Wanneer je aan het klussen bent in of om het huis, dan ontkom je er eigenlijk niet aan dat je zo nu en dan een boormachine nodig hebt, al is het maar op een schilderijtje op te hangen. Niets is echter zo irritant als een boormachine met onvoldoende kracht of waarvan de accu om de haverklap leeg is. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een boormachine van goede kwaliteit. Dat betekent echter niet dat je per se een hele dure moet kopen! Bij ProductenVergelijker.nl vertellen we je graag wat de beste boormachine is voor jouw klus.

Beste accuboormachine (18V): Makita DHP485RFJ


Beste deal voor dit product:
€279,-

Beste accuboormachine (18V): Makita DHP485RFJ

De meest voorkomende boormachinesoort is de accuboormachine met een 18V accu. Deze zijn eenvoudig in gebruik en uitstekende geschikt voor zowel de huis-, tuin- en keukenklusser als de professional. Je kunt er vaak zowel mee boren als schroeven en je hoeft niet na te denken over een stroomdraad. De Makita DHP485RFJ is geschikt voor zowel grote als kleine gaten en is te gebruiken voor veel verschillende materialen zoals hout, gips, metselwerk, metaal, tegels en steen. Met de bijgeleverde 75-delige bit- en borenset ben je bovendien voorbereid op iedere klus. Dankzij het ledlampje weet je zeker dat je op de juiste plek schroef of boort. Wees verstandig en kies voor een extra accu en met acculader, zodat je deze eenvoudig kunt verwisselen zodra er eentje leeg is.


Beste klopboormachine: Metabo SBE 850-2


Beste deal voor dit product:
€277,54 €207,99

Beste klopboormachine: Metabo SBE 850-2

Op zoek naar een boormachine die grote gaten kan boren en zich bovendien door hard materiaal heen kan werken waar een gewone boor niet doorheen komt? Kies dan voor een klopboormachine. We raden je de Metabo SBE 850-2 aan vanwege zijn gunstige prijs en de 4-meter lange kabel, waardoor je ook nog wat bewegingsruimte hebt. Bovendien is hij niet al te zwaar, waardoor hij ook geschikt is voor de grotere klussen.


Beste accuklopboormachine: Makita DHP482ZJ


Beste deal voor dit product:
€347,96

Beste accuklopboormachine: Makita DHP482ZJ

Profiteren van de voordelen van een klopboormachine, voornamelijk de extra kracht van de klopfunctie, maar wil je niet vastzitten aan een netsnoer? Kies dan voor deze supersterke Makita DHP482ZJ accuklopboormachine. Deze komt moeiteloos door bijna alle materialen heen. Wees ook hierbij verstandig en kies voor een extra accu en bijgeleverde acculader, zodat je nooit zonder stroom komt te zitten als je klus nog niet klaar is.


Beste boorhamer: Bosch GBH 2-26 F


Beste deal voor dit product:
€222,- €199,65

Beste boorhamer: Bosch GBH 2-26 F

Heb je te maken met écht hard materiaal, zoals beton of vloertegels, en is een klopboormachine niet voldoende? Dan biedt de boorhamer je die extra benodigde kracht. Deze Bosch is daarin een echte aanrader. Dankzij de meerdere standen en de snelspanhouder, zodat je geboorde gaten altijd de juiste diepte houden, is hij geschikt voor iedere klus waar grof gereedschap bij benodigd is.


Beste combihamer: DeWalt D25134KP-QS


Beste deal voor dit product:
€209,-

Beste combihamer: DeWalt D25134KP-QS

Een combihamer is een feite een combinatie tussen een boorhamer en een ‘gewone’ boormachine, waardoor hij voor zowel lichte als zware klussen geschikt is. Deze DeWalt is krachtig en tegelijkertijd niet enorm zwaar, waardoor hij in alle omstandigheden prettig in gebruik is. Wel heeft hij een relatief kort snoer, waardoor een verlengsnoer meenemen geen overbodige luxe is. Hij wordt geleverd inclusief een geschikte boren- en beitelset, zodat je meteen aan de slag kunt.


Beste kolomboormachine: Bosch PBD 40


Beste deal voor dit product:
€281,-

Beste kolomboormachine: Bosch PBD 40

Een kolomboormachine is een tafelboor die in feite altijd op dezelfde plek staat, hij weegt namelijk maar liefst 20 kilo. Hiermee kun je zeer precies gaten boren in bijvoorbeeld staal of hout. Met deze Bosch kolomboormachine stel je, afhankelijk van het materiaal, zelf de kracht van de boormachine in en een display helpt je om de juiste diepte te boren. Dit zorgt voor een hoge precisie.


