Ben je een liefhebber van films en series of juist van muziek? Dan is je ervaring pas compleet met een goed audiosysteem. Alleen daarmee krijg je immers écht het gevoel dat je er middenin zit. Er bestaan verschillende soorten audiosystemen, maar wat past nu eigenlijk het beste bij jou? Bij ProductenVergelijker.nl zetten we het voor je op een rijtje en hebben we bovendien meteen onze favorieten voor je verzameld.

Onze top 4 audiosystemen

Wanneer kies je voor een soundbar?

Wil je een bioscoopgevoel creëren bij jou in huis? Dan begin je met een soundbar. Een soundbar is een soort langwerpige balk (of in het Engels dus: bar) die je onder je televisie plaatst waar één of meerdere speakers in zitten. De ingebouwde speakers van een tv klinken doorgaans schel en met weinig diepte, wat ook wel eens ‘blikkerig’ wordt genoemd. Een soundbar lost dit probleem op en zorgt voor een ware upgrade van je televisie. Soundbars zijn er in alle soorten en maten, van goedkoop tot peperduur. Een simpele soundbar zorgt vaak al voor een betere geluidservaring, maar ben je een echte purist? Kies dan voor een soundbar die Dolby Atmos ondersteunt. Let er bovendien op dat sommige soundbars enkel werken als je televisie aanstaat, waar iets geavanceerde modellen ook muziek af kunnen spelen via bluetooth of wifi.

Je bioscoopervaring in huis compleet maken? Completeer je soundbar dan met een subwoofer en surround speakers voor een extra diep geluid rondom.

Onze aanrader voor de beste soundbar: Sonos Arc


Beste deal voor dit product:
€999,-

Onze aanrader voor de beste soundbar: Sonos Arc

Met de Sonos Arc kies je voor de meest indrukwekkende soundbar in huis. Dat betekent niet alleen levensecht geluid, maar ook uitermate handige bediening. Zo bedien je hem niet alleen met de afstandsbediening van je tv, maar ook met je stem, de Sonos-app en Apple AirPlay 2. Hij is voorzien van ingebouwde Dolby Atmos technologie, die ervoor zorgt dat het geluid naar het plafond weerkaatst naar je luisterpositie. Je gaat voor de beste 3D-luisterbeleving, waarbij je vliegtuigen over je hoofd hoort scheren en waarbij je het gevoel krijgt dat enge zombies je van achteren aanvallen. Films en series kijken wordt voortaan een échte beleving!


Wanneer kies je voor een versterker?

Wanneer je kiest voor speakers in huis, zoals een hifi-systeem of een surround set en je maakt hierbij gebruik van passieve speakers, dan is een versterker nodig om geluid uit deze speakers te kunnen krijgen. Kies je voor actieve luidsprekers, dan is een versterker niet nodig. Weet je niet of jouw luidsprekers actief of passief zijn? Dit is vaak gemakkelijker te onderscheiden, omdat actieve speakers stroom nodig hebben om te kunnen werken, terwijl passieve speakers dat doorgaans niet nodig hebben. Actieve speakers hebben dus een stekker, passieve speakers niet. Een goede versterker kleurt het geluid, bepaalt het volume en zorgt ervoor dat je speakers goed werken. Vaak wordt gezegd dat je beter een goede versterker kunt hebben met middelmatige speakers dan andersom. Als liefhebber van goed geluid is de versterker dus zeker geen onderdeel om op te besparen.

Onze aanrader voor de beste versterker: Marantz PM6007


Beste deal voor dit product:
€599,- €499,-

Onze aanrader voor de beste versterker: Marantz PM6007

Met de PM5007 van Marantz kies je voor het mooiste muzikale geluid. Je tilt je 2-kanaals Hifi-systeem naar een hoger niveau. Analoge en digitale bronnen aansluiten of zelfs je platenspeler koppelen gaat erg eenvoudig. Muziek speelt af als nooit te voren met de verbeterde bas met subwoofer-uitgang. We kunnen nu met allerlei cijfers en details op de proppen komen betreft resolutie, kHz en ingebouwde technologieën, maar beter is het om het zelf te ervaren. Sluit de versterker aan en ga voor de meest afgestemde en geoptimaliseerde luistersessies!


Wanneer kies je voor oordopjes?

Wil je niet dat iedereen mee kan genieten van je muziek, film of serie, maar juist in je eentje luisteren? Dan zijn oordopjes, ook wel oortjes genoemd, een goede optie. Dit zijn in feite kleine speakertjes die je in je oren plaatst. Hierdoor ga je helemaal op in het geluid, want het omgevingsgeluid wordt flink beperkt, ze sluiten immers je oren af. Dit is ideaal in bijvoorbeeld een drukke trein of een grote kantoortuin. Oordopjes zijn bovendien klein en gemakkelijk op te bergen. Let er wel op dat je het geluid niet te hard zet. Doordat het geluid zo dicht op je oren geprojecteerd wordt is de kans op gehoorschade aanwezig. Oordopjes bestaan zowel met als zonder draad, waarbij oordopjes met draad nog wel eens in de weg willen zitten, maar oordopjes zonder draad sneller kwijtraken.

