Ben je op zoek naar de beste stofzuiger? Dan kom je ongetwijfeld bij een stofzuiger van Dyson uit. De stofzuigers van Dyson staan bekend om hun hoge zuigkracht, lange levensduur en hoog gebruiksgemak. Inmiddels maakt het merk, omwille van de populariteit, bijna enkel nog steelstofzuigers. Wat zijn hier echter de voor- en nadelen van? Bij ProductenVergelijker.nl zetten we ze voor je op een rijtje. Eerst vertellen we je echter wat de populairste Dyson steelstofzuigers zijn in 2022, zodat je direct een beeld krijgt van de mogelijkheden.

Dyson V15 Detect Absolute


Beste deal voor dit product:
€749,-

Dyson V15 Detect Absolute

De Dyson V15 Detec Absolute is momenteel het beste en meest verkochte model van Dyson. Het is het topmodel van Dyson in 2022. Deze krachtige steelstofzuiger zonder zak heeft een accuduur van 60 minuten en is geschikt voor alle soorten vloeren. Bovendien is hij uitermate nauwkeurig dankzij een laser die zelfs de kleinste stofdeeltjes detecteert. Daardoor is hij ook uitermate geschikt voor huishoudens met een of meerdere huisdieren of wanneer je last van hebt van allergieën. De Dyson V15 Detect Absolute wordt bovendien geleverd met een grote hoeveelheid accessoires, zoals een parketborstel, meubelzuigmond, afstofborstel, mini turboborstel, kierenzuigmond, een borstel voor hardnekkig vuil en een flexibel verlengstuk. Net als alle andere Dyson steelstofzuigers krijg je bovendien een handig muuroplaadstation die ook plek biedt voor je accessoires.


Dyson Cyclone V10 Absolute


Beste deal voor dit product:
€499,-

Dyson Cyclone V10 Absolute

Hoewel de Dyson V15 dus het topmodel is, zie je dit ook terug in de prijs. Dat is de voornaamste reden waarom veel mensen kiezen voor de V10, de middenklasser van Dyson die een derde goedkoper is. De grootste verschillen zijn dat de V10 iets minder hard kan zuigen, een kortere batterijduur heeft (45 minuten) en deze geen schermpje heeft waarop je eenvoudig onder andere de resterende batterijduur en onderhoudsinstructies af kunt lezen. Hij is wel ongeveer een halve kilo lichter, wat het stofzuigen minder intensief maakt.


Dyson V8 Animal +


Beste deal voor dit product:
€384,- €349,-

Dyson V8 Animal +

De Dyson V8 is het instapmodel van Dyson, waarbij de Dyson V8 Animal + specifiek geschikt is voor huishoudens met huisdieren. De accuduur is met 25 tot 40 minuten korter dan de V10 en ook de zuigkracht is wat minder. Bovendien krijg je minder accessoires, de V8 Animal + wordt geleverd met combizuigmond, mini turboborstel, meubelzuigmond, afstofborstel en kierenzuigmond.


Dyson V8 Motorhead


Beste deal voor dit product:
€349,-

Dyson V8 Motorhead

De Dyson V8 Animal + en Dyson V8 Motorhead zijn in essentie dezelfde stofzuiger. Het verschil zit hem in de meegeleverde accessoires, waarbij de Motorhead de mindere variant is. Hij mist de mini turboborstel, waarmee klein hardnekkig vuil zoals dierenharen in je bank wat lastiger op te zuigen is. Dat betekent echter zeker niet dat de V8 Motorhead niet geschikt is voor dierenharen. Daarmee blijft het een goede keuze voor je snelle dagelijkse stofzuigbeurt, zeker wanneer je geen huisdieren hebt.


