Veel huishoudens hebben een wasmachine en vaak ook een droger, maar wanneer je weinig ruimte hebt of wilt besparen op witgoed dan kun je als alternatief kiezen voor de was-droogcombinatie. Dit 2-in-1 apparaat kan namelijk zowel de was- als droogbeurt verzorgen. Ben je op zoek naar de beste was-droogcombinatie en ben je benieuwd welke modellen een goede aankoop zijn? Bekijk dan hieronder onze top 4!

Twijfel je nog of een was-droogcombinatie iets voor jou is? Wat de pluspunten en minpunten zijn en waar je op moet letten bij het vergelijken van was-droogcombinaties? Scrol dan naar onderen en ontdek daar meer informatie en aanvullende kooptips.

Onze top 4 beste was-droogcombinaties

Beste koop was-droogcombinatie: LG GD3M108N3 Direct Drive 8/5 kg


Beste deal voor dit product:
€649,- €599,-

Beste koop was-droogcombinatie: LG GD3M108N3 Direct Drive 8/5 kg

We kiezen de Direct Drive LG GD3M108N3 was-droogcombinatie als beste koop, omdat hij uitblinkt in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Hij kan 8 kilo wasgoed tegelijk wassen en voor drogen is dat 5 kilo. Iets vergeten in de wasmachine te stoppen? Dan kun je tussentijds was toevoegen. Dit model heeft liefst 14 programma's en is voorzien van de speciale 6 Motion technologie. Dat wil zeggen dat hij verschillende soorten trommelbewegingen kan maken die perfect afgestemd worden op het soort stof dat zich in de machine bevindt.

Op die manier slijt het wasgoed minder snel en wordt het perfect schoon en droog. Het geluidsniveau is 75 dB (gemiddeld) en het toerental is 1400 rpm. In ruim 200 minuten draai je een volledig wasprogramma, het drogen neemt 4 uur in beslag. Verder is dit model voorzien van beladingssensor, startuitstel en kun je hem ook nog eens aan een app koppelen om eventuele storingen op te sporen. Voor een aantrekkelijke prijs is deze LG was-droogcombinatie van jou!


Beste energiezuinige was-droogcombinatie: AEG L9WEE066W 10/6 kg


Beste deal voor dit product:
€1.499,-

Beste energiezuinige was-droogcombinatie: AEG L9WEE066W 10/6 kg

De L9WEE066W AEG was-droogcombinatie is qua energielabel een uitstekende keuze. Hij heeft namelijk als een van de weinige modellen op de markt energielabel C! Hij is wat prijziger, maar doordat je minder energie gebruikt bespaar je flink wat op de maandelijkse lasten. En uiteraard is het een goede keuze voor het milieu. Hij heeft ruimte voor 10 kg aan wasgoed en 6 kg aan drooggoed.

Dankzij de speciale ÖKOMix technologie lost het wasmiddel en de wasverzachter op een speciale manier op in het water voor een uiterst goed wasresultaat. Bovendien past de DualSense technologie de temperatuur en trommelbewegingen aan op het stof. Hij is voorzien van 9 programma's en heeft zelfs een stoomfunctie. Het toerental is 1500 rpm en het maximale geluidsniveau is 76 dB. Met een beladingssensor en een volwaardig snelwasprogramma wordt dat wassen en drogen een fluitje van een cent.


Beste stille was-droogcombinatie: Bosch WNA13400NL 8/5 kg


Beste deal voor dit product:
€959,-

Beste stille was-droogcombinatie: Bosch WNA13400NL 8/5 kg

Psssst, als het op een stille was-droogmachine aankomt dan is deze Bosch WNA12400NL je nieuwe hulp in huis. Het geluidsniveau is slechts 70 dB, wat echt tot de ondergrens behoort als het aankomt op deze apparaten. Ideaal toch? Het toerental is 1400 rpm en het energielabel is E. Je vult hem met 8 kilo aan wasgoed voor de wasmachine. De droger heeft een capaciteit van 5 kilo. Haast? Ga dan voor het Wash&Dry 60 programma en was en droog enkele kledingstukken in slechts één uur. Verder heeft hij nog een aantal andere slimme functies, zoals vochtingheidssensoren die zorgen dat wasgoed niet krimpt. Maar ook een stoomfunctie, zelfreinigende wasmiddellade, beladingssensor en een optie om tussentijds was toe te voegen.


Beste was-droogcombinatie met app bediening: Samsung WD80T654ABH/S2 Addwash 8/5 kg


Beste deal voor dit product:
€899,-

Beste was-droogcombinatie met app bediening: Samsung WD80T654ABH/S2 Addwash 8/5 kg

Deze Samsung Addwash was-droogcombinatie heeft het allemaal: van super veel functies tot een grote hoeveelheid wasprogramma’s, een laag geluidsniveau (72 dB) en ook nog eens app bediening. Ideaal, want zo kun je zonder dat je thuis bent je droger activeren wanneer jou dat uitkomt. Ben je wel thuis en vergeten wasgoed toe te voegen? Dat kan als de trommel al draait! En last minute bedacht dat je iets in rap tempo moet wassen? Met het snelwasprogramma SuperSpeed was je 5 kilogram kleding in een uurtje schoon. Naast deze opties is hij voorzien van startuitstel, een beladingssensor, resttijdindicator, stoomfunctie, zelfreinigende wasmiddellade, kinderbeveiliging en kleding beschermende trommel. Kortom, een uitstekend model en dat voor een gemiddelde prijs. Het energielabel is E. Ga jij voor deze praktische Addwash Samsung?!


