Steelstofzuigers zijn handig! Ze nemen weinig plek in, zijn gemakkelijk in gebruik en zijn doorgaans draadloos. De populariteit ervan is de afgelopen jaren enorm toegenomen, maar het aanbod erin daarom ook. Hoe weet je nu welke stofzuiger je het best kunt kopen? Bij ProductenVergelijker.nl leggen we het je uit.

Beste steelstofzuiger: Dyson V15 Detect Absolute


Beste deal voor dit product:
€809,- €649,-

Beste steelstofzuiger: Dyson V15 Detect Absolute

Voor de beste steelstofzuiger komen we toch uit bij het paradepaardje van Dyson: de V15 Detect Absolute. Met een ongekende zuigkracht en een gebruiksduur tot 60 minuten is hij perfect voor ieder huishouden. Hij wordt bovendien geleverd met veel verschillende opzetstukken, waardoor hij voor iedere situatie in te zetten is. Deze steelstofzuiger spot al het stof in je huis dankzij een innovatie lasertechniek, waardoor stof geen schijn van kans meer heeft.


Beste goedkope steelstofzuiger: AEG CX7-1-35WK


Beste deal voor dit product:
€189,-

Beste goedkope steelstofzuiger: AEG CX7-1-35WK

Liever zoveel mogelijk geld op zak houden? Ga dan voor deze steelstofzuiger van AEG. Hij is geschikt voor verschillende soorten vloeren en beschikt ook over een los te koppelen kruimeldief. Met een accuduur van 35 minuten kun je bovendien ook een hele verdieping moeiteloos stofzuigen. De nadelen? Hij is minder geschikt voor het opzuigen van dierenharen en maakt bovendien relatief veel lawaai tijdens het zuigen (79dB ten opzichte van 70dB bij de Dyson V15)


Beste steelstofzuiger met dweil: Samsung Jet 75 Pro


Beste deal voor dit product:
€539,- €429,-

Beste steelstofzuiger met dweil: Samsung Jet 75 Pro

Wil je in één keer dweilen én stofzuigen, dan is deze steelstofzuiger van Samsung de beste keuze. Hij heeft een krachtige motor, een accuduur van 60 minuten en heeft bovendien verschillende opzetstukken. Dankzij de dweilfunctie is je vloer ook nog eens meteen geboend. Ook deze stofzuiger is in te zetten als kruimeldief bovendien. Het grootste nadeel van deze stofzuiger van Samsung is dat hij toch wel erg veel lawaai maakt (86 dB).


Beste steelstofzuiger met kruimeldief: Dyson V15 Detect


Beste deal voor dit product:
€699,- €549,-

Beste steelstofzuiger met kruimeldief: Dyson V15 Detect

Wil je de stofzuiger ook kunnen gebruiken als kruimeldief? Dan komen we voor de beste keuze toch weer bij het paradepaardje van Dyson uit, de V15. Het grootste verschil tussen de ‘gewone’ Detect en de Detect Absolute is dat je bij laatstgenoemde een extra opzetstuk krijgt voor lastig te bereiken plekken. Bij de gewone Detect krijg je daarentegen dan weer een zachte afstofborstel en een borstel voor hardnekkig vuil, zaken die voor een kruimelzuiger van groter belang zijn.


Waarom een steelstofzuiger kopen?

De steelstofzuiger is in korte tijd heel populair geworden, maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor een steelstofzuiger? Er zijn een aantal voordelen:

  • Gemakkelijker te verplaatsten en lichter van gewicht dan een sledestofzuiger.
  • Vrijwel altijd draadloos, geen stopcontact in de buurt nodig en geen kabel die in de weg zit.
  • Gemakkelijk gepakt, ook om even snel iets op te zuigen.
  • Neemt weinig plek in.
  • Wordt vaak geleverd met verschillende opzetstukken, waardoor hij voor allerlei situaties inzetbaar is.

