Een vakantie kan pas echt beginnen met een goede reiskoffer. En voor soort iedere vakantie kan een ander type koffer goed van pas komen. Wat dacht je van een lichtgewicht handbagage koffer, een beveiligde koffer met harde buitenkant of een reistas op wielen?

ProductenVergelijker.nl dook in verschillende modellen en zet voor jou de top 4 beste koffers op een rijtje. Zo vindt iedere reiziger het beste model dat aansluit bij zijn of haar wensen. Na onze top 4 geven we je nog een aantal tips over waar je op moet letten bij het kopen van een koffer. Doe er je voordeel mee en ga onbezorgd op reis!

Beste reiskoffers top 4!

Reiskoffers vergelijken is niet altijd even gemakkelijk, omdat iedere koffer aansluit bij een andere doelgroep. De volgende koffers kwamen als beste koffers naar voren in onze vergelijkingstest.

Beste handbagage koffer: SININ Solid Spinner 55cm


Beste deal voor dit product:
€34,99

Beste handbagage koffer: SININ Solid Spinner 55cm

We kiezen de SININ Solid Spinner 55 centimeter als beste handbagage koffer. Hij blinkt uit door een uitstekende prijs-kwaliteit. Zo is hij scherp geprijsd en kost hij minder dan €50. De afmetingen zijn bovendien perfect voor een handbagagekoffer, hij valt namelijk met een formaat van 55x35x20 centimeter net binnen de grenzen van de toegestane afmetingen handbagage (56x45x25 cm).

De inhoud is 30 liter. De binnenzijde is voorzien van ritsvakken om je bagage slim in te delen. Hij weegt 2,7 kilo en heeft een harde buitenkant. Daarnaast is hij voorzien van 4 wielen zodat je hem gemakkelijk kunt vervoeren. Daarnaast is hij veilig in gebruik met een TSA-cijferslot. Deze koffer met maar liefst 3 jaar garantie is alles wat je nodig hebt tijdens jouw tripjes. Met keuze uit 3 kleuren (blauw, groen en zwart) kies je jouw favoriet!


Beste grote koffer (lichtgewicht!): Samsonite Lite-Shock Spinner 81cm


Beste deal voor dit product:
€439,-

Beste grote koffer (lichtgewicht!): Samsonite Lite-Shock Spinner 81cm

De Lite-Shock Spinner koffer van Samsonite is vervaardigd uit speciaal Curv-materiaal. Dat is super licht en sterk. Daardoor heeft deze kwalitatieve Samsonite een gewicht van slechts 2,5 kilo, terwijl die megagroot is. Je kunt er maar liefst 124 liter in kwijt. De afmetingen zijn 81x55x33 centimeter. De hardcase is voorzien van 4 wielen om hem gemakkelijk te vervoeren.

Hij is voorzien van TSA-slot. Zo ga je altijd veilig op reis. Tevens is hij voorzien van geïntegreerd adreslabel. Met deze grote koffer kies je voor het beste van het beste, met speciale anti-schoktechnologie om jouw spullen heelhuids op bestemming te krijgen. Hij is verkrijgbaar in de kleur petrol, alsook in zwart en blauw. Mag het van jou een maatje minder? Hij is tevens verkrijgbaar in 75 cm, 69 cm en 55 cm.


Beste reistas op wielen: Osprey Rolling Transporter 90L


Beste deal voor dit product:
€260,- €245,-

Beste reistas op wielen: Osprey Rolling Transporter 90L

Als het aankomt op stevigheid dan is deze Osprey Rolling Transporter zeker een uitblinker. Met een relatief harde buitenkant zijn jouw spullen goed beschermd. Bovendien is de tas waterdicht, zodat hij ook geschikt is om in de wilde natuur te backpacken. Het gewicht is 3,53 kilo en de inhoud is 90 liter. Daar kun je echt veel in kwijt!

