Baby op komst? Dan komt een babyfoon natuurlijk goed van pas. Je wilt immers je kleintje goed in de gaten kunnen houden en weten dat alles goed gaat. Maar waar let je nu op bij het kopen van een babyfoon? We zetten een gevarieerde top 4 beste babyfoons voor je klaar en sluiten af met een koopgids over waar je op moet letten bij het vergelijken van babyfoons.

Onze top 4 beste babyfoons!

Beste babyfoon met camera en dual mode: Motorola Comfort Connect 85


Beste deal voor dit product:
€224,99

Beste babyfoon met camera en dual mode: Motorola Comfort Connect 85

We benoemen de Motorola Comfort Connect 85 tot beste babyfoon met smartphone-verbinding. Hij wordt geleverd met een 5 inch beeldscherm, waarmee je altijd helder beeld hebt. Het bereik binnenshuis is 60 meter, buitenshuis is dat 300 meter. Hij kan meerdere verdiepingen overbruggen. Je kleintje in de gaten houden als je niet thuis bent? Ook dat is mogelijk. Hij is voorzien van dual mode en is te connecten met een app op je smartphone.

En dat is nog niet alles, want deze beste babyfoon is voorzien van terugspreekfunctie. Tevens kan hij maar liefst 5 slaapliedjes afspelen, dit terwijl je bijvoorbeeld beneneden op de bank zit. Tot slot kun je met de heldere infraroodcamera inzoomen. Met deze Motorola babyfoon kies je voor het beste van het beste, waarmee je je baby altijd en overal in de gaten kunt houden.


Beste basis babyfoon (zonder camera): Alecto DBX-99 ECO DECT


Beste deal voor dit product:
€79,99 €61,65

Beste basis babyfoon (zonder camera): Alecto DBX-99 ECO DECT

Deze beste basis babyfoon valt al op door het sprankelende design met sterrenafwerking. Dat staat leuk in de babykamer. Hij werkt op basis van DECT, wat betekent dat je een helder beeld hebt dat 100% vrij is van storingen. Het bereik binnenshuis is 50 meter, buitenshuis is dat 300 meter. Let op, dit basismodel is niet geschikt voor meerdere verdiepingen.

Hij beschikt tevens niet over een camera. Wel heeft hij een terugspreekfunctie en kan hij slaapliedjes afspelen. Dit model is draadloos te gebruiken, wat ideaal is als je geen stopcontact in de buurt hebt. Je hoort niet alleen geluid, maar hij licht ook op wanneer er geluid wordt gemaakt. Als je een camera niet noodzakelijk vindt en op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk en laaggeprijsd model dan kan deze Alecto babyfoon wel eens de beste keuze voor je zijn.


Beste draagbare babyfoon: Philips Avent SCD833/01


Beste deal voor dit product:
€129,- €125,99

Beste draagbare babyfoon: Philips Avent SCD833/01

We kiezen deze Philips Avent babyfoon als beste aankoop voor een draagbare babyfoon. Het model is digitaal en wordt geleverd met riemclip. Ideaal, want zo kun je de ouderunit aan je riem bevestigen. Zo heb je hem altijd bij de hand, maar heb je toch je handen vrij. Het bereik binnenshuis is 50 meter, buitenshuis is dat 300 meter. Hij is voorzien van terugspreekfunctie en kan ook slaapliedjes afspelen.

Bovendien heeft hij een erg lange accuduur, namelijk 10 uur. Je ontvangt 2 adapters en krijgt een melding wanneer de batterij bijna leeg is. De resttijd zie je bovendien ook via de batterij niveau indicator. Bekijk je baby via het 2.7 inch kleurenscherm. Optioneel kun je ook voor een groter model met 3,5 inch kleurenscherm kiezen. Ga jij voor deze Philips Avent babyfoon?


Beste babyfoon met twee camera's: Luvion Essential Duopack


Beste deal voor dit product:
€215,-

Beste babyfoon met twee camera's: Luvion Essential Duopack

Zoek je een babyfoon om je tweeling in de gaten te houden, ben je van plan om binnenkort uit te breiden of heb je meerdere kids? Overweeg deze Luvion Essential duopack met twee camera's, die je op twee verschillende locaties in huis kunt hangen. De beelden zie je terug op het heldere 3,5 inch LCD kleurenscherm.

