Curl it up! Elke dame (vaak met stijl of licht krullend haar) wil zo af en toe eens pronken met de meest prachtige krullen. En daarvoor komt een krultang natuurlijk goed van pas. Er zijn echter verschillende soorten krultangen op de markt, dus waar let je nu op bij het kopen van een haarkruller?

We presenteren je onze top 8 beste krultangen, waarin je leest over de voordelen, nadelen en specificaties per model. Daarna helpen we je nog verder op weg in je zoektocht met een aantal aanvullende tips over waar je op moet letten bij het kopen van een krultang.

Onze top 8 beste krultangen!

Beste rechte krultang: BaByliss PRO BAB2274TTE


Beste deal voor dit product:
€55,31

Beste rechte krultang: BaByliss PRO BAB2274TTE

Deze BaByliss PRO kiezen we als beste koop krultang voor een recht model. Je kiest zelf alvorens je de aankoop doet de diameter van de krulstaaf, namelijk 19, 25 of 32 mm. Dat maakt hem dus geschikt voor subtiele of grovere krullen. Dankzij de ionische technologie piekt je haar na dit klusje in ieder geval niet alle kanten op.

Ook als je wat dunner haar hebt hoef je je geen zorgen te maken, dan stel je hem gewoonweg in op een van de 11 langere temperatuurstanden. Binnen 60 seconden is dit model gereed voor gebruik. En met de lange netsnoer van 2,7 meter heb je ook nog eens lekker veel bewegingsruimte. Settel jezelf voor de spiegel en ga voor die prachtige bos krullen.


Beste kegel krultang (conische krultang): Remington CI96W1 Silk Curling Wand


Beste deal voor dit product:
€48,99 €31,69

Beste kegel krultang (conische krultang): Remington CI96W1 Silk Curling Wand

Al meteen als je deze Remington krultang ziet dan weet je dat het met je haren wel goedkomt. Hij ziet er namelijk super luxe uit met een stijlvolle afwerking in metallic rood en zwart. De diameter van de krulstaaf is 13 tot 25 centimeter en je stelt hem in op 10 temperatuurstanden.

Op de display lees je af hoe warm de krultang is. Bang om je te verbranden hoef je overigens niet te zijn, want je ontvangt een hittebestendige handschoen, alsook een opbergzakje. Wil jij krullen creëren die van groot naar kleiner gaan? Dan is deze Silk Curling Wand van Remington perfect voor jou!


Beste chopstick krultang: Max Pro Twist 9 mm


Beste deal voor dit product:
€79,95 €65,-

Beste chopstick krultang: Max Pro Twist 9 mm

Deze dunne krulstaaf is keramisch en heeft een diameter van 9 mm. Daarmee maak je de meest perfectionistische kleine krullen. Hij is tevens geschikt voor beschadigd haar en voor haar dat snel statisch wordt (ionische technologie). Wanneer je hem aanzet is hij binnen 15 seconden al op temperatuur. Die hitte bepaal je zelf, dankzij 28 temperatuurstanden tussen de 80 en 220 graden.

Je draait het haar zelf om de staaf heen (optioneel kies je voor versie met klem). Daarvoor ontvang je een hittebestendige handschoen om dit klusje veilig te klaren. Met chopstick krultangen moet je wel wat meer geduld hebben omdat het wat langer duurt per pluk, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn!


Beste bubble krultang (3-delige set): Carmen CT6525


Beste deal voor dit product:
€39,99

Beste bubble krultang (3-delige set): Carmen CT6525

Als het aankomt op bobbel krultangen dan is het aanbod niet gigantisch. Los zijn ze amper te verkrijgen, maar gelukkig scoor je hem wel als multi-aankoop! Deze Carmen CT6525 wordt namelijk geleverd met maar liefst 3 opzetstukken, een chopstick (10 mm), bubble (13-28 mm) en conische (13-25 mm) krulstaaf. Daarmee creëer je een beach look, een spetterende galalook of een stoere kleine krullenbos.

Ook krijg je er een handig opbergetui bij. Hij is voorzien van ionische technologie en is opgewarmd in slechts 60 seconden. Je zou denken dat hij wat prijziger is, maar het tegendeel is waar. Een fijn model met 1,8 meter lange netsnoer waar je veel plezier van hebt!


