Wanneer je een hele goede draadloze over-ear hoofdtelefoon zoekt die perfect samenwerkt met je iPhone, dan kom je al snel bij twee specifieke hoofdtelefoons uit: de Beats Studio3 en de Apple AirPods Max. Twee hoofdtelefoons die het een en ander gemeen hebben, maar er zijn zeker ook verschillen. Bij ProductenVergelijker.nl leggen we je de verschillen uit en vertellen we welke het best bij jou past!

Geluidskwaliteit: Winnaar – Apple AirPods Max


Beste deal voor dit product:
€819,95 €525,-

Geluidskwaliteit: Winnaar – Apple AirPods Max

Laten we beginnen met misschien wel het belangrijkste kenmerk, want een goede koptelefoon koop je uiteindelijk vooral omdat je goed geluid wilt. Om te beginnen moeten we zeggen dat beide hoofdtelefoons een uitstekende geluidskwaliteit bieden die echt bovenaan de markt staan. Moeten we echter een winnaar kiezen, dan gaan we toch voor de Apple AirPods Max. Het voordeel van deze hoofdtelefoon, ten opzichte van de Beats Studio, is dat deze beschikt over Dolby Atmos. Dit is een techniek die ervoor zorgt dat het lijkt alsof het geluid van alle kanten komt en je er middenin zit. Met name wanneer je en spannende film kijkt of helemaal door je muziek opgeslokt wilt worden is dit een absolute bonus.


Batterijduur: Winnaar – Beats Studio


Beste deal voor dit product:
€329,- €299,99

Batterijduur: Winnaar – Beats Studio

Een belangrijke, maar vaak vergeten, specificatie van een bluetooth hoofdtelefoon is de batterijduur. Toch niet onbelangrijk, want je wilt tijdens je treinreis niet ineens met een lege accu zitten. Hoewel het close is wint in dit aspect de Beats Studio koptelefoon. Deze heeft een batterijduur van 22 uur en gaat daarmee 10% langer mee dan de Apple AirPods Max die een maximale batterijduur van 20 uur heeft.


Noise cancelling: Winnaar – Apple AirPods Max


Beste deal voor dit product:
€684,95

Noise cancelling: Winnaar – Apple AirPods Max

Wanneer je in die overvolle trein of bus zit of in een drukke kantoortuin, wil je bovendien niet hele gesprekken van andere mensen boven je muziek, film of serie uit horen. Hiervoor is noise cancelling ideaal, een feature die ervoor zorgt dat ruis in de omgeving onderdrukt wordt en je maximaal kunt genieten van het geluid uit je hoofdtelefoon. Zowel de Apple AirPods Max als de Beats Studio beschikken hierover. Die van de Apple AirPods Max werkt echter beter en bovendien beschikt deze hoofdtelefoon ook over Ambient Sound. Ambient Sound zorgt ervoor dat je de noise cancelling zo in kan stellen dat er wel bepaalde omgevingsgeluiden door worden gelaten. Denk bijvoorbeeld aan een voorbijrijdende auto, een fietsbel of iemand die specifiek tegen jou praat. Zo ben je niet helemaal afgesloten van de wereld wat handig, maar met name ook veiliger is.


Design opties: Winnaar – Beats Studio


Beste deal voor dit product:
€349,95 €329,-

Design opties: Winnaar – Beats Studio

Over smaak valt niet te twisten, maar wat we wel kunnen beoordelen is het aantal keuzemogelijkheden wat betreft design en dan met name de kleur. Hoewel je met vijf verschillende kleuren bij de Apple AirPods Max echt wel wat te kiezen hebt, is dit bij de Beats Studio toch net even wat meer en kun je kiezen uit zeven kleuren, maar ook kleurcombinaties. Wanneer je echt iets opvallends wilt of helemaal weg bent van een bepaalde kleur(combinatie), dan is de Beats Studio hier de winnaar.


