Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw… Kortom, de barbecue kan aan! Als hobby-grillmaster ben je op zoek naar het beste model op de markt. Een waarmee je het vlees tot in de kern mals maakt. Een waarop je je uit kunt leven en het meest lekkere BBQ-food bakt.

En dan ben je gelukkig terecht gekomen op dit artikel. Je ontdekt hier de 8 beste barbecues van het moment. Van de beste budgetmodellen tot luxe BBQ's, ze komen allemaal voorbij. We benoemen de eigenschappen, voordelen en nadelen en geven je daarna nog een aantal tips over waar je op moet letten bij het kopen van een barbecue.

De beste barbecues top 8!

In onze top 8 beste BBQ's hebben we de topkeuzes van het moment voor je verzameld. Een diversiteit aan modellen, waaronder elektrische barbecues, gasbarbecues, houtskoolbarbecues en de Kamado. Hierbij keken we naar de beste prijs-kwaliteitsverhoudingen. Lees hieronder de uitgebreide reviews en kies je favoriet.

Beste koop BBQ: Weber Original Kettle 47 cm Zwart


Beste deal voor dit product:
€139,-

Beste koop BBQ: Weber Original Kettle 47 cm Zwart

Deze grote houtskoolbarbecue van Weber is de ideale keuze voor iedereen die met grote groepen wil genieten van het meest heerlijke vlees. Hij heeft namelijk een diameter van 47 centimeter en is geschikt voor maximaal acht personen. De deksel is voorzien van een thermometer, waardoor je de temperatuur gemakkelijk in de gaten houdt.

Van as heb je geen last, want via het One Touch systeem laat je dit eenvoudig in de meegeleverde asopvangschaal vallen, die je daarna gemakkelijk schoonmaakt. Het grillrooster is niet verstelbaar in hoogte, maar de luchttoevoer regel je wel heel simpel aan de hand van de ventilatieroosters. Door de wielen is hij eenvoudig te verplaatsen. Een slimme aankoop aan een scherpe prijs voor iedereen die op zoek is naar een gedegen, traditionele BBQ.


Beste Kamado BBQ: Big Green Egg Medium


Beste deal voor dit product:
€1.373,-

Beste Kamado BBQ: Big Green Egg Medium

De Big Green Egg is een bekende naam als het aankomt op Kamado barbecues. Dit is de droom van iedere grillmaster. Hij is gemaakt van keramiek, waardoor de warmte goed geleid wordt. Het rooster is van RVS. Dankzij de thermometer in de deksel en de regelbare luchttoevoer stem je de temperatuur perfect af.

Deze Medium Big Green Egg heeft een diameter van 40 centimeter en is daarmee geschikt voor maximaal zes personen. Optioneel kun je ook een Mini (drie personen) of Large (acht personen) kiezen. Er zitten eigenlijk geen nadelen aan deze topkeuze, behalve dan dat het een premium investering is. In ieder geval wel een waar je lang plezier van hebt!


Beste gas BBQ: Boretti Addizio


Beste deal voor dit product:
€455,- €416,-

Beste gas BBQ: Boretti Addizio

Deze mooie gasbarbecue van Boretti valt alvast in de smaak vanwege het stoere, industriële design met matzwarte afwerking. Het onderstel is in te stellen op de gewenste werkhoogte. Hij is geschikt voor maximaal elf personen en heeft een rechthoekig kookoppervlak van 58 x 41 centimeter. Er zijn drie hoofdbranders aanwezig, maar geen zijbranders. Het totale vermogen van deze hoofdbranders is 11,1 kW.

Je kunt de toevoer van gas regelen via de gasdrukregelaar op de gasslang. Hij is niet voorzien van wielen, maar heeft wel draaghandvaten om hem te verplaatsen. Met 32 kilo is hij wel wat zwaarder. Maar ach, je moet er wat voor over hebben om deze eyecatcher te laten stralen. Dit pronkstuk maakt jouw tuin compleet.


Beste elektrische BBQ: Weber Q1400 Antraciet met onderstel


Beste deal voor dit product:
€351,- €319,-

Beste elektrische BBQ: Weber Q1400 Antraciet met onderstel

Zoek je een snelle en compacte barbecue voor acht personen, dan is de Q1400 elektrische barbecue van Weber wellicht jouw beste keuze. Het toffe aan dit toestel is dat je hem los kunt koppelen van het onderstel, waardoor je hem tevens als tafelbarbecue kunt gebruiken. Hij heeft een vermogen van 2200 watt en een snoerlengte van 1,8 meter. Het rechthoekige kookoppervlak is 43 cm bij 32 cm.

