Welk seizoen het ook is, een goede bluetooth speaker komt altijd wel van pas. Waarom? Omdat die vrolijke winter songs of knallende zomer hits zo extra goed te horen zijn. Zie jij zo'n lekkere beat wel zitten? In dit artikel presenteren we je de top 8 beste bluetooth speakers van het moment. Zo weet je meteen hoe het beste geluid binnen handbereik komt!

Beste bluetooth speaker top 8!

Beste kleine bluetooth speaker Consumentenbond (best getest – met accu): Sonos Roam Zwart


Beste deal voor dit product:
€199,- €169,-

Beste kleine bluetooth speaker Consumentenbond (best getest – met accu): Sonos Roam Zwart

Sonos is geen onbekende speler op het gebied van geluid. Integendeel zelfs. De Roam Zwart werd dan ook niet voor niets beoordeeld als best geteste bluetooth speaker door de consumentenbond (categorie kleine bluetooth speakers op accu). Binnen werkt hij op wifi en wanneer die buiten bereik komt dan schakelt hij automatisch over op bluetooth. Bedien je model met een app en ervaar perfecte geluidskwaliteit, ook wanneer je hem harder zet. Daarnaast is dit een van de weinige modellen die je kunt besturen met spraak! Je gebruikt hem gerust in de douche of aan het zwembad, want hij is waterdicht tot zelfs 1 meter diep. Houd er rekening mee dat de accu wat korter meegaat, namelijk 5,5 uur.


Beste grote bluetooth speaker Consumentenbond (best getest - met accu): JBL Charge 5 Zwart


Beste deal voor dit product:
€161,78 €153,-

Beste grote bluetooth speaker Consumentenbond (best getest - met accu): JBL Charge 5 Zwart

Als het om geluidskwaliteit gaat dan mag je van JBL het beste van het beste verwachten. En dat maakt deze Charge 5 meer dan waar, zo kwam onder meer uit de best getest review van de Consumentenbond (categorie grote bluetooth speakers op accu). Je kunt hem extra hard zetten zonder dat je inlevert op geluidskwaliteit. Het is niet per se de beste keuze voor thuisgebruik, want dit model heeft geen wifi. Voor onderweg is het echter een pareltje! Verbind hem met een app om alle afspeelfuncties in te stellen. Naast zwart is hij tevens verkrijgbaar in wit, grijs, groen, roze, rood en blauw. Met een volle accu kun je circa 12 uur van het heerlijke geluid van deze JBL Charge 5 genieten!


Beste koop Consumentenbond kleine bluetooth speaker: JBL Go 3


Beste deal voor dit product:
€44,99 €34,99

Beste koop Consumentenbond kleine bluetooth speaker: JBL Go 3

Wil je liever niet zo veel geld kwijt zijn aan jouw nieuwe draadloze speaker, maar zoek je wel een goed model? Dan is de JBL Go 3 een absolute aanrader. Wegens de scherpe prijs in combinatie met de uitstekende specificaties beoordeelde de Consumentenbond dit model als beste koop. Hij is lekker licht en dus eenvoudig mee te nemen. Bovendien is hij waterdicht. De accu gaat zo'n 10 uur mee. Vergeleken met bovengenoemde modellen is de geluidskwaliteit net iets minder, maar wel is die nog steeds erg goed te noemen, zeker in verhouding tot de prijs. Je neemt hem gemakkelijk overal mee naartoe.


Beste koop Consumentenbond grote bluetooth speaker: LG XBOOM Go PL7


Beste deal voor dit product:
€122,-

Beste koop Consumentenbond grote bluetooth speaker: LG XBOOM Go PL7

Wanneer je een grote bluetooth speaker zoekt dan zie je de prijzen al snel oplopen. Maar niet als het om deze LG XBOOM Go PL7 gaat. Hij blinkt uit in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Hij werd dan ook gekozen als Beste Koop bluetooth speaker door de Consumentenbond. Hoewel de geluidskwaliteit net iets minder is dan de hierboven genoemde wat luxere JBL Charge 5, zal hij het zeker niet laten afweten bij hoog volume. Tof extraatje is dat je hem kunt koppelen aan je smartphone om handsfree te bellen via de speaker. Hij heeft geen wifi, maar wel een extreem lange batterijduur. Zo gebruik je hem ruim 26 uur zonder op te laden!


Beste bluetooth speaker met lange batterijduur: Sony SRS-XG500


Beste deal voor dit product:
€449,- €359,01

Beste bluetooth speaker met lange batterijduur: Sony SRS-XG500

Waar we bij bovenstaande LG bluetooth speaker al een batterijduur van ruim 26 uur tot de beschikking krijgen, doet Sony er nog een schepje bovenop. Als je een model zoekt waarmee je zo lang mogelijk van muziek kunt genieten zonder op te laden dan kies je voor de Sony SRS-XG500. Deze gaat namelijk liefst 30 uren mee! Bovendien is hij waterdicht en heeft hij een microfoon- en gitaar ingang voor muzikanten die graag de sterren van de hemel spelen. Zijn die 30 uren dan toch bijna voorbij? Binnen 10 minuten opladen kan hij er alweer 3 uur tegenaan. De krachtige accu en sterke geluidskwaliteit maken deze Sony tot een uitstekende keuze.


