Op zoek naar een goede juicer? Voor fruit, of misschien ook voor groenten? Juicers zijn er in de basis in twee modellen, namelijk de gewone juicer en de slowjuicer. We gaan je wat meer vertellen over de verschillen tussen deze twee en presenteren je de beste modellen van het moment. Ontdek welke (slow)juicer het beste bij je past!

Onze top 4 beste juicers en slowjuicers

Verschil juicer en slowjuicer

Veel mensen weten het verschil tussen een slowjuicer en juicer (sapcentrifuge) niet. Of ze denken dat elke juicer altijd een slowjuicer is. Beide zijn anders en het is belangrijk om te weten waarin ze verschillen om de juiste keuze te kunnen maken. Laten we dit dus eerst even verhelderen voor iedereen die dit nog onduidelijk heeft.

Een juicer wordt ook wel een sapcentrifuge genoemd. Hierbij wordt het sap gescheiden van de pulp door middel van raspen. Deze is met name geschikt voor fruit (en groente) met een hoog vochtgehalte. Het resultaat is een heldere sap. Sapcentrifuges zijn vaak wat voordeliger dan slowjuicers.

De slowjuicer gaat anders te werk. Deze raspt niet, maar perst als het ware de ingrediënten heel langzaam uit. Je kunt er fruit in doen, maar ook stevige groenten en noten. Wel moet je zorgen dat je ze wat kleiner snijdt om in het apparaat te kunnen stoppen. Het resultaat is geconcentreerd sap. Dit bevat relatief wat meer vezels. Sap maken met een slowjuicer duurt wat langer dan met een sapcentrifuge.

Slowjuicer of sapcentrifuge kiezen?

Nu je weet wat de verschillen zijn, kun je wellicht ook bepalen wat het beste bij je past. Kies voor een juicer (sapcentrifuge) als je snel je heldere sapjes wilt bereiden. En als je daarbij het liefst zachte fruit- en groentesoorten gebruikt. Bessen, aardbeien, kiwi, bleekselderij, noem maar op! Kies voor een slowjuicer als je meer geduld hebt en ook harde groente en noten in je geconcentreerde sapje wilt. Uiteindelijk komt de keuze dus vooral aan op de smaakverschillen, die een persoonlijke voorkeur zijn.

Als je weet welke van de twee je voorkeur heeft, bekijk hieronder dan onze aanraders voor beste slowjuicers en juicers, zowel grote als kleine modellen. Je kunt ook direct alle (slow)juicers vergelijken.

Beste grote juicer: Nutribullet Juicer Pro


Beste deal voor dit product:
€192,43 €150,-

Beste grote juicer: Nutribullet Juicer Pro

Nutribullet behoort met zijn kwalitatieve juicers zonder twijfel tot de beste op de markt. Dat heeft onder meer te maken met de verschillende snelheden en de turbofunctie, waardoor je razendsnel je sapje met de gewenste intensiteit maakt. Daarnaast is dit model lekker groot. Hij heeft een inhoud van 0,8 liter en beschikt over twee sleuven waar je groente en fruit van een verschillend formaat in kunt doen. Dat scheelt veel snijwerk, echt ideaal! Dit apparaat is voorzien van lekvrije tuit en een pulp opvangbak, waardoor drap op de aanrecht verleden tijd is. En vind je het zonde om die pulp weg te gooien? Kijk dan in het meegeleverde Nutribullet receptenboek om te zien wat je ermee kan doen!

Verder ontvang je bij deze beste Nutribullet Pro Juicer ook nog een zeef, twee stampers, twee diepvriesbankjes en twee glazen drinkflessen, alsook een grote sapkan van 0,8 liter (zes tot zeven glazen). Zo kun je je heerlijke versnapering meteen uitschenken aan het hele gezin. Houd er wel rekening mee dat deze krachtpatser wat ruimte in beslag neemt (22,4x29,9x40,6 cm + accessoires), maar afgezien van dat ga je met deze grote sapcentrifuge voor de meest heerlijke sapjes. Tot slot is hij voor wat je krijgt ook nog erg aantrekkelijk geprijsd.


