Gek op smoothies, cocktails en andere drankjes? Daarbij komt een blender goed van pas. Mix je favoriete ingrediënten en creëer de lekkerste sapjes, eventueel met crushed ice.

Wat zijn de beste blenders voor smoothies? ProductenVergelijker.nl vergeleek diverse modellen voor je, van verschillende merken en voor ieders budget. Ontdek de top 8 beste smoothie makers en lees afsluitend de koopgids met tips over waar je op moet letten bij het vergelijken van blenders.

Beste blenders voor smoothies top 8!

Beste prijs-kwaliteit blender: Philips ProBlend 5000 serie HR3573/90


Beste deal voor dit product:
€74,-

Beste prijs-kwaliteit blender: Philips ProBlend 5000 serie HR3573/90

De Philips ProBlend blender uit de 5000 serie HR3573/90 is wat ons betreft de smoothie blender met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Voor een scherpe prijs van minder dan €100 krijg je een krachtpatser met maar liefst 1000 watt aan vermogen. De inhoud van de blenderkan is 2 liter. Je ontvangt een extra blenderkan die je mee kan nemen voor onderweg. Wel zo handig! Bovendien is de glazen blenderkan hittebestendig, waardoor die ook geschikt is voor het bereiden van soepen en warme sauzen. Na gebruik in de vaatwasser en je kunt direct weer aan de slag met een nieuwe smoothie. Dat wordt smullen!


Beste blender Consumentenbond (best getest): KitchenAid 5KSB1585EOB


Beste deal voor dit product:
€255,-

Beste blender Consumentenbond (best getest): KitchenAid 5KSB1585EOB

De beste blender 2021 volgens de test van de Consumentenbond is de KitchenAid 5KSB1585EOB. Een premium aankoop met een testoordeel van eindcijfer 7,4. Dat komt mede door de enorme blenderkan van 1,75 liter. Daarmee schenk je 5 tot 6 glazen per keer.

Tevens heeft hij een stevig design en is hij super stil in gebruik. Hij heeft 500 watt aan vermogen en is minder geschikt voor ijs crushen, maar als het aankomt op lekkere smoothies maken dan is dit een geweldige aankoop. Hij is eenvoudig te bedienen en voorzien van pulsestand. Wordt dit jouw nieuwe smoothie blender?


Beste koop blender Consumentenbond: NutriBullet PRO Bloss Berry 9-delig


Beste deal voor dit product:
€79,95

Beste koop blender Consumentenbond: NutriBullet PRO Bloss Berry 9-delig

Naast de best geteste blender, heeft de Consumentenbond ook gekeken naar de beste koop blender. Hier kwam de NutriBullet PRO Bloss Berry 9-delig met eindcijfer 6,5 als winnaar uit de test. Dit door een aantrekkelijke aankoopprijs in combinatie met groot gebruiksgemak, veel kracht, accessoires en een mooi design. Deze NutriBullet straalt in de kleur roze en wordt geleverd met 2 bekers, messenblad, drinkring, to-go deksel en vershouddeksel. Het vermogen is 900 watt, de inhoud van de blenderkan 900 ml. De onderdelen zijn vaatwasserbestendig. Hij is geschikt voor koude bereidingen.


Beste stille blender (met grootste blenderkan!): Bosch SilentMixx MMB66G7M


Beste deal voor dit product:
€120,-

Beste stille blender (met grootste blenderkan!): Bosch SilentMixx MMB66G7M

Geen zin in herrie in de keuken? Zoals de naam al aangeeft is de Bosch SilentMixx MMB66G7M een uitstekende optie. Deze stille smoothie blender heeft een vermogen van 900 watt en een inhoud van maar liefst 2,3 liter. Hiermee behoort hij ook meteen tot de blenders met grootste blenderkan. Naast het maken van smoothies is kruiden hakken, ice crushen en koffie malen met dit apparaat geen probleem. Gebruik de pulsestand voor extra power. De snelheid van deze blender is traploos instelbaar. Verder beschikt hij over 3 automatische programma's. Met de Bosch SilentMixx heeft niemand meer last van jou. Bijna geluidloos produceer jij de meest lekkere smoothies!


