De föhn lijkt een relatief simpel apparaat, maar als je er dieper op inzoomt dan merk je dat er tussen diverse modellen toch flink wat verschillen kunnen zitten. Voor ons een goede reden om voor jou de beste föhns van het moment op een rijtje te zetten. We presenteren je onze top 8, met afsluitend een handige aankoopgids boordevol tips!

Föhns vergelijken met de beste prijs-kwaliteit

Voor het samenstellen van onze top 8 hebben we honderden föhns vergeleken op basis van kwaliteit en functionaliteiten. Ook keken we specifiek naar föhns geschikt voor bepaalde type gebruikers of bepaalde soorten haar. In onze vergelijker ontdek je de best geteste föhns van het moment.

1. BaByliss Smooth Pro 2100 6709DE


Beste deal voor dit product:
€46,99 €39,90

1. BaByliss Smooth Pro 2100 6709DE

De BaByLiss Smooth Pro 2100 6709DE komt uit de test als föhn met beste prijs-kwaliteitsverhouding. Het vermogen is 2100 watt en met drie temperatuurstanden en twee blaasstanden tot 106 km/h krijg je ieder type haar in no-time droog. Met de bijgeleverde blaasmond en diffuser voor krullen kun je specifieke delen van het haar beter in model brengen. Hij is bovendien voorzien van ionische technologie ter voorkoming van pluizend haar. Hij is voorzien van oververhittingsbeveiliging, weegt 454 gram en heeft een snoerlengte van 2,8 meter (niet meedraaiend). Met maar liefst vijf jaar garantie is deze föhn een uitstekende aankoop!


2. Remington D5706 Haardroger


Beste deal voor dit product:
€39,99 €36,95

2. Remington D5706 Haardroger

Zowel voor het in model brengen van steile haren als krullen is deze Remington föhn een goede keuze. Hij heeft drie temperatuurstanden, twee blaasstanden en een vermogen van 2200 watt. Met de temperatuurbooster kun je de temperatuur tijdelijk verhogen om lastige lokken te modelleren. De garantieperiode is vijf jaar, het gewicht is 615 gram en de lengte van de meedraaiende netsnoer is 1,8 meter. Hij is voorzien van oververhittingsbeveiliging en handige ophangring. De blaassnelheid van deze ionische föhn is maximaal 90 km/h. Er worden maar liefst twee blaasmonden, een diffuser en ronde borstel van 45 mm meegeleverd.


3. Philips DryCare Pro BHD274/00


Beste deal voor dit product:
€49,99 €44,99

3. Philips DryCare Pro BHD274/00

Bang voor beschadigd haar? Daar hoef je je met deze Philips DryCare Pro geen zorgen over te maken. De ThermoProtect-temperatuurinstelling beschermt je haar tegen schadelijke oververhitting. Bovendien is hij voorzien van extra krachtige ionische technologie. Deze föhn heeft een vermogen van 2200 watt en wordt geleverd met blaasmond en diffuser. Hij is voorzien van drie warme blaasstanden, een koude stand en twee snelheden tot 130 km/h. Hij heeft geen meedraaiende snoer, maar is wel voorzien van ophangring en oververhittingsbeveiliging. Het gewicht is 851 gram en de kabellengte 2 meter. Voor een zacht prijsje is hij van jou.


4. Carmen HD2195


Beste deal voor dit product:
€21,99 €21,95

4. Carmen HD2195

Als je op zoek bent naar een goedkope föhn die toch erg krachtig is dan is de Carmen HD2195 een goede keuze. Deze heeft een vermogen van 2000 watt. Hij is voorzien van drie temperatuurstanden en twee blaasstanden. De garantieperiode is twee jaar, het gewicht 600 gram en de snoerlengte 2,5 meter. Ook heeft hij oververhittingsbeveiliging en een ophangmogelijkheid. Helaas is deze budgetföhn niet voorzien van ionische technologie en meedraaiend snoer. Toch is deze Carmen föhn voor een scherpe richtprijs een hele goede aankoop. Een blaasmond en diffuser zitten bij het product inbegrepen.


