Ben jij op zoek naar een nieuwe tablet, maar weet je niet precies welke tablet het best geschikt is voor jouw wensen? Bij Productenvergelijker.nl helpen we je graag en hebben we de beste tablets voor je verzameld in een viertal categorieën, zo weet je precies welke tablet perfect is voor jou.

Onze beste tablets top 4

Beste iPad: Apple iPad (2021) 10.2 inch


Beste deal voor dit product:
€468,99

Beste iPad: Apple iPad (2021) 10.2 inch

Kies je voor een iPad, dan is voor de meeste mensen de meest recente 'standaard' uitvoering in 10.2 inch de beste keuze. De 10.2 inch is een prettig formaat, niet te groot of te klein, en de krachtige Apple processor zorgt ervoor dat deze iPad nog vele jaren mee kan. Bovendien staat de iPad van Apple bekend om zijn gebruiksvriendelijk software, waardoor (bijna) iedereen er wel mee overweg kan. De Apple iPad 2021 10.2 inch is verkrijgbaar met verschillende opslagcapaciteiten, beginnend bij 64GB. 64GB is voldoende voor een spelletje nu en dan, surfen op het internet, een film kijken via Netflix en bijvoorbeeld te mailen. Wil je veel foto's, video's of verschillende spelletjes downloaden, dan raden we je aan te kiezen voor de iPad 128GB of iPad 256GB variant voor échte grootverbruikers. We raden je wel aan meteen de combideal te pakken met een toetsenbord als accessoire, wat het typen van mails en surfen veel gemakkelijker maakt voor een relatief kleine extra investering. Daar ga je veel plezier van hebben!


Beste Android tablet: Samsung Galaxy Tab S7 FE


Beste deal voor dit product:
€516,99

Beste Android tablet: Samsung Galaxy Tab S7 FE

Maak je liever gebruik van een tablet met Android in plaats van Apple, bijvoorbeeld omdat je ook andere Android-apparatuur hebt? Dan raden we je de Samsung Galaxy Tab S7 FE aan. De S7-lijn is de huidige toplijn van Samsung. Deze Samsung tablet over een 12.4 inch scherm met een hogere resolutie, wat ideaal is als je veel series en films kijkt. Deze Samsung tablet beschikt over 64GB aan opslagcapaciteit en is daarmee het instapmodel, maar net als bij de iPad zijn er versies met een grotere capaciteit verkrijgbaar. Om je tablet van Samsung goed te beschermen raden we je aan de combideal te nemen inclusief de Samsung beschermhoes.


Beste tablet voor kinderen: Kurio Tab XL 2


Beste deal voor dit product:
€157,99

Beste tablet voor kinderen: Kurio Tab XL 2

Een tablet kopen voor je kinderen is een ideale manier om ze bijvoorbeeld bezig te houden in de auto, ze een spelletje te laten spelen of educatieve apps te gebruiken. Een tablet is echter een duur en kwetsbaar apparaat, bovendien biedt het internet ongelimiteerde mogelijkheden om content te zien die niet voor (kleine) kinderen geschikt is. Om die reden maakt het bedrijf Kurio speciale tablets voor kinderen, waarvan de Kurio Tab XL 2 de laatste versie is. Deze tablet maakt gebruik van een speciale versie van Android genaamd Kurio Genius. Dit biedt ouders de mogelijkheid apps of websites onbereikbaar te maken voor hun kinderen. Het is dus een kindveilige tablet met ouderlijk toezicht. Bovendien is de tablet relatief goedkoop, maar wel stevig en spatwaterdicht om het risico op schade zoveel mogelijk te voorkomen. Het nadeel is wel dat de tablet niet erg snel is, waardoor hij voor volwassenen of oudere kinderen minder geschikt is.


Beste zakelijke tablet: Apple iPad Pro (2021) 12.9 inch 256GB Wifi + 5G


Beste deal voor dit product:
€1.708,-

Beste zakelijke tablet: Apple iPad Pro (2021) 12.9 inch 256GB Wifi + 5G

Ben je op zoek naar een tablet voor de zaak? Dan raden we de iPad Pro 2021 met 256GB opslagruimte én 5G aan. De iPad Pro onderscheidt zich van de 'gewone' iPad door een krachtigere processor en een werkelijk schitterend groter scherm. Hierdoor is deze perfect voor mooie presentaties en design toepassingen zoals Adobe Photoshop. Met 256GB aan opslagcapaciteit kun je bovendien veel bestanden kwijt. Ook zorgt de 5G mogelijkheid ervoor dat je ook onderweg gebruik kunt maken van het internet of bij klanten waar Wifi niet eenvoudig voorhanden is. Ook hiervoor raden we aan een toetsenbord hoes als combideal accessoire te nemen, waardoor typen veel gemakkelijker is én deze direct bescherming voor onderweg biedt.