Helaas heeft een steelstofzuiger ook enkele nadelen. De belangrijkste hiervan zijn dat de accu leeg kan gaan tijdens het stofzuigen, er minder capaciteit is in het reservoir voor stof en dat ze vaak relatief duur zijn.

Steelstofzuiger combi

Wanneer je een steelstofzuiger gaat kopen, dan kan het handig zijn om er eentje te kopen die ook nog een multifunctioneel is. Veel steelstofzuigers hebben de mogelijkheid om de lange zuigmond eraf te halen en er een veel kortere op te zetten. Hierdoor is de stofzuigers ook te gebruiken als kruimelzuiger. Dat is toch handiger wanneer je bijvoorbeeld je bank, bureau of eettafel schoon wilt maken.

Daarnaast zijn er ook steelstofzuigers met een dweilfunctie. Deze zuigen en dweilen dus in één. Hierdoor is het stofvrij en echt lekker schoon in één keer. Belangrijk om te weten is wel dat dit een echte dweil niet kan vervangen. Je kunt er immers niet mee schrobben, maar het neemt het grootste vuil wel op!

Steelstofzuiger vrijwel altijd zonder zak

Waar je bij een gewone stofzuiger vaak ook kunt kiezen voor een stofzuiger met zak, zie je dit bij een steelstofzuiger vrijwel nooit. Hierdoor neemt de zuigkracht niet meer af gedurende het stofzuigen en heb je bovendien geen kosten en gedoe meer betreft het kopen van stofzuigerzakken.

Waarom is de Dyson zo bijzonder?

Denk je aan een steelstofzuiger van topkwaliteit, dan is Dyson vaak het eerste merk waar je aan denkt. Maar waarom is dit eigenlijk en wat maakt Dyson dan zo goed vergeleken met andere merken? Hier zijn een aantal redenen voor:

  • Cycloontechnologie: Dyson maakt gebruik van een bepaalde technologie, waar ze ook patent op hebben. Deze techniek, die de cycloontechnologie heet, zorgt voor extra veel zuigkracht. Hierdoor kan een Dyson stofzuiger letterlijk harder zuigen dan zijn concurrenten, waardoor er meer stof en allergenen worden opgezogen.
  • Voorloper in techniek: Bij een Dyson stofzuiger vind je vaak technische snufjes die je nog nergens anders ziet. Zo gaat de accu vaak langer mee, heeft hij een lange levensduur, maar kan hij je ook bijvoorbeeld vertellen hoeveel stofjes hij nou eigenlijk opgezogen heeft.
  • De astma-killer: Een van de voorbeelden van nieuwe technieken is het filtratiesysteem van Dyson. Deze zorgt ervoor dat een Dyson steelstofzuiger maar liefst 99,97% van de microscopische deeltjes opzuigt. Hierdoor blijven er veel minder pollen en andere allergenen over in je huis en heb je dus minder last van allergieën.
  • Modulair: Steelstofzuigers van Dyson zijn modulair, wat betekent dat ze voor alle soorten situaties en vloeren geschikt zijn. Je klikt er eenvoudig nieuwe zuigmonden of opzuigstukken aan, of gebruikt hem als kruimeldief.

Al met al koop je met een Dyson een stofzuiger die gemaakt wordt door de absolute voorloper in steelstofzuigers. De zuigkracht is ongeëvenaard en vaak ook schakelbaar tussen verschillende standen. Een Dyson is bovendien ook een duurzame keuze, omdat hij gemaakt wordt van duurzaam vervaardigde materialen.

Steelstofzuiger online kopen

Wil jij graag zo’n handige steelstofzuiger in huis? Vergeet dan niet om online prijzen te vergelijken via ProductenVergelijker.nl. Doordat wij de beste prijzen van het web al voor je hebben verzameld, ben je er zeker van dat je altijd geniet van de beste prijs van het moment. Toch wel zo fijn!

Bekijk alle steelstofzuigers