5. Dyson Supersonic


Beste deal voor dit product:
€519,95

5. Dyson Supersonic

Van de goedkope föhn stappen we over naar de professionele föhn. Deze Dyson Supersonic van 1600 watt is dé aankoop voor kappers én voor thuisgebruikers die op zoek zijn naar een model met een compleet aanbod functies. Hij is voorzien van intelligente warmteregelaar waarmee de haar föhn telkens de luchttemperatuur meet en bijstelt, dit om beschadiging van het haar te voorkomen. In totaal zijn er vier temperatuurstanden en drie blaasstanden. Er worden diverse opzetstukken meegeleverd, die door heat shield technologie koud blijven zodat je ze tussendoor gemakkelijk kunt verwisselen. De kabellengte is 2,8 meter en de snoer draait mee. Ook heeft hij een ophangring en oververhittingsbeveiliging. Het gewicht is 630 gram, de maximale blaassnelheid 75 km/h. Deze functionele Dyson föhn is verkrijgbaar in zilver met roze of met rood. Een luxe exemplaar met twee jaar garantie, maar hier betaal je ook wel flink meer voor.


6. Philips HP8280/00


Beste deal voor dit product:
€75,99

6. Philips HP8280/00

Ben je op zoek naar een wat luxere föhn, maar is bovengenoemde Dyson aan de prijzige kant voor jou? Een goed alternatief is de Philips HP8280/00. Het vermogen is 2300 watt en hij heeft drie temperatuurstanden en warmtestanden. Met een blaassnelheid tot 120 km/h zijn je haren snel droog. Door middel van infraroodtechnologie wordt de hoeveelheid vocht in je haar gemeten en brengt deze Philips de temperatuur automatisch naar de juiste stand. De snoerlengte is 2,5 meter (niet meedraaiend) en het gewicht 930 gram. Je kunt deze ionische föhn ophangen middels een ring. De föhn zit qua prijs in de middenklasse en wordt geleverd met blaasmond en diffuser.


7. BaByliss 6000E Pro Digital Dryer


Beste deal voor dit product:
€108,- €83,50

7. BaByliss 6000E Pro Digital Dryer

Deze BaByliss is een uitstekende keuze wanneer je specifiek op zoek bent naar een stille föhn. De krachtige digitale motor met een vermogen van 2200 watt zorgt ervoor dat je met een snelheid tot 208 km/h je haren droog krijgt. Het geluidsniveau is tot vier keer stiller dan de meeste alternatieven. Bovendien heeft deze luxe föhn maar liefst acht verschillende temperatuurstanden. Hij is voorzien van ionische technologie en oververhittingsbeveiliging. De niet-meedraaiende snoer is 2,5 meter en het (lichte!) gewicht is 400 gram. Deze kwalitatieve föhn is in vergelijking met de andere föhns wat prijziger, maar het is zeker een goede investering waar je lang mee vooruit kunt. Je ontvangt twee blaasmonden en een diffuser bij je aankoop.


8. Remington D2400


Beste deal voor dit product:
€20,99 €17,95

8. Remington D2400

Deze Remington reisföhn is dé aankoop voor iedereen die regelmatig van huis af is. Het vermogen is 1400 watt. De maximale blaassnelheid is 50 km/h. Dat is wat lager, maar gelukkig kun je hem qua warmte en blaassnelheid wel naar wens instellen via twee standen. Bovendien weegt hij slechts 378 gram. Het compacte formaat, het lichte gewicht en de in verhouding staande kracht maken dit model tot de ideale föhn om overal mee naartoe te nemen. Waar je ook bent, met de kabellengte van 1,8 meter kun je vrijwel altijd een stopcontact bereiken. Met de ophangring kun je hem tevens gemakkelijk opbergen. Voor een zacht prijsje wordt dit jouw nieuwe reisföhn!


Föhn kopen tips

In onze top 8 acht heb je al een goed beeld gekregen van de beste föhns op de markt. Van kleine föhns tot professionele föhns, voor iedereen is er wel een apparaat te verkrijgen dat goed aansluit bij de wensen en het haartype. Wil je toch nog even verder kijken in het enorme aanbod? Met deze 'föhn kopen waar op letten' aankoopgids helpen we je graag op weg.

Maximaal vermogen

Let bij het kopen van een föhn op het maximaal vermogen. Hoe hoger het wattage, hoe krachtiger de lucht geblazen wordt. Hierdoor word je haar dus sneller droog. Wel zo handig als je tijd wilt besparen. Een wattage van minimaal 1800 watt is aan te raden, vooral bij dik en lang haar.