Waarop letten bij een tablet kopen?

Op zoek naar een tablet, maar weet je niet precies waarop te letten? Productenvergelijker.nl maakte hieronder een verzameling van de belangrijkste kenmerken.

Schermgrootte tablet en de kwaliteit

Ten eerste is het belangrijk om te weten hoe groot de tablet moet zijn. Doorgaans beginnen tablets vanaf 7 inch, wat iets groter is dan de gemiddelde smartphone, oplopend tot zo’n 12 inch, vergelijkbaar met een kleine laptop. Als je de tablet vaak meeneemt is kleiner makkelijk, terwijl je op een groter scherm beter ziet waar je mee bezig bent. Daarnaast is ook het aantal pixel relevant. Hoe meer pixels het scherm heeft, hoe scherper het beeld is. Het aantal kleuren bepaalt de helderheid.

Alleen Wifi of ook mobiel internet

Wordt de tablet altijd vanuit huis of kantoor gebruikt? Dan is een model met alleen Wifi voldoende. Wordt de tablet ook buiten de deur gebruikt? Dan is het slim om voor een model met 4G of 5G te kiezen. Hierbij kun je gebruikmaken van een simkaart voor mobiel internet.

Besturingssysteem

Tablets zijn doorgaans verkrijgbaar met iOS, Android en Windows, al is het laatste steeds minder populair voor tablets. Wil je graag iOS? Dan heb je alleen de keuze uit de iPads van Apple. Liever Android? Dan kun je kiezen uit verschillende merken zoals Samsung, Lenovo en Alcatel. Weet je het niet zeker? Dan raden we je aan voor een iPad te kiezen als je ook een iPhone hebt en te kiezen voor een Android tablet als je wel een smartphone hebt, maar geen iPhone. Geen smartphone en dus geen ervaring met deze besturingssystemen? Dan wordt een iPad doorgaans als gebruiksvriendelijker en veiliger gezien.

Snelheid

Een snellere tablet zorgt ervoor dat je tablet een betere gebruikerservaring biedt, wat fijn is als hij veel gebruikt wordt. Bovendien wordt de levensduur verlengd met een snellere processor. Hiervoor geldt dat een hogere processorsnelheid (aangeduid in Ghz) of een nieuwer model uit dezelfde serie doorgaans sneller is.

Opslagcapaciteit

Niets is zo irritant als foto's en apps te moeten verwijderen omdat de opslagcapaciteit van je apparaat vol is. Zorg daarom dat je tablet over voldoende capaciteit beschikt! Hierbij raden we aan te kiezen voor minimaal 64GB voor 'normaal' gebruik, maar voor 128GB of meer wanneer de tablet veel gebruikt wordt met veel verschillende apps, foto's en video's. Voor zakelijk gebruik raden we je aan minimaal 256GB te nemen. Soms is het mogelijk deze capaciteit uit te breiden met een SD-kaart, maar dat is niet altijd het geval. Bovendien is het niet mogelijk apps te installeren op een SD-kaart.

De geschiedenis van de tablet

In veel Nederlandse huishoudens is inmiddels minimaal één tablet te vinden, maar wist je dat de tablet pas sinds 2010 populair is geworden onder consumenten? Hoewel de tablet daarvoor in essentie wel bestond was het concept eigenlijk bij vrijwel niemand bekend. Steve Jobs werd daarom gezien als een visionair toen hij met Apple in 2010 de Apple iPad op de markt bracht en daarmee een nieuwe markt aanboorde die in no-time ontzettend populair werd. Dit had met name te maken met de gebruiksvriendelijkheid van de software. De iPad was de eerste tablet die niet ontworpen was naar het concept van een pc om deze te vervangen, maar die van een groter mobiel apparaat. Andere fabrikanten, zoals Samsung, volgden vervolgens snel. Inmiddels heeft ongeveer 75% van de huishoudens in Nederland een tablet en worden ze ook zakelijk veelvuldig gebruikt.

Online een tablet kopen

Wil je online een tablet kopen? Bij ProductenVergelijker.nl hebben we altijd de beste prijs voor je gevonden. Ook helpt onze vergelijker je in je zoektocht naar accessoires en specifieke merken of tablets onder een bepaalde prijs. Ben je er nog niet uit? Begin dan hier met tablets vergelijken.

Bekijk alle tablets