In het nieuwe jaar wil je écht meer focus leggen op beweging. Herkenbaar? Dan zit je goed in dit artikel met de beste hometrainers voor thuis. Handig, zeker wanneer de sportscholen steeds aangepaste openingstijden hebben in verband met de COVID-19 pandemie. Vanaf nu hoef je geen smoesjes of excuses meer te verzinnen om niet te sporten, want met deze beste hometrainers knal je ertegenaan!

Twijfel je nog waar je op moet letten bij het kopen van een hometrainer? Na onze top 4 beste thuisfietsen, geven we je ook nog een aantal handige aankooptips.

Onze top 4 beste hometrainers voor thuis

Beste koop hometrainer: VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer


Beste deal voor dit product:
€499,-

Beste koop hometrainer: VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer

We kiezen de iConsole HTR 2.1 VirtuFit hometrainer met ergometer als beste koop, omdat hij uitblinkt in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het zware vliegwiel van 20 kilo zorgt ervoor dat je je prestaties naar een hoger niveau kunt tillen Je stelt dit model in op maar liefst 32 weerstandniveaus. Daarnaast maak je gebruik van 24 trainingsprogramma's of verbind je je hometrainer met je smartphone voor het koppelen van fiets apps. Bijvoorbeeld de Fit Hi Way app, waarmee je virtuele routes in Google Maps kunt fietsen en waarbij je trainingsresultaten bijgehouden worden.

Daarnaast bevat dit model hartslagsensoren, zodat je tevens specifiek kunt trainen op hartslagzones (zoals vetverbranding of conditie). En last but not least is hij voorzien van ergometer. Zo kun je de weerstand automatisch laten aanpassen. Dat maakt dit model ook erg geschikt voor fietsers die snel last hebben van gewrichten en spieren. De VirtuFit iConsole HTR 2.1 valt qua prijs in de middenklasse, maar neigt qua functies en mogelijkheden wat ons betreft zeker naar de top!


Beste inklapbare hometrainer: Tunturi Cardi Fit B25 X-Bike met Rugsteun


Beste deal voor dit product:
€188,99

Beste inklapbare hometrainer: Tunturi Cardi Fit B25 X-Bike met Rugsteun

Heb je weinig ruimte en zoek je een model dat je gemakkelijk aan de kant schuift of zelfs helemaal opbergt? Dan is deze opklapbare hometrainer van Tunturi jouw nieuwe sportmaatje! Hij weegt slechts 18,3 kilo en is voorzien van transportwielen. De afmetingen zijn 53x117x101,5 centimeter. Door hem in te klappen beslaat hij nauwelijks ruimte! Verder is hij voorzien van 8 weerstandsniveaus.

Via de display houd je resultaten bij als afstand, snelheid en calorieverbruik. Tevens zie je hier de hartslag, die je kunt meten door de sensoren tijdens het fietsen vast te pakken. Op de tablethouder plaats je optioneel een tablet voor het kijken van een serie of afspelen van muziek. Dit model is wat minder stevig dan veel alternatieve hometrainers, maar is van de andere kant een goede keuze als je niet veel geld kwijt wilt zijn en een opklapbaar model zoekt voor af-en-toe gebruik. Door de rugsteun zit je extra comfortabel, maar als dit voor jou geen must is dan is het tevens mogelijk om deze Tunturi Cardio Fit zonder rugsteun te bestellen.


Beste goedkope hometrainer: Tunturi FitCycle 30


Beste deal voor dit product:
€329,- €199,-

Beste goedkope hometrainer: Tunturi FitCycle 30

Af en toe eens lekker het fietsje op? De Tunturi FitCycle 30 is een voordelige hometrainer die geschikt is voor basistrainingen. Hij is stevig en kan een maximaal gebruikersgewicht van 110 kilo aan. De maximale gebruikerslengte is 190 centimeter. Verder heeft hij ondanks de lage prijs toch goede functies. Hij biedt hartslagsensoren en 8 weerstandsniveaus. De weerstand pas je aan middels een knop onder het stuur. Op de display lees je snelheid, afstand en calorieverbruik af. Plaats je tablet in de houder om ondertussen te genieten van een film of serie. Het stuur kun je verstellen om hem beter af te stemmen op je lichaam. Door het lichte gewicht van 18 kilo kun je hem middels de transportwielen eenvoudig verplaatsen. Hij biedt geen trainingsprogramma's, maar als dit voor jou geen probleem is en je simpelweg een model zoekt voor een af-en-toe training dan maak je met de FitCycle 30 van Tunturi een opperbeste keuze!


Beste professionele hometrainer: Flow Fitness UB5i Upright Bike


Beste deal voor dit product:
€1.499,-

Beste professionele hometrainer: Flow Fitness UB5i Upright Bike

Een voordelig prijskaartje is voor jou geen must, jij vindt het vooral belangrijk dat je hometrainer zo uitgebreid mogelijk is in opties. Een model waarmee je je training tot in de puntjes kunt afstemmen en monitoren. Als dit voor jou van toepassing is dan maak je met de Flow Fitness UB5i Upright Bike zonder twijfel een goede keuze! Deze heeft namelijk maar liefst 69 weerstandsniveaus.