Het vlees plaats je op de uitklapbare zijtafels. Het rooster is gemaakt van gietijzer, dat de warmte goed geleidt. Met 12 kilo is hij redelijk licht in gewicht, wat wel handig is, omdat hij geen wieltjes of draaghandvaten heeft. Dit is een fijne en gebruiksvriendelijke elektrische barbecue en dat ook nog eens aan een aantrekkelijke prijs.


Beste camping BBQ: Campingaz Party Grill 600


Beste deal voor dit product:
€189,-

Beste camping BBQ: Campingaz Party Grill 600

Aandacht voor alle campingliefhebbers, deze Campingaz Party Grill 600 maakt jou de populairste vakantieganger op de camping! Je bakt, grilt en kookt erop los en dat voor maar liefst twaalf personen. Er worden namelijk meerdere soorten roosters bijgeleverd, zodat je kan afwisselen in hoe je het eten wilt bereiden. De diameter van het kookoppervlak is 52 centimeter.

De poten zijn afschroefbaar en het deksel afklikbaar, waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen. Tevens is hij licht in gewicht met slechts 10,7 kilo. Deze Campingaz is een aantrekkelijk geprijsde gasbarbecue. Je hoeft alleen nog te zorgen voor een gasfles en je kunt direct aan de slag. Kies tussen de kleuren blauw en zwart.


Beste budget Kamado BBQ: The Bastard Compact 2020


Beste deal voor dit product:
€599,-

Beste budget Kamado BBQ: The Bastard Compact 2020

De meeste Kamado barbecues zijn een flinke investering, zeker wanneer je er een wilt die toereikend is voor het gehele gezin. Overweeg dan The Bastard Compact voor vier personen. Hij is een goede aankoop als je de kwaliteit en relatief lage prijs vergelijkt met alternatieven. Het glanzende, eivormige model heeft een diameter van 33 centimeter.

Het keramiek is bestand tegen hoge temperaturen, zodat je grilt, rookt, bakt, stoomt en zelfs slowcooking toepast. De luchttoevoer is regelbaar en het deksel bevat een thermometer. Bijkomend voordeel aan deze The Bastard Kamado is dat je na registratie maar liefst twintig jaar garantie krijgt op de keramische onderdelen. Dan weet je in ieder geval dat je kwaliteit mag verwachten bij dit merk!


Beste goedkope houtskool BBQ (onder €50!): Arpe Compact 37 cm


Beste deal voor dit product:
€36,99

Beste goedkope houtskool BBQ (onder €50!): Arpe Compact 37 cm

Wil je echt zo min mogelijk kwijt zijn aan jouw nieuwe barbecue? Dan is deze Arpe Compact echt iets voor jou. De aantrekkelijke prijs wil niet zeggen dat je er niets op kwijt kunt, want de diameter van het kookoppervlak is 33,5 centimeter (verchroomd staal). Dat is ideaal voor een vierpersoonsgezelschap. Hij weegt slechts 3,3 kilo, waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen.

Verwacht geen luxe extra's, maar verwacht een prima BBQ die doet wat hij moet doen. De luchttoevoer is te regelen en de deksel te sluiten voor het behouden van warmte en het sneller garen van vlees. Hij heeft een onderstel waardoor die stevig blijft staan (niet verstelbaar). Deze Arpe is een aantrekkelijke aankoop met drie jaar garantie.


Beste luxe BBQ buitenkeuken: Napoleon Grills Charcoal Professional RVS


Beste deal voor dit product:
€1.799,-

Beste luxe BBQ buitenkeuken: Napoleon Grills Charcoal Professional RVS

Breng je de warmere dagen het liefst zoveel mogelijk in de tuin door? Vergeet je keuken binnen de muren en kies voor deze luxe buitenkeuken. De Napoleon Grills Charcoal Professional heeft het allemaal. Een weersbestendige omhuizing, zijtafels als alternatief voor het aanrecht, opbergvakken voor accessoires en natuurlijk een grote plaat. Dit grilloppervlak biedt plaats voor zeventien maaltijden!

Hij heeft een dubbelwandige deksel en is voorzien van regelbare luchttoevoer en thermometer. Je kunt de hoogte van de houtskoolbak aanpassen met de hendel. Hij weegt 100 kilo, maar heeft vier wielen om hem te verplaatsen. Deze luxe BBQ buitenkeuken is een premium investering, waarbij je maar liefst tien jaar garantie krijgt op de porselein-geëmailleerde deksel en bak.


