Een halfautomaat espressomachine noemen we ook wel een pistonmachine. Het is een semi-automaat model waarbij je het koffiezetproces deels in handen hebt. Zo bepaal je bijvoorbeeld de maalgraad van de bonen en druk je de gemalen koffiebonen met een tamper aan in de filter. Vervolgens komt je verse koffie met één druk op de knop uit de machine. Je bepaalt op deze manier heel nauwkeurig de smaak van je koffie, espresso of cappuccino.

Word jij graag de barista in huis? Dan komt dit artikel goed van pas. We presenteren je de top 8 beste halfautomaat espressomachines van het moment, gebaseerd op de test van de Consumentenbond. Bovendien vergelijken we meteen de prijzen van verschillende webwinkels, zodat je jouw nieuwe, beste pistonmachine voor de beste prijs vindt!

Top 8 beste halfautomaat espressomachine Consumentenbond

Hieronder een overzicht van de beste pistonmachines volgens de Consumentenbond. Deze scoren gemiddeld het hoogst op een combinatie van espressokwaliteit, koffiezetten, gebruiksgemak en energieverbruik. We lichten onder deze top 8 nog een aantal van de beste halfautomaten aan je toe.

Beste uit de test halfautomaat espressomachine Consumentenbond 2020: DeLonghi La Specialista EC9335.M


Beste deal voor dit product:
€799,99

Beste uit de test halfautomaat espressomachine Consumentenbond 2020: DeLonghi La Specialista EC9335.M

De nummer 1 uit de beste halfautomaat espressomachine test van de Consumentenbond in 2020 is de DeLonghi La Specialista EC9335.M. Deze scoort een 8,5, met als hoogtepunt een 8,8 voor de kwaliteit van de espresso. Hij heeft een aantal interessante voordelen ten opzichte van andere piston koffiemachines. Zo neemt hij veel handmatige handelingen over, waaronder het malen van de bonen, deze in de filter plaatsen en het aanstampen. Verder kun je de handelingen wel helemaal naar wens instellen, zodat je de koffie naar wens bereidt.

Hij heeft een grote watertank van 2 liter en je kunt de watertemperatuur zelf instellen. Met het stoompijpje kun je in de juiste hoek eenvoudig melk opschuimen. Je koffie alvast bereiden? De kopjesverwarming houdt jouw bakkie wel een tijdje warm. Deze premium halfautomaat is een interessante investering, maar zitten er ook nadelen aan? Het zal je wat tijd kosten om de filter van deze relatief zware machine eens in de zoveel tijd te reinigen. Is dat geen probleem voor jou, dan ga je met deze DeLonghi halfautomaat voor de allerlekkerste koffie!


Beste uit de test halfautomaat espressomachine Consumentenbond 2021: WMF Lumero 61.3020.1006


Beste deal voor dit product:
€225,09 €125,74

Beste uit de test halfautomaat espressomachine Consumentenbond 2021: WMF Lumero 61.3020.1006

In 2021 voerde de Consumentenbond een nieuwe test uit naar de beste halfautomaat espressomachine. De nieuwe nummer één is de WMF Lumero 61.3020.1006. Bijzonder is de eindscore van 10 uit 10 op de kwaliteit van de espresso. Heerlijke koffie is dus wat je mag verwachten, kan niet beter! Ook het gebruiksgemak haalt een dikke voldoende. Om nog maar niet te spreken over de prijs, want vergeleken met veel andere halfautomaten heb je dit prachtautomaat voor erg weinig geld.

Het is een wat compacter apparaat, dus hij neemt niet veel ruimte in op het aanrechtblad. Wel heeft hij een 2-kops functie. Tevens kun je handmatig melk opschuimen via het stoompijpje. In slechts 30 seconden is het apparaat klaar voor gebruik. De inhoud van het waterreservoir is 1,5 liter. Er worden 3 filterhouders meegeleverd, deze zijn vaatwasserbestendig. Begint het water al in je mond te lopen van de combinatie van de topscore voor espresso in combinatie met deze aantrekkelijke prijs? Wij zeggen, proef het zelf!


