Ben je op zoek naar een grote airfryer en ben je in je zoektocht zowel de Philips Airfryer XXL Avance als de Tefal Airfryer XXL Easy Fry tegengekomen? Dan ben je er vast achter gekomen dat de grote airfryer van Philips flink wat prijziger is dan het model van Tefal. Wat zijn nu precies de verschillen tussen deze twee, oftewel, waarom zou je specifiek voor een van deze twee grote airfryers kiezen? Met dit vergelijkingsartikel hopen we je keuze te vergemakkelijken!

Tefal Easy Fry XXL EY701D

Beste deal:
€142,99

Philips HD9650/90 Avance Airfryer XXL

Beste deal:
€276,99 €249,-

XXL Airfryer: Tefal vs. Philips vergelijken

In dit artikel zetten we de grote modellen airfryers van Philips en Tefal tegenover elkaar. Het gaat om de Philips HD9650/90 Avance Airfryer XXL en de Tefal Easy Fry XXL EY701D. We vergelijken de specificaties, zodat je kunt beslissen of het hogere aankoopbedrag van de Philips XXL airfryer het voor jou waard is tegenover de prijsvriendelijkere Tefal XXL airfryer.

Bakcapaciteit: Tefal heeft meer laadvermogen

De bakcapaciteit wordt bepaald op basis van het effectief laadvermogen. Bij Philips XXL is dat 1,3 kilo, terwijl Tefal XXL liefst 1,5 kilo aan ruimte biedt. Ze zijn allebei geschikt voor vier tot vijf personen, maar met grote eters kom je dus met Tefal beter uit de bus.

Tefal heeft 1,5 kilo aan effectief laadvermogen, Philips 1,3 kilo.

Instelbare temperatuur: Philips heeft warmhouden functie

Beide grote airfryers hebben een maximum temperatuur van 200 graden. De minimum temperatuur van Philips airfryer XXL is echter 40 graden, tegenover 80 graden van de Tefal airfryer XXL. Daardoor kom je met Philips beter uit als je ook je gerechten wilt warmhouden. De warmhouden functie ontbreekt op de Tefal airfryer.

Philips heeft een warmhouden functie, Tefal heeft dat niet.

Voorgeprogrammeerde programma’s: Philips kan ontdooien

Tefal biedt acht automatische bakprogramma’s, namelijk friet, karbonade, garnalen, cake, pizza, vis, grillen en braden. Philips pakt dat net iets anders aan. Die geeft je vijf opties, namelijk kip, vis, vlees, vis, diepvriesfriet en warmhouden. In hun handleiding geven ze een uitgebreide toelichting per type eten, waaronder de hitte, tijd en overige tips (zoals halverwege schudden of olie toevoegen). Tefal heeft dus meer automatische bakprogramma’s, maar heeft geen ontdooien en warmhouden functie.

Tefal biedt 8 automatische bakprogramma’s tegenover 5 van Philips. Bij Tefal mist echter het programma voor ontdooien.

Stank: Ingebouwde vetfilter, geen geurfilter

Hoewel beide modellen geen ingebouwde geurfilter hebben, geven gebruikers aan dat ze weinig stank achterlaten. Ze hebben alle twee een ingebouwde vetfilter. Zo worden je friet en snacks bij alle twee gezond bereid met een knapperig resultaat.

Ze hebben alle twee een ingebouwde vetfilter, maar geen geurfilter.

Veiligheid: Philips heeft een koele wand

Op dit punt ontvangt de Philips Airfryer XXL de credits. Dit model heeft namelijk een koele wand, in tegenstelling tot de Tefal Easy Fry XXL. Dat wil zeggen dat je je handen niet zomaar kunt branden aan de buitenkant van het apparaat. En dat is vooral een groot voordeel als je kinderen in huis hebt lopen die de wand per ongeluk aan kunnen raden. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn voor jezelf, een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Philips Airfryer XXL heeft een koele wand, Tefal Airfryer XXL heeft dat niet.

Vaatwasserbestendig: de uitneembare onderdelen

De uitneembare onderdelen zijn bij beide XXL airfryers vaatwasserbestendig. Dat is handig, want dan hoef je niet meer met de hand af te wassen. Na het reinigen kun je meteen weer aan de slag, ideaal!

Ze hebben allebei een vaatwasserbestendig mandje.

