Als je een echte liefhebber van games bent dan mag een goede gaming computer natuurlijk niet ontbreken. Een goede gaming pc zorgt voor een betere spelervaring, waardoor je niet alleen meer plezier ervaart tijdens het spelen van je favoriete games, maar vaak ook daadwerkelijk beter presteert en dus competitiever bent. Dit komt doordat je beelden helderder ziet en sneller kunt reageren. Maar wat is nu eigenlijk de beste gaming pc? Dat is afhankelijk van een aantal factoren, zoals wat voor computer je zoekt, maar ook welke spellen je het liefst speelt.

Onze top 8 beste gaming PC's!

1. Beste gaming laptop: MSI GL66 Pulse 11UEK-036NL


Beste deal voor dit product:
€1.399,-

1. Beste gaming laptop: MSI GL66 Pulse 11UEK-036NL

Speel jij je favoriete games het liefst op een laptop, bijvoorbeeld omdat je vaak onderweg bent en ben je op zoek naar een model waarmee je nog jarenlang shooters als Warzone of Red Dead Redemption 2 kan spelen? Dan maak je met deze gaming laptop van MSI zeker een goede keuze. Dankzij het 15 inch Full HD beeldscherm met 144 Hz mis je nooit meer een beweging. De laptop is verder bovendien rijk uitgerust met een elfde generatie Intel Core i7 octa core processor, 16 GB RAM, een NVIDIA GeForce RTX 3060 videokaart en 1 TB aan opslaggeheugen.


2. Beste goedkope gaming laptop: Acer Aspire 7 A715-42G-R1Z1


Beste deal voor dit product:
€899,-

2. Beste goedkope gaming laptop: Acer Aspire 7 A715-42G-R1Z1

Een goedkope gaming laptop, dat bestaat eigenlijk niet. Kwalitatieve onderdelen zijn duur en alleen daarmee behaal je optimale prestaties. Is je budget echter krap, maar wil je wel graag zo goed mogelijk van je favoriete games genieten? Dan raden we je deze Acer Aspire aan.

Dankzij de GTX 1650 videokaart kun je doorsnee spellen prima spelen, al zal hij wat moeite hebben met grafisch zware spellen, zoals Cyberpunk 2077. Daarnaast beschikt deze laptop over een 15.6 inch Full HD scherm met een verversingssnelheid van 60 Hertz, een AMD Ryzen 5 processor en 8 GB aan werkgeheugen. Er is genoeg ruimte voor een aantal games dankzij een opslagcapaciteit van 256 GB.


3. Beste gaming desktop: HP Omen GT13-1630nd


Beste deal voor dit product:
€1.699,-

3. Beste gaming desktop: HP Omen GT13-1630nd

De échte hardcore gamer beschikt natuurlijk over een desktopcomputer, die niet alleen over uitstekende specs beschikt, maar er ook nog eens tof uitziet. Deze HP Omen desktop zal je in dat geval ongetwijfeld aanspreken. Dankzij de NVIDIA GeForce RTX 3080 videokaart speel je ook de zwaarste games van het moment moeiteloos met de hoogste graphics.

Bovendien is deze computer ook razendsnel dankzij de Intel i7 (11700) en 16 GB aan DDR4 werkgeheugen. Speel je het liefst verschillende grote games? Geen enkel probleem, je slaat ze moeiteloos op de 2 TB SSD-schijf op. Oh, en het paarse licht dat uit de kast schijnt, dat is natuurlijk ook een super detail.


4. Beste goedkope gaming desktop: Medion Erazer Engineer E10 MD35052


Beste deal voor dit product:
€829,- €749,99

4. Beste goedkope gaming desktop: Medion Erazer Engineer E10 MD35052

Ook voor desktops geldt dat een écht goedkoop gaming model niet bestaat voor hedendaagse games. Met deze Medion Erazer kom je naar onze mening echter een heel eind. Hiermee speel je moeiteloos Call of Duty Black Ops: Cold War of natuurlijk wat eenvoudigere spellen zoals Fortnite. Deze Medion beschikt over een blauwverlichte kast, een Intel i5 processor, 16 GB RAM en 1256 GB opslaggeheugen (256 GB SSD en 1000 GB HDD). De inbegrepen videokaart is een NVIDIA GeForce GTX 1650.


