Schrobben, boenen en poetsen, dat is nog best een flinke klus met een handtandenborstel. Als alternatief kies je beter voor een elektrisch model, waarvan bewezen is dat deze grondiger reinigt en eenvoudiger tandplak verwijdert. Tegenwoordig heb je heel wat elektrische tandenborstels op de markt, dus hoe kies de nu de beste elektrische tandenborstel?

Twijfel je nog waar je op moet letten bij het kopen van een hometrainer? Na onze top 4 beste thuisfietsen, geven we je ook nog een aantal handige aankooptips.Hier komt ProductenVergelijker.nl je te hulp! We hebben een gevarieerde top 8 opgesteld van de beste elektrische tandenborstels. Van budgetopties tot exemplaren met de nieuwste technologische snufjes, doe er je voordeel mee!

Onze top 8 beste elektrische tandenborstels

Beste koop elektrische tandenborstel (roterend): Oral-B Pro 3500


Beste deal voor dit product:
€79,94

Beste koop elektrische tandenborstel (roterend): Oral-B Pro 3500

Je gebit moet de tand des tijds doorstaan en dat betekent dat goede mondverzorging belangrijk is. En daar draagt deze beste koop elektrische tandenborstel zeker aan bij. Deze topper blinkt uit door een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Hij is van het merk Oral-B, die uitsluitend roterende tandenborstels op de markt heeft gebracht. De Oral-B Pro 3500 heeft een poetsdruksensor zodat je nooit te hard poets. Je krijgt een melding via een lichtsignaal en de rotatie vertraagt dan automatisch. Ook heeft hij een 2-minuten timer en 3 verschillende poetsstanden (standaard, gevoelig, witte tanden). Na 12 uur opladen kun je er circa een week mee poetsen. Bij je aankoop ontvang je een oplaadstation, reisetui en 4 opzetborstels. Kies tussen de kleuren zwart en wit.


Beste koop elektrische tandenborstel (pulserend): Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63


Beste deal voor dit product:
€103,98

Beste koop elektrische tandenborstel (pulserend): Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63

Gaat je voorkeur uit naar pulseren, oftewel een sonische elektrische tandenborstel? Dan kom je uit bij het merk Philips. En deze Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63 is wat ons betreft de beste koop Philips elektrische tandenborstel, omdat hij aantrekkelijk geprijsd is in verhouding tot de kwaliteit. Zo maakt hij 62000 bewegingen per minuut en geeft hij via een timer aan of je lang genoeg poetst. Ook heeft hij een poetsdruksensor zodat je niet te hard schrobt. Hij gaat na 24 uur opladen circa een week mee. Naast het oplaadstation ontvang je ook nog eens 4 opzetborstel. Deze Sonicare die verkrijgbaar is in zwart en wit geeft aan wanneer het tijd is om de opzetborstels te vervangen.


Beste goedkope elektrische tandenborstel met rotatie: Oral-B Vitality 100 Black


Beste deal voor dit product:
€29,99 €19,95

Beste goedkope elektrische tandenborstel met rotatie: Oral-B Vitality 100 Black

Zoek je een recht-toe-recht-aan elektrische tandenborstel, dan kom je goed uit met deze Oral-B Vitality. Geen app-verbinding en andere technische snufjes, maar wel de belangrijke 2-minuten timer. Bovendien zijn de borstelharen van de Cross Action reiniger lichtelijk schuin geplaatst, zodat je extra goed tussen je tanden en langs je tandvleesrand kunt reinigen. Hij maakt tot 7600 rotaties per minuut en is een uitstekende keuze voor een goedkope elektrische tandenborstel. Wel moet je wat vaker opladen. Na 16 uur laden gaat hij 20 minuten mee. Hij is voor jou voor een super aantrekkelijke prijs!