Beste koop halfautomaat espressomachine Consumentenbond: Princess 249412


Beste deal voor dit product:
€99,99

Beste koop halfautomaat espressomachine Consumentenbond: Princess 249412

Met de Princess 249412 krijg je waarde voor je geld! Deze beste koop pistonmachine volgens de Consumentenbond behaalt een 8,1 in het eindklassement en komt daarmee op plek 2 van beste koffiemachines halfautomaat. Hij scoort vooral hoog in de kwaliteit van de espresso en het gebruiksgemak. Het enige dat deze koffiemachine weerhoudt van de eerste plek is de energiezuinigheid. Houd er rekening mee dat hij relatief veel energie verbruikt.

Afgezien van dat heeft deze Princess halfautomaat alles wat je je kunt wensen aan een goede pistonmachine. Je kunt melk opschuimen via het stoompijpje en ontvangt drie inzetfilters, voor één of twee koppen koffie of een Nespressocup. Koffie gezet, maar wil je hem nog niet opdrinken? Maak dan gebruik van de kopjesverwarming. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,5 liter. Kies voor deze koffiemachine als je prijs-kwaliteit hoog in het vaandel hebt staan. Voor een super aantrekkelijke prijs scoor jij een hele fijne machine.


Beste energiezuinige halfautomaat espressomachine: Illy FrancisFrancis X1 anniversary ESE & Ground


Beste deal voor dit product:
€420,-

Beste energiezuinige halfautomaat espressomachine: Illy FrancisFrancis X1 anniversary ESE & Ground

De Illy FrancisFrancis X1 anniversary ESE & Ground is verkrijgbaar in drie kleuren, namelijk zwart, rood en zilverkleurig. Ze staan op plek 3, 4 en 5 in het klassement van de Consumentenbond, waarbij ze gerankt zijn op aankoopprijs (zilverkleurig is het prijzigst). Deze halfautomaat koffiemachines scoren een hele dikke voldoende op ieder onderdeel uit de test: een uitstekende kwaliteit espresso, lekkere koffie zetten, groot gebruiksgemak en ook nog eens energiezuinig.

De inhoud van het waterreservoir is 1 liter. Schuim je melk op met het stoompijpje en bepaal via de temperatuurmeter de warmte daarvan. Je bakkies houd je warm op de warmhoudplaat. Via het automatische ontkalkingsprogramma is de koffiemachine gemakkelijk te reinigen. Tel daar het prachtige design bij op en je hebt een uitstekende premium halfautomaat pistonmachine die in jouw favoriete kleur prachtig pronkt op het aanrechtblad.


Beste budget halfautomaat espressomachine: Severin KA 5994 Espresa


Beste deal voor dit product:
€141,23 €139,99

Beste budget halfautomaat espressomachine: Severin KA 5994 Espresa

Ben je op zoek naar een goedkope halfautomaat espressomachine? Overweeg dan zeker de Severin KA 5994 Espresa. Dit compacte apparaat staat op nummer 8 in het klassement, met een 8,4 voor gebruiksgemak en 8,2 voor koffiezetten. Bovendien scoort hij een voldoende op energiezuinigheid en kwaliteit van de espresso. Dit met een lage aankoopprijs, een musthave voor iedereen die lekkere koffie wil zetten zonder veel geld kwijt te zijn!

Koffie Americano, cappuccino, latte macchiato, flat white, waar ga jij voor? Hij is voorzien van drie inzetstukken, voor één of twee koppen of ESE-pads. Selecteer de gewenste temperatuurinstelling en warm hem op in slechts 40 seconden. De inhoud van het waterreservoir is 1,1 liter. Daarnaast is hij eenvoudig te reinigen. Wordt de Severin KA 5994 Espresa jouw nieuwe, kwalitatieve en goedkope pistonmachine?


De beste pistonmachine kopen

Hierboven ontdekte je de beste aankopen halfautomaat espressomachines. Welke is jouw favoriet? Ga je voor een premium model, een budget model of kijk je liever naar een design dat goed aansluit bij je keuken? Met bovenstaande toppers kies je in ieder geval voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Liever nog even verder snuffelen in het aanbod? Bekijk dan onze pagina met alle koffiemachines. We vergelijken de prijzen van verschillende webwinkels, zodat je je nieuwe pistonmachine voor de laagste prijs koopt!

Bekijk hier alle pistonmachines