'. Met een on ear koptelefoon kun je de omgevingsgeluiden vaak wat beter horen. Een over ear koptelefoon dekt deze geluiden meer af. Daarnaast is dit type comfortabeler om te dragen, omdat ze je oren niet platdrukken.

Overige functies koptelefoon

Naast bovengenoemde aandachtspunten, kun je letten op extra specificaties. Denk aan handige functies zoals een volumeregelaar op de koptelefoon, een koptelefoon met microfoon en multipoint pairing. Dit laatste wil zeggen dat de koptelefoon gekoppeld kan worden aan twee smart apparaten, zoals de laptop en smartphone. Dat is handig om snel te schakelen tussen bijvoorbeeld audio en een inkomende oproep.

Wat kost een koptelefoon?

De prijzen van koptelefoons lopen sterk uiteen. Zo zijn er goedkope koptelefoons van zo'n €50, maar ook luxere modellen die oplopen tot boven de €500. De gerenommeerde merken hebben vaak modellen in verschillende prijsklassen uitgebracht. Maak voor jezelf een wensenlijst qua functies en kwaliteit en stem dat af met je budget om de beste koptelefoon te vinden.

Koptelefoon vergelijken en kopen

De kans is groot dat je in onze top 8 een koptelefoon hebt gevonden die goed aansluit bij je wensen en budget. Wil je verder snuffelen in het aanbod? Hier op ProductenVergelijker.nl hebben we voor jou honderden verschillende koptelefoons verzameld, waarbij je kunt filteren op merk, prijs en functies. Bovendien vind je bij ons de laagste prijs van het moment.

Bekijk hier alle koptelefoons