Oral-B en Philips, twee concurrerende merken als het aankomt op elektrische tandenborstels. Wil jij elektrisch poetsen en ben je benieuwd welke van deze twee het beste is? Elektrische tandenborstels van Oral-B vs Sonicare van Philips? Wij vergelijken ze voor je en vertellen je over de verschillen! Zo kun jij kiezen welke in jouw badkamer komt te staan!

Eerst benoemen we de populairste modellen van Oral-B en Philips Sonicare en daarna gaan we dieper in op de verschillen tussen de merken.

Beste Oral-B elektrische tandenborstels

Oral-B Vitality

Goedkoopste model, 1 poetsstand, 2-minutentimer.

Beste deal:
€33,50 €19,95

Oral-B Pro

Instapmodel met 2 of 3 poetsstanden en poetsdruksensor.

Beste deal:
€69,99 €47,96

Oral-B Genius

Upgrade naar 6 poetsstanden, poetsdruksensor en app-begeleiding.

Beste deal:
€9.999,-

Oral-B iO

5 tot 7 poetsstanden, feedback op poetsen, 3D tracking, AI herkenning, poetsdruksensor en magnetische oplader.

Beste deal:
€193,-

Philips Sonicare elektrische tandenborstels

Philips ProtectiveClean

Goedkoopste model, 3 poetsstanden, timer.

Beste deal:
€57,- €51,-

Philips DiamondClean

4 poetsstanden, poetsdruksensor, app-begeleiding.

Beste deal:
€157,- €156,-

Philips DiamondClean Smart

4 poetsstanden, poetsdruk- en schrobsensor, app-begeleiding.

Beste deal:
€228,50

Philips Sonicare Prestige

5 poetsstanden, poetsdruk- en schrobsensor, app-begeleiding, SenseIQ technologie (intensiteit automatisch aanpassen).

Beste deal:
€252,- €206,-

Elektrische tandenborstel Oral-B vs Sonicare Philips: welke is het beste?

Er zijn tal van onderzoeken gedaan naar effectief tanden poetsen, en daaruit blijkt dat elektrisch poetsen in ieder geval een stuk beter is dan met de hand. Maar komt er ook uit naar voren welk merk de beste elektrische tandenborstels heeft? Niet per se, resultaten zijn wisselend en het is dan ook vooral een kwestie van persoonlijke smaak op het gebied van poetsen. De Oral-B elektrische tandenborstel heeft een ronde kop die vooral roteert, terwijl de Philips Sonicare elektrische tandenborstel een rechte kop heeft en pulseert!

Verschil 1: pulseren of roteren

Oral-B elektrische tandenborstels hebben dus een roterende borstelkop, wat betekent dat deze ronddraait op hoge snelheid. Het voordeel hieraan is dat ze de tand volledig omsluiten, waardoor de borstelharen eenvoudig bij je tandvlees komen. Hierdoor kies je voor grondige reiniging.

Philips elektrische tandenborstels hebben een borstelkop die op en neer gaat. Dat is goed te vergelijken met een handtandenborstel, wat fijn is als je dit gewend bent en de overstap maakt naar elektrisch poetsen. Dit wordt ook wel een sonische tandenborstel genoemd, vandaar de naar Sonicare.

Kies voor Philips Sonicare als je de voorkeur geeft aan pulseren, en voor Oral-B als je meer houdt van roteren.

Verschil 2: grootte van de borstelkop

Doordat de borstelkop bij Oral-B tandenborstels klein en rond is, kun je niet alleen beter de tanden volledig omsluiten en het tandvlees bereiken, maar kom je ook eenvoudig achterin je mond.

De borstelkop van Philips Sonicare lijkt dus wat meer op een handtandenborstel en is rechthoekig. Bovendien is deze kop wat groter. Dat zorgt ervoor dat je sneller een groter oppervlak ineens kunt poetsen.

Kies voor Philips Sonicare als je een rechthoeken kop wilt, voor Oral-B als je een ronde kop wilt.

Verschil 3: bewegingen die je zelf moet maken

Bij een Oral-B elektrische tandenborstel met ronde borstelkop kun je het beste iedere tand afzonderlijk poetsen. Hierbij druk je de borstelkop als het ware op iedere tand en geeft de poetsdruksensor aan of je de juiste druk beoefent.

Bij een Philips elektrische tandenborstel ga je meer op en neer, alsof je een handtandenborstel gebruikt, maar dan net iets minder actief. Je beweegt als het ware door zones in de mond. Ze bieden een Easy-Start functie waarmee je langzaam aan kunt wennen doordat de intensiteit gedurende veertien poetsbeurten langzaam aan opgebouwd wordt.

Kies voor Philips Sonicare als je het gevoel van een handtandenborstel zoveel mogelijk wilt nabootsen (poetsen in zones), voor Oral-B als je tand voor tand wilt afwerken.

Verschil 4: vervangen van het opzetstuk

Wanneer een Oral-B opzetstuk vervangen moet worden, dan is dit te herkennen aan de borstelharen die van kleur vervagen. Bij Philips Sonicare is dit juist te herkennen door een indicatiesignaal op het handvat.

Kijken we naar de prijzen van de opzetstukken, dan zijn deze vergelijkbaar. Al hangt het er een beetje vanaf welk model je precies zou willen.

Bij Philips Sonicare word je via het handvat gewaarschuwd als de opzetborstel vervangen moet worden, bij Oral-B vervagen de haren van de borstelkop.

Verschil 5: prijzen van Philips Sonicare vs Oral-B

Kijken we naar de goedkoopste elektrische tandenborstels van zowel Oral-B als Philips, dan valt op dat de voordeligste tandenborstel van Oral-B (Vitality 100) enkele tientjes minder kost dan die van Philips (Sonicare ProtectiveClean). Wil je dus simpelweg voor een zo’n goedkoop mogelijke elektrische tandenborstel gaan, dan kies je beter voor Oral-B.

Zoomen we in op de meest luxe modellen, Oral-B iO en de Sonicare Prestige, dan zien we dat die prijzen redelijk vergelijkbaar zijn. In dit geval kies je voor een uiterst luxe tandenborstel waarbij de voortgang van jouw poetsgedrag bijgehouden wordt in een app. Overigens kunnen de prijzen aan verandering onderhevig zijn en kun je korting scoren als je een bundel koopt, bijvoorbeeld met twee tandenborstels of een deal waarbij je opzetstukken en een reisetui ontvangt.

De prijzen van de luxe elektrische tandenborstels zijn redelijk vergelijkbaar. Het goedkoopste model van Oral-B is echter enkele tientjes voordeliger dan die van Philips.

Conclusie: Oral-B of Philips elektrische tandenborstel kopen?

Zoals je hebt gelezen zit het grootste verschil hem in de beweging en vorm van de borstel. Uiteindelijk is het dus echt een kwestie van persoonlijke smaak wat het beste bij je past.

Welke elektrische tandenborstel je ook kiest, wij raden je in ieder geval aan om de prijzen bij verschillende webwinkels te vergelijken. En daarvoor hoef je geen hele zoektocht te starten, want bij ProductenVergelijker hebben we de prijzen al voor je vergeleken. We sturen je door naar de webwinkel met de beste elektrische tandenborstel aanbieding. Poets-ze!

Vergelijk alle Oral-B en Philips Sonicare elektrische tandenborstels