Voordelen was-droogcombinatie

We vertellen graag meer over de pluspunten van de was-droogcombinatie. Het grootste voordeel is dat deze machine ruimtebesparend is, omdat je maar één apparaat nodig hebt voor het wassen en drogen van het wasgoed. Dat is dan ook de belangrijkste reden waarom men kiest voor dit apparaat. Daarnaast is dit apparaat in aanschaf iets duurder, maar in verhouding vaak voordeliger dan een losse wasmachine en droger. Tot slot hoef je was niet over te laden om de droogbeurt te starten.

 • Neemt minder ruimte in beslag dan losse wasmachine en droger
 • Was hoeft niet overgeladen te worden voor droogbeurt
 • Is in aanschaf voordeliger dan een wasmachine + droger

Nadelen was-droogcombinatie

Uiteraard heeft de was-droogcombinatie ook nadelen, want als dat niet zo was dan zou iedereen wel kiezen voor dit model in plaats van twee losse machines. Allereerst duurt een was- en droogbeurt relatief gezien veel langer dan bij losse machines: hij kan wel 10 uur bezig zijn. Bovendien kun je nu de functies wassen en drogen niet tegelijk gebruiken, terwijl dat bij een losse wasmachine en droger wel kan. Daarnaast gebruikt de combinatie wasdroger relatief gezien meer energie. En wil je je was direct drogen na het wassen? Houd er dan rekening mee dat je de wasmachine niet helemaal volstopt, want de droogcapaciteit is kleiner dan de wascapaciteit. Stop je de wasmachine vol, dan moet je alsnog in twee beurten drogen of een deel op de waslijn hangen.

 • Volledig programma duurt veel langer dan bij losse wasmachine en droger
 • Minder capaciteit: Je kunt niet wassen en drogen tegelijkertijd
 • Er kan meer wasgoed tegelijkertijd gewassen dan gedroogd worden
 • Is minder energiezuinig dan losse wasmachine en droger

Was-droogcombinaties vergelijken: waar let je op?

Als je hebt besloten dat de voordelen van de was-droogcombinatie voor jou opwegen tegen de minpunten dan ben je vast benieuwd met welke factoren je rekening kunt houden bij je aankoop. Daarbij kun je denken aan de volgende eigenschappen:

 • Energieklasse: De gemiddelde was-droogcombinatie heeft energieklasse E. Wie graag zuiniger wast en droogt kiest beter voor energielabel D of C. Een was-droogcombinatie met energielabel A of B is (zover ons bekend) momenteel niet verkrijgbaar. Dat komt omdat losse wasmachines eenmaal relatief zuiniger zijn.
 • Maximaal vulgewicht wassen en drogen: Het vulgewicht voor wassen varieert vaak tussen 7 en 10 kg, dat voor drogen tussen 4 en 6 kg. Dit stem je af op de hoeveelheid was en/of de grootte van je huishouden.
 • Omvang van het apparaat: Als je weinig ruimte hebt is de grootte van het apparaat iets om extra op te letten. De diepte varieert vaak van zo’n 45 tot 68 centimeter.
 • Geluidsniveau: Een stille was-droogcombinatie is vooral prettig wanneer het apparaat zich dicht bij een ruimte bevindt waar je vaak bent als het apparaat bezig is. Denk aan de slaapkamer (om te wassen en drogen op daltarief).
 • Tijdsduur was- en droogcyclus en programma's: Het ene apparaat is net iets sneller dan het andere en dat hangt ook weer af van de keuze uit was- en droogprogramma's.
 • Extra functies gebruiksgemak: Hier kun je denken aan tal van functies, zoals trommelverlichting, de mogelijkheid om tussentijds was toe te voegen, een zelfreinigende wasmiddellade en kinderbeveiliging. Wat in ieder geval ook handig is, is een beladingssensor. De nieuwste modellen hebben daarnaast vrijwel altijd de functie startuitstel, wat erg van pas komt om hem bijvoorbeeld in te stellen tijdens de daluren (lagere tarieven) van jouw energie-aanbieder.
 • Bediening via app: wie de droger direct wil aanzetten zonder nog werkelijk naar het apparaat te hoeven lopen die kiest voor een was-droogcombinatie met app bediening. Extra handig als je vaak van huis bent!

Online was-droogcombinatie kopen

Er zijn verschillende merken die was-droogcombinaties aanbieden, zoals AEG, Bosch, LG, Samsung, Siemens, Miele en Beko. Mogelijk heb je een merkvoorkeur of kijk je liever naar functies en/of prijs. Op ProductenVergelijker.nl ben je in ieder geval aan het juiste adres voor het vinden van de meest aantrekkelijke was-droogcombinatie aanbieding. We vergelijken de prijzen van verschillende webwinkels en sturen je door naar de online shop met de beste deal van het moment. Zo laat je geen was-droogcombinatie korting aan je neus voorbij gaan.

Vergelijk alle was-droogcombinaties