Denk je aan een draadloze bluetooth speaker, dan is de kans groot dat je als eerst denkt aan het merk JBL. Dit merk heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen onder zowel jeugd als andere doelgroepen. En dat is niet zonder reden! De goede geluidskwaliteit en het mooie herkenbare design zorgen ervoor dat deze draadloze speakers enorm gewild zijn. Maar welke JBL speakers zijn er en wat is de beste speaker van JBL voor jou? Bij ProductenVergelijker.nl leggen je de verschillen uit tussen de modellen.

JBL Boombox 2


Beste deal voor dit product:
€335,-

JBL Boombox 2

De Boombox is de grootste draagbare speaker van JBL en weegt dan ook bijna 6 kilo. Het grote voordeel hiervan is dat deze speaker van JBL ook geschikt is voor een tuinfeest en dankzij de grote accu maar liefst 24 uur mee kan op één lading. Ook zorgt de grote klankkast voor extra diepe bastonen. Bovendien is hij ook waterdicht (IPX7), waardoor hij ook te gebruiken is bij bijvoorbeeld het zwembad. De JBL Boombox 2 is het nieuwste model in deze lijn.


JBL Xtreme 3


Beste deal voor dit product:
€303,78 €259,-

JBL Xtreme 3

De JBL Xtreme is een maatje kleiner (en goedkoper) dan de Boombox. Desondanks heeft hij een hoger wattage (en gaat dus harder) dan de Boombox 2 en is hij nog steeds waterdicht en dus ideaal bij het zwembad of op het strand. Het nieuwste model, de JBL Xtreme 3, is nog steeds een relatief grote en zwarte bluetooth speaker. Hij wordt echter geleverd met een draagriem (met flesopener!), waardoor je hem gemakkelijk meeneemt. Met een accuduur van 15 uur neem je deze speaker gemakkelijker een hele dag mee op pad. De JBL Boombox 2 gaat dus wat langer mee en heeft een diepere basweergave.


JBL Charge 5


Beste deal voor dit product:
€169,- €155,-

JBL Charge 5

De JBL Charge is een waterbestendige bluetooth speaker met een accuduur van 20 uur. Bovendien kun je er onderweg ook je smartphone mee opladen en werkt hij als een soort powerbank, vandaar de naam Charge. De JBL Charge 5 is het nieuwste model in deze lijn en een flinke maat kleiner dan de Xtreme, waardoor hij gemakkelijker mee te nemen is, maar je wel wat inlevert aan geluidskwaliteit (met name bastonen). Ondanks dat de Charge 5 nog steeds uitstekend geluid biedt, klinkt hij dus wat scheller dan de JBL Xtreme.


JBL Flip 5


Beste deal voor dit product:
€147,99 €97,84

JBL Flip 5

De JBL Flip is een compacte en waterdichte bluetooth speaker. Hij is zelfs afwasbaar! Met een accuduur van 12 uur gaat hij probleemloos een dagje mee op pad naar bijvoorbeeld het park of het strand. De JBL Flip 5 is het nieuwste model en verschilt op een paar vlakken van de wat duurdere Charge 5. Zo is hij wat kleiner, wat zorgt voor wat minder diep geluid en gaat hij bovendien minder luid. Daarnaast gaat de accu dus wat minder lang mee en zal je hem sneller op moeten laden.


JBL Clip 4


Beste deal voor dit product:
€64,- €53,-

JBL Clip 4

De JBL Clip is een erg praktische speaker van JBL. Hij beschikt namelijk, zoals de naam eigenlijk al aangeeft, over een karabijnhaak (clip), waardoor je hem eenvoudig bevestigd aan bijvoorbeeld een tas of een lus van je jeans. Hij is dus super eenvoudig mee te nemen en bovendien relatief goedkoop. Je levert wel in aan geluidskwaliteit, diepte van het geluid en accuduur, die voor dit model 10 uur is. De Clip 4 is het nieuwste model en vervangt de JBL Clip 3. Het verschil daarmee is dat de Clip 4 water- en stofdicht is.


JBL GO 3


Beste deal voor dit product:
€45,97 €38,99

JBL GO 3

De JBL GO is de kleinste en goedkoopste bluetooth speaker van JBL. Het zal je verbazen hoe luid deze speaker nog is, al kun je natuurlijk geen enorm hoge geluidskwaliteit verwachten van een speaker in deze prijscategorie. Toch is hij een absolute aanrader wanneer je een echt goedkope bluetooth speaker zoekt. Hij weegt slechts 200 gram, is waterdicht en past eenvoudig in bijvoorbeeld een schooltas. Met een accuduur van slechts 5 uur zal hij wel regelmatig opgeladen moeten worden.


JBL Pulse 4


Beste deal voor dit product:
€205,- €181,50

JBL Pulse 4

De JBL Pulse is een unieke speaker van JBL met ledverlichting die qua geluidskwaliteit en volume het meest overeenkomt met de JBL Charge. Het unieke design zorgt er echter voor dat je ook meteen een heuse lichtshow creëert op basis van de muziek die je aan hebt staan. Zowel de muziek als het licht worden 360 graden rond de kamer in geprojecteerd. Gaaf voor bijvoorbeeld een huisfeestje! De ledverlichting zorgt er wel voor dat de batterij wat sneller leeg is en 12 uur meegaat. Vind je de ledverlichting niet zo belangrijk, dan is de JBL Charge eigenlijk een betere keuze met een grote batterijduur en een diepere bas.


Beste prijs/kwaliteit JBL Speaker: JBL Flip 5 ECO


Beste deal voor dit product:
€139,- €99,-

Beste prijs/kwaliteit JBL Speaker: JBL Flip 5 ECO

Zoek je een gemiddelde bluetooth speaker van JBL die niet al te duur is, maar toch een uitstekende geluidskwaliteit heeft? Dan raden wij je aan om te kiezen voor de JBL Flip 5. Onze voorkeur gaat daarbij dan wel uit naar de JBL Flip 5 ECO. Dit is in feite dezelfde luidspreker als de standaard JBL Flip 5, maar gemaakt van gerecycled plastic. Zo denk je toch nog een beetje aan het milieu!


Partyboost van JBL

De nieuwste generatie bluetooth speaker van JBL beschikt over de zogenaamd "Partyboost" functie. Hierdoor kun je meerdere speaker aan elkaar koppelen, waardoor ze gelijktijdig hetzelfde geluid afspelen. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld in je keuken en woonkamer dezelfde muziek af wilt spelen of wanneer je een feestje organiseert dat zich zowel buiten als binnen afspeelt. Ook kun je twee speakers koppelen, zodat je geniet van muziek in stereogeluid. In theorie kun je tot wel 100 speakers koppelen, al zal dat in de praktijk niet zo snel gebeuren. Let op dat niet alle speakers van JBL hiermee compatibel zijn en dit met name een functie is van de nieuwste generatie. Op dit moment zijn de volgende JBL luidsprekers hiervoor geschikt: JBL Flip 5, JBL Pulse 4, JBL Xtreme 3, JBL Boombox 2 en JBL Charge 5.

JBL Speaker kopen

Ben jij geïnteresseerd in een speaker van JBL en weet je dankzij deze vergelijking nu welke speaker het best bij jouw wensen past? Bij ProductenVergelijker.nl hebben we het internet voor je afgespeurd voor de beste prijzen. Hierdoor geniet je via onze website altijd van de beste JBL aanbieding.

Bekijk hier alle JBL Bluetooth speakers