Dyson steelstofzuiger kooptips

Een Dyson steelstofzuiger kopen kan nogal eens tot verwarring leiden, zeker als je geen kenner bent. Daarom helpen je we graag op weg. Het belangrijkste om op de letten is het cijfer achter de V, zo heeft Dyson onder meer de V8, V10, V11, V12 en V15. Dit staat voor de motor in de stofzuiger. Hoe hoger het cijfer is, hoe hoger de zuigkracht en de accuduur is. Overige verschillen zijn onder andere de grootte van het stofreservoir, het gewicht en slimme functionaliteit. Wat ons betreft is de motor echter het belangrijkst.

Naast de motor worden Dyson steelstofzuigers altijd aangeduid met een extra typebenaming zoals Absolute, Animal of Motorhead. Belangrijk om te weten is dat dit niets zegt over de stofzuiger an sich, maar aangeeft welke en hoeveel accessoires er meegeleverd worden. Hiervoor geldt dat de Motorhead de meest eenvoudige uitvoering is, terwijl de Absolute het gehele totaalpakket is. Andere types zoals de Animal, Total Clean en de toevoeging van 'extra' of '+' zitten hier tussenin en zijn afhankelijk van je voorkeuren, zoals of je huisdieren hebt.

Uitzondering is de Dyson Outsize steelstofzuiger. Dit is in feite een Dyson V12 met een extra grote zuigmond, accuduur en stofreservoir. Daarmee is hij beter geschikt voor het stofzuigen van grote oppervlaktes.

Dyson steelstofzuiger voordelen

De steelstofzuigers van Dyson zijn erg populair en dat heeft natuurlijk een reden. Zo zijn er verschillende voordelen wanneer je een Dyson koopt, waaronder:

  • De stofzuigers zijn draadloos, waardoor je niet telkens een stopcontact hoeft te zoeken op de plek waar je wilt stofzuigen en de draad ook niet in de weg zit.
  • Dyson staat bekend om zijn hoge zuigkracht, waarmee de stofzuigers beter schoonmaken dan concurrenten.
  • Dyson werkt zonder stofzuigerzakken, waardoor je deze dus ook niet hoeft te vervangen, maar je simpelweg het reservoir leegt boven de prullenbak.
  • Verschillende opzetstukken en accessoires verkrijgbaar, waardoor de stofzuigers voor alle oppervlakten en situaties geschikt zijn.

Dyson steelstofzuiger nadelen

De steelstofzuigers van Dyson kennen niet enkel voordelen. De nadelen komen met name naar voren in de vergelijking met een 'gewone' stofzuiger. Nadelen van de Dyson steelstofzuigers zijn:

  • De accuduur is beperkt, zeker wanneer je gebruik maakt van de hogere motorversnellingen. Is de accu leeg, maar je bent nog niet klaar met stofzuigen, dan is het helaas pindakaas en zal je moeten wachten tot hij weer opgeladen is. Voor een gemiddeld huis is een instapmodel niet genoeg om het hele huis te kunnen stofzuigen in één keer.
  • De steelstofzuigers zijn relatief luidruchtig. Zeker in de hogere versnellingen maken ze behoorlijk veel lawaai.
  • Steelstofzuigers van Dyson zijn duurder dan de meeste steelstofzuigers van concurrenten.

Online Dyson steelstofzuiger kopen

Ben jij erover uit en kies je voor een steelstofzuiger van Dyson? Voor welk model je dan ook kiest, het is verstandig om eerst de prijs te vergelijken. Op ProductenVergelijker.nl hebben we daarom de beste online prijzen voor je verzameld, zodat je zeker bent van de beste Dyson aanbieding. Ook vind je bij ons de beste accessoires voor je Dyson steelstofzuiger.

Wil je liever geen stofzuiger, maar wel profiteren van de andere voordelen van een Dyson stofzuiger? Goed nieuws, we hebben namelijk ook de beste prijzen verzameld van de Dyson sledestofzuigers met draad (Dyson Big Ball stofzuigers) en ook de nieuwe Dyson robotstofzuigers.