Beste automatische krultang: BaByliss MiraCurl


Beste deal voor dit product:
€112,20

Beste automatische krultang: BaByliss MiraCurl

We zijn écht fan van dit model krultang! De MiraCurl van BaByliss werkt namelijk geheel automatisch en dat maakt het zelfs leuk om lekker aan de slag te gaan met je krullenbos. Hoe het werkt? Neem één voor één plukjes, leg die in het apparaat en knijp hem dicht. Je haar wordt nu als het ware opgezogen en om de 30 mm krulstaaf geplaatst. Even wachten en loslaten, nu komt je pluk er krullend uit!

Bovendien kun je hem instellen op linksom, rechtsom én afwisselend krullen. Daarnaast heeft hij 3 temperatuurstanden en 3 tijdsstanden (8, 10, 12 seconden) voor het instellen van de grofheid van je krul. Daarna geeft hij automatisch een piepje, zodat jij weet wanneer je krul gereed is. Tip: let erop dat je hem correct gebruikt en dat je haar niet in de klit zit, omdat haren anders vast kunnen geraken in het apparaat.


Beste wafeltang: BaByliss 2165CE


Beste deal voor dit product:
€51,- €31,90

Beste wafeltang: BaByliss 2165CE

De wafeltang is lange tijd immens populair geweest en wordt ook tegenwoordig nog veel gebruikt door vrouwen die voor stoere waves willen gaan. Door middel van twee ijzeren ribbelroosters ga je over je haren alsof het een stijltang is. En voilà, daar heb je die prachtige bos!

Je kunt hem instellen op een hele lage minimum temperatuur van 120 graden, waardoor die ook geschikt is voor wat dunner en beschadigd haar. De maximum temperatuur is 210 graden. Binnen 30 seconden is hij al warm. Vergeten uit het stopcontact te halen? Na 70 minuten schakelt hij automatisch uit. Op dit model krijg je maar liefst 3 jaar garantie.


Beste krultang met meerdere opzetstukken: BaByliss Multi Styler MS22E


Beste deal voor dit product:
€58,55 €37,99

Beste krultang met meerdere opzetstukken: BaByliss Multi Styler MS22E

Met deze BaByliss MS22E Multi Styler hoef je nooit meer te balen dat je een ander type krul wil. Je krijgt er namelijk echt gigantisch veel opzetstukken bij. Waar zullen we beginnen? Bij de krultang van 19 mm of die van 32 mm? Je ontvangt tevens een wafeltang, opzetborstel, opzetspiraal, verschillende haarspeldjes en -klemmen. En last but not least krijg je een stijltang.

Handig als je je natuurlijke krullen eerst glad wil strijken of als je een krulletje verkeerd hebt gezet. Hij werkt maar op één temperatuurstand (170 graden), maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Met 3 jaar garantie en volop mogelijkheden om te experimenteren kun je heel wat uurtjes voor de spiegel doorbrengen en geweldige kapsels tevoorschijn toveren.


Beste goedkope krultang: BaByliss C319E


Beste deal voor dit product:
€25,95

Beste goedkope krultang: BaByliss C319E

Wil je zo heel af en toe eens een krullend koppie, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen, verjaardagen en andere bijzondere gelegenheden? Dan kan het natuurlijk zo zijn dat je voorkeur uitgaat naar een voordelige krultang. In dat geval is deze BaByliss C319E een goede keuze. De diameter van de rechte krulstaaf is 19 mm (voor net een paar euro's meer kies je ook voor 25 mm en 32 mm). Hij is voorzien van ionische technologie en heeft daarnaast een haarklem om gemakkelijker te krullen. Perfect voor iedereen die nog handigheid zoekt in het haren krullen. Ga jij voor deze praktische, goedkope haarkruller?


Tips voor het vergelijken van krultangen

Hierboven ontdekte je onze gevarieerde top 8 beste haarkrullers, met een diversiteit aan modellen, zodat iedereen gemakkelijk haar favoriet kiest. Zo ga je voor de coupe waar je altijd al van droomde. Twijfel je nu toch nog waar je op moet letten bij het kopen van een krultang? Dan lees je hier nog een aantal aanvullende tips.

