In 2001 werd het fantastische koffiezetapparaat de Philips Senseo gelanceerd. Sindsdien zijn er verschillende modellen op de markt gekomen die in flink wat huizen staan te pronken. Naast dat ze je voorzien van heerlijke koffie, zien ze er ook nog eens prachtig uit. Welke Senseo modellen zijn er en wanneer is welk Senseo model de beste keuze? Daar vertellen we je meer over in dit artikel. We sluiten af met een aantal algemene Senseo tips en verklappen je hoe je de beste Senseo aanbieding scoort!

Onze top 4 beste Senseo apparaten

Philips Senseo Select – Beste koop Senseo apparaat


Beste deal voor dit product:
€89,95 €64,99

Philips Senseo Select – Beste koop Senseo apparaat

De Senseo Select is wat ons betreft voor velen de beste koop. Niet voor niets werd hij in januari 2022 nog verkozen tot Best Reviewed (Kieskeurig.nl). De inhoud van het waterreservoir is 1 liter, wat gemiddeld is vergeleken met de andere modellen. Daarnaast heeft hij nog een aantal andere fijne specificaties voor je in petto. Zo is hij voorzien van een ontkalklampje en gebruikt hij relatief weinig stroom. Hij is vervaardigd uit gerecyclede onderdelen. De opwarmtijd is 30 seconden en je zet twee kopjes per zetbeurt. Na gebruik schakelt hij automatisch uit.

De grootste pluspunten aan de Senseo Select? Met de Intensity Select optie kun je de koffiesterkte helemaal naar wens aanpassen. Bovendien is dit het enige Senseo model met Intensity Plus functie, waarmee je nog eens een extra espresso boost kunt geven aan jouw bakkie. De Senseo Select is verkrijgbaar mét en zonder geheugenfunctie. Wij raden aan om voor de Senseo Select met geheugenfunctie te kiezen. Die slaat jouw instellingen op, zodat slechts één druk op dit koffiezetapparaat voldoende is om direct je favoriete koffie te zetten.

Vergelijk alle Senseo Select koffiezetapparaten


Philips Senseo Original (Plus) – Beste goedkope Senseo apparaat


Beste deal voor dit product:
€64,95

Philips Senseo Original (Plus) – Beste goedkope Senseo apparaat

De Senseo Original is het basis Senseo model. De inhoud van het waterreservoir is 0,7 liter. Bij dit model heb je zelf de keuze uit een aantal functies. Zo heeft het goedkoopste standaardmodel geen Intensity en Duo Select functie, wat wil zeggen dat je de koffie voller en sterker kunt maken. Wil je dit wel? Kies dan voor de Senseo Original Plus, zoals deze groene Original Plus Senseo. Deze is daarnaast ook voorzien van Crema Plus technologie, waardoor je koffie een zachte cremalaag krijgt. De Plus is bovendien wat energiezuiniger en gemaakt van meer gerecyclede materialen.

Wat zo tof is aan de Original, is dat hij verkrijgbaar is in de meest uiteenlopende kleuren. Ga voor basics als wit, zwart en grijs of kies voor een kleurtje in de keuken met lichtgroen, roze of rood. Hij is binnen 30 seconden opgewarmd, schakelt automatisch uit en je zet tot 2 kopjes per zetbeurt. Klein nadeeltje is dat je zelf in de gaten moet houden wanneer je de machine moet ontkalken. Afgezien van dat is het een praktisch koffiezetapparaat die doet wat hij moet doen, en dat voor een aantrekkelijke prijs.

Vergelijk alle Senseo Original koffiezetapparaten


Philips Senseo Switch – Beste grote Senseo apparaat met veel opties


Beste deal voor dit product:
€124,- €89,99

Philips Senseo Switch – Beste grote Senseo apparaat met veel opties

Ook de Senseo Switch mag er zijn, zowel qua functionaliteiten als qua design. Hij heeft totaal andere looks dan de andere modellen en zou qua uitstraling zo thuishoren in een luxe koffiebar. Deze eyecatcher is verkrijgbaar in rood, wit en zwart. De inhoud van het waterreservoir is 1,2 liter. En je ontvangt er zelfs een thermoskan bij, waarmee je de koffie warm kunt houden en uitschenken wanneer je visite hebt.