5. Beste gaming pc voor virtual reality: HP Omen GT12-1520nd


Beste deal voor dit product:
€1.399,-

5. Beste gaming pc voor virtual reality: HP Omen GT12-1520nd

Steeds meer games zijn ook geschikt om in virtual reality (VR) te kunnen spelen, ook voor de pc. Om deze games te kunnen spelen heb je echter een behoorlijk stevig model uit de topklasse nodig, simpelweg omdat dit veel kracht vereist. Wij raden hiervoor deze HP Omen desktop aan, simpelweg omdat hij hier prima voor geschikt is, maar het benodigde budget nog enigszins binnen de perken blijft. Al blijft het natuurlijk niet goedkoop. De specs? Een Ryzen 7, 16 GB RAM, een SSD-schijf van 1 TB en de bekende RTX 3070 videokaart.


6. Beste game pc met NVIDIA RTX 30-serie videokaart: MSI MEG Trident X 11TJ-1878mys


Beste deal voor dit product:
€5.049,-

6. Beste game pc met NVIDIA RTX 30-serie videokaart: MSI MEG Trident X 11TJ-1878mys

Wil je écht het maximale uit je gaming pc halen, dan kies je voor een pc met een videokaart uit de NVIDIA GeForce RTX 30-serie en dan met name de RTX 3090, het absolute paradepaardje in de huidige gaming markt. Laat deze MSI MEG Trident daar nu over beschikken.

Schrik echter niet van het prijskaartje, wie mooie beelden wil, die moet pijn lijden. Financieel gezien dan in ieder geval, gezien het prijskaartje van ruim vijfduizend euro. Naast de beste videokaart die er is beschikt deze pc ook nog eens over een Intel i9 processor, ja die bestaat echt, 64 GB RAM en een opslagcapaciteit van maar liefst 3072 GB. Wij denken dat je hiermee over tien jaar nog steeds iedereen omver blaast.


7. Beste game laptop met NVIDIA RTX 30-serie videokaart: MSI GE76 Raider 11UH-061NL


Beste deal voor dit product:
€2.777,-

7. Beste game laptop met NVIDIA RTX 30-serie videokaart: MSI GE76 Raider 11UH-061NL

Wil je nu de topprestaties van bovenstaande gaming pc, maar dan in een laptop? Dan moeten we je helaas een klein beetje teleurstellen, want die hebben we helaas niet kunnen vinden in een pre-built model. Dat betekent echter niet dat je net een stapje lager, en voor €2000 minder, niet nog steeds een absoluut bakbeest in huis haalt. Deze 17 inch MSI GE76 Raider beschikt over de RTX 3080 videokaart van NVIDIA, 32 GB aan RAM en 2 TB SSD-opslaggeheugen. Waar je hierbij echt je vingers bij aflikt is echter het scherm met een verversingssnelheid van maar liefst 360 Hertz.


8. Beste gaming monitor: LG UltraGear 27GP850


Beste deal voor dit product:
€435,- €410,43

8. Beste gaming monitor: LG UltraGear 27GP850

Oké, hier hebben we een klein beetje vals gespeeld in onze gaming pc keuzehulp, dit is namelijk geen pc. Wanneer je gaat gamen op een desktop pc heb je echter ook een monitor nodig. Je kunt namelijk nog zo’n goede videokaart hebben, met een slechte monitor schiet je er nog steeds weinig mee op.

Wij raden daarom deze 27 inch monitor van LG aan. Deze beschikt over een QHD-resolutie, HDR, een verversingssnelheid van 165 Hertz en 1ms reactietijd. Bovendien is hij goed ergonomisch in te stellen, waardoor je bijvoorbeeld nekklachten voorkomt. Ook is hij met een prijskaartje net boven de €400 niet enorm duur, waarmee hij onze favoriet is.


Conclusie: online een gaming pc kopen

Wanneer je zoekt naar een gaming pc zijn er dus een aantal factoren belangrijk, naast natuurlijk het budget dat je eraan wilt spenderen. Zo bepaalt de videokaart hoe goed de graphics van het spel zijn en zorgen de processor en het werkgeheugen er samen voor dat je computer snel genoeg is om de game te kunnen spelen. Het opslaggeheugen is wat minder belangrijk als je altijd dezelfde game speelt. Speel je echter graag meerdere grote spellen, dan kom je al snel ruimte tekort met bijvoorbeeld slechts 256 GB aan opslaggeheugen.

Wellicht is het je verder opgevallen dat we geen Macs hebben opgenomen in deze lijst. Het is niet zo dat je op een Mac niet kunt gamen, al zijn niet alle spellen compatibel, maar iMacs en Macbooks beschikken vaak over een minder krachtige videokaart. Wil je toch een Mac met een krachtige videokaart, dan ben je vaak veel meer geld kwijt dan een gaming PC met Windows. Bovendien kun je ze niet zomaar uit elkaar halen, waardoor je ze niet later kunt upgraden en van betere onderdelen kunt voorzien. Dit samen maakt Mac impopulair onder gamers.