Als man kies je natuurlijk het liefst voor een kwalitatief scheerapparaat die fijn in gebruik is en die goed past bij jouw baard, snor, huid en budget. Wanneer je op zoek gaat naar het beste scheerapparaat dan kom je er al snel achter dat het aanbod gigantisch is.

ProductenVergelijker.nl helpt je graag op weg! We presenteren je de top 4 beste scheerapparaten voor verschillende doelgroepen. Daarna geven we je nog een aantal handige tips over waar je op moet letten bij het kopen van een scheerapparaat.

Onze top 4 beste scheerapparaten

Beste koop scheerapparaat: Philips Series 5000 S5587/30


Beste deal voor dit product:
€119,99

Beste koop scheerapparaat: Philips Series 5000 S5587/30

Dit Philips scheerapparaat met kopsysteem is wat ons betreft de beste koop scheerapparaat. Dat komt omdat hij uitblinkt in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Hij is waterproof en kan dus onder de douche of met scheerschuim of -gel gebruikt worden. Dankzij speciale technologieën worden meer haartjes meegepakt bij de eerste scheerbeweging. Het scheerapparaat past zich aan op de contouren van de huid en op de dichtheid van je baard (Skin IQ technologie). Hij is dan ook geschikt voor de gevoelige huid.

Hij wordt niet geleverd met reinigingsstation, maar wel met onderhoudsborstel. Doordat hij volledig afspoelbaar is maak je hem eenvoudig schoon. Bovendien gaat hij ook nog eens lang mee zonder op te laden, 60 minuten. Met de snelladen functie kom je nooit stil te staan en laad je hem binnen 5 minuten op voor één scheerbeurt. Op reis? Berg hem op in het meegeleverde opbergetui. Al met al is dit een super fijn scheerapparaat voor een aantrekkelijke prijs.


Beste scheerapparaat gevoelige huid: Philips Shaver Series 9000 S9986/59


Beste deal voor dit product:
€268,95

Beste scheerapparaat gevoelige huid: Philips Shaver Series 9000 S9986/59

Dit waterproof scheerapparaat van Philips is de perfecte keuze voor iedereen met een gevoelige huid. Zo pakt hij meer haartjes mee in de eerste scheerbeweging, waardoor je huid minder belast wordt. Je ontvangt daarnaast een reinigingsstation waarmee je je apparaat grondig reinigt. Zo voorkom je acne en huidirritatie. Dat is nog niet alles, je houdt de scheervoortgang namelijk ook bij in je smartphone app. Je krijgt tips om beter en effectiever te scheren. Dat scheren doe je niet alleen via het fijne 3-kopsysteem, maar ook via de handige opzetstukken. Zo ontvang je diverse opzetkammen en een baardtrimmer.

Over een lege batterij hoef je je geen zorgen te maken. Hij gaat 60 minuten mee en via de batterij-indicator weet je de resttijd. Vergeten op te laden? Hang je apparaat 5 minuten aan de lader en voorzie hem van voldoende power voor een scheerbeurt! Dit comfortabele scheerapparaat voor de gevoelige huid is een premium model dat alles in huis heeft om jouw lichaamsbeharing tot in de puntjes bij te houden.


Beste scheerapparaat zware baardgroei: Braun Series 9 9395CC + reinigingsvloeistof


Beste deal voor dit product:
€349,99

Beste scheerapparaat zware baardgroei: Braun Series 9 9395CC + reinigingsvloeistof

Mannen met zware baardgroei worden vast blij van deze Braun Series 9. Dit model met flexibele scheerkop past de scheerintensiteit automatisch aan de dichtheid van je baard aan. Een geavanceerd scheerapparaat die maar liefst 40.000 scheerbewegingen per minuut maakt. Hij is waterproof dus kan ook uitstekend onder de douche gebruikt worden. Hij heeft helaas geen snelladen functie, maar kan wel maar liefst 60 minuten zonder opladen gebruikt worden. De batterij-indicator geeft aan hoelang hij nog meegaat.

Als je flinke baardgroei hebt dan blijven er veel haartjes achter op het apparaat. Gelukkig wordt deze Braun geleverd met reinigingsstation en reinigingsvloeistof. Plaats hem na gebruik in de houder en hij wordt automatisch schoon. Je krijgt bij je aankoop maar liefst 6 extra reinigingscartridges meegeleverd, waarmee je bijna 2 jaar lang voorzien bent van voldoende vloeistof. Tevens ontvang je een onderhoudsborstel, opbergetui en oplader.


Beste goedkope scheerapparaat: Remington Style Series R3


Beste deal voor dit product:
€31,30

Beste goedkope scheerapparaat: Remington Style Series R3

Zoek je een voordelig scheerapparaat? Dan is dit instapmodel van Remington een uitstekende keuze. Voor minder dan €50 is hij namelijk van jou! Hij is voorzien van een kopsysteem met 3 roterende bladen. Hij is eenvoudig in gebruik en doet gewoon wat hij moet doen. Bij je aankoop ontvang je een beschermkap en een onderhoudsborstel. Tevens ontvang je een opzetstuk voor het trimmen van je stoppelbaardje.