Bediening: touchscreen versus draaiknoppen

Hoewel sommige Philips airfryers touchscreen hebben, heeft de Airfryer XXL dat niet. Je bedient hem middels draaiknoppen en druktoetsen. De Tefal Easy Fry XXL werkt op basis van touchscreen. Maar net wat je voorkeur geniet.

Philips XXL biedt draaiknoppen en druktoetsen, Tefal XXL biedt touchscreen.

Omvang en gewicht: rond of rechthoekig design

De Tefal airfryer XXL heeft een rond design. De afmetingen zijn 27,8 x 33,8 x 33,3 centimeter en het gewicht is 5,6 kilo. De lengte van het netsnoer is 1 meter. Dit model is gemaakt van kunststof in combinatie met metaal en heeft een zwart met zilverkleurige afwerking.

De Philips Airfryer XXL heeft een rechthoekig design. De afmetingen van 32,1 x 43,3 x 31,5 centimeter en het gewicht is 8 kilo. De lengte van de netsnoer is 0,8 meter. Dit model is gemaakt van kunststof en heeft een zwart glanzende afwerking.

Het gaat er dus maar net om wat je voorkeur heeft qua design. Houd ook rekening met de kastruimte als je de airfryer wilt opbergen. De Philips airfryer is namelijk wat lager, maar zal in de breedte dan weer meer ruimte innemen. Check ook zeker even hoe ver het stopcontact verwijderd is van de plek waar je de airfryer neer wilt zetten. De netsnoer van Tefal is immers net wat langer en wellicht heb je geen zin om een verlengkabel te gebruiken.

De Tefal airfryer XXL heeft een rond design met 1m lange netsnoer. Philips heeft een rechthoekig design met 0,8m lange netsnoer.

Bakresultaat volgens gebruikers: goed versus heel goed

De Philips Avance Airfryer XXL werd al gekozen als ‘best getest’ door de Consumentenbond en dat is niet voor niets. Gebruikers zijn te spreken over het geweldige bakresultaat. Zo komen de frieten er erg knapperig uit. Kijken we naar de reviews (Coolblue), dan scoort de XXL Airfryer van Philips een 9,4 op frituurresultaat, tegenover een 9,1 van de XXL Tefal Airfryer. Beide cijfers zijn dus zeker niet slecht!

De bakkwaliteit van Philips wordt door gebruikers net iets hoger beoordeeld.

Conclusie: Tefal Easy Fry XXL of Philips Airfryer XXL kopen?

Zoals je hebt gelezen komen de Tefal Easy Fry XXL EY701D en de Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 op diverse punten overeen. De XXL Airfryer van Philips heeft echter meer functies, zoals een ontdooien en warmhouden functie en een koele wand. Daarentegen heeft Tefal meer laadvermogen en een langere netsnoer. Ook ligt het design van beide grote heteluchtfriteuses flink uit elkaar. Bepaalde eigenschappen geven voor jou mogelijk de doorslag.

Zoomen we in op de prijs, dan is de Philips Avance XXL Airfryer circa €100 prijziger. Ook de accessoires, zoals een grillplaat of cakevorm, zijn relatief gezien net wat duurder. Philips geeft je echter wel de optie om direct een combi-aankoop te doen, waardoor de accessoires qua prijs niet echt meer van elkaar verschillen. Kies je voor Philips, dan raden we je aan om direct na te denken over de accessoires die je wilt bijbestellen.

Kijk je naar het lekkerste bakresultaat, dan is Philips Airfryer XXL onder gebruikers de absolute winnaar. Toch doet de Tefal XXL Airfryer ook niet onder en mag je daar ook heerlijke en knapperige resultaten verwachten.

De koele wand, warmhouden en ontdooien functie en de net iets betere beoordeling van het bakresultaat zouden voor ons vooral de doorslag geven om voor Philips Avance Airfryer XXL te kiezen, mits het budget geen probleem is. Zijn deze functies voor jou echter niet van belang en zoek je een goede en voordelige airfryer met een zo groot mogelijk laadvermogen en langere netsnoer? Dan is de Tefal Easy Fry XXL Airfryer wellicht een betere keuze voor jou. Vergelijk zelf op basis van de overeenkomsten en verschillen tussen beide XXL airfryers en kies je favoriet!

Tefal Easy Fry XXL EY701D

Beste deal:
€142,99

Philips HD9650/90 Avance Airfryer XXL

Beste deal:
€276,99 €249,-