Zie je ergens een grote groene barbecue staan, dan weet je direct waar we het over hebben: een Big Green Egg. Big Green Egg is een enorm populair merk van kamado barbecues en bovendien een van de oudste, het bestaat namelijk al sinds 1974. Daarmee heeft het merk een enorm voordeel op het gebied van ervaring ten opzichte van zijn concurrentie. Dat maakt Big Green Egg het toonaangevende merk binnen de markt van kamado barbecues.

Big Green Egg Small

Big Green Egg - Met de Big Green Egg Small...

Big Green Egg Large

Big Green Egg - De Big Green Egg Large is e...

Big Green Egg Medium

Big Green Egg - De Big Green Egg Medium is...

Big Green Egg MiniMax

Big Green Egg - De Big Green Egg MiniMax is...

Big Green Egg XLarge

Big Green Egg - De Big Green Egg XLarge is...

Big Green Egg Mini

Big Green Egg - Met de Big Green Egg Mini k...

Big Green Egg BBQ vergelijken

Er zijn verschillende modellen Big Green Egg op de markt. Hieronder helpen we je bij het vergelijken van de verschillende soorten.

Welke grootte Big Green Egg – Large of toch een Mini?

Wil je graag een Big Green Egg Barbecue? Goed nieuws, er is namelijk voor ieder wat wils dankzij maar liefst zeven verschillende formaten. We lichten ze graag voor je uit:

Big Green Egg Mini: Het kleinste model Big Green Egg BBQ is vooral bedoeld voor wie zijn of haar barbecue graag meeneemt op reis en dan tóch een barbecue van uitstekende kwaliteit wil. De Mini heeft een hoogte van 42cm en een diameter van 25 cm, bovendien weegt hij maar 17 kilogram. Dat maakt hem ideaal voor op de camping óf voor wanneer je vaak kleine gerechten maakt. Er is zelfs een speciale hoes voor om hem mee te nemen.

Big Green Egg Minimax: Toch een maatje groter? Voor gezelschappen van 4 tot 6 personen is de Minimax dan zeer geschikt. De Big Green Egg Minimax is 50 cm hoog en heeft een diameter van 33 cm. Hij weegt 35 kilogram, waardoor je hem nog net mee kunt nemen onderweg.

Big Green Egg Small: Voor wie graag grote gerechten maakt voor 4 tot 6 personen is de Big Green Egg Small een goede optie. De diameter is hetzelfde als bij de Minimax, maar doordat hij wat lager ligt is hij beter geschikt voor bijvoorbeeld een groot stuk vlees. De Small is geschikt om op een onderstel met wielen te plaatsen of in te bouwen in een buitenkeuken. Hij is 61 cm hoog met een diameter van 33 cm en hij weegt 36kg.

Big Green Egg Medium: Gebruik je geregeld de barbecue met een groot gezin of heb je vaak vrienden over de vloer? De Big Green Egg Medium is de perfecte barbecue voor 6 tot 8 personen. Hij is 72 cm hoog met een diameter van 40 cm en hij weegt 51 kilogram. Hoewel hij op een verrijdbaar onderstel te plaatsen is, is de Medium niet echt meer geschikt om mee te nemen.

Big Green Egg Large: De Big Green Egg Large is het populairste model van het merk. Hij is geschikt voor gezelschappen tot acht personen en wordt vaak ingebouwd in bijvoorbeeld een buitenkeuken. Doordat hij net een maatje groter is dan de Medium is het toch wat meer een alleskunner. De Large is 84 cm hoog, heeft een diameter van 46 cm en weegt 73 kilogram.

Big Green Egg XLarge: Kook je vaak voor grotere groepen of ben je misschien wel een professional? Dan is de XLarge een goede keuze. Groot voordeel hiervan is dat het mogelijk is om een extra 'verdieping' toe te voegen met een extra rooster. Hierdoor kun je nóg meer gerechten tegelijkertijd bereiden. De Large is 78 cm hoog met een diameter van 61 cm. Het gewicht is 99 kilogram.

Big Green Egg 2XL: Voor professioneel gebruik om bijvoorbeeld een feest of festival kies je voor de 2XL, de grootste kamado barbecue die er is. Hoewel het een echte eyecatcher is, is hij niet echt meer geschikt voor een 'normaal' huishouden. De Big Green Egg 2XL weegt 170 kilogram. Daarnaast is hij 90 cm hoog en diamter is 73 cm.

Big Green Egg accessoires

Voor alle barbecues van Big Green Egg zijn verschillende accessoires verkrijgbaar. Populair is bijvoorbeeld de Big Geen Egg pizza steen. Daarnaast biedt Big Green Egg verschillende andere roosters, ombouwkasten, haken voor je grill tools, zijtafels, vleesthermometers en nog véél meer. Dat maakt de barbecues van Big Green Egg zeer breed inzetbaar.

Big Green Egg aanbieding

Ben jij op zoek naar de beste deal voor de Big Green Egg van jouw dromen? Dan ben je op de juiste plek. Bij ProductenVergelijker.nl hebben we namelijk de beste Big Green Egg aanbiedingen voor je verzameld, waardoor je altijd profiteert van de scherpste prijs.

Aanmelden op onze nieuwsbrief

Ontvang ongeveer 2x per maand de beste aanbiedingen en acties!