Beste bluetooth speaker met krachtige bas: JBL Boombox 2


Beste deal voor dit product:
€454,- €399,99

Beste bluetooth speaker met krachtige bas: JBL Boombox 2

De Boombox 2 van JBL maakt zijn naam meer dan waar. Aan de zijkant zitten passieve basradiatoren waardoor de bas extra goed tot zijn recht komt. En wil je nog meer surround geluid ervaren? Dan kun je dit model ook direct in 2-pack kopen (met korting). Je kunt namelijk meerdere speakers aan elkaar koppelen. Daarnaast is dit model waterbestendig en kun je via de ingebouwde powerbank je telefoon opladen. Via de batterij-indicator zie je wanneer het bijna tijd is om op te laden. Zo vaak zal dat niet hoeven, want dit model gaat tot liefst 24 uur mee. Kies tussen een zwart en een meerkleurig (camouflage) model.


Beste 360 bluetooth speaker: Bose SoundLink Revolve+ II


Beste deal voor dit product:
€280,- €272,99

Beste 360 bluetooth speaker: Bose SoundLink Revolve+ II

Dit model van Bose is redelijk groot. Toch is hij erg geschikt om mee te nemen, maar ook thuis kun je er flink van genieten. Hij is namelijk compleet rondom voorzien van speakers. Daarmee mag je dus een uitstekende geluidskwaliteit verwachten, dat zich door heel de ruimte verspreidt. Zet hem op tafel en dans een rondje door de kamer. Kook in de keuken en ga aan tafel. Waar je je ook bevindt in huis, de sound is top! Hij is waterbestendig en gaat tot 13 uur mee zonder opladen. Je kiest uit een zwart en zilverkleurig model.


Beste goedkope bluetooth speaker (aanrader voor feestjes!): BigBen Party Speaker Lite


Beste deal voor dit product:
€43,99

Beste goedkope bluetooth speaker (aanrader voor feestjes!): BigBen Party Speaker Lite

Zie je zo'n nieuwe bluetooth speaker wel zitten maar vind je ze aan de prijzige kant? Zoek je een voordelig model, bijvoorbeeld om te gebruiken tijdens een feestje (zonder je zorgen te maken dat je dure speaker kapot gaat)? Kies dan voor deze BigBen Party Speaker Lite. Het is niet alleen een voordelige bluetooth speaker, maar heeft nog veel meer voor je in petto. Zo kan hij gave lichteffecten weergeven. Zo komen jullie meteen in de feeststemming. Hij kan tegen een stootje en is zelfs waterdicht. Zit er iemand met een lege smartphone batterij? Maak dan gebruik van de ingebouwde powerbank. De accu gaat circa 4 uur mee. Wil je het feestje tot in de late uurtjes laten doorgaan? Dan sluit je hem aan op de lader. Enjoy the party!


Bluetooth speakers vergelijken

Waar moet je op letten bij het kopen van een bluetooth speaker? Uiteraard de geluidskwaliteit. Die is natuurlijk lastig te beoordelen zonder dat je het daadwerkelijk hoort, maar met onze top 8 beste bluetooth speakers kun je er in ieder geval vanuit gaan dat je goed zit. Sowieso zijn merken als JBL, Sonos, Sony, Marshall en Ultimate Ears toppers op de markt en zal je met deze merken niet snel een miskoop begaan.

Een aantal overige functies en factoren die een rol kunnen spelen in je keuze zijn, en waar je op kunt letten bij het vergelijken van draadloze speakers zijn:

  • Batterijduur: de meest luxe modellen gaan zelfs meer dan 25 uur mee.
  • Geluidsweergave: bij Mono wordt het geluid via 1 ingebouwde speaker geproduceerd, bij Stereo via 2 speakers en bij 360 is het geluid rondom de complete speaker te horen.
  • (Spat)waterdicht: voor als je hem in de badkamer of bij het zwembad of strand wil gebruiken.
  • Telefoon opladen via USB: handig als je bijvoorbeeld vanuit buitenshuis ook je telefoon wilt opladen.
  • Spraakbesturing: volgende liedje? Die zet je eenvoudig op via stembediening.
  • Omvang en design: kies je favoriete kleur. Qua formaat heb je de mini bluetooth speaker tot 10 centimeter, tot compact en middelgroot (10-25 centimeter) en groot vanaf 25 centimeter.

Bluetooth speaker kopen

Snuffel hierboven nog eens door onze top 8 beste draadloze speakers en kies je favoriet. Liever nog even verder kijken in het aanbod? Bekijk dan alle bluetooth speakers en vind de laagste prijs via ProductenVergelijker.nl. We sturen je door naar de webwinkel waar het model op dat moment het goedkoopst is.

Bekijk alle bluetooth speakers