Beste goedkope tandenborstel met pulsatie: Philips Sonicare ProtectiveClean 3100 HX3671/14


Beste deal voor dit product:
€39,99

Beste goedkope tandenborstel met pulsatie: Philips Sonicare ProtectiveClean 3100 HX3671/14

Gaat je voorkeur uit naar de pulserende elektrische tandenborstels van Philips? Voor deze Philips Sonicare ProtectiveClean hoef je gelukkig niet diep in de buidel te tasten, maar krijg je wel erg fijne specificaties. Zo heeft hij een 2-minuten timer, zodat je precies weet hoe lang je moet poetsen. Je krijgt dankzij de Brush Sync functie een seintje als het tijd is om de opzetborstel te vervangen. Ook krijg je via de poetsdruksensor een melding als je te hard poetst. Hij maakt 31000 bewegingen per minuut. Kortom, veel functies voor een lage prijs. En na 23 uur opladen gaat hij maar liefst 54 minuten mee. Via de batterij-indicator zie je wanneer het tijd is om hem aan de lader te hangen.


Beste premium roterende elektrische tandenborstel: Oral-B iO – 9n


Beste deal voor dit product:
€277,98

Beste premium roterende elektrische tandenborstel: Oral-B iO – 9n

Als beste elektrische tandenborstel met rotatie kiezen we de Oral-B iO – 9n. Dit luxe model is verkrijgbaar in zwart, wit en roze en je krijgt er 8 opzetborstels bij, genoeg om 2 jaar te poetsen. Hij bevat 3D-tracking met slimme technologie. Via een app krijg je advies over hoe je goed poetst. Achterin niet grondig genoeg geweest? Dan krijg je een melding. Dit model heeft 7 poetsstanden en maakt tot 17400 rotaties per minuut. In 23 uur opladen kan hij er liefst een uur tegenaan. Op vakantie? Het meegeleverde reisetui dient tevens als docking station. Daar kun je dus je smartphone tegelijkertijd mee opladen, handig!


Beste premium pulserende elektrische tandenborstel: Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12


Beste deal voor dit product:
€287,48

Beste premium pulserende elektrische tandenborstel: Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12

Zoek je een luxe pulserende tandenborstel? Deze Philips Sonicare Prestige will do the job. Hij is voorzien van 5 poetsstanden, waaronder voor gevoeligere tanden, wittere tanden en voor massage van het tandvlees. Je verbindt hem met een app om realtime poetsadvies te krijgen. Zo weet je zeker dat je nooit te hard poetst en dat je lang genoeg schrobt. Het aantal poetsbewegingen is 62000 per minuut. Na 16 uren opladen kan deze topper 56 minuten mee. Via de batterij-indicator zie je de resttijd. Ook qua opzetborstels kun je wel even vooruit, want je krijgt er 4 meegeleverd. Genoeg om een jaar te poetsen.


Beste duo pack elektrische tandenborstels: Oral-B iO – 8n Wit en Zwart


Beste deal voor dit product:
€370,96

Beste duo pack elektrische tandenborstels: Oral-B iO – 8n Wit en Zwart

Zijn jij en je partner alle twee op zoek naar een goede elektrische tandenborstel? Kies dan voor deze Oral-B iO – 8n Wit en Zwart. Doordat hij twee kleuren tandenborstels bevat houden jullie de modellen goed uit elkaar. Bijkomend voordeel, je krijgt er ook nog eens 8 opzetborstels per tandenborstel bij, dus 8x wit en 8x zwart. Tevens ontvangen jullie een oplaadstation, opzetborstelhouder en reisetui. Dat is nog niet alles, want deze toppers hebben alles in huis om goed te poetsen. Met 17400 rotaties per minuut, een timer, poetsdruksensor en app analyse (zowel Android als iOS) gaan jullie zeker weten voor een schoon gebit!


Beste elektrische tandenborstel kinderen: Oral-B Kids (Frozen, Star Wars en meer!)


Beste deal voor dit product:
€29,99 €19,-

Beste elektrische tandenborstel kinderen: Oral-B Kids (Frozen, Star Wars en meer!)

