Ken je de uitdrukking heet hangijzer? Dat is een moeilijk onderwerp waar veel discussie over bestaat. En die discussies zijn er zeker als het aankomt op stoomstrijkijzers, want er zijn tal van soorten en modellen, en iedereen heeft een eigen mening over wat nu de beste is. Dat maakt het 'beste strijkijzer' een subjectief topic. Kortom, lastig om de beste te kiezen. Om je een handje te helpen hebben we daarom een top 8 gemaakt van de beste stoomstrijkijzers voor verschillende type gebruikers. Kijk zelf wat bij je past en kies je favoriet.

Aanbevolen strijkijzers - Top 8!

Beste koop stoomstrijkijzer: Braun Texstyle 3 SI3030PU


Beste deal voor dit product:
€54,34 €26,32

Beste koop stoomstrijkijzer: Braun Texstyle 3 SI3030PU

De Braun Texstyle 3 behoort tot de meest verkochte strijkijzers van het moment en dat is niet voor niets. Dit instapmodel is in de eerste plaats verkrijgbaar voor een super aantrekkelijke prijs. Ook de functies mogen er zijn. Zo biedt hij een stoomhoeveelheid van 140 gram per minuut, waardoor de meeste kreukels als sneeuw voor de zon uit je kleding verdwijnen. Ja, ook die hardnekkige kreukels uit stugge overhemden. Bovendien is deze topper in 35 seconden klaar voor gebruik. Tijd om te reinigen? Dan activeer je eenvoudig het reinigingsprogramma. Als we dan toch nog een nadeeltje moeten noemen: hij schakelt niet automatisch uit. Vergeet hem dus niet uit te zetten na gebruik. Al met al benoemen we dit model door de uitstekende prijs-kwaliteit tot beste koop strijkijzer!


Best geteste stoomstrijkijzer: Philips Azur GC4556/20


Beste deal voor dit product:
€91,14 €64,95

Best geteste stoomstrijkijzer: Philips Azur GC4556/20

De Philips Azur kwam al als beste strijkijzer uit de test bij de Consumentenbond en dat heeft onder meer te maken met de flinke stoomkracht waardoor kreukels snel verdwijnen. Bij hardnekkige kreuken kun je zelfs een extra stoomstoot geven. Tussentijds kun je het waterreservoir bijvullen. Bovendien heeft hij een uitstekend antikalksysteem, waarbij de kalk zich aan een verzamelaar hecht en wat je vervolgens eenvoudig kunt afspoelen. Verder schakelt hij automatisch uit, wel zo veilig als je hem vergeet uit te zetten. Houd er wel rekening mee dat hij relatief zwaar is. Dit is wat minder fijn als je hem vaak wilt verplaatsen. Tijdens het strijken hoef je daarentegen minder kracht te zetten.


Beste stoomstrijkijzer voor veel was: Tefal Express Steam FV2826


Beste deal voor dit product:
€48,-

Beste stoomstrijkijzer voor veel was: Tefal Express Steam FV2826

Als je veel wasgoed hebt en dat allemaal wilt strijken, dan raden we je aan om te kiezen voor een stoomstrijkijzer met een groot waterreservoir. Dat zorgt ervoor dat je tussentijds zo min mogelijk hoeft bij te vullen, waardoor je tijd en moeite bespaart. Daarnaast is het handig dat de hoeveelheid stoom automatisch wordt afgestemd op het type kledingstuk. En daar is ‘ie dan, de Tefal Express Steam FV2868! Deze heeft een stoomstoot van 210 gram per minuut, zodat je afrekent met allerlei vouwen. Zo pakt dit model zelfs eenvoudig gordijnen en hangende kleding aan (kan verticaal stomen) en stelt het de temperatuur en stoomhoeveelheid automatisch in. Het grote waterreservoir is 270 ml zodat je de hele klus in één keer klaart (let op, vul vooraf want hij kan niet tussentijds bijgevuld worden). Daarnaast is hij ook nog binnen 30 seconden klaar voor gebruik. Last but not least is hij super aantrekkelijk geprijsd!


Beste goedkoop stoomstrijkijzer: Russel Hobbs 24820-56


Beste deal voor dit product:
€35,85 €22,95

Beste goedkoop stoomstrijkijzer: Russel Hobbs 24820-56

Met de beste koop strijkijzer kom je al goed weg qua prijs, maar als je echt het goedkoopste van het goedkoopste zoekt, wel met kwaliteit, dan is dit Russel Hobbs stoomstrijkijzer een goed idee. Je kunt een stoomstoot van 90 gram per minuut geven, wat niet mega veel is, maar genoeg om kreukels te verwijderen. Houd er echter wel rekening mee dat het strijken hierdoor wat langer kan duren. Daarom raden we je dit model alleen aan als je heel af en toe wat kreukels wilt weghalen. Voor intensief gebruik kies je liever een ander model uit deze top 8 beste stoomstrijkijzers. Wel nog een leuke bijkomstigheid aan dit model: hij ziet er echt tof uit dankzij zijn paarse design.


Beste professioneel stoomstrijkijzer én beste stoomstrijkijzer voor overhemden: Tefal Ultimate Pure FV9835


Beste deal voor dit product:
€129,99 €97,93

Beste professioneel stoomstrijkijzer én beste stoomstrijkijzer voor overhemden: Tefal Ultimate Pure FV9835

Super strak, zo ziet het Tefal Ultimate Pure beste professionele strijkijzer eruit. En dat is hij niet alleen van buiten, maar ook van binnen. Dankzij de Micro-Calc filtertechnologie hoef je nooit bang te zijn dat er kalkvlekken in je kleding komen tijdens het strijken. 100% van de stoom wordt namelijk perfect gefilterd, zodat je altijd geniet van perfecte gladde stoffen. Bovendien is hij snel opgewarmd en glijdt hij heerlijk. Dat komt dan weer door de Durilium Airglide technologie. En daarmee eindigen de technische snufjes nog niet, want de speciale Autoclean coating zorgt voor maximale protectie van de strijkbout. Zo zal die niet snel beschadigen en blijft hij vrij van (vette) vlekken. Tot slot kun je dit model veilig en effectief gebruiken op buttons, knopen en andere boorden, waardoor het een ideale keuze is als je vaak blouses strijkt. Dat maakt hem wat ons betreft ook het beste strijkijzer voor overhemden.


