Het gras altijd groener aan de overkant? Niet als het aan ProductenVergelijker.nl ligt. We presenteren je de beste robotmaaiers van het moment, waarmee al het maaiwerk voor jou uit handen genomen wordt.

Wat zijn de voordelen en specificaties per beste robotmaaier? Ontdek de top 4 en lees afsluitend de koopgids met slimme tips over waar je op moet letten bij het kiezen van een robotmaaier die geschikt is voor het kortwieken van jouw gras.

De beste robotmaaiers top 4!

We hebben een gevarieerde selectie gemaakt van de beste automatische maaiers. Van budgetmodellen tot professionele apparaten geschikt voor grote oppervlaktes, ontdek ze en kies de robotmaaier die het beste bij je gazon past.

Beste prijs-kwaliteit robotmaaier: Bosch Indego M 700


Beste deal voor dit product:
€999,- €959,-

Beste prijs-kwaliteit robotmaaier: Bosch Indego M 700

Deze Bosch Indego M 700 blinkt uit in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Verwacht een nauwkeurig apparaat dat gras tot aan de randjes toe weghaalt. Dit tot een oppervlakte van maar liefst 700 vierkante meter. Kleine hobbels in het gras zijn geen probleem met de hellingshoek tot 27 graden.

Groot voordeel is de stevigheid van het apparaat met robuust maaimes: hij gaat niet zomaar kapot, zelfs niet als er stenen of andere harde materialen in het gras liggen. Met de botssensoren signaleert hij ook grote obstakels en rijdt er vervolgens omheen. Hij is niet bestuurbaar via app, maar is eenvoudig handmatig in te stellen op een maaihoogte van 30 tot 50 centimeter.

De maaibreedte is 19 centimeter, hierbij laat de robotgrasmaaier geen strepen achter. Tot slot is hij stil met maximaal 63 dB. Optioneel kun je overigens wel kiezen voor extra functies en accessoires, zoals de app-connectie of een opbergtas om het apparaat op te bergen. Al met al een top apparaat voor zowel grote als kleine gazons waar je lang mee vooruit kunt!


Beste budget robotmaaier voor klein gazon: Gardena Sileno Minimo 250


Beste deal voor dit product:
€632,- €623,77

Beste budget robotmaaier voor klein gazon: Gardena Sileno Minimo 250

Ben je op zoek naar de beste voordelige robotmaaier en is jouw gazon maximaal 250 vierkante meter? Kies dan voor de Gardena Sileno Minimo 250. Deze budgetoptie kost minder dan €600, wat hem echt uitzonderlijk voordelig maakt als je hem vergelijkt met modellen met deze specificaties.

Hij is super stil met een geluidsniveau tot maximaal 59 dB. Je bedient hem met app tot maximaal 10 meter afstand. De maximale hellingshoek is 25%. Door de Spot Cutting functie bereikt hij ook lastige plekken, zoals gras onder je tuinset of trampoline. De CorridorCut zorgt er juist voor dat hij ook krappe hoekjes meepakt. Een fijne robotmaaier voor kleine tuinen die instelbaar is op een maaihoogte van 20 tot 50 mm.

Heb je een groter gazon? Hij is ook verkrijgbaar in 500 m2 maaioppervlak. Deze Gardena Sileno Minimo 500 is hier te vinden. Ook deze optie heeft een aantrekkelijke prijs in verhouding tot apparaten met vergelijkbare functies.


Beste luxe robotmaaier voor groot gazon: Robomow RK 2000


Beste deal voor dit product:
€1.809,-

Beste luxe robotmaaier voor groot gazon: Robomow RK 2000

Deze Robomow robotmaaier met type RK 2000 heeft het allemaal: een grote maaicapaciteit, een laag geluidsniveau (maximaal 60 dB) en bediening via app. Je maait er gazons tot 2000 m2 moeiteloos mee! En dat met een perfect resultaat, want de maaier werkt namelijk tot over de wielen. Daardoor zullen ook kantjes meegepakt worden.

Indien je wat hobbels in het gazon hebt liggen dan maait hij daar moeiteloos overheen tot een maximale hellingshoek tot 45 procent. De maaibreedte is 21 centimeter en de maaihoogte stel je zelf in tussen de 20 en 100 millimeter. Hij heeft een premium aankoopprijs, maar daar krijg je dus echt een gedegen apparaat voor terug. Daarop zit maar liefst 3 jaar garantie. Kortom, als je een premium robotmaaier voor grote grasvelden (eventueel met hellingen) zoekt dan is deze Robomow RK 2000 jouw nieuwe beste vriend.


Beste stille robotmaaier: Gardena Sileno Life 750


Beste deal voor dit product:
€940,-

Beste stille robotmaaier: Gardena Sileno Life 750

Een zeer stille robotmaaier heeft een geluidsniveau tot maximaal 60 dB. Ideaal wanneer je het gras wil laten maaien terwijl je zelf vanuit je tuintje rustig geniet van een drankje. Kies in dit geval voor de Gardena Sileno Life 750. Deze is geschikt voor een gazonoppervlakte tot 750 vierkante meter (ook beschikbaar in 1000 en 1250 m2).