Daarnaast kies je uit een van de 24 vooraf ingestelde programma’s. Dat is nog niet alles, want je kunt hem ook verbinden met je smartphone. Zo kun je trainingen starten via de display. Gebruik bijvoorbeeld de Kinomap app, waarmee je virtueel door grote steden en natuurgebieden over de hele wereld fietst. Met de iConsole+ app krijg je inzicht in je resultaten. Je maakt tot 4 gebruikersprofielen aan, waardoor deze kwalitatieve hometrainer een goede keuze is voor het hele gezin. Bovendien heeft hij een lage instap en ergometer, en zijn zadel en stuur verstelbaar. Met de Flow Fitness UB5i Upright Bike kies je voor het beste van het beste!


Hometrainers vergelijken: tips!

In onze top 4 beste hometrainers voor thuis ontdekte je al een aantal interessante modellen voor verschillende doelgroepen en budgetten. Twijfel je nog welke het beste bij je past? Hieronder geven we je nog een aantal aanvullende tips.

Draagcapaciteit en design

Bij het vergelijken van hometrainers is het belangrijk om te letten op het design. Daaronder vallen onder meer de draagcapaciteit en de lengte-instellingen. Vrijwel alle modellen zijn geschikt voor een standaard lichaamsbouw. Ze kunnen meestal een gewicht dragen tot 150 kilo en zijn perfect in te stellen voor iemand tot 1,90 meter. Ben je groter of zwaarder? Kijk dan even bij de specificaties of de draagcapaciteit en de grootte voor jou toereikend zijn.

Verder kun je bij het design letten op de instellingsmogelijkheden. Goedkope hometrainers kunnen vaak qua zadelhoogte en stuur versteld worden. Bij de luxere modellen kun je tevens het zadel naar voren en achteren schuiven, waardoor je de ideale zitafstand tot het stuur kunt bepalen. Een tip voor een goede fietshouding is om de lengte van je vuist tot je ellenboog aan te houden.

Ook kun je letten op de manier waarop je je voeten op de pedalen plaatst. Vaak zijn hometrainers voorzien van schuifbandjes, waarbij je dus eenvoudig je voeten erin kunt steken. Vervolgens kun je de bandjes qua strakheid instellen. Gek op wielrennen? Dan is een spinningfiets een betere keuze. Hierbij kun je speciale schoenen vastklikken op de pedalen. Dat maakt het eenvoudiger om op hoog tempo en staand te fietsen.

Weerstand en trainingsprogramma's

Meestal kun je de weerstand van hometrainers instellen middels drukknoppen. Hoe meer weerstanden, hoe nauwkeuriger je je training af kunt stemmen. Wil je echter gewoon wat fietsen en bewegen, dan kies je misschien liever voor een voordelig model. Deze hebben vaak minder weerstandniveaus. Bij een spinningfiets hometrainer kun je de weerstand instellen via een draaiknop. Dat is handig als je vaak intervaltraining wilt doen.

Verder bieden de luxe modellen vooraf ingestelde trainingsprogramma's. Zo kun je bijvoorbeeld een intervaltraining afspelen waarbij de weerstand automatisch wordt aangepast. Er zijn zelfs hometrainers met smartphone-verbinding. Koppel je fiets met je smartphone of tablet om je voortgang gemakkelijk bij te houden. Bijkomend voordeel is dat je bij een hometrainer met verbindingsfuncties ook een streamingsdienst of muziekdienst kunt koppelen. Zo kun je via de display lekker genieten van je favoriete serie tijdens het fietsen.

Hometrainer met ergometer

Naast standaard metingen, waaronder calorieën, afstand en vaak ook hartslag, is het voor sommige doelgroepen fijn als de hometrainer een ergometer functie heeft. Dat wil zeggen dat je kunt trainen op het vermogen dat je op dat moment levert. De weerstand wordt hierop automatisch aangepast, zodat je traint op basis van je persoonlijke kracht.

Dit model is vooral te adviseren voor mensen die snel last hebben van pijnlijke gewrichten, omdat je hiermee niet zo snel over je grenzen kunt gaan. Ook is de functie bij uitstek geschikt voor mensen die aan het revalideren zijn.

Inklapbare hometrainer

Heb je weinig ruimte of wil je de hometrainer alleen gebruiken tijdens de koudere maanden, omdat je in de zomer weer de buitenlucht in gaat? In dat geval is een inklapbare hometrainer een absolute aanrader. Deze berg je eenvoudiger op.

Online hometrainer kopen

Wanneer je een hometrainer koopt dan kun je het qua prijs zo gek maken als je zelf wilt. Al voor enkele honderden euro's heb je een gedegen model, maar logischerwijs lopen ze op in functies en kwaliteit wanneer je meer geld neerlegt. De meest premium hometrainers kosten zelfs meer dan duizend euro.

Tip is om voor jezelf te bedenken welke functies voor jou noodzakelijk zijn, zoals extra veel weerstandniveaus, trainingsprogramma's, ergometer en connectiviteitsmogelijkheden. Als je alleen wat lekker wilt bewegen dan is een basismodel een prima keuze, maar als je echt wilt focussen op bepaalde sportdoelen dan komen bepaalde eigenschappen goed van pas.

Snuffel hierboven nog eens door onze top 4 beste hometrainers voor thuis, dan weet je in ieder geval zeker dat je kiest voor een model met een uitstekende prijs-kwaliteit. Liever nog even verder kijken in het aanbod? Bekijk dan alle hometrainer deals.

Op ProductenVergelijker.nl vergelijken we de prijzen van diverse webwinkels en sturen we je door naar de shop waar het model op dat moment het voordeligst is. Een scherpe hometrainer actie, korting op je hometrainer? Die laat je niet aan je neus voorbij gaan. Kies je favoriete model en pak de beste hometrainer aanbieding!

Bekijk alle hometrainers