Beste krachtige blender: Ninja Foodi Power Nutri 2 in 1 CB100EU


Beste deal voor dit product:
€119,99 €110,-

Beste krachtige blender: Ninja Foodi Power Nutri 2 in 1 CB100EU

Zoek je het krachtigste van het krachtigste, dan is deze Ninja Foodi Power blender iets voor jou. De CB100EU heeft namelijk een vermogen van 1100 watt. Hij is voorzien van 4 programma's, speciaal voor het maken van smoothies, het crushen van ijs, het maken van smoothie bowls en het bereiden van sauzen en smeersels. Er worden 2 mengbekers geleverd, van 0,4 liter en 0,7 liter. Wat erg leuk is, is dat je bij je aankoop ook een receptenboek ontvangt. Zo doe jij alvast inspiratie op en ontwikkel je jezelf als keukenprins of -prinses.


Beste design blender: SMEG BLF01PGEU Watergroen


Beste deal voor dit product:
€190,-

Beste design blender: SMEG BLF01PGEU Watergroen

Smaken verschillen natuurlijk, maar als we een merk moeten noemen dat focus legt op design keukenapparatuur dan komt SMEG toch wel naar voren. Dit merk produceert modellen die uitblinken in een strak design in verschillende kleuren. Dat niet alleen, want het is ook een topper als het aankomt op specificaties. Zo heeft hij een vermogen van 800 watt en een inhoud van 1,5 liter. De blenderkan is vaatwasserbestendig en voorzien van maataanduiding. Hij heeft een pulsestand en is traploos instelbaar. Deze SMEG blender is niet alleen verkrijgbaar in watergroen, maar ook in blauw, rood en crème. Dus, welke kleur past het beste bij jouw keuken?


Beste luxe blender met hakmolen: KitchenAid Diamond Blender


Beste deal voor dit product:
€255,- €174,99

Beste luxe blender met hakmolen: KitchenAid Diamond Blender

KitchenAid, het is moeilijk om niet van dit merk te houden. Als het aankomt op keukenapparaten dan behoort dit powermerk absoluut in de topklasse. Zo ook de Diamond Blender met een grote inhoud van 1,75 liter. Het vermogen is 550 watt. Dat lijkt misschien weinig, maar niets is minder waar. Dit krachtige model maalt eenvoudig allerlei ingrediënten fijn, waaronder ook bevroren fruit, kruiden, noten en koffiebonen. Hij is ook geschikt voor warme bereidingen en ijs crushen. Zo maak jij de lekkerste smoothies en sappen. Het is een premium investering, maar wel een waar je lang plezier van hebt. Dit fijne apparaat heeft de strakke KitchenAid uitstraling die je gewend bent, en is verkrijgbaar in rood, blauw, zwart, crème en zilverkleurig.


Beste goedkope blender: Inventum CNB406T


Beste deal voor dit product:
€34,99 €28,95

Beste goedkope blender: Inventum CNB406T

Zoek je een voordelige blender voor smoothies, maar wel een met een goede kwaliteit? Kies dan voor de Inventum blender met model CNB406T. Hij heeft een slank design. Het vermogen is 350 watt, de inhoud van de blenderkan is 0,6 liter. Deze krijg je overigens 2 meegeleverd, alsook 2 to go deksels om je smoothies mee te nemen voor onderweg. Met de pulsestand kun je tevens bevroren fruit gemakkelijk vermalen. Deze blender van Inventum doet gewoon wat hij moet doen, en is daarom de beste aankoop voor iedereen die niet veel geld kwijt wil zijn en wel wil genieten van de lekkerste smoothies!


Tips voor blenders vergelijken

Hierboven ontdekte je de top 8 beste smoothie makers. Twijfel je nog welk model het beste bij je past en wil je weten waar je op moet letten bij het vinden van de beste blender voor smoothies die past bij jou gebruik? Dan hebben we hieronder nog een aantal aanvullende tips voor je. Waar let je op bij het vergelijken van blenders?

Waar is de blender voor geschikt?

Blenders zijn standaard geschikt voor het mengen van (bevroren) fruit, (rauwe) groenten en sappen. Hiermee maak je smoothies, alsook cocktails, dipsauzen en zelfs babyvoeding. Sommige exemplaren zijn bovendien geschikt voor het crushen van ijs. Bovendien kunnen sommige blenders ook compleet pureren en noten, koffie en kruiden vermalen. Is dit interessant voor je? Let er dan op dat jouw nieuwe blender deze functies heeft.