De bagage houd je op zijn plek dankzij interne pakriemen. De afmetingen zijn 80x44x35 centimeter. De 2 wielen zorgen ervoor dat als je hem even niet meer wilt dragen je hem gemakkelijk vooruit trekt. Deze trolley heeft voorvakken zodat je ook snel bijvoorbeeld je incheckpapieren kunt pakken. Een kofferslot is niet inbegrepen, deze zijn los bij te kopen als accessoire. Deze kwalitatieve reistas is verkrijgbaar in zwart en blauw. Hij is ook verkrijgbaar in een iets kleiner en groter formaat, zodat je de reistas kiest die perfect aansluit bij jouw bagage en vakanties.


Beste kinderkoffer: Samsonite Dream Rider Tiger Toby (en anderen)


Beste deal voor dit product:
€95,-

Beste kinderkoffer: Samsonite Dream Rider Tiger Toby (en anderen)

Verwen je kids met deze toffe kinderkoffer van Samsonite. Het stoere uiterlijk met een tijger look is leuk voor jongens en meisjes. Je hebt ook keuze uit een zebra, honingbij, pony en Disney-thema. Deze koffer is een echte entertainer waardoor jouw kids zich niet zullen vervelen. Ze kunnen hem namelijk ook gebruiken om 'op te rijden' dankzij de 4 wielen die lopen over de breedte van dit model.

Het gewicht is 1,8 kilo, de afmetingen 50x39x21 centimeter. Hij is dus (meestal) ook geschikt als handbagage. Het is een hardcase koffer (niet voorzien van slot), met interne ritsvakken om de bagage slim te verdelen. Een stevig model waar je kids vast en zeker blij van worden. Grote kans dat ze de koffer niet aan je afstaan en dat ze hem zelf vooruit rijden.


Tips voor koffers vergelijken

Hierboven ontdekte je de beste reiskoffer per soort. Twijfel je nog welk model het beste bij je past en ben je op zoek naar waardevolle tips voor het vergelijken van koffers. We zetten hieronder nog een aantal richtlijnen voor je op een rijtje, zodat jij weet welke koffer het beste bij je past.

Afmetingen koffer

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een koffer zijn de afmetingen. En de fijnste afmeting kiezen is echt nog geen gemakkelijke klus. Het is uiteraard een persoonlijke keuze waarin we je niet concreet kunnen adviseren. Wel kunnen we je een aantal tips geven:

  • Bedenk voor welke reizen je de koffer wilt gebruiken. Korte citytrips en weekendjes weg, of ook verre en lange reizen? Een koffer van minder dan 50 liter inhoud zal vaak voldoen voor de wat kortere reizen. Ga je langer dan 3 weken weg en wil je veel kleren mee? Dan biedt een koffer van meer dan 90 liter inhoud uitkomst.
  • Ook de soorten bestemmingen spelen een rol. Reis je graag naar koude gebieden of ga je op wintersport? Dan heb je meer ruimte nodig voor kleding dan wanneer je naar een zomerse bestemming gaat.
  • Houd zeker rekening met de afmetingen van een handbagagekoffer wanneer je gaat vliegen. Dit kan je namelijk veel geld besparen. Afmetingen voor handbagage kunnen per vliegmaatschappij verschillen, maar de algemene richtlijn die meestal aangehouden wordt is een maximum formaat van 56 x 45 x 25 centimeter.

Gewicht koffer

Een zo licht mogelijke koffer is eigenlijk altijd een pre. Enerzijds omdat dit scheelt in kilo's wanneer je gaat vliegen en moet betalen per kilo ruimbagage. Anderzijds omdat deze gemakkelijker te vervoeren is. Om thuis alvast het totale gewicht te berekenen kun je een kofferweegschaal bestellen. Ook zijn er koffers inclusief digitale bagageweegschaal, zoals de aantrekkelijk geprijsde SININ Solid 67 cm. Je kunt overigens ook jezelf wegen op een personenweegschaal, zowel met als zonder koffer. Dit is iets minder nauwkeurig, maar geeft een goede gewichtsindicatie.

