Op zoek naar een goede elektrische tandenborstel voor kinderen en ben je benieuwd waar je op moet letten bij het kiezen van een gedegen model? In dit artikel geven we je een aantal handige tips en vertellen we je wat de top 12 beste kinder tandenborstels zijn. Hierbij maken we onderscheid in elektrische tandenborstels van kinderen tot 6 jaar en vanaf 6 jaar.

De beste elektrische tandenborstel voor kinderen kies je voornamelijk op basis van merk (pulseren vs roteren), leeftijdscategorie en design.

Onze top 12 beste elektrische tandenborstels

De functionaliteiten van de eerste 5 elektrische tandenborstels (Oral-B Kids), alsook de volgende 5 (Oral-B Junior) en de 2 opvolgende (Philips Sonicare for Kids), komen per type vrijwel overeen. Omdat kids nogal gek zijn op leuke designs, hebben we daarom deze modellen met vergelijkbare specs, maar andere designs, toch hieronder allemaal neergezet. Daarna lichten we per model uit wat de specificaties zijn.

Beste elektrische tandenborstel kind 3-6 jaar (roterend): Oral-B Kids (5 designs)

Maak kennis met de geweldige Oral-B Kids elektrische tandenborstel, die verkrijgbaar is in vijf te gekke designs. Ga voor de stoere Cars of Star Wars, of kies voor de schattige designs met prinsessen, de Frozen stijl of de altijd populaire Mickey Mouse. Laat je kleintje kiezen welke het beste bij hem of haar past. Er worden ook 4 leuke stickers in dezelfde stijl meegeleverd. Deze Oral-B Kids modellen komen qua specificaties overeen. Zo bieden ze een extra zachte roterende borstelkop, wat ze geschikt maakt voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Iedere 30 seconden trilt de borstel, zodat je kleintje weet dat het tijd is om van zone te verwisselen. En met de Disney Magic Timer App, die optioneel te gebruiken is, leert je kind een goede poetsroutine aan. Na 2 minuten poetsen ontvang je namelijk een digitale sticker, waardoor je gestimuleerd wordt om door te gaan. De batterij gaat ruim een half uur mee en is in 16 uur op te laden. Tot slot zijn ze aantrekkelijk geprijsd. Kortom, een goede en leuk uitziende keuze voor in de badkamer!

Beste elektrische tandenborstel kind 6+ jaar (roterend): Oral-B Junior (5 designs)

Oral-B heeft een specifiek model op de markt gebracht voor kinderen vanaf 6 jaar, de Oral-B Junior 6+ elektrische tandenborstel. Dit model heeft een roterende zachte borstelkop, die net iets steviger is dan bovengenoemde variant. Ook deze is weer verkrijgbaar in verschillende designs, waaronder Star Wars Junior, Minnie Mouse Junior of een strak design in de kleur paars of groen. Ook is er nog een witte variant met versiering te verkrijgen.

Hoewel ook deze qua specificaties overeenkomen, nemen we even de paarse elektrische Junior tandenborstel als voorbeeld. Deze heeft een batterijduur van circa 40 minuten en doet er een kleine dag over om volledig op te laten. De 2-minuten timer geeft aan wanneer de kids klaar zijn met poetsen en iedere 30 seconden krijgen ze via de timer een signaal om van zone te wisselen. Wil je ook een mobiele app voor realtime poetsbegeleiding, dan kies je voor de witte variant, de Oral-B Junior Smart. Deze gaat circa 30 minuten mee en doet er 12 uur over om op te laden.

Beste elektrische tandenborstel kinderen 3-12 jaar (pulserend): Philips Sonicare for Kids Connected (2 designs)

Liever een model dat meer op een handtandenborstel lijkt, maar wel elektrisch is? Dan zit je goed met de Philips Sonicare for Kids. Deze komt in twee designs, namelijk een wat meer ingetogen wolkendesign, en een grappig design met een paars en groen monstertje. Ze zijn qua specificaties vergelijkbaar, al heeft het wolkendesign een iets langere batterijduur (84 tegenover 60 minuten). Zo maken 62.000 poetsbewegingen per minuut. Bovendien zijn ze te verbinden via een app waarmee je toegang krijgt tot een poetscoach.

Waarom dit model van 3 tot 12 jaar is? Dat komt omdat hij 2 poetsstanden heeft, namelijk 1 poetsstand voor de kinderen van 3 tot 6 jaar, en 1 poetsstand voor kinderen vanaf 6 jaar. Dit is een voordeel omdat je dan geen nieuwe tandenborstel hoeft te kopen als ze ouder worden. Er is echter ook een keerzijde, want jonge kids zullen misschien sneller per ongeluk de hoogste stand activeren, terwijl de lagere stand beter is. Dit is dus een persoonlijke afweging wat de beste keuze is voor jouw kind.

Elektrische tandenborstels kinderen vergelijken: tips

We geven je graag nog een aantal aanvullende tips over het vinden van de beste elektrische tandenborstel voor kinderen. Doe er je voordeel mee!

Vanaf welke leeftijd elektrische tandenborstel voor kinderen?

Een van de belangrijkste vragen die vaak gesteld worden omtrent elektrische tandenborstels voor kids, is toch wel wat de minimale leeftijd is. Een kind dient minimaal 3 jaar oud te zijn. Voor die tijd is het tandvlees nog erg zacht, waardoor een elektrisch model het tandvlees zou kunnen beschadigen. Het opzetstuk van tandenborstels van 3 tot 6 jaar is bovendien wat zachter dan die vanaf 6 jaar, dus kies specifiek voor een model dat past bij de leeftijdscategorie.

Sonisch of roterende elektrische kinder tandenborstel?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is er een keuze uit een roterende borstelkop (Oral-B) en een pulserende oftewel sonische borstelkop (Philips). De sonische borstelkop geeft kinderen meer het gevoel alsof ze met een echte handtandenborstel poetsen. De roterende borstelkop is dan wel weer iets beter in het volledig omsluiten van de tand. Wat dat betreft is het eigenlijk een persoonlijke keuze wat het beste bij je kind past.

Design en extra functies

Een leuk design spreekt kinderen aan en motiveert ze vaak om hun tanden te poetsen. Verras ze daarom zeker met een mooie of grappige tandenborstel, keuze genoeg! Of laat ze zelf kiezen! Verder zou je optioneel nog voor een model met poetsanalyse via de smartphone kunnen gaan. Ook dit motiveert sommige kinderen om hun tanden beter te poetsen. De meeste modellen die hierboven genoemd staan hebben deze functie.

Elektrische tandenborstel kind kopen

Een kinder elektrische tandenborstel kopen? Door via ProductenVergelijker je favoriete model aan te klikken, word je door ons doorverwezen naar de webshop met de beste deal. We vergelijken namelijk steeds de prijzen, en die kunnen nogal eens uit elkaar liggen per winkel. Met onze vergelijker betaal je nooit onnodig te veel! Kies hierboven je favoriet. Heb je zelf ook nog een nieuwe poetser nodig? Lees dan ook eens ons artikel: Oral-B of Philips Sonicare elektrische tandenborstel? Vergelijking!

Bekijk hier alle elektrische tandenborstels