Beste goedkope boormachine: Bosch UniversalImpact 700


Beste deal voor dit product:
€89,95

Beste goedkope boormachine: Bosch UniversalImpact 700

Zoek je simpelweg een eenvoudige boormachine, omdat je sporadisch een keer een gaatje moet boren? Dan is de UniversalImpact 700 van Bosch een goede keuze. Deze heeft een gunstige prijs, maar is toch van een degelijke kwaliteit. Wel is deze boormachine voorzien van een snoer, waardoor je dicht bij een stopcontact moet blijven of een verlengsnoer nodig hebt. Vind je dat niet erg en zoek je simpelweg een goedkope boormachine, dan is dit echter een uitstekende keus.


Beste prijs/kwaliteit boormachine: Makita HP488DWE


Beste deal voor dit product:
€179,99

Beste prijs/kwaliteit boormachine: Makita HP488DWE

Wil je niet te veel uitgeven aan een boormachine, maar toch goede kwaliteit en gebruiksgemak ervaren? Dan is deze boormachine toch wel een beetje de heilige graal. Deze accuboormachine is geschikt voor alle huis-, tuin- en keukenklussen en kan zowel schroeven als boren. Hij is bovendien erg licht en daarom gemakkelijk te gebruiken. Dat betekent echter niet dat je inlevert aan kracht. Ook voor het boren in tegels, metaal of bakstenen komt deze Makita accuboormachine uitstekend van pas.


Hoe kies je een boormachine?

Ga je op zoek naar een boormachine, dan zal je al snel opvallen dat er niet enorm veel merken op de markt zijn en ze allemaal een beetje op elkaar lijken. We raden je echter altijd aan te kiezen voor een betrouwbaar merk voor langdurige gebruiksplezier. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld Bosch, Makita, DeWalt, Metabo of Black & Decker. Bij gereedschap moet je ook veilig kunnen werken en in dit geval geldt eigenlijk altijd dat goedkoop duurkoop is.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar waar je de boormachine voor wilt gebruiken. Heb je simpelweg nu en dan een klusje thuis of ben je een professional? Voor een lijstje ophangen is een klopboormachine of combihamer niet nodig, maar wanneer je regelmatig op de bouw staat of bezig bent met een grote verbouwing is dat geen overbodige luxe. Zorg er daarom voor dat de kracht van de boormachine voldoet aan het materiaal waarin je wilt gaan boren.

Wil je besparen op een boormachine, dan ben je vrijwel altijd goedkoper uit wanneer je kiest voor een boormachine met kabel, een stroomvoorziening op netstroom dus. Dit is echter niet altijd handig, want dat betekent dat je altijd een stopcontact in de buurt moet hebben of een verlengsnoer nodig hebt. Zo'n kabel kan bovendien hinderlijk in de weg zitten tijdens het klussen. Een accuboormachine is daarom gemakkelijker. Je plaatst simpelweg de accu in de machine en kunt draadloos aan de klus. Deze kan echter natuurlijk wel leegraken. We raden daarom bij een accuboormachine altijd aan minimaal één extra accu te kopen, zodat je hem binnen een paar seconden hebt verwisseld als er eentje leeg is. Wie slim is plaatst de lege accu vervolgens direct in de lader, zodat hij bij je volgende klus weer vol is en je dezelfde truc kunt gebruiken!

Voor huis-, tuin- en keukengebruik is een accuboormachine met schroeffunctie de meest gekozen boormachine. Vaak wordt dit gecombineerd met een klopboormachine of combihamer voor de grotere klussen. Met deze twee apparaten kun je 95% van de standaard klussen in huis uitvoeren. Een kolomboormachine zul je niet snel nodig hebben als leek en de écht krachtige machines gebruik je thuis vaak zo weinig dat huren goedkoper is.

Online een boormachine kopen

Wil je een boormachine kopen, dan is het verstandig om de prijzen goed te vergelijken. Deze kunnen namelijk behoorlijk ver uit elkaar liggen. Bovendien is het slim te kiezen voor een combideal, inclusief boren, bitjes, beitels en/of accu's. Om je hierbij te helpen hebben we bij ProductenVergelijker.nl de beste prijzen per model voor je verzameld. Hiermee ben je dus verzekerd van de beste prijs in Nederland!.

Bekijk alle boormachines