Beste stoomgenerator: Philips Perfect Care Aqua Pro GC9415/60


Beste deal voor dit product:
€249,95

Beste stoomgenerator: Philips Perfect Care Aqua Pro GC9415/60

De stoomgenerator is een type strijkijzer dat we ook zeker willen benoemen in dit artikel. Hierbij komt de stoom er in hogere druk uit, wat ervoor zorgt dat je de meest hardnekkige kreukels de les kunt lezen. Zeg maar bye tegen al die oneffenheden. Kies bijvoorbeeld voor deze stevige stoomgenerator van Philips. Dankzij de gigantische stoomdruk van 7 bar is dat klusje zo geklaard. En het fijne is dat de temperatuur- en stoominstelling automatisch aangepast worden op het type kledingstuk. Als het op kracht en resultaat aankomt dan zit je met deze parel helemaal goed, maar houd er wel rekening mee dat een stoomgenerator niet op een reguliere strijkplank past.


Beste goedkope stoomgenerator: Philips HI5919/30


Beste deal voor dit product:
€125,-

Beste goedkope stoomgenerator: Philips HI5919/30

Zoals je misschien bij de vorige stoomgenerator opviel, ligt de prijsklasse een stuk hoger dan bij de reguliere strijkijzers. Dat klopt, want dankzij hun hogere power en omslachtiger design zijn deze krachtpatsers wat duurder. Wil je nu wel graag een stoomgenerator kopen, maar liefst zo goedkoop mogelijk? Dan scoor je deze Philips HI5919/30 voor minder dan €100. Dat is best uniek voor een dergelijk model. Bovendien stoot hij 200 gram per minuut en rekent hij af met iedere vouw en kreukel. Wel moet je deze handmatig instellen, wat dan weer net iets meer werk is dan bij bovengenoemde automatische stoomgenerator. Wat wel ideaal is, is dat de kalk zich hecht aan de verzamelaar, zodat je hem eenvoudig reinigt. Ook schakelt hij na verloop van tijd automatisch uit.


Beste strijkijzer voor op reis: Tristar ST-8132 Reisstrijkijzer


Beste deal voor dit product:
€28,-

Beste strijkijzer voor op reis: Tristar ST-8132 Reisstrijkijzer

Zoek je een compact stoomstrijkijzer voor op reis? Bijvoorbeeld voor op de camping of op zakenreis? Dan is deze Tristar absoluut een goede keuze voor je. Toegegeven, hij geeft slechts 10 gram stoom per minuut, wat niet erg veel is, maar daarentegen is hij mega compact en doet hij wel wat hij moet doen. Zo zorg je dat die vouwen die in je kleding zijn ontstaan door je koffer er binnen een mum van tijd weer uit zijn. En natuurlijk is hij super eenvoudig mee te nemen. Hij heeft een inklapbaar handvat en weegt slechts 857 gram. Tot slot heeft hij een tweevoudig voltagesysteem, waardoor hij geschikt is voor 115 en 230 volt. Tel daarbij op de interessante prijs en je kiest voor een absolute topper om overal mee naartoe te nemen!


Algemene tips: stoomstrijkijzer kopen

We hopen dat je veel hebt gehad aan onze adviezen en de top 8 beste stoomstrijkijzers voor iedere doelgroep. Tussen de regels door heb je al flink wat tips kunnen lezen. Graag geven we je nog een aantal algemene tips voor strijkijzers vergelijken. Factoren waar je rekening mee houdt wanneer je er een kiest. Zo, nu kom je vast tot de beste keuze voor het vinden van het beste stoomstrijkijzer dat perfect bij je past.

  • Hoe groter de stoomproductie in gram per minuut, hoe eenvoudig en sneller je normaal gezien kreukels kunt verwijderen.
  • De temperatuur en stoomproductie kun je handmatig instellen, maar er zijn ook strijkijzers die dit automatisch voor je doen of keuzeopties geven.
  • Hoe groter de inhoud van het waterreservoir, hoe fijner het is als je flink wat was weg te werken hebt. Sommige modellen geven je bovendien de optie om tussentijds bij te vullen.
  • Een kalkverzamelaar is een fijne toevoeging voor de reiniging. Ook een algemeen reinigingsprogramma komt goed van pas. Dat is minder werk dan handmatig schoonmaken.
  • Als je snel last hebt van een zere of lamme arm, dan kun je beter een strijkijzer met een laag gewicht kiezen (onder de 1,4 kilo).
  • Als je stopcontact wat verder van je strijkplank zit, let er dan ook op dat je er een kiest met voldoende kabellengte (of gebruik een verlengsnoer).

Tot slot, de prijzen van stoomstrijkijzers. Die kunnen per winkel flink van elkaar verschillen, ondanks dat het om hetzelfde model gaat. Daarom maak je gebruik van ProductenVergelijker. Wij vergelijken en updaten de prijzen van verschillende webwinkels, zodat jij je nieuwe strijkijzer voor de laagste prijs aan de haak kunt slaan.

Bekijk hier alle strijkijzers en vergelijk prijzen