Je kunt hem vanaf diezelfde tuinstoel of andere locatie tot 10 meter afstand bedienen, want hij is bestuurbaar via app. De sensorcontrol functie past bovendien zelf de maaifrequentie aan op basis van de groei van het gras. Een ideaal en stil apparaat waarvan je met maximaal 60 dB geluid vrijwel geen last hebt. Hij is gemakkelijk te installeren en zorgt ervoor dat jouw grasmat tot in de puntjes verzorgd wordt!


Tips voor robotmaaiers vergelijken

Hierboven ontdekte je de top 4 beste robotmaaiers van het moment. Twijfel je nog of een van deze modellen geschikt voor je is? Lees dan onderstaande koopgids met waardevolle tips. Zo weet je waar je op moet letten bij het vergelijken van robotmaaiers.

Waarom een robotmaaier kopen?

Allereerst, waarom zou je voor een robotmaaier kiezen in plaats van een handgrasmaaier? Die vraag kan gemakkelijk beantwoord worden. Enerzijds is zo'n apparaat super eenvoudig in gebruik. Aanzetten, instellen op het juiste programma en het werk wordt voor je gedaan. Daar houd je meteen veel vrije tijd door over.

Bijkomend voordeel is dat ze stiller en over het algemeen ook nog eens milieuvriendelijker zijn dan andere grasmaaiers. Bovendien bieden ze uitkomst wanneer je slecht ter been bent, last hebt van hooikoorts of bij elke andere reden wanneer het niet goed uitkomt om het gazon handmatig te maaien.

Maximale gazonoppervlakte

Een van de belangrijkste zaken om op te letten bij het kopen van een robotmaaier is de maximale gazonoppervlakte. Je kunt je voorstellen dat een model voor een grotere oppervlakte over het algemeen prijziger is. Deze moet namelijk meer (batterij)capaciteit hebben. Er zijn robotmaaiers to koop die zelfs meer dan 1500 m2 kunnen maaien. De gemiddelde robotgrasmaaier is geschikt voor zo'n 250 tot 1000 vierkante meter. Verder kun je ook kiezen uit de maaibreedte. Deze varieert meestal tussen de 20 en 25 centimeter.

Aansturing robotmaaier

Veel robotmaaiers worden eenmalig ingesteld en kunnen daarna met een klik op de knop aan worden gezet, handmatig welteverstaan. Er zijn echter ook modellen op de markt die je aan kunt zetten via bluetooth of wifi en app. Via bluetooth activeer je het apparaat vanaf meerdere meters afstand. Via wifi op app kan dat zelfs als je helemaal niet thuis bent. Aan jou de keuze of je dit juist handig vindt of dat deze functie overbodig voor je is.

Hoe stel je een robotgrasmaaier in?

Vraag je je af hoe een robotgrasmaaier weet waar hij is? Daar hoef je je geen zorgen over te maken, want middels afgrondsensoren merkt hij hoogteverschillen op en via een botssensor detecteert hij objecten die de weg blokkeren. Je kunt hem eenmalig afstellen op basis van jouw tuin via een begrenzingssysteem. Hoe dat precies werkt verschilt per robotmaaier en lees je in de handleiding van het gekozen model. Kortom, eenmalig wat tijd investeren in het instellen van de robotmaaier betekent heel veel tijd besparen op lange termijn.

Merken robotmaaiers

Momenteel behoren merken als Bosch, Gardena, McCulloch en Robomow tot de populairste robotmaaier merken op de markt. Dat komt omdat het gedegen apparaten zijn die doen wat ze moeten doen. Heb je een voordelig model van een ander merk gezien? Dan raden we aan om reviews van andere gebruikers te lezen. In sommige gevallen kan goedkoop namelijk écht duurkoop zijn en het zou zonde zijn als je dan meerdere honderden euro's geïnvesteerd hebt in een apparaat dat niet goed werkt.

Online robotmaaier kopen

Wanneer je de prijzen van grasmaaiers gaat vergelijken dan kom je er al snel achter dat een automatisch model een stuk prijziger is dan een handmatig model. Dat komt omdat er heel wat meer techniek achter zit. De robotmaaiers zelf kunnen qua prijs ook weer heel erg verschillen, van budgetmodellen van rond de €600 tot €800 tot luxe robotmaaiers die richting of over de €2000 gaan. Welk model het beste bij je past hangt maar net af van je wensen en de gazonoppervlakte.

Snuffel hierboven nog eens door onze top 4 en kijk welke beste robotmaaier voor jou geschikt is. Wil je nog even verder kijken in het aanbod? Dan kun je terecht in ons overzicht met robotmaaiers. ProductenVergelijker.nl vergelijkt de prijzen van verschillende webwinkels. Zo vind je bij ons altijd de scherpste prijs.

Bekijk hier alle robotmaaiers