Ben je graag op en top fit en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Je hoeft echt geen dure personal trainer in te schakelen, want met een goed sporthorloge heb je je eigen virtual assistent. En dan ook nog een die al je sportresultaten nauwkeurig bijhoudt.

Wat zijn de beste sporthorloges van het moment? We zoomen in op de topmodellen van verschillende merken, zodat jij een gedegen keuze kunt maken. Welke is jouw favoriet?

Sporthorloges vergelijken: top 8

Bij het vergelijken van sporthorloges kom je er al snel achter dat het aanbod enorm is. Merken als Samsung, Apple, Polar, Garmin en Fitbit hebben tal van modellen uitgebracht, met verschillende specificaties en diverse prijsklassen. We kunnen ons dus voorstellen dat het maken van een keuze lastig is. Dat hangt namelijk ook maar net af van je wensen.

Bij het zoeken van een exemplaar is het belangrijk dat je voor jezelf bepaalt welke basisfuncties het sporthorloge moet hebben én in welke prijscategorie je wilt zoeken. Ook de looks kunnen een rol spelen. Let er tevens op of deze slimme horloge compatibel is met jouw smartphone. Dus, onze top 8!

Beste prijs-kwaliteit sporthorloge: Garmin Vivoactive 4


Beste deal voor dit product:
€265,99

Beste prijs-kwaliteit sporthorloge: Garmin Vivoactive 4

Er zijn veel sporthorloges met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en de Garmin Vivoactive 4 is er daar zeker een van. Wat ons betreft de uitblinker in het lijstje. Hij kenmerkt zich door uitgebreide functies in combinatie met een aantrekkelijke prijs. Zo meet je afstand (ingebouwde GPS), calorieën, hartslag en conditie, maar ook slaapkwaliteit en stress.

Je kunt hem verbinden met apps als MyFitnessPal en Runkeeper, persoonlijke trainingsschema's inladen en deze Garmin gebruiken als virtuele partner. Je trainingen zijn leuker dankzij de zelfstandige muziekspeler. Als klap op de vuurpijl werkt dit kwalitatieve horloge ook nog eens als smartwatch. Zo kun je inkomende oproepen accepteren en contactloos betalen via Garmin Pay. Een échte alleskunner dus!


Beste sporthorloge met focus op gezondheid: Fitbit Sense


Beste deal voor dit product:
€369,- €295,90

Beste sporthorloge met focus op gezondheid: Fitbit Sense

Ga je graag een blokje om? Ben je dagelijks bezig met trainen en het optimaliseren van je prestaties? Dan is de Polar Vantage V2 een goede keuze voor rond jouw pols. Naast alle basisfuncties en tal van sensoren, waaronder hartslagmeting, VO2MAX-meting en ingebouwde GPS, heeft dit fijne horloge interessante extra opties.

Zo krijg je via de Polar app toegang tot de functies Training Load Pro en Recovery Pro. Hiermee kun je perfect je trainingen optimaliseren op basis van eerdere resultaten. Tevens krijg je aanbevelingen op het gebied van herstel en het voorkomen van blessures. De Polar Vantage V2 houdt je slaapkwaliteit bij en stemt daarop je work-outs af. Zo haal je het maximale uit je training.


Beste sporthorloge voor prestatiegerichte sporter: Polar Vantage V2


Beste deal voor dit product:
€499,99 €372,-

Beste sporthorloge voor prestatiegerichte sporter: Polar Vantage V2

Ben je op zoek naar een goedkope oplossing om een kamer efficiënt te koelen? Dan raden we de Fuave ACB09K01 aan. Deze mobiele airco is met 9.000 BTU geschikt voor kamers tot 26m2, wat overeenkomt met een gemiddelde woonkamer of grote slaapkamer. Deze airco beschikt helaas niet over een slimme app, maar is wel te bedienen met een afstandsbediening, ook om de draairichting te veranderen. Daarnaast kun je eenvoudig een richttemperatuur instellen.

De Fuave ACB09K01 is helaas niet erg geschikt om 's nachts aan te laten staan, met 65dB is hij namelijk niet erg stil te noemen. Een maatje groter of kleiner nodig? Er is ook een klein model leverbaar voor ruimtes tot maximaal 20m2 of juist een extra grote voor ruimtes tot 40m2.


Beste Samsung sporthorloge: Samsung Galaxy Watch Active2


Beste deal voor dit product:
€219,-

Beste Samsung sporthorloge: Samsung Galaxy Watch Active2

De Samsung Galaxy Watch Active2 is het perfecte verlengstuk van jouw Samsung smartwatch. Je verbindt hem via bluetooth om apps te kunnen koppelen, berichten en oproepen te ontvangen en zelfstandig muziek af te spelen. Hij heeft ingebouwde GPS en kan daarnaast alle belangrijke metingen uitvoeren, waaronder het tracken van calorieën, afstand, snelheid en slaapkwaliteit. Wat meteen opvalt aan deze sporthorloge is dat hij een prachtig design heeft. Hij is verkrijgbaar in breedte 40 en 44 mm en daarnaast in verschillende kleuren. Roze, paars, zilver of zwart, wat is jouw favoriete kleur voor deze Samsung Galaxy Watch Active2?


