Wil je graag thuis actiever gaan sporten? Een crosstrainer work-out is een goede keuze, want zo kun je met één apparaat je hele lichaam trainen. Afhankelijk van je trainingsstijl, lichaamsgrootte en budget kan het lastig zijn om de beste aankoop te kiezen. ProductenVergelijker.nl helpt je graag op weg!

Eerst geven we je een overzicht van onze top 4 best geteste crosstrainers. Daarna geven we je aan de hand van een koopgids een aantal handige tips voor het kiezen een crosstrainer. Zo kun je zelf crosstrainers vergelijken en de beste aankoop voor jou vinden.

Crosstrainers vergelijken met de beste prijs-kwaliteit

Voor onze top 4 hebben we tientallen crosstrainers met elkaar vergeleken. Hierbij keken we naar afmetingen, functionaliteiten en gebruiksgemak. Ook hielden we rekening met het prijskaartje. Of je nu op zoek bent naar een crosstrainer voor 'af-en-toe' gebruik of intensief gebruik, er is er altijd wel een die bij je past. Ontdek hieronder meer over onze top 4!

1. Beste goedkope crosstrainer: Virtufit CTR 1.0


Beste deal voor dit product:
€299,- €275,-

1. Beste goedkope crosstrainer: Virtufit CTR 1.0

Als je een crosstrainer zoekt met een uitstekende kwaliteit aan een scherpe prijs, haal dan de Virtufit CTR 1.0 in huis. Deze crosstrainer heeft 8 weerstandsniveaus. De LCD-display geeft afstand, calorieverbruik, hartslag, snelheid en tijd weer. Ondanks dat de Virtufit geen inbouwde trainingsprogramma’s biedt, kun je dus via de display wel heel gemakkelijk je resultaten bijhouden.

Het maximale gebruikersgewicht is 115 kilo en de maximale gebruikerslengte 200 centimeter. Hij is licht in gewicht met slechts 26 kilo en is bovendien gemakkelijk te verplaatsen via de transportwielen. Het vliegwiel zit aan de achterkant en hij is voorzien van anti-slip oppervlak. Hij doet wat ‘ie moet doen en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Een goed basismodel voor iedereen die thuis wat meer wil bewegen.


3. Beste front driven crosstrainer: Bowflex Max Trainer M3


Beste deal voor dit product:
€1.499,-

3. Beste front driven crosstrainer: Bowflex Max Trainer M3

Bij deze front driven crosstrainer zit het vliegwiel aan de voorkant. Het is een goede keuze voor sporters die focus willen leggen op een hoge trainingssnelheid. Met deze Bowflex verbrand je namelijk dubbel zo snel calorieën dan met een rear driven model. Met je benen maak je elliptische bewegingen die te vergelijken zijn met traplopen.

De Bowflex Max Trainer M3 heeft 8 weerstandniveaus. Het maximale gebruikersgewicht is 136 kilo en de maximale gebruikerslengte is 210 centimeter. De ingebouwde LCD-display geeft hartslag en tijd weer (geen touchscreen). De crosstrainer weegt 64,7 kilo en is voorzien van bidonhouder en anti-slip oppervlak. Bij je aankoop ontvang je een hartslagband. Voor extra trainingsmogelijkheden verbind je via bluetooth tot twee gebruikers met de Max Trainer app. Zo houd je tevens je voortgang bij, wel zo handig!


4. Beste luxe crosstrainer: Bowflex Max Trainer M8i


Beste deal voor dit product:
€2.499,-

4. Beste luxe crosstrainer: Bowflex Max Trainer M8i

Als je op zoek bent naar een crosstrainer met een zo uitgebreid mogelijk pakket aan functies, dan is de Max Trainer M8i van Bowflex een uitstekende keuze. Deze professionele front driven crosstrainer met meegeleverde hartslagsensor heeft maar liefst 20 weerstandniveaus. Hij is geschikt voor standaard cardiotraining, maar ook voor high intensity interval training. Met dit laatste trainingsschema verbrand je extra snel calorieën.

Via het ingebouwde LCD-scherm zie je real life gegevens, waaronder afstand, calorie- en energieverbruik, hartslag en slagen per minuut. Je kunt de crosstrainer bovendien tot maximaal vier personen via bluetooth verbinden met de Max Trainer app voor het bijhouden van je voortgang en het afstemmen van trainingen. Het gebruikersgewicht is maximaal 136 kilo en de gebruikerslengte 210 centimeter. Zelf weegt de crosstrainer 68 kilo. Hij is niet inklapbaar, maar kan vervoerd worden via transportwielen. Met een tablethouder, bidonhouder, ingebouwde speakers en anti-slip oppervlak houd je het vast en zeker goed uit op deze comfortabele crosstrainer. Je krijgt maar liefst 3 jaar garantie op dit topapparaat!