Als beste koop elektrische tandenborstel voor kinderen kiezen we de toffe Oral-B kids modellen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende thema’s, waaronder Frozen, Cars, Star Wars, prinsessen en Mickey Mouse. De wat kleinere ronde borstelkop met zachte haren omsluit de melktanden en reinigt diep. Iedere 30 seconden geeft hij een trilling, zodat je kind weet dat het tijd is om van kant te wisselen. Na 16 uren opladen gaat hij circa een half uur mee. Wat super leuk is aan dit model, is dat je hem kunt verbinden met de Disney Magic Timer App. Zo leert jouw kind op spelende manier een goede poetsroutine aan. Wie weet vinden ze het nu helemaal niet meer erg om naar bed te gaan? Laat je kind de verschillende modellen zien of kies zelf zijn of haar favoriete thema.


Tips elektrische tandenborstels vergelijken

In onze top 8 beste elektrische tandenborstels kon je al goed herleiden wat slimme functies van elektrische tandenborstels zijn. Feit is in ieder geval dat een elektrische tandenborstel de slimste keuze is als het aankomt op maximale reiniging. Ze verwijderen gemakkelijker tandplak, waardoor de kans op gaatjes afneemt.

Ze zijn uiteraard wat prijziger dan een handtandenborstel, maar aan de andere kant kan het je ook weer bezoekjes aan de tandarts schelen. Veel elektrische tandenborstels geven bovendien aan wanneer het tijd is om de borstel te vervangen, waardoor je minder snel je tandvlees en tandglazuur beschadigd.

Eigenschappen elektrische tandenborstel

De volgende factoren zijn belangrijk om rekening mee te houden wanneer je het beste model elektrische tandenborstel voor jou kiest. Aan jou om te bepalen welke functionaliteiten en eigenschappen je belangrijk vindt:

  • Roterende (Oral-B) of trillende/sonische borstelkop (Philips en anderen)
  • Aantal poetsstanden, bijvoorbeeld speciaal voor tong en tandvlees
  • 2 minuten-timer, zodat je weet wanneer je poetsbeurt klaar is
  • Batterijduur en oplaadtijd, eventueel een snelladen functie
  • Bluetoothkoppeling met realtime poetsadvies en poetshistorie
  • Ergonomische handgreep en het gewicht van de tandenborstel
  • De hard- of zachtheid van de borstelkop, waarbij je met zachte haren minder snel tandvlees beschadigt

Accessoires van de elektrische tandenborstel

Ook de accessoires is iets om op te letten bij je aankoop. Waar de ene elektrische tandenborstel exclusief accessoires misschien erg voordelig lijkt, kan een model inclusief accessoires zoals meerdere borstelkoppen onder de streep goedkoper uitkomen. Opzetborstels kosten gemiddeld gezien zo'n €3 tot €10 per stuk.

Daarnaast kan een meegeleverd reisetui handig zijn, waarbij je zelfs varianten hebt met USB-aansluiting waaraan je je telefoon kunt opladen. Ook een flosapparaat, een tandenborstelhouder en zelfs een telefoonhouder (voor modellen met app-verbindingen) kunnen handig zijn.

Online elektrische tandenborstel kopen

Duiken we in de prijzen van elektrische tandenborstels dan zien we dat ze variëren van zo'n €30 tot wel meer dan €300 per stuk. Je kunt het dus zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Kies je voor een van de beste elektrische tandenborstels uit onze top 8, dan weet je in ieder geval zeker dat je kiest voor uitstekende prijs-kwaliteit. Als gezin overweeg je wellicht liever een duo pack, want deze zijn in verhouding vaak voordeliger dan twee losse exemplaren.

Op zoek naar de laagste prijs van een bepaald model elektrische tandenborstel? ProductenVergelijker.nl vergelijkt de prijzen bij verschillende webwinkels en stuurt je door naar de online shop waar het model op dat moment het goedkoopst is. Dat noemen we versTANDig besparen!

Bekijk alle elektrische tandenborstels