Het zonnetje laat zich weer vaker zien en wellicht heb je binnenkort nog wel een fijne zonvakantie op de planning staan. Heerlijk voor je mindset, maar je huid kan het nogal zwaar te voorduren krijgen. Verbranden brengt risico’s met zich mee en dat wil je dus voorkomen. Daarnaast wil je die prachtige bruine en gezonde gloed op je huid. Hoe krijg je dat voor elkaar? We geven je een stappenplan!

De beste huidproducten: vóór, tijdens en ná het zonnen

We zetten hier onze aanraders voor je op een rijtje en lichten ze in het artikel nog aan je toe. Dit zijn onze aanbevolen producten, maar natuurlijk kan jouw persoonlijke voorkeur anders zijn en is het beste product ook afhankelijk van je type huid. Zie onze beste-aanraders daarom ter inspiratie.

Stap 1: Scrubben voordat je in de zon gaat

Om een prachtige en egale teint te krijgen is het belangrijk dat je je huid vooraf scrubt. Zo verwijder je alle dode huidcellen en zorg je ervoor dat ze zich vernieuwen. Plan daarom zeker een scrubsessie alvorens je de zon in gaat, liefst 2 dagen ervoor, zodat je huid nog even de tijd heeft om te herstellen. Voor je huid mag je overigens een wat grovere peeling gebruiken dan voor je gezicht, hals en decolleté. Houd er daarnaast rekening mee dat een gescrubde huid sneller kan verbranden, dus zorg ook zeker voor goede huidbescherming tijdens het zonnen – daarover later meer.

Beste scrub voor gezicht: Clinique Scrub Cream Rinse-Off Formula


Beste deal:
€27,95 €26,49

Deze gezichtsscrub van Clinique is 100% parfumvrij en is door oogartsen getest. Niet dat je het natuurlijk in je oog moet smeren, maar mocht er toevallig wat in terecht komen dan kan dat volgens de test geen kwaad (zelfs niet met contactlenzen). De scrub bestaat uit kleine korrels in een crèmebasis. Heb je een vette huid? Geen zorgen, want deze scrub houdt de talgafscheiding onder controle.


Beste scrub voor lichaam: Eucerin DermoPure Scrub


Beste deal:
€17,39 €12,79

Met deze scrub van Eucerin verwijder je onzuiverheden en dode huidcellen zonder dat de huid uitdroogt. De natuurlijke microdeeltjes werken dusdanig in dat ook de kans op mee-eters verkleind wordt. Zo ga je voor een betere huidtextuur. In principe kun je deze scrub ook op je gezicht gebruiken, maar dan raden we wel aan om heel zacht te werk te gaan.


Stap 2: Hydrateren voor een gezonde huid

Het voeden van de huid is natuurlijk niet alleen van belang voordat je de zon ingaat. Het is sowieso belangrijk om het hele jaar door een gehydrateerde huid na te streven. Zo krijg je minder last van een droge huid (wat niet echt optimaal is voor een egale teint). Ook wordt de huid hiervan lekker zacht en verklein je de kans op vlekken na het zonnen. Dus, smeren maar! Kies een product dat goed aansluit bij je huidtype en gebruik voor je gezicht eventueel een aparte dag- en nachtcrème. Bekijk hier de bodylotion aanbiedingen.

Beste neutrale bodylotion: Santaverde Aloë Vera Pure Gel Parfumvrij


Beste deal:
€28,10

Als je een gevoelige huid hebt dan is het beter om een parfumvrije en neutrale bodylotion te kiezen. Bijvoorbeeld deze gel, met 90% puur sap van Aloë Vera. Dit is een helende vochtinbrenger die de natuurlijke regeneratie van de huid ondersteunt. Het kalmeert en maakt een droge huid binnen een mum van tijd weer glanzend.


Beste bodylotion met geurtje: Paco Rabanne Lady Million Body Lotion


Beste deal:
€33,17

Wie al bekend is met de parfum Lady Million van Paco Rabanne die wordt vast ook helemaal wild van de bodylotion-variant. Een bloemige en verleidelijke geur met noten van sinaasappel, jasmijn, patchoeli, vanille en kashmier. Ruik het zelf en de kans is groot dat je niet meer zonder deze glamorous hydratatie wilt.