Koopgids: BBQ kopen tips

Twijfel je nog welke barbecue het beste bij je past? Dan komt deze koopgids goed van pas. We vertellen je meer over de verschillende soorten barbecues en geven je tips over waar je op moet letten.

Soorten BBQ's

Barbecues zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het type barbecue dat je kiest is bepalend voor de smaak en het gebruiksgemak. Een toelichting:

Barbecue op houtskool: dit is de welbekende, traditionele barbecue. Hierbij steek je de barbecue zoals de naam al aangeeft aan met kolen. Groot voordeel is dat je die heerlijke, rokerige barbecue-smaak creëert. Je moet wel rekening houden met wat extra tijd die de BBQ nodig heeft om warm te worden. Ook het schoonmaken van dit model is best een flinke klus.

Barbecue Kamado: dit is een variant op de houtskool BBQ. Het eivormige model met dikke keramische kuip en deksel is de laatste jaren flink populair geworden, mede door de eenvoudige afstemming van de temperatuur. Hij is echter relatief prijzig. Tevens is hij zwaar, waardoor die niet gemakkelijk te verplaatsen is.

Barbecue op gas: deze kun je ook wel zien als het tegenovergestelde van de houtskoolbarbecue. Hij is snel warm en je kunt de temperatuur nauwkeurig instellen. Ook het schoonmaken is relatief snel gedaan. Je krijgt echter niet die rokerige, authentieke BBQ-smaak aan het vlees. Je moet de gasfles eens in de zoveel tijd vervangen.

Barbecue op elektra: deze budgetvriendelijke optie kenmerkt zich door hoog gebruiksgemak. Hij is snel warm en geeft geen rook af. Ook krijg je hem gemakkelijk schoon en heb je geen kosten voor kolen of gas. Het grootste nadeel is dat je het niet echt kunt vergelijken met een ander type BBQ. De smaak is bij lange na niet hetzelfde. Tevens moet je zorgen voor een stopcontact of verlengsnoer om hem aan te sluiten.

Omvang en aantal personen

Bij het kopen van een BBQ houd je natuurlijk rekening met de omvang. Een grote barbecue heeft als voordeel dat je er veel op kwijt kunt. Zo kun je bijvoorbeeld gezellig vrienden uitnodigen om mee te eten.

De nadelen van een grotere BBQ zijn dat ze over het algemeen duurder en zwaarder zijn. Ze zijn daardoor minder gemakkelijk verplaatsbaar. Tevens nemen ze meer ruimte in, dus die ruimte moet je wel hebben. Bij een grote barbecue is het slim om te kijken of hij voorzien is van wieltjes. Zo krijg je hem eenvoudig op zijn plek en rol je hem in het najaar bijvoorbeeld weer gemakkelijk de schuur of garage in.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Het is voornamelijk belangrijk om bij het vergelijken van barbecues te letten op de prijs-kwaliteitsverhouding. Luxe BBQ's zijn namelijk vaak gemaakt van slijtvast materiaal. RVS en keramiek kunnen bijvoorbeeld relatief goed tegen verschillende weersinvloeden. Voordelige BBQ's zijn vaak geproduceerd uit verchroomd staal. Deze zullen na verloop van tijd sneller achteruit gaan.

Kortom, bij een barbecue kan goedkoop soms echt duurkoop zijn. Wanneer je er zoveel mogelijk jaren plezier van wilt hebben kun je daarom beter eenmalig investeren in een BBQ van goede kwaliteit. Maar goed, met een goedkope barbecue kun je voor een of twee jaar ook prima uit de voeten. Die zijn ook veel handiger om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie. Het is dus maar net wat je wensen aan de BBQ zijn en hoe lang je ermee wenst te doen voordat je hem weer vervangt.

BBQ vergelijken: vind de beste barbecues!

Hierboven ontdekte je onze top 8 met beste barbecues van het moment. Volgens ons topkeuzes waar je deze zomer absoluut plezier van hebt. Wil je toch nog even verder snuffelen in het enorme aanbod? Bekijk dan alle BBQ's op Productenvergelijker.nl.

We verzamelen voor jou de scherpste prijzen van het moment. Bovendien worden de barbecues tot aan je deur bezorgd. Hoef je alleen nog het vlees in te slaan en je kunt direct gaan grillen. Hmm, smakelijk eten!

Bekijk alle barbecues met de laagste prijs