De scheerwijze is droog. Je sluit dit apparaat dan ook aan op netstroom, wat als voordeel heeft dat je nooit zonder batterij zit. Wil je liever nat scheren? Dan kun je kiezen voor de waterproof upgrade de Remington Style Series R4. Die is net iets prijziger, maar valt absoluut nog steeds onder de budgetvriendelijke scheerapparaten. Optioneel kun je een Remington neustrimmer bijbestellen.


Koopgids: tips voor het vergelijken van scheerapparaten

Scheerapparaten kun je 'niet over een kam scheren'. Zoals je hierboven in onze top 4 al hebt kunnen zien is het ene model geschikt voor de gevoelige huid, terwijl de ander een uitstekende keuze is voor mannen met flinke baardgroei. Om je beter op weg te helpen in je zoektocht vind je hieronder een aantal aanvullende aankooptips.

Kopsysteem versus bladsysteem

De keuze voor een geschikt scheerapparaat begint al met de vraag of je een scheerapparaat met kop- of bladsysteem wilt:

  • Scheerapparaat kopsysteem: voorzien van 3 roterende ringen. Aangeboden door merken als Philips en Remington.
  • • Scheerapparaat bladsysteem: voorzien van een pulserend scheerblad. Aangeboden door merken als Braun en Panasonic.

We kunnen niet een van de twee als beste model scheerapparaat benoemen, het is namelijk maar net wat je persoonlijke voorkeur geniet. Bij een scheerapparaat met kopsysteem beweeg je het apparaat in roterende rondjes over het gezicht, terwijl je bij het scheerapparaat met bladsysteem rechte lijnen maakt.

Droog, met schuim of gel of nat scheren

De een scheert liever droog, terwijl de ander graag flink wat scheerschuim gebruikt. Anderen scheren dan weer graag onder de douche. Wanneer je snel last hebt van een geïrriteerde huid dan raden we je aan om voor een waterproof scheerapparaat te kiezen. Nat scheren is namelijk minder belastend voor de huid.

Niet alle modellen zijn waterproof, dus let daarop bij je aankoop. Er zijn ook modellen die alleen een afspoelbare kop hebben. Deze zijn niet waterproof, maar kunnen wel eenvoudig onder de kraan gereinigd worden.

Scheerapparaat met reinigingsstation

Geen zin om veel tijd kwijt te zijn aan het schoonmaken van je scheerapparaat? Koop dan een scheerapparaat inclusief reinigingsstation en onderhoudsborstel. Je plaatst je apparaat op het station, waarna die zelf voor jou de cleaning verzorgt. Dit is niet alleen gemakkelijk, maar zorgt er ook voor dat je minder snel bacteriën overbrengt bij een nieuwe scheerbeurt. Daarmee verklein je de kans op acne, rode bulten en huidirritatie.

Accessoires scheerapparaat

Naast een reinigingsstation en onderhoudsborstel kun je ook andere accessoires bij je aankoop ontvangen. Denk aan een handig opbergzakje, ideaal als je vaak reist. Een ander fijn accessoire is de precisietrimmer. Soms is deze geïntegreerd (uitschuifbaar), in andere gevallen bevestig je die als hulpstuk op de kop. Een aanrader om kleine haartjes weg te krijgen en scheerlijnen tot in detail te perfectioneren!

Scheerapparaat met feedback in app

Sommige scheerapparaten kunnen verbonden worden met je smartphone. Via een app worden je scheerprestaties bijgehouden en krijg je feedback om het beter aan te pakken. Iets voor jou? De een wordt er super enthousiast van, de ander vindt het overbodig. Houd er rekening mee dat deze modellen vaak wat prijziger zijn. Gebruik je de functie niet, dan is het natuurlijk zonde om erin te investeren.

Batterijduur scheerapparaat

De meeste scheerapparaten zijn draadloos (zeker als ze waterproof zijn) en dat is erg handig voor de flexibiliteit. Een lange batterijduur is een pre. Sommige modellen gaat tot wel 60 minuten mee zonder op te laden. We raden een scheerapparaat met batterij-indicator aan, zodat je inzicht hebt in de resttijd.

Daarnaast is een snelladen functie erg handig. Hiermee laad je je scheerapparaat in 5 minuten op en zo staat hij weer paraat voor één scheerbeurt. Het kan immers altijd wel eens voorkomen dat je vergeten bent om je apparaat op te laden.

Online scheerapparaat kopen

De prijzen van scheerapparaten lopen flink uiteen, van modellen onder de €50 tot premium scheerapparaten van enkele honderden euro's. Bij luxe apparaten krijg je vaak ook meer accessoires en functies. Naast die functies kunnen ook het design en eventuele merkvoorkeur meespelen in je keuze.

Met de beste scheerapparaten in onze top 4 weet je in ieder geval zeker dat je kiest voor gedegen modellen. Liever nog even verder snuffelen in het aanbod? Bekijk dan hieronder alle scheerapparaten en maak gebruik van onze filterfunctie. Bovendien verwijzen we je door naar de webwinkel met de laagste prijs!

Bekijk hier alle scheerapparaten