De functies van blenders staan vaak in verhouding tot het vermogen. Standaard hebben ze een vermogen van 500 tot 1000 watt. Vanaf 750 watt zijn ze geschikt voor het mixen van harde ingrediënten. Onder de 500 watt gaat het vaak om budget blenders en die zijn wat minder geschikt voor het blenden van harde ingrediënten.

Afmetingen van blender en blenderkan

Niet onbelangrijk zijn de afmetingen van de blender en de blenderkan. Deze moet immers op het aanrecht passen. Een grote blenderkan is daarnaast fijn, want op die manier kun je veel tegelijkertijd bereiden. Er zijn blenders met een kan van minder dan 1 liter, maar er zijn er ook van 2 liter of meer. Soms wordt er een tweede blenderkan meegeleverd. Dat is handig wanneer je je bereiding wilt bewaren in de kan (kun je meteen uitschenken) en nog een extra sapje wilt bereiden.

Materiaal blenderkan

Blenderkannen kunnen gemaakt zijn van kunststof, tritan en glas. Ieder materiaal heeft zo zijn voordelen en nadelen:

  • Kunststof blenderkan: Grootste voordeel is dat dit voordelig is. Nadeel is dat de kan na verloop van tijd kleur- en geurstoffen op kan nemen.
  • Tritan blenderkan: Dit is een stuk steviger dan kunststof en gaat daardoor langer mee. Ook dit materiaal kan op den duur kleur- en geurstoffen opnemen.
  • Glazen blenderkan: Dit is het meest stevig en neemt geen kleur- en geurstoffen aan. Nadeel is dat deze wat zwaarder is. En natuurlijk moet je ervoor zorgen dat je hem niet per ongeluk kapot laat vallen.

Vaatwasserbestendige blender

Na het bereiden van je smoothies is het wel zo handig als de gebruikte onderdelen van de blender in de vaatwasser kunnen. Denk hierbij aan de blenderkan, de deksel en het messtuk. Dit is niet altijd het geval, dus dit is zeker iets om op te letten bij je aankoop als je geen zin hebt om met de hand af te wassen.

Extra opties en accessoires

Het kan handig zijn wanneer jouw blenderkan van maataanduiding voorzien is. Zo kun je heel eenvoudig de juiste ingrediënten toevoegen. Daarbij komt tevens een deksel met vulopening van pas. Zo ben je van alle gemakken voorzien. Een andere extra optie is een pulsestand. Hiermee kun je een kortstondige stoot geven om harde ingrediënten snel klein te krijgen.

Naast extra opties zijn ook de meegeleverde accessoires interessant bij het vergelijken van de beste blenders. Denk aan drinkbekers, eventueel met to go deksel. Maar ook aan bijvoorbeeld een hakmolen, stamper en spatel. Hiermee breid je jouw blender uit met extra functies. Vaak betaal je hier ook voor, dus let goed op welke extra opties je graag wenst bij jouw nieuwe blender.

Design en prijs

Als je de blender op een zichtbare plek wilt plaatsen dan kunnen we ons voorstellen dat het oog ook wat wil. Daarom kan het design meespelen in je keuze. De merken KitchenAid en SMEG focussen bijvoorbeeld op een prachtig design. Dit zijn bovendien kwalitatieve apparaten, maar daar is de prijs ook naar.

Zoek je een slank design en een scherpe prijs? Dan kan de NutriBullet wel eens de beste optie voor je zijn. Liever een merk als Bosch, Philips of Tefal? Zij bieden smoothie blenders in allerlei prijsklassen en in verschillende design. Hierbij kun je denken aan een variatie aan prijzen van enkele tientallen tot enkele honderden euro's.

Beste blender voor smoothies kopen

Hmmm, al zin gekregen in zo'n overheerlijke smoothie of cocktail met crushed ice? Snuffel dan hierboven nog eens door onze top 8 en kies je favoriet. Nog even verder kijken in het aanbod? Bij ProductenVergelijker.nl vergelijken we de prijzen van verschillende webwinkels, zodat jij jouw nieuwe blender aan de beste prijs scoort! Ontdek nu alle beste blender aanbiedingen en kies jouw nieuwe keukenapparaat!

Bekijk hier alle blenders