Het weer in Nederland is erg grillig en op een warme zomerdag kan het in de avond zomaar flink afkoelen. Gelukkig hoef je ’s avonds niet in de kou te zitten, want een heater will do the job. En dat niet alleen, want sommige tuinverwarming ziet er ook nog eens fantastisch uit. Zonder meer een rijke aanvulling voor jouw buitenomgeving. Wij hebben alvast onze top 4 heaters voor je op een rijtje gezet en geven je daarnaast nog een aantal tips over waar je op kunt letten bij het kiezen van verwarming voor de tuin.

Onze top 4 inspiratie tuinverwarming

Beste terrasverwarmer gas: SunRed Bogo Grijs


Beste deal voor dit product:
€229,-

Beste terrasverwarmer gas: SunRed Bogo Grijs

De SunRed Bogo is een prachtige gas terrasverwarming die zowel hitte als sfeer brengt. Met een hoogte van 90 centimeter staat hij mooi langs een eettafel, maar ook zeker naast een loungeset. De breedte is 38 centimeter. Hij werkt dus op gas en heeft een uitsparing voor de gasfles, zodat je deze mooi kunt wegwerken in deze staande heater. De lengte van de slang is 0,7 meter en de gasdrukregelaar wordt meegeleverd (dat is niet altijd zo, dus let daarop als je een andere terrasverwarming aanschaft). Hij heeft geen wielen, dus kies een vast plekje uit en laat hem prachtig stralen.

Deze flame-heater heeft een aanpasbare intensiteit. Wil je alleen een gezellig sfeertje creëren, maar is het nog niet zo koud? Stel hem dan laag in. Daalt de temperatuur? Pump up the heat! Deze alleskunner heeft een verwarmingsbereik van 12 m2, dus iedereen die in de buurt zit krijgt die heerlijke warmte mee. Plaats hem overigens wel in een open ruimte in verband met de veiligheid. Omvallen zal hij dankzij de omvalbeveiliging overigens niet zomaar doen. Deze topper heeft een fantastische uitstraling en wordt geleverd met lavastenen. Tel daarbij op een super aantrekkelijke prijs en ga voor een staaltje meesterwerk.


Beste hoge terrasverwarmer gas: Arpe Sears Flameheater


Beste deal voor dit product:
€299,-

Beste hoge terrasverwarmer gas: Arpe Sears Flameheater

Als je op zoek bent naar een hoge heater, dan zit je goed met de Arpe Sears terrasverwarmer. Deze is liefst 190 centimeter hoog en is dan ook de perfecte keuze voor een feestje in de tuin. Bijvoorbeeld om bij een hangtafel te plaatsen. Ook bij een tuinset doet hij het uiteraard meer dan goed. Hij geeft behoorlijk wat warmte af, met een verwarmingsbereik tot 10 m2. Dit kun je overigens naar wens instellen, want de intensiteit is aanpasbaar.

En een bijkomend voordeel: hij heeft wielen. Heeft het gezelschap aan de ene hangtafel het warm gekregen, dan verplaats je hem eenvoudig naar een andere hangtafel. Verder heeft hij ook omvalbeveiliging, wel zo fijn als je bijvoorbeeld met een alcoholisch drankje in de hand aan het genieten bent in de tuin. Bij dit model zit een gasdrukregelaar inbegrepen, en de heater heeft een uitsparing voor de gasfles. De lengte van de slang is 64 centimeter. Dit model bestel je in de kleur zwart of grijs, aan jou de keuze!


Beste goedkope terrasverwarmer gas: SunRed Propus Lounge Heater


Beste deal voor dit product:
€189,-

Beste goedkope terrasverwarmer gas: SunRed Propus Lounge Heater

Gaat het jou vooral om de praktische aard van de tuin heater, en vind je het belangrijk dat die een aantrekkelijke prijs heeft? Kies dan voor de Propus Lounge Heater van SunRed. Een fijn model met een hoogte van 136 centimeter. De breedte is 37 centimeter. Je kiest uit de kleuren zwart, zilver en grijs. Dit model werkt op gas en heeft een flink verwarmingsbereik van liefst 25 m2. Ook heeft hij omvalbeveiliging en kun je hem dankzij de wielen gemakkelijk verplaatsen.