Crosstrainer kopen tips

Aan de hand van onze top 4 heb je al een goed beeld gekregen van de beste crosstrainers die er op dit moment verkrijgbaar zijn. Wil je graag nog even verder snuffelen in het aanbod? Dan komt onze koopgids goed van pas. Ontdek de tips met waar je op moet letten bij het kopen van een crosstrainer.

Front driven of rear driven crosstrainer

Je hebt de zojuist de term 'front driven' en 'rear driven' al voorbij zien komen. Bij front driven crosstrainers is het vliegwiel aan de voorkant geplaatst, bij rear driven crosstrainers aan de achterkant. Bij een front driven model is de lengtepas vaak wat langer, waardoor de training in verhouding wat zwaarder is dan met een rear driven model. Globaal gezien kun je front driven vergelijken met traploopbewegingen, en rear driven met wandel- en hardloopbewegingen.

Mocht je een crosstrainer kopen om te herstellen van een blessure, of heb je last van gewrichten en wil je zo licht mogelijk trainen? Dan is een rear driven crosstrainer vaak een betere optie. Wil je in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk calorieën verbranden, dan komt de front driven crosstrainer vaak beter uit de bus. Uiteindelijk speelt je eigen smaak ook een grote rol in je keuze voor een van de twee.

Aantal weerstandniveaus

Hoe meer weerstandniveaus de crosstrainer heeft, hoe beter je je training kunt opbouwen en afstemmen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je dit niet belangrijk vindt, omdat je steeds op hetzelfde niveau cardiotraining wilt doen. Goed om rekening mee te houden, want vaak zijn crosstrainers met meer weerstandsniveaus ook hoger in prijs.

Displayweergave

Op het display staan vaak standaard calorieverbruik en afstand gemeld. Ben je veel bezig met fitnessdoelen, dan kunnen extra gegevens zoals hartslag, energieverbruik, slagen per minuut (RPM), snelheid en tijd ook waardevol zijn. Tevens is achtergrondverlichting van het scherm erg fijn (vaak LCD-scherm). Sommige crosstrainers zijn daarnaast voorzien van touchscreen scherm. Of je dat fijn vindt is een persoonlijke keuze.

Koppelbare fitness app

Nieuwere modellen crosstrainers worden steeds vaker van bluetooth voorzien. Zo kun je je crosstrainer verbinden met een fitness app voor het bijhouden van de voortgang en het afstemmen van trainingsprogramma's. Ook weer een erg handige functie, maar het drijft tevens de prijs van de crosstrainer op.

Gewicht en afmetingen

Heb je al een plekje voor je nieuwe crosstrainer in gedachten? Dan is het tevens belangrijk om rekening te houden met de afmetingen. Front driven modellen nemen vaak iets meer ruimte in beslag dan rear driven modellen. Mocht je de crosstrainer regelmatig willen vervoeren, dan kunnen gewicht en/of transportwielen ook een rol spelen in je aankoopkeuze.

Overige specificaties

Soms is het ook belangrijk om naar het maximaal belastbare gewicht en maximale lengte te kijken. Door het raadplegen van deze richtlijnen weet je of je crosstrainer geschikt is voor jou. Hoe kleiner de lengtepas van de crosstrainer, hoe meer die geschikt is voor kleinere personen, en andersom. Een lengtepas van rond de 45 tot 50 centimeter is in de meeste gevallen perfect. Tot slot kun je bij het kiezen van een crosstrainer ook nog letten op het design en de garantieperiode.

Wat kost een crosstrainer?

De prijzen van crosstrainers lopen flink uiteen. Zo zijn er goedkope crosstrainers van rond de €300 verkrijgbaar, en professionele modellen van €2500. Feit is dat je met een voordelige crosstrainer ook prima kunt trainen, maar met een duurder model kun je over het algemeen je trainingen iets beter afstemmen én je resultaten gemakkelijker bijhouden. Het gaat er dus maar net om wat je voorkeur heeft.

Crosstrainers vergelijken en kopen

In onze top 4 hebben we een goede verdeling gemaakt van verschillende soorten crosstrainers, zowel modellen met uitgebreide functies als budgetmodellen. We hopen dat je hierdoor de ideale crosstrainer hebt gevonden. Zo niet, kijk dan zeker nog even verder in het aanbod. Wij hebben voor jou tientallen crosstrainers én andere fitnessapparatuur op één pagina verzameld en verklappen je meteen per model waar je die aan de laagste prijs kunt kopen!

Bekijk hier alle crosstrainers