Aantal blaasstanden en snelheden

De meeste föhns zijn uitgerust met drie snelheidsstanden. Daarnaast kun je met een goede föhn de warmte (koud, gemiddeld of warm) reguleren per snelheidsstand. Tevens hebben veel föhns een extra knop om direct tijdens het föhnen over te schakelen naar de koude blaasstand. Deze optie is absoluut een functionele toevoeging om je haren optimaal in model in te krijgen.

Ionische technologie

Heb je snel last van pluizig en statisch haar? Dan is een ionische föhn een goede keuze. Deze is voorzien van technologie waarbij tijdens het föhnen negatieve ionen in het haar gebracht worden. Het gevolg is dat de haarschubben sluiten en je haren minder pluizig en statisch zijn.

Meedraaiende snoer

Wanneer je je haren föhnt dan wissel je vaak meerdere kanten van je kapsel af. Op die manier kan de snoer snel in de war geraken. Kies daarom bij voorkeur voor een föhn met meedraaiende snoer. Bovendien, hoe langer de kabel, hoe meer wendbaar je bent. Wil je de föhn na gebruik graag ophangen? Let er dan op dat hij voorzien is van ophangring.

Beveiliging en levensduur

Het is natuurlijk altijd een pre als je nieuwe föhn voorzien is van oververhittingsbeveiliging. Zo voorkom je dat het apparaat al snel het loodje legt. Tevens kun je op deze manier de föhn na gebruik direct opbergen zonder te wachten tot die afgekoeld is. Om de levensduur te verlengen is een afneembaar filter ook een fijne optie. Hiermee behoud je optimale zuigkracht en kun je de levensduur verlengen.

Geluid, gewicht en omvang

Gebruik je de föhn vaak terwijl anderen in huis nog aan het slapen zijn? Kies dan voor een föhn met een zo laag mogelijk aantal decibel. Een stille föhn is rond de 65 dB. Ook gewicht en omvang kunnen een rol spelen in je keuze. Je wilt hem immers gemakkelijk kunnen hanteren en opbergen. Neem je de föhn vaak mee op reis, dan is een kleine föhn een handige optie.

Accessoires

Voordat je een föhn koopt, is het slim om te kijken welke accessoires meegeleverd worden én welke daarvan voor jou belangrijk zijn. Standaard ontvang je vaak een blaasmond en diffuser (krullen in model brengen). In sommige gevallen ontvang je daarnaast extra opzetstukken, een losse borstel en opbergetui. Veel accessoires zijn handig, maar van de andere kant drijven ze de prijs op, wat weer zonde is als je ze toch niet gebruikt.

Merk

Er zijn verschillende merken föhns op de markt. Kwalitatieve keuzes zijn onder andere BaByliss, Carmen, Philips, Braun, Remington en Dyson. Overweeg je om een föhn van een onbekend merk te kopen, bijvoorbeeld omdat je er een in de aanbieding hebt gezien? Let dan vooral op de specificaties en belangrijke functies zoals hierboven genoemd. Je hebt er immers niets aan om geld uit te geven aan een föhn die later niet krachtig genoeg blijkt te werken.

Wat kost een föhn?

Als je in het aanbod föhns gaat snuffelen dan kom je er waarschijnlijk al snel achter dat de prijzen flink uiteenlopen. Zo zijn er goedkope föhns verkrijgbaar voor enkele tientjes, maar ook professionele modellen voor meerdere honderden euro's.

Hoe voordelig de föhn, hoe minder krachtig en functioneel deze over het algemeen is. Goedkoop kan in dit geval duurkoop zijn. Zeker wanneer je de föhn vaak gebruikt is een investering de moeite waard. Kwalitatieve modellen gaan bovendien vaak jaren mee.

Föhns vergelijken en kopen

Nu je meer weet over waar je op moet letten bij het kopen van een föhn is het vast de moeite waard om nog eens door onze top 8 te snuffelen. Om een betere keuze te kunnen maken is het bovendien slim om (indien van toepassing) ook eens naar je huidige föhn te kijken. Wat zou je graag anders willen aan dit model? Ontdek hier de haardrogers aan de beste prijs-kwaliteitsverhouding!

Bekijk hier alle föhns