Beste kleine juicer: Braun SJ3100BK


Beste deal voor dit product:
€88,99 €88,-

Beste kleine juicer: Braun SJ3100BK

Als je een wat kleiner aanrecht hebt, of gewoon simpelweg niet zoveel sap wilt maken, dan kom je beter uit met een kleine sapcentrifuge. Bijvoorbeeld deze topper van Braun. Hij is lekker compact met afmetingen van 21x21x31 centimeter. Door het smalle en ronde design oogt hij ook lekker klein. Hij weegt slechts 4 kilo. Ondanks het fijne formaat kun je er nog wel flink wat in kwijt, het sapreservoir heeft een inhoud van 0,75 liter. Hoe zo’n kleine sapcentrifuge zoveel aan kan? Omdat het pulpreservoir in de sapcentrifuge zit, in plaats van ernaast. Scheelt niet alleen ruimte op het aanrecht, maar ook in het keukenkastje!

Bij je aankoop ontvang je een afwasborsteltje, waarmee je de juicer eenvoudig kunt schoonmaken. Zitten er ook nadelen aan dit model? Er ontbreekt een schenkstop, waardoor de juicer na gebruik soms een beetje na kan druppelen op het aanrecht. Is dit voor jou geen probleem en zoek je een stijlvolle sapcentrifuge die perfect bij je keuken past? Kies dan je favoriete kleur, want dit pareltje is verkrijgbaar in zwart en wit. Last but not least is het ook nog eens een goedkope juicer. Wat wil je nog meer?!


Beste grote slowjuicer: Sage The Big Squeeze SJS700SIL4EEU1


Beste deal voor dit product:
€499,- €458,-

Beste grote slowjuicer: Sage The Big Squeeze SJS700SIL4EEU1

De naam geeft al een goed vermoeden over wat deze slowjuicer voor jou kan betekenen. Sage The Big Squeeze is jouw nieuwe hulp in huis als het aankomt op de beste slowjuicer sapjes! We geven toe, je moet wat investeren, maar dan heb je ook wat. Geen druppel sap gaat verloren, want dit stoere keukenapparaat geeft maximale kracht. De sapkan heeft een inhoud van 1,2 liter (vijf tot zes glazen) en hij wordt geleverd met opvangbak voor pulp en een reinigingsborstel.

Wat ook wel fijn is aan The Big Squeeze, is dat je er grote ingrediënten in kunt stoppen. Dat scheelt je dus al flink wat aan bereidingstijd. Een hele appel, zoete aardappel of een hand vol noten? Geen enkel probleem! Verder is hij lekker stil, zodat je hem zonder dat je er last van hebt aan laat staan terwijl je zelf eventjes voor de tv hangt. Je aanrecht blijft schoon dankzij de schenkstop. Wie de prijs geen probleem vindt die zal met deze beste grote slowjuicer geen miskoop begaan. Ga jij ervoor?


Beste kleine slowjuicer: Bosch VitaExtract MESM731M


Beste deal voor dit product:
€198,- €167,37

Beste kleine slowjuicer: Bosch VitaExtract MESM731M

Mag het van jou allemaal wel wat kleiner én goedkoper? Dan is de Bosch VitaExtract slowjuicer een topkeuze voor je. Deze heeft afmetingen van 15,2x15,2x42,7 centimeter. Compacter ga je het bijna niet krijgen. De inhoud is 1 liter en daar haal je circa drie tot vier glazen per keer uit. Wat leuk is om te weten, is dat hij relatief veel inhoud heeft ten opzichte van het formaat. Hij is namelijk super slim ingericht en heeft ook nog eens een grote vulopening. Scheelt je tijd voor het snijden van je ingrediënten.

Bovendien kies je ook nog eens of je voor een wat dikkere of dunnere sap gaat, want je kunt namelijk de grove of fijne filter toepassen. Lekken zal hij daarna niet doen, want hij is voorzien van druppelstop. Bijgeleverd zijn drie filters, een borsteltje voor schoonmaken, het opvangbakje voor pulp en de sapkan. Tevens ontvang je nog een leuk kookboekje, waar je vast en zeker inspiratie uithaalt voor de meest heerlijke en gezonde drankjes!


Online (slow)juicer kopen aan de beste prijs!

Staat de gewenste juicer of slowjuicer in onze top 4 aanraders er voor jou niet bij? Dan raden we je aan om ook andere modellen te vergelijken. Daarvoor kun je terecht op onze vergelijkingspagina, waar we meer dan 50 modellen verzameld hebben. En het goede nieuws is dat we ook meteen gekeken hebben waar de betreffende (slow)juicer op dat moment het goedkoopst is. We verwijzen je door naar de voordeligste webwinkel. Zo weet je alvast zeker dat je niet te veel betaalt!

Vergelijk alle juicers en slowjuicers