Stap 3: Beschermen met een goede zonnebrand

Zonnebrand, als crème of olie, is van groot belang om niet te verbranden. Dat verbranden ziet er immers niet mooi uit en het zorgt ervoor dat je sneller gaat vervellen, waardoor je die prachtige bruine teint zo kwijt bent. Dat niet alleen, want het brengt ook risico’s met zich mee. Bij (veelvuldig) verbranden neemt onder andere de kans op huidkanker toe. Daarnaast kun je hierdoor pigmentvlekken ontwikkelen. Iemand met een donkere huid en donkere haren kan normaliter een lagere factor gebruiken dan iemand met een lichte huid en lichte haren (en eventueel sproetjes). Bij twijfel gebruik je altijd liever een hogere factor, dat kan namelijk nooit kwaad. En schijnt de zon heel hard en is de UV-straling hoog? Dan kun je beter tijdens de warmste uurtjes de zon vermijden.

Beste zonnebrandolie met bruineffect: Lancaster zonnebrand Sun Beauty Fast Tan Optimizer


Beste deal:
€35,- €15,95

Met factor 50 kies je voor hoge zonbescherming. Kies je voor deze Lancaster olie, dan ga je voor een optimale bruine teint en glans. Hij versnelt namelijk het bruiningsproces doordat het een olie is. Dat klinkt misschien plakkerig, maar niet als het aan deze Lancaster zonnebrand ligt. Dankzij de speciale samenstelling laat het géén vettig laagje achter op de huid. Dit is dan ook een ideale keuze voor iedereen die maximale protectie zoekt en voor het mooiste bruine tintje wil gaan.


Beste zonnebrandspray middel factor: Garnier Ambre Solaire Clear Protect


Beste deal:
€24,-

Een andere fijne zonnebrandspray is die van Garnier Ambre Solaire. Grote kans dat je hier al eens van hebt gehoord. Niet voor niets gaat deze regelmatig over de toonbank. Hij is ultra fris, ruikt overheerlijk, is niet vettig, wordt snel opgenomen en last but not least, hij heeft een aantrekkelijke prijs. Je kiest uit factor 20 of 30, wat hem ideaal maakt als de zon middelmatig schijnt of wanneer je al een lichtelijk kleurtje hebt gekregen.


Stap 4: Na-verzorging met aftersun

Wie slim is die gebruikt na het zonnen een aftersun. Dit hydraterende middeltje zorgt voor verkoeling en brengt de vochtbalans op peil. Tevens kalmeert het de huid. Door aftersun te gebruiken verklein je de kans op snel vervellen. En dat is natuurlijk belangrijk om langer van die stralende teint te genieten!

Beste aftersun met bruinversterker: Piz Buin After Sun Tan Intensifying Lotion


Beste deal:
€14,98

Piz Buin is een merk dat al lang meedraait op het gebied van zonverzorging. Deze lotion zorgt niet alleen voor diepe hydratatie, maar intensiveert en verlengt daarnaast ook nog eens het bruineffect. Tel daar een lekker geurtje bij op en je kiest voor een uitstekende moisturising lotion voor een aantrekkelijke prijs.


Beste aftersun met Aloë Vera: Australian Gold After Sun Sooting Aloë Gel


Beste deal:
€17,05

Als je op zoek bent naar een aftersun van gel dan zit je goed met Australian Gold Sooting Gel. Deze heeft een verzorgende antioxidanten formule en geeft uitermate goede verkoeling voor de huid, ook na verbranding of irritatie door de zon. Hij is voorzien van onder meer aloë vera, groene thee extracten en vitamine C en E. Plakt niet en is heerlijk verfrissend!


Gezonde voeding: groente en fruit

Een laatste tip om een mooi kleurtje te krijgen en te behouden is het eten van voedsel met betacaroteen. Dit komt voor in groenten en fruit, met name wortels, tomaten, paprika, mango en meloen. Wist je dat je van veel wortels eten bijvoorbeeld lichtelijk oranje kleurt. Je wilt natuurlijk niet oranje worden, en het verschil is bij normale inname minimaal, maar hé, fruit en groente is sowieso gezond en alle kleine beetjes helpen. Bestel op vakantie eens wat vaker een salade en geniet van kersvers fruit.

Huidverzorging kopen

Moet je nog wat goede huidverzorging inslaan en wil je zeker weten dat je daarvoor niet te veel betaalt? Dan kun je terecht op ProductenVergelijker.nl. Wij vergelijken de prijzen van diverse huidverzorgingsproducten, en verwijzen je door naar de webwinkel met de beste aanbieding. Maak gebruik van onze zoekfunctie of bekijk alles in de categorie huidverzorging.

Vergelijk huidverzorging en vind de beste aanbieding