Beste Apple sporthorloge: Apple Watch Series 6


Beste deal voor dit product:
€399,95

Beste Apple sporthorloge: Apple Watch Series 6

Ook Apple heeft een sporthorloge uitgebracht die perfect dient als verlengstuk van de smartphone (iPhone). Het gaat om de Apple Watch Series 6. Dit design horloge valt op door een rechthoekige horlogekast en is verkrijgbaar in tal van kleuren, van zwart en wit tot roze, rood en blauw. Hij is tevens verkrijgbaar in twee maten, 40 en 44 mm.

Deze geavanceerde Apple Watch is niet alleen geschikt om je sportprestaties tot in detail bij te houden, maar heeft ook ingebouwde GPS en contactloos betalen. Tevens behoren inkomende oproepen accepteren en muziek zelfstandig afspelen tot de mogelijkheden. Waar deze smartwatch nog meer in uitblinkt? Conditiemeting op basis van VO2MAX en het maken van hartfilmpjes met de ECG functie. Het always-on scherm is bovendien energiezuinig en helder, ook als de zon erop schijnt.


Beste Huawei sporthorloge: Huawei Watch GT 2


Beste deal voor dit product:
€154,95

Beste Huawei sporthorloge: Huawei Watch GT 2

Na Samsung en Apple kan een Huawei sporthorloge in deze top 8 niet achterblijven. Deze sporthorloge won niet voor niets een award voor beste product van 2020-2021 (EISA). Uitstekende specificaties in combinatie met een hele scherpe prijs zijn de ingrediënten voor deze topaankoop. Hij doet basismetingen en blinkt uit in het tonen van hartslagzones tijdens het trainen. Hierbij kun je bijvoorbeeld gericht sporten op basis van de ideale hartslag voor het verbranden van vet of het verbeteren van conditie. Groot bijkomend voordeel: de batterij gaat ruim één tot twee weken mee zonder op te laden! Met deze Huawei sporthorloge kun je niet contactloos betalen, maar wel berichten ontvangen en zelfstandig muziek afspelen. Met de ingebouwde GPS weet je altijd waar je bent.


Beste design sporthorloge: Michael Kors MK GO 2 Gen 5E


Beste deal voor dit product:
€199,-

Beste design sporthorloge: Michael Kors MK GO 2 Gen 5E

Gek op designersmerken, zoals Michael Kors? Dan zou de MK GO 2 Gen 5E wel eens jouw nieuwe sporthorloge kunnen worden. Want ja, ook dit merk heeft slimme horloges op de markt gebracht. En dat zijn natuurlijk watches in stijl! Ze kenmerken zich door een blinkende rand met ingezette steentjes, met daarbij een horlogeband met MK logo. Dit in verschillende kleuren.

Ook de techniek achter dit pareltje is goed ingericht. Met deze smartwatch meet je basisresultaten als conditie, calorieën, stappen en afstand. Hij is voorzien van GPS-sensor en ingebouwde polssensor. Ook kun je er berichten mee ontvangen, zelfstandig muziek mee afspelen en contactloos mee betalen (via Google Pay). Kortom, mooi van buiten én van binnen!


Beste budget sporthorloge: Garmin Forerunner 45


Beste deal voor dit product:
€142,44 €123,86

Beste budget sporthorloge: Garmin Forerunner 45

Vrijwel ieder sporthorloge aanbieder heeft wel een voordelig model in de collectie. Het kan gaan om een wat ouder model of een basic model met de belangrijkste functies voor de af-en-toe sporter. Als beste goedkope sporthorloge kiezen we de Garmin Forerunner 45. Dat komt omdat deze vrijwel alles in huis heeft wat een basis sporthorloge nodig heeft. Zo is hij voorzien van optische hartslagmeting en ingebouwde GPS (met livetracking). Hij meet calorieën, slaap, stress en zelfs je fitnessleeftijd. Je kunt er niet contactloos mee betalen, maar je kunt wel berichten ontvangen en muziek bedienen. Tel daarbij op een uitstekende batterijduur en je hebt aan de Garmin Forerunner 45 een kwalitatieve sporthorloge aan een interessante prijs.


Sporthorloge kopen voor de beste prijs

En, jouw favoriet gevonden? Of wil je nog even verder snuffelen in het enorme aanbod? Hier op Productenvergelijker.nl vind je vrijwel alle modellen van alle merken. Bovendien vergelijken we de prijzen van verschillende aanbieders, zodat jij direct ziet waar je je nieuwe sporthorloge het voordeligst kunt kopen. Doe er je voordeel mee en vergelijk het zelf!

Bekijk hier alle sporthorloges