Bij dit model krijg je er de Intensity Select optie bij, zodat je zelf de sterkte van de koffie instelt. Tevens is hij geschikt voor melk opschuimen. Is de koffie klaar? Dan schakelt hij na 1 minuut automatisch uit. En wanneer je zin hebt in een nieuw bakkie dan staat hij binnen 30 seconden weer paraat. Het grote voordeel ten opzichte van bovengenoemde kleinere modellen? Hij heeft een ontkalkingslampje, zodat je altijd weet wanneer het tijd is om de Senseo Switch te reinigen!

Vergelijk alle Senseo Switch koffiezetapparaten


Philips Senseo Quadrante – Beste grote Senseo apparaat met verstelbare lekbak


Beste deal voor dit product:
€102,- €92,99

Philips Senseo Quadrante – Beste grote Senseo apparaat met verstelbare lekbak

De Senseo Quadrante is aan te raden als je je koffiezetapparaat netjes in een hoek wilt plaatsen, want hij heeft een rechthoekig design. Daarnaast is dit het enige Senseo model met een verstelbare lekbak, waardoor je bij kleine kopjes koffie kunt voorkomen dat er koffie tegen de muur aan gaat spetteren. Verder heeft hij een lekker groot waterreservoir, namelijk 1,2 liter. Daarmee kun je gemiddeld 7 koppen koffie achter elkaar zetten. Het koffievolume is instelbaar en is hij geschikt voor melk opschuimen.

Paar nadeeltjes zijn dat hij geen ontkalkingslampje heeft en dat je geen Intensity Select functie hebt voor het instellen van de koffiesterkte. Wel biedt hij Koffieboost technologie, waardoor jouw bakkies voorzien worden van een vollere smaak. Bovendien is hij lekker snel binnen 30 seconden opgewarmd en schakelt hij na 30 minuten automatisch uit. Ga jij met de grote Quadrante Senseo voor die intense smaakbeleving? Geniet van de koffie!

Vergelijk alle Senseo Quadrante koffiezetapparaten


Philips Senseo apparaten vergelijken

Hierboven ontdekte je de modellen van Senseo die op dit moment op de markt zijn, namelijk de Senseo Select, Original (Plus), Switch en Quadrante. Welke het beste bij je past is natuurlijk een persoonlijke keuze. Wij raden je in ieder geval aan om bij het kiezen van je favoriet rekening te houden met de volgende factoren:

  • Inhoud van het waterreservoir: van 0,7 tot 1,2 liter. Grote koffiedrinkers kiezen wellicht liever voor een groter reservoir. Als je weinig ruimte hebt of niet vaak koffie drinkt dan biedt een kleiner model beter uitkomst.
  • Instelbare koffiesterkte: als je graag varieert qua koffiesmaak dan komt de Intensity Select functie van pas om eenvoudig aan te passen. Met Intensity Plus (op Select) kun je tevens een extra espresso boost toevoegen.
  • Geheugenfunctie: wie graag een kop koffie altijd op dezelfde manier drinkt en tijd wil besparen kiest het liefst voor een Senseo met geheugenfunctie.
  • Ontkalklampje: met de Switch en Select wordt aangegeven wanneer het tijd is om te ontkalken. De Original en Quadrante hebben deze optie niet.
  • Design: natuurlijk kan het ook nog zijn dat je de ene Senseo mooier vindt dan de andere. Dit zou ook nog een rol kunnen spelen in je keuze. Als het op kleuren aankomt dan heb je met de Senseo Original de meeste opties.

Vind de beste Senseo aanbieding!

Kijken we naar de prijzen van Senseo apparaten, dan zien we dat die gemiddeld gezien tussen de €50 en €120 zitten, met enkele uitschieters wanneer je een combideal met Senseo koffiepads koopt. Wil je zeker weten dat je niet te veel betaalt voor jouw nieuwe Senseo apparaat? Dan raden we je aan om gebruik te maken van ProductenVergelijker.nl. We vergelijken en updaten de prijzen van verschillende webwinkels en sturen je door naar de shop met de beste Senseo deal van het moment. Zo laat je geen Senseo korting meer aan je neus voorbij gaan. Vergelijk en doe er je voordeel mee!

Bekijk alle Senseo deals!