De laptop is en blijft een ongekend populair apparaat. Het heeft natuurlijk zijn voordelen doordat hij mobiel en handzaam is, terwijl de prestaties hoog blijven. Tegelijkertijd is het voor laptops vaak wel nodig enkele accessoires aan te schaffen voor optimaal gebruiksgemak. Bij ProductenVergelijker.nl vertellen we je welke laptop accessoires echt musthaves zijn voor iedere laptop!

Een goede monitor: LG 27UN83A


Beste deal voor dit product:
€437,- €409,-

Een goede monitor: LG 27UN83A

Het grootste nadeel van een laptop ten opzichte van een desktopcomputer is natuurlijk dat het scherm relatief klein is. Gelukkig is dat op te lossen door je laptop aan te sluiten om een monitor. Wil je nu een grote monitor waarmee je alles goed kunt zien en meerdere taken naast elkaar uit kunt voeren, bijvoorbeeld wanneer je veel thuis werkt? Dan is deze LG 27UN83A 4K-monitor ideaal. De beeldkwaliteit is fantastisch en dankzij HDR beschikt hij over een hoge helderheid en goed contrast. Hij is bovendien verstelbaar in hoogte, wat belangrijk is voor een goede ergonomische zithouding. Ook beschikt hij over verschillende aansluitingen, waardoor je vrijwel iedere laptop moeiteloos aansluit, inclusief USB-C.


USB-C Docking Station: Sitecom USB-C Multiport Pro Dock


Beste deal voor dit product:
€121,58

USB-C Docking Station: Sitecom USB-C Multiport Pro Dock

Moderne laptop, bijvoorbeeld de nieuwste Macbooks van Apple, beschikken steeds vaker over enkel één of meerdere USB-C poorten. Dit zodat de laptop zo dun en licht mogelijk kan zijn, terwijl USB-C meer en meer de standaard wordt. Helaas is het niet mogelijk hierdoor alle accessoires direct in je laptop te prikken of bijvoorbeeld een monitor aan te sluiten die enkel over HDMI of VGA beschikt. Ook is de laptop op bekabeld internet aansluiten dan niet mogelijk. Daarom is het handig altijd een docking station bij je te hebben en deze compacte Sitecom Multiport dock is daar ideaal voor. Hij is relatief klein, maar beschikt wel over vrijwel alle gangbare aansluitingen, zoals een SD-kaartlezer, ethernet, USB-poorten, VGA, HDMI. Hij kan daarnaast gebruikt worden als laptop standaard, erg handig dus!


Laptop keyboard: Rapoo Multi-mode Keyboard E9500 M


Beste deal voor dit product:
€49,95 €43,99

Laptop keyboard: Rapoo Multi-mode Keyboard E9500 M

Voorovergebogen over je laptop werken de hele dag, dat is ergonomisch niet erg verantwoord, laat het vooral de ARBO niet horen! Het is daarom fijn als je je laptop wel als (tweede) scherm kunt gebruiken, maar wel een comfortabel houding aan kunt nemen. Daarvoor is het verstandig om een toetsenbord aan te schaffen en dit model van Rapoo is echt een aanrader. Het is een kwalitatief goed toetsenbord van aluminium die tegelijkertijd lekker dun is. Je verbindt hem eenvoudig via bluetooth door middel van een USB 3.0 of USB 4.0 mini-dongel. Geen gedoe met kabels dus! Dit Rapoo keyboard werkt op batterijen en is geschikt voor Windows.


Draadloze muis: Rapoo 7200M


Beste deal voor dit product:
€22,-

Draadloze muis: Rapoo 7200M

Het is natuurlijk ook gemakkelijk om een muis te hebben. Op zich werkt een touchpad prima, maar een muis is toch net even wat fijner. Zeker als je ook wilt gamen op je laptop is een muis eigenlijk onmisbaar. Deze ergonomische muis van Rapoo ligt fijn in de hand, is draadloos (bluetooth) en is bovendien ook nog eens goed betaalbaar. Hij werkt op batterijen en is op 3 apparaten tegelijkertijd aan te sluiten.