Harde of zachte cover

Een harde koffer beschermt je spullen beter dan een zachte koffer. Dit is daarom zeker aan te raden bij vliegreizen. Kies hierbij het liefst voor een lichtgewicht koffer, want koffers met harde buitenkant zijn over het algemeen wat zwaarder dan reistassen. Reis je vooral met de auto? Dan kan een reistas overigens prima uitkomst bieden, omdat deze gemakkelijker in een kofferbak te plaatsen is (hij beweegt nog wat mee, waardoor je meer spullen kwijt kunt). Kies je voor een reistas, dan zouden we een model op wielen zeker aanraden. Wel zo handig om je rug niet te overbelasten.

Enkele of dubbele wielen

Sommige koffers zijn voorzien van dubbele wielen. Hierdoor kun je hem nóg gemakkelijker vervoeren. Zeker een pre en niet eens per se duurder. Overweeg daarom bij de aanschaf van je nieuwe koffer om voor dubbele wielen (4 wielen) te kiezen, zodat je de koffer ook verticaal kunt vervoeren.

Koffer met slot (TSA-gecertificeerd)

Een koffer met slot is een interessante keuze om je spullen te beschermen. Hierbij kun je het beste kiezen voor een TSA-gecertificeerde koffer (Travel Sentry Approved). Deze koffers kun je openen met behulp van een cijfercode, maar daarnaast zit er ook een universeel TSA sleutelgat op. Dit is vooral belangrijk wanneer je naar Amerika of Azië reist. Wegens veiligheidseisen kan het namelijk zo zijn dat de douane jouw koffer opent. Zij hebben een TSA sleutel om dit te doen. Krijgen ze jouw koffer niet open omdat er geen universeel slot op zit? Dan loop je het risico om je koffer daarna met een kapot slot terug te krijgen.

Kleur koffer

Wellicht kies je een koffer vooral uit op praktisch gebied, maar denk er eens over na dat de kleur ook invloed heeft op hoe praktisch de koffer is. Reis je namelijk met het vliegtuig en boek je jouw koffer in als ruimbagage? Dan is het wel zo gemakkelijk dat je jouw koffer direct herkent wanneer hij de band op komt rollen. Hoef je niet minutenlang te zoeken tussen al die vergelijkbare zwarte koffers. En heb je daarnaast meteen een koffer in je favoriete kleur. Multifunctioneel!

Merk en prijs

Bekende merken koffers zijn Samsonite, American Tourister, Delsey, SUITSUIT en Thule. Hierbij kun je er over het algemeen vanuit gaan dat je kiest voor een gedegen en sterk model. Er zijn nog veel meer aanbieders op de markt en bij het vergelijken van koffers is het vooral relevant om op de specificaties te letten. Kies je voor een goedkope koffer? Niets mis mee, maar houd er wel rekening mee dat deze mogelijk eerder kapot gaat (bijvoorbeeld de rits of het gedeelde waar de rits vastzit – dit kan openscheuren). Afhankelijk van hoeveel je reist kan het daarom interessant zijn om te investeren in een premium model. Tip is om ook eens de reviews van gebruikers te lezen. Die geven vaak een goed beeld van wat je kunt verwachten van de koffer.

Beste reiskoffer kopen

We hopen dat je veel hebt gehad aan onze tips over het vergelijken van koffers. Snuffel nog eens door onze top 4, dat zijn stuk voor stuk kwalitatieve koffers. Liever verder kijken in het aanbod? ProductenVergelijker.nl heeft voor jou de beste koffers verzameld in een handig overzicht. Tevens vergelijken we de prijzen van meerdere webwinkels en vertellen we jou waar de koffer op dat moment het voordeligst is. Zo profiteer jij altijd van de beste koffer aanbieding!

Bekijk hier alle reiskoffers