Soorten haarkrullers

Er zijn verschillende type krultangen en het is handig om daar wat meer over te weten bij het kiezen van je favoriete model.

  • Rechte krultang: een rechte staaf voor gladde krullen in één grootte.
  • Kegel krultang: hiermee laat je de krul oplopen of afnemen in grootte.
  • Chopstick krultang: extra dun model voor strakke en kleine krullen.
  • Bubbel krultang: voor een grove slag, oftewel beach waves.
  • Automatische krultang: zuigt eenvoudig je haar op voor een gelijkmatige krul.
  • Wafeltang: zorgt voor golvend haar.

De automatische krultang geven we graag nog wat extra aandacht. Dit model is ondertussen al een tijdje op de markt en is vooral populair onder gebruikers die snel en eenvoudig hun haren willen krullen. Je neemt als het ware een pluk en vervolgens zuigt het apparaat de pluk op. Even wachten en tadaa, de pluk komt krullend uit het apparaat!

Daarnaast zijn de chopstick krultangen en rechte krultangen soms voorzien van een klem, wat wil zeggen dat je tijdens het krullen je plukken in de klem kan vastzetten om gemakkelijker te krullen. Of je dit ook daadwerkelijk een pre vindt is dan weer echt een persoonlijke keuze.

Lengte en diameter van de krultang

De krultang die het beste bij je past hangt af van je wensen en de lengte van je haar. Zo zal een kleine krultang minder geschikt zijn voor lange lokken (tenzij je alleen de onderste helft wil krullen). Ook de diameter van de staaf heeft invloed op je keuze, want je kunt je voorstellen dat een dikkere staaf zorgt voor grovere krullen.

Optioneel zou je overigens ook kunnen kiezen voor een krultang met meerdere opzetstukken, zodat je kunt afwisselen. De meeste modellen worden echter per stuk verkocht en daardoor zal je dus meerdere krultangen moeten aanschaffen om te variëren.

Interessante specificaties en functies krultang

We noemen hieronder nog een aantal opties en functies van krultangen die mee kunnen spelen in je keuze voor een bepaald model:

  • Ionische technologie: dit is echt ideaal! Zorgt dat je haar minder pluist en niet statistisch wordt, omdat je haarschubben door deze technologie sluiten.
  • Instelbare temperatuur: handig, want zo stem je de hitte af op de conditie van je haar. Varieert vaak tussen 180 en 230 graden. Hoe lager de hitte, hoe minder kans op haarbeschadiging. Met een hoge temperatuur is het echter gemakkelijker om (dik) haar krullen.
  • Opwarmtijd: hoe sneller de krultang opgewarmd is, hoe sneller je aan de slag kan met het creëren van je volle bos curls.
  • Automatisch uitschakelen: een veiligheidsfunctie die ervoor zorgt dat je haarkruller automatisch uitgaat indien je dat vergeten was.
  • Accessoires: sommige krultangen worden geleverd met handschoenen, zodat je je niet per ongeluk kunt branden. De luxere apparaten zijn tevens voorzien van opbergetui en hittebestendige mat waarop je hem neer kunt leggen om je handen vrij te hebben.

Online krultang kopen

Er zijn heel wat merken die goede krultangen leveren, waaronder BaByliss, BaByliss Pro, Carmen, Philips, Remington, Revamp, MAX PRO en CHI. De prijzen variëren van zo'n €25 tot ruim €100. Bij het kopen van een krultang raden we je aan om goed te letten op de specificaties, bijvoorbeeld ionische technologie (anti-statistisch).

Bij een krultang kan goedkoop namelijk écht duurkoop zijn en dat is zonde, want de kans dat je hem dan gebruikt is minimaal. Zorg daarom altijd dat je goed op de specificaties let, en of die specs passen bij jouw wensen en jouw haartype.

Snuffel hierboven nog eens door onze top 8 beste krultangen en kies je favoriet. Zit jouw nieuwe hair curler er niet tussen? Dan kun je ook terecht in het gehele aanbod op ProductenVergelijker.nl. We sturen je door naar de webwinkel waar het model op dat moment het voordeligst is, zodat je in ieder geval niet meer betaalt dan nodig.

Bekijk alle krultangen