Muis en toetsenbord combo: Rapoo M9500M Multi-mode Wireless Combo Set


Beste deal voor dit product:
€64,99 €59,95

Muis en toetsenbord combo: Rapoo M9500M Multi-mode Wireless Combo Set

Wanneer je een muis koopt is de kans groot dat je ook een los toetsenbord wilt bij je laptop, of juist andersom. Het is ideaal om deze in een bundel te kopen, waardoor je wat geld kunt besparen én bovendien maar van één USB-dongel gebruikt hoeft te maken. Deze combinatie is geschikt voor Windows laptops


Muis en toetsenbord voor Macbook: Apple Magic Keyboard + Magic Mouse


Beste deal voor dit product:
€198,99

Muis en toetsenbord voor Macbook: Apple Magic Keyboard + Magic Mouse

Heb je een Apple laptop, ofwel een Apple Macbook? Dan heb je een ander toetsenbord nodig, omdat Mac gebruik maakt van een aantal andere toetsen. Technisch gezien is het wel mogelijk een Windows keyboard aan te sluiten, maar in de praktijk werkt dat niet echt handig. Bij een Macbook kies je daarom voor het Apple Magic Keyboard. Uiteraard wil je vervolgens wel een muis die daarbij past. Hiervoor heeft Apple de iconische Magic Mouse, een stilistische muis die ook nog eens wat extra functionaliteiten heeft. Je kunt namelijk met bepaalde vingercombinaties extra acties uitvoeren met de muis buiten klikken en scrollen, zoals inzoomen. Zowel de Apple Magic Keyboard als de Apple Magic Mouse werken met een accu en oplader, wat dezelfde aansluiting is als een Apple iPhone.


Laptop hoes: Case Logic Huxton


Beste deal voor dit product:
€29,99 €27,99

Laptop hoes: Case Logic Huxton

Wanneer je je laptop regelmatig meeneemt, dan wil je natuurlijk wel dat hij goed beschermd is onderweg. Je wilt immers geen krassen of deuken. Deze hoes van Case Logic is een kwalitatief uitstekend hoes aan een vriendelijke prijs. Hij beschikt bovendien over een aantal extra vakken, waardoor je ook je accessoires zoals kabeltjes, een dock, een muis of een toetsenbord eenvoudig in één keer meeneemt. We hebben hierbij de 13 inch variant van deze Case Logic Huxton hoes gekozen, omdat dit anno 2022 de bestverkochte laptopmaat is om mee te nemen, maar hij is ook verkrijgbaar voor onder andere 14, 15 of 17 inch laptops. Een aanrader!


Laptop speakerset: Logitech Z623 2.1 Speakersysteem


Beste deal voor dit product:
€209,- €160,50

Laptop speakerset: Logitech Z623 2.1 Speakersysteem

Zoals gezegd zijn er veel voordelen te noemen voor de keuze voor een laptop, maar goed geluid is er daar zeker niet één van. Speakers in een laptop klinken doorgaans ronduit ‘blikkerig’. Wil je dus graag muziek luisteren of een filmpje kijken, dan is het toch wel aan te raden om computer speakers aan te sluiten. Hiervoor raden we deze 2.1 set van Logitech aan. Deze beschikt over twee satellietspeakers en een fijne subwoofer, waardoor ook de bastonen goed aanwezig zijn. Je sluit hem eenvoudig aan via een 3.5mm poort (AUX). Het volume en de aanwezigheid van de bastonen kun je eenvoudig instellen via draaiknoppen.


Laptop accessoires online kopen?

Uiteraard zijn er nog veel meer verschillende laptop accessoires te verkrijgen, denk bijvoorbeeld aan een hoofdtelefoon, een extra oplader, schoonmaakmiddelen of een laptopstandaard. Dit zijn echter zonder twijfel onze favorieten! Ben jij nu op zoek naar bepaalde accessoires voor een laptop? Maak dan gebruik van onze zoekfunctie, we hebben bij ProductenVergelijker.nl namelijk de beste prijzen op het internet al verzameld voor alle laptop accessoires. Zo weet je zeker dat je altijd de best deal scoort voor jouw laptop accessoires.