Ook 's nachts heb je goed beeld dankzij de infrafoodcamera. Hij is voorzien van VOX-functie. Dat wil zeggen dat het beeld op de ouderunit automatisch weer inschakelt wanneer je kleine geluid maakt. Handig, want zo kijk je altijd op de juiste momenten. Dit model is uiterst gebruiksvriendelijk. Door direct twee camera's aan te schaffen bespaar je ook nog eens op de aankoopprijs. Koop je liever een babyfoon met één camera? Dat is ook mogelijk en dan kun je later altijd nog een extra camera bijkopen als accessoire.


Koopgids: tips voor het vergelijken van babyfoons

Hierboven ontdekte je onze top 4 beste babyfoons. Twijfel je nog welke het beste bij je past en waar je op moet letten bij het uitkiezen van het model dat aansluit bij je wensen? We zetten hieronder de verschillen tussen babyfoons overzichtelijk voor je op een rijtje.

Horen, zien, praten met babyfoon

De eerste keuze die je moet maken bij het kopen van een babyfoon is de manier waarop je er contact mee wil maken. Standaard zijn basis babyfoons geschikt om mee te luisteren. Je kunt dan horen wanneer je baby huilt of wanneer er geluidjes uit de slaapkamer komen.

Daarnaast zijn de babyfoons met camera tegenwoordig erg populair. Deze werken aan de hand van een infraroodcamera. Op die manier kun je je baby ook zien. Dit kan bijvoorbeeld via je smartphone of tablet. Kies voor een babyfoon met dual mode. Groot voordeel is dat zowel papa als mama via de monitor, tablet of smartphone de slaapkamer in de gaten kunnen houden.

Tot slot zijn er tegenwoordig babyfoons met terugspreekfunctie op de markt. Zing een slaapliedje vanaf de bank of stel je kind gerust. Ook hebben sommige modellen extra functies. Zo kun je bijvoorbeeld een nachtlampje op afstand aanzetten.

Verbindingsafstand babyfoon

Daarnaast kijk je bij het kopen van een babyfoon ook naar de reikwijdte van de verbinding. Van de ene kant is de kans niet zo groot dat je ver uit de buurt gaat van je baby (of in ieder geval een van de ouders niet), maar van de andere kant vind je het wellicht leuk om je kind ook te zien wanneer je zelf niet thuis bent (bijvoorbeeld als de andere ouder thuis is of wanneer er iemand oppast). In dit geval kun je kiezen voor een babyfoon met onbeperkte reikwijdte. Babyfoons kunnen voorzien zijn van de volgende soorten verbindingen:

  • Analoog: tot 400 meter bereik, deze heeft de grootste kans op storingen.
  • PMR (Analoog): tot 3 km bereik, maar net als de voorgaande gevoelig voor storingen.
  • DECT of digitaal: tot 300 meter bereik. Helder geluid en vrij van storingen. Vaak echter niet geschikt voor het overbruggen van meerdere verdiepingen.
  • Wifi: altijd bereik, waar je ook bent, mits de internetverbinding thuis niet uitvalt.

Extra functies babyfoon

Er zijn nog een aantal extra functies die op een babyfoon kunnen zitten. Zo zijn sommige modellen voorzien van temperatuursensor, waarbij je een melding krijgt wanneer het boven of onder een bepaalde temperatuur komt. Ook zijn er modellen waarmee je via je smartphone een slaapliedje automatisch kan afspelen. Ook geven de meeste babyfoons aan wanneer je buiten bereik bent.

Babyfoons met extra camera's voor gezinsuitbreiding

Tijd voor gezinsuitbreiding? Kies dan voor een extra babyunits. Bij veel modellen kun je extra camera's los bijkopen. Is je eerste kleintje op komst en weet je nu al dat je meerdere kinderen wilt? Dan raden we je aan om direct een model te kopen waarop je meerdere units kunt aansluiten. Scheelt je op termijn geld en ongemak. Wil je dit? Dan raden we je de laatste optie uit onze top 4 beste babyfoons aan.

Online babyfoon kopen

Er zijn verschillende merken babyfoons op de markt. Populaire merken zijn onder meer Motorola, Philips, Luvion en Alecto. De prijzen variëren van basis babyfoons van onder de €50 tot de meest luxe modellen van enkele honderden euro's. Je kunt het dus zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Met de modellen in onze top 4 beste babyfoons weet je in ieder geval zeker dat je goed zit. Snuffel ze nog eens door of bekijk hieronder alle babyfoons.

Bekijk hier alle babyfoons