Opbergen: Winnaar – Beats Studio

Veel mensen kopen een hoofdtelefoon om deze regelmatig mee te nemen. Het is daarmee handig als hij ook makkelijk en veilig op te bergen is en bijvoorbeeld in je tas past. Beide hoofdtelefoons worden standaard geleverd met een case te bescherming van de hoofdtelefoon. Bij de Apple AirPods Max plaats je echter alleen de oorschelpen hierin waardoor de hoofdband onbeschermd blijft, terwijl de Beats Studio in zijn geheel in de case kan. Bovendien kun je de Beats Studio opvouwen, waardoor hij minder ruimte inneemt. Bij de Apple AirPods Max kan dit niet, je kunt enkel de oorschelpen een kwartslag draaien.

Connectiviteit: Winnaar – Apple AirPods Max

Niet iedereen weet dit, maar hoewel Beats opgericht werd door de befaamde Dr. Dre en ook bekend werd onder de naam “Beats by Dr Dre”, is het bedrijf Beats Electronics al sinds 2014 eigendom van Apple. Feitelijk kun je beide hoofdtelefoons dus een Apple hoofdtelefoon noemen. Beide beschikken ook over een chip van Apple, welke ervoor zorgt dat de connectie met al je Apple-producten naadloos is en je eenvoudig kunt switchen van bijvoorbeeld je iPad naar je iPhone. Bij de AirPods Max is de Apple-ervaring echter toch net even wat beter, omdat deze echt onderdeel wordt van het Apple ecosysteem.

Prijs: Winnaar – Beats Studio

Ook prijs is natuurlijk niet onbelangrijk en hier is toch best een groot verschil. Met een prijsverschil van zo'n €250 tot €300 is het daarom met een krap budget misschien interessanter om voor de Beats Studio hoofdtelefoon te gaan.

Extra functionaliteiten: Winnaar – Apple AirPods Max

Apple heeft bij de AirPods Max features inbegrepen die behoorlijk uniek zijn en welke de Beats Studio niet biedt. Dat is namelijk dat de AirPods Max beschikken over een zogeheten gyroscoop en accelerometer. Dit zorgt ervoor dat hoofdtelefoon kan meten hoe je hoofd beweegt en ook hoe snel je hoofd beweegt, bijvoorbeeld terwijl je aan het lopen bent. Hierdoor blijft het geluidsveld en de projectie op je oren áltijd hetzelfde en ontstaat er geen geluidsverschil wanneer je je hoofd beweegt. Dit werkt in samenwerking met de Dolby Atmos functionaliteit en wordt ook wel 'spatial audio' genoemd.

Apple AirPods Max of Beats Studio online kopen?

Beide hoofdtelefoons hebben hun voor en tegens. Wat wel zeker is, is dat het wanneer het op gebruiksvriendelijkheid aankomt in combinatie met Apple devices, dit toch wel de twee beste keuzes zijn dankzij de naadloze ervaring. Wil je echt de meest high end hoofdtelefoon met de beste geluidskwaliteit en de nieuwste technieken, dan kies je voor de Apple AirPods Max. Wil je echter toch wat geld besparen, neem je de hoofdtelefoon vaak mee onderweg of vind je vooral een opvallend design erg belangrijk, dan kies je voor de Beats Studio.

Hoe dan ook is het verstandig om prijzen te vergelijken wanneer je je keuze hebt gemaakt. Online kunnen de prijzen namelijk behoorlijk ver uit elkaar liggen en kun je zomaar tientallen euro's besparen. Om je daarmee een handje te helpen hebben we bij ProductenVergelijker.nl alle online prijzen verzameld. Zo ben je via onze prijsvergelijker altijd zeker van de beste prijs.

Apple Airpods Max


Beste deal:
€688,99

Met de Apple AirPods Max ervaar je muziek met high-fidelity audio en comfort. De Apple AirPods Max is een volledig draadloze over-ear koptelefoon.


Beats Studio 3


Beste deal:
€487,30 €229,-

De Beats Studio3 is een draadloze koptelefoon met noise cancelling. De noise cancelling is pure ANC en herkent geluiden van buitenaf direct om ze te onderdrukken.