Onze aanrader voor de beste oordopjes: Apple AirPods Pro met draadloze oplaadcase


Beste deal voor dit product:
€239,- €219,-

Onze aanrader voor de beste oordopjes: Apple AirPods Pro met draadloze oplaadcase

De Apple AirPods Pro behoren tot de topklasse. Dat komt onder meer door een combinatie van slimme technologieën. Enerzijds zijn ze namelijk voorzien van noise cancelling, waardoor je totaal geen last hebt van omgevingsgeluid. Dit kun je overigens optioneel inschakelen, want je kunt ook overschakelen op de Transparency mode. Daarnaast hebben ze een super lange batterijduur, waardoor je tot wel 24 uren achter elkaar kunt luisteren. Ook handig dus voor als je een lange vliegreis gaat maken! Het ingebouwde ventilatiesysteem zorgt er alvast voor dat de druk op de oren verminderd wordt. Tot slot zijn deze draadloze oortjes voorzien van een microfoon. Zo kun je ze ook gebruiken om te bellen. Bedien ze handmatig of via Hé Siri stembediening.


Wanneer kies je voor een hoofdtelefoon?

Een hoofdtelefoon, of koptelefoon, heeft in feite dezelfde voordelen als oordopjes wat betreft het luisteren in je eentje. Een hoofdtelefoon zet je echter op je oor, in plaats van erin. Het nadeel is dat een hoofdtelefoon wat groter is en daarom minder handig mee te nemen is en doorgaans wat minder goed afsluit, omdat er niets daadwerkelijk je oor afsluit. Voor de ijdeltuiten: een hoofdtelefoon is ook minder praktisch voor het behoud van de styling van je haar.

Veel fabrikanten weten het 'probleem' van omgevingsgeluid met slimme software genaamd noise cancelling deels op te lossen. Hierdoor kun je zelf kiezen wanneer je wel of geen omgevingsgeluid wilt horen. In het verkeer is het namelijk wel zo handig en veilig. Het voordeel van hoofdtelefoons ten opzichte van oordopjes is echter met name dat de speakers groter zijn. Een hoofdtelefoon heeft daarom vaak een groter frequentiebereik en daarmee in essentie een betere geluidskwaliteit dan oordopjes. Een echte liefhebber is daarom beter af met een hoofdtelefoon. Dat is ook de reden waarom je in bijvoorbeeld muziekstudio’s altijd hoofdtelefoons ziet en geen oortjes. Ook hoofdtelefoons zijn zowel bedraad als draadloos verkrijgbaar.

Onze aanrader voor de beste hoofdtelefoon: Bose Noise Cancelling Headphones 700


Beste deal voor dit product:
€325,- €299,-

Onze aanrader voor de beste hoofdtelefoon: Bose Noise Cancelling Headphones 700

Deze draadloze over-ear hoofdtelefoon kan optioneel maar liefst 11 niveaus van noise cancelling inschakelen. Hij is fijn in gebruik en dat niet alleen, hij zit ook erg lekker over het hoofd. Comfort staat bij dit model namelijk hoog in het vaandel. Daarnaast kies je uit verschillende kleuren, waaronder zwart, wit en grijs. Vaak opladen hoef je niet te doen. Hij gaat namelijk tot 20 uur mee. Bovendien is hij voorzien van een krachtig microfoonsysteem, zodat je er bijvoorbeeld ook mee kunt bellen. Maak gebruik van de Google Assistent om hem met stem te bedienen.


Wat is het beste audiosysteem voor jou?

Wil je optimaal genieten van je favoriete muziek of beeldmateriaal, dan is het dus aan te raden om te kiezen voor een goed audiosysteem, maar welk audiosysteem dan het best bij jou past is afhankelijk van je wensen.

Ben je op zoek naar een audiosysteem voor thuis om te gebruiken bij je televisie of muziek? Kies dan voor een soundbar of een versterker. Een soundbar is vaak gemakkelijk te installeren en werkt ideaal met je televisie, waarbij een versterker inclusief passieve luidsprekers meer iets voor puristen is en vaak zelfs als een beetje ouderwets wordt gezien.

Wil je optimaal geluid waar je nog helemaal je persoonlijke voorkeuren mee aan kunt passen, kies dan voor een versterker met passieve luidsprekers of voor een surround systeem met actieve luidsprekers. Wil je liever gemak en een compacte oplossing voor bij je televisie, dan is een soundbar beter voor jou geschikt. Ook een soundbar is bovendien uit te breiden met extra luidsprekers. Ook ben je met een soundbar meestal goedkoper uit dan bij een audiosysteem met een versterker.

Onderweg geluid afspelen zonder dat andere mensen hiervan mee kunnen genieten? Kies dan voor oordopjes of een koptelefoon. Oordopjes zijn gemakkelijk mee te nemen en zorgen voor zo min mogelijk omgevingsgeluid, terwijl koptelefoons doorgaans een betere geluidskwaliteit hebben, maar je wel goed op moet bergen en wat meer ruimte in beslag nemen.