Hij is traploos instelbaar en heeft en maximaal vermogen van 11.000 wat. Warmte gegarandeerd. Wordt het je te iets te warmpjes? Dan stel je hem eenvoudig naar beneden, zodat je nog een romantisch vlammetje overhoudt. Regel de juiste gasfles (propaan- of butaangas) en sluit hem direct aan op de meegeleverde gasdrukregelaar en gasslang (45 centimeter). Wil je overigens ook besparen op de verbruikskosten? Stel hem dan wat lager in en ga er lekker dichtbij zitten om extra voordelig te genieten van deze heerlijke en goedkope heater!


Beste terrasverwarmer elektrisch: SunRed Dark Vintage 2500 Staand


Beste deal voor dit product:
€239,-

Beste terrasverwarmer elektrisch: SunRed Dark Vintage 2500 Staand

We kiezen de SunRed Dark Vintage als beste elektrische terrasverwarmer, omdat hij een goede combinatie biedt van een cool design, functionaliteit en prijs. Deze staande vintage heater is namelijk in hoogte verstelbaar tussen de 150 en 198 centimeter, wat erg handig is om hem zowel bij een hangtafel als bij een tuintafel en loungeset te gebruiken. Multifunctioneel! En zit jij net te relaxen in je luie stoel en wil je de warmte bijstellen? Dan doe je dat met één druk op de knop via de meegeleverde afstandsbediening. Hoe handig is dat?!

Je sluit deze elektrische heater dus aan op het stopcontact. De kabel is 1,8 meter en eventueel zou je nog een verlengkabel kunnen gebruiken. Het verwarmingsbereik is 26 m2. Hij heeft omvalbeveiliging. Wielen heeft hij niet, maar hij is wel 35 graden draaibaar en relatief licht waardoor die eenvoudig te verplaatsen is. Hij heeft twee standen, 1.250 en 2.500 watt. Daardoor is hij minder nauwkeurig in te stellen als bovengenoemde terrasverwarmers op gas, maar het scheelt je wel het bijvullen van de gasfles. Bovendien geeft hij een mooi oranjekleurig licht af. Niet te fel, maar lekker sfeervol.


Terrasverwarmer kopen: tips!

Hierboven las je per heater al een aantal kenmerken en voordelen, maar mogelijk wil je nog even verder snuffelen in het aanbod en ben je benieuwd waar je op moet letten. Daarom hebben we nog een aantal aankooptips voor je.

Terrasverwarmer op gas of elektrisch

Maak je keuze tussen elektrische en gas tuinverwarming. Qua prijs (gasfles versus elektriciteit) zal het echt van het specifieke model en de instellingen afhangen wat het voordeligst is. Bij gasheaters heb je vaak wel wat meer keuze in de instellingen/kracht. Hier moet je wel rekening houden met het feit dat je de gasfles eens in de zoveel tijd moet vullen, waardoor de elektrische heater het wint op gebruiksgemak. Daarentegen vinden veel mensen de heater op gas mooier: het geeft een gezellig vuurtje en je kunt de intensiteit perfect regelen. Uiteindelijk is de keuze voor een van de twee een echte persoonlijke keuze.

Te verwarmen vierkante meters

Afhankelijk van wat je wilt verwarmen let je op het bereik van de tuinverwarming. De ene heeft immers een groter bereik dan de andere. Kies je voor een model met wieltjes, dan heb je in ieder geval als voordeel dat je hem ook kunt verplaatsen. De meeste heaters hebben overigens omvalbeveiliging, maar let daar voor de zekerheid nog even op, want extra beveiliging kan natuurlijk nooit kwaad. Let ook op het aantal standen. Het is immers wel fijn om af te wisselen tussen weinig en veel warmte wanneer je lange uurtjes in de tuin doorbrengt.

Accessoires en aankoopprijs

Wanneer je een tuinverwarmer op gas koopt dan moet je zeker even checken of de gasdrukregelaar en gasslang inbegrepen zitten. Vaak is dit wel zo, maar soms ontdek je een aantrekkelijke prijs die te mooi is om waar te zijn, en dan moet je de accessoires nog los bij kopen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld vuurtafels, waar je de glazen omheining (wel zo veilig!) nog los bij moet kopen. Tel dat op bij de prijs en je komt alsnog hoog uit.

Sowieso wil je wellicht letten op de aankoopprijs. Wil je een terrasverwarmer kopen en zeker weten dat je niet onnodig te veel betaalt voor jouw nieuwe heater? Vergelijk dan prijzen via ProductenVergelijker.nl. We vergelijken modellen en prijzen bij verschillende winkels en sturen je door naar de webshop waar de tuinverwarmer op dat moment het voordeligst is. Doe er je voordeel mee!

Ja, ik wil terrasverwarmers vergelijken