Denk je aan een hogedrukreiniger, dan zul je al snel aan het merk Kärcher denken. Deze ‘gele monsters’ zijn namelijk zonder enige twijfel de marktleider hierin. Wanneer je vervolgens echter een hogedrukreingier van Kärcher wilt kopen, dan blijkt dat er verschillende modellen zijn. Ieder model heeft hierbij zijn eigen voor- en nadelen, maar welke is dan geschikt voor jou? Bij ProductenVergelijker.nl helpen we je graag een handje.

Beste prijs-kwaliteit: Kärcher K4 Power Control


Beste deal voor dit product:
€309,95 €225,99

Beste prijs-kwaliteit: Kärcher K4 Power Control

Het populairste model van Kärcher is de Kärcher K4 Power Control. Dit model beschikt over een regelbare werkdruk van maximaal 130 bar en een reinigingscapaciteit van 35m2 per uur. Daarmee is hij geschikt voor de meeste gemiddelde huishoudens waarbij hij af en toe gebruikt wordt om bijvoorbeeld een terras of tuinmeubelen te reinigen. De lengte van de hogedrukslang is met 8 meter genoeg voor de gemiddelde tuin of om een auto heen te lopen. Daarbij is hij ook goed betaalbaar.


Net een stapje beter: Kärcher K5 Power Control


Beste deal voor dit product:
€422,- €299,-

Net een stapje beter: Kärcher K5 Power Control

Zijn er bepaalde zaken die bij jou erg vies worden en die je met regelmaat wilt reinigen met een hogedrukreiniger of heb je bijvoorbeeld een groter terras waarbij je geen zin hebt om de hele middag bezig te zijn? Dan is het wellicht slim om te kiezen voor net even een maatje beter, namelijk de Kärcher K5. Ook deze heeft een regelbare werkdruk, maar dan van maximaal 145 bar. Hij heeft daarmee bovendien een hogere reinigingscapaciteit van 50m2 per uur en een slanglengte van 10 meter. Daarmee kun je bijvoorbeeld ook om een bestelbusje of pick-up truck heen lopen en heb je je terras sneller schoon.


Goedkope hogedrukreiniger: Kärcher K2 Power Control


Beste deal voor dit product:
€125,- €97,99

Goedkope hogedrukreiniger: Kärcher K2 Power Control

Ben jij op zoek naar een goede hogedrukreiniger, maar wel liefst zo goedkoop mogelijk omdat je hem sporadisch gebruikt? Dan is de Kärcher K2 geschikt voor jou. Dit is het instapmodel van Kärcher en geschikt om bijvoorbeeld een fiets of mountainbike schoon te maken. Hij is minder geschikt voor zwaarder werk zoals een terras of tuinmeubelen. De Kärcher K2 beschikt over een werkdruk van 110 bar, een reinigingscapaciteit van 20m2 per uur en een slanglengte van 4 meter.


Beste hogedrukreiniger: Kärcher K7 Power Control


Beste deal voor dit product:
€467,25 €459,95

Beste hogedrukreiniger: Kärcher K7 Power Control

Heb je de hogedrukreiniger vaak nodig voor intensief gebruik, dan raden we aan om simpelweg voor het beste (krachtigste) model van Kärcher te kiezen. De Kärcher K7 heeft een regelbare werkdruk van 180 bar, een reinigingscapaciteit van 60m2 per uur en een slanglengte van 10 meter. Het is tegelijkertijd wel ook het duurste model dat bovendien geschikt is voor professioneel gebruik.


Waar gebruik je een hogedrukreiniger voor?

Een hogedrukreiniger wordt vrijwel uitsluitend buiten gebruikt om spullen of oppervlakten te reinigen waarbij het vuil dusdanig hardnekkig is dat de druk uit een reguliere tuinslang onvoldoende is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan groene aanslag, modder en vogelpoep. Een hogedrukreiniger kan het water met een dusdanig hoge druk wegspuiten, dat het veel beter opgewassen is tegen hardnekkig vuil. Het vuil wordt er letterlijk afgespoten. Een hogedrukreiniger wordt daarom veel gebruikt voor het reinigen van terrastegels, tuinmeubelen, fietsen en auto's. Zodra de lente aanbreekt en de zon voor het eerst weer lekker doorkomt, zie je daarom veel mensen hun terrassen, opritten en auto’s te lijf gaan met een hogedrukreiniger, meestal een Kärcher dus.

Het is onverstandige een hogedrukreiniger binnen te gebruiken, gezien de grote hoeveelheid water en de kracht van de straal. Het is bovendien onverstandig ramen te wassen met een hogedrukspuit. De druk kan de ramen namelijk doen breken.

Waarom Kärcher?

Uiteraard zijn er meerdere merken die hogedrukreinigers produceren, toch is Kärcher met afstand de bekendste. Dit komt met name doordat Kärcher bekend staan om zijn uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid. Op een Kärcher kun je vertrouwen en je kunt rekenen op probleemloos gebruik. Daarnaast is het goed om te weten dat Kärcher al sinds 1935 bestaat en in de loop der jaren zeer veel technologische ontwikkelingen door heeft gevoerd binnen de markt van hogedrukreinigers. Het bedrijf heeft meer dan 47 ontwerpen en patenten geregistreerd, waarmee het echt een grensverleggend merk is binnen deze markt. Kies je dus voor Kärcher, dan weet je zeker dat je qua kwaliteit en innovatie goed zit.

Voor welke opties kies je?

Wanneer je een Kärcher hogedrukreiniger gaat kopen zijn er verschillende uitvoeringen waar je uit kan kiezen. Ten eerste heb je te maken met de kracht en capaciteit van het apparaat, waarbij Kärcher in principe 5 modellen maakt van minst naar meest krachtig:

Daarnaast zijn er verschillende accessoire pakketten beschikbaar, die je vaak goedkoper kunt kopen als een combinatiedeal. Hierbij kun je denken aan de volgende opties, naast het hogedrukpistool dat altijd meegeleverd wordt:

  • Extra opzetborstels, bijvoorbeeld voor een terras of een auto
  • Steen en gevel reinigers
  • Schuimsproeiers
  • Reinigingsmiddelen, bijvoorbeeld autoshampoo
  • Adapters voor een tuinslang
  • Vuilfrees
  • Waterfilter
  • Spuitlans

Daarnaast zijn er los nog extra opties verkrijgbaar, zoals een rioolreinigingsslang of verlengslangen. Zo kun je jouw Kärcher uitrusten om iedere intensieve reinigingsklus, waarbij de druk van een tuinslang onvoldoende is, aan te kunnen. Ook is het mogelijk specifieke pakketten te kopen als hij bijvoorbeeld met name bedoeld is als terrasreiniger of juist om je auto schoon te maken. Denk er daarom vóór aankoop goed over na waar je de hogedrukreiniger voor wilt gebruiken en stem de accessoires daarop af.

Online een Kärcher hogedrukreiniger kopen

Wil jij een hogedrukreiniger van Kärcher gaan kopen? Dan is het belangrijk dat je weet dat de verkoopprijzen behoorlijk uit elkaar kunnen liggen. Het is daarom slim online prijzen te vergelijken, want hier kun je veel geld mee besparen. Bij ProductenVergelijker.nl weten we dat dit prijsvergelijken soms best een intensieve klus kan zijn, zeker wanneer je een specifiek pakket of model zoekt. Daarom hebben we op onze website alle aanbiedingen en deals van alle modellen en diverse aanbieders in Nederland voor je verzameld. Zo weet je te allen tijde zeker dat je de beste deal te pakken hebt. Dat maakt toch extra lekker schoon!