Een wasmachine is een essentieel apparaat in huis. Er zijn talloze merken en modellen waar je uit kunt kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor het populaire merk Miele, maar je kunt ook kiezen voor een goedkoper merk. Ook de goedkopere merken produceren tegenwoordig goede machines. Inmiddels zijn diverse machines te bedienen met een app of beschikken apparaten over een doseringssysteem. Ben jij op zoek naar een nieuwe machine? Bekijk dan de best geteste wasmachines op dit moment: dit is onze top.

De best geteste wasmachines in verschillende prijsklassen

Wasmachines zijn er in allerlei vormen en maten, maar ook in zeer uiteenlopende prijsklassen. In dit overzicht vind je diverse wasmachines waarbij enkelen ruim 1.000 euro kosten, terwijl je andere machines al in huis haalt voor iets meer dan 400 euro. Bij sommige aanbieders nemen zij jouw oude wasmachine ook weer mee en kan je ervoor kiezen om de wasmachine aan te laten sluiten in huis. Soms kost dat iets extra, maar het voordeel hiervan is dat je wel weet dat deze goed geïnstalleerd is. Hieronder volgt de top 8 van de best geteste wasmachines.

1. Miele WCI 330 PowerWash XL


Beste deal voor dit product:
€1.249,-

1. Miele WCI 330 PowerWash XL

Miele is al decennialang een populair elektronicamerk. Het merk is vooral bekend vanwege haar kwalitatieve stofzuigers, maar ook op het gebied van wasmachines is het een aanwezig merk. De Miele WCI 330 PowerWash XL is ontzettend populair. Het grootste voordeel van dit apparaat is dat je je was ontzettend snel kunt wassen. Zo kan je kiezen voor het QuickPowerWash-programma waarbij je een wasje draait in slechts 59 minuten.

Met behulp van PowerWash 2.0 bespaar je bovendien op je waskosten. De wasmachine gebruikt namelijk water en energie van bovenaf en sproeit het zodoende over je was heen. De wasmachine mag dus iets duurder zijn in aanschaf, maar je bespaart erop als je de machine eenmaal in huis hebt.

Het vulgewicht van de machine is 9 kilogram en het toerental is 1600 rpm. Op het gebied van energieklasse scoort dit apparaat goed: A+++ -40%. Met een geluidsniveau tijdens het centrifugeren van 72 dB is het ook een relatief stil apparaat. De wasmachine valt wel in een hoge prijsklasse.


2. AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose


Beste deal voor dit product:
€749,-

2. AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose

Is jouw budget iets minder toereikend? Dan kan je kiezen voor de AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose. Met een prijskaartje van net boven de 800 euro is deze flink wat goedkoper dan bovenstaand model. Het grootste voordeel van deze machine is de AutoDose-functie. De machine doseert je wasmiddel en wasverzachter automatisch, waardoor je nooit te veel wasmiddel en -poeder verbruikt tijdens een wasbeurt. Dat bespaart je in de kosten en ook blijft je wasgoed langer mooi. Bovendien beschikt het apparaat over een fraaie ProSteam-stoomfunctie. Je hoeft hierdoor minder vaak te strijken en dat is natuurlijk wel zo prettig. Strijken is immers niet het leukste klusje.

Een ander groot voordeel is dat je ook gebruik kunt maken van een app. Via de app krijg je ook meldingen dat je was klaar is. Dat is dus wel handig als je je machine niet zo goed kunt horen wanneer je bijvoorbeeld beneden zit.

Met een vulgewicht van 9 kilogram en een toerental van 1.600 rpm haal je een goede machine in huis. Het geluidsniveau bij het centrifugeren is 77 dB en daarmee is het apparaat iets luider dan het bovenstaande model. Prijstechnisch is deze dan weer aantrekkelijker. Niet voor niets staat het model dan ook in deze lijst met best geteste wasmachines.


3. Bosch WAN28005NL Voorlader


Beste deal voor dit product:
€529,-

3. Bosch WAN28005NL Voorlader

Ben jij op zoek naar een wasmachine die minder dan 500 euro kost? Zoek dan niet verder, want de Bosch WAN28005NL is er eentje voor jou. De ActiveWater-beladingssensor past het waterverbruik aan op de hoeveelheid wasgoed die jij erin stopt. Op die manier kan je dus weer besparen op de water- en energiekosten. Ook zorgt de koolborstelloze motor ervoor dat je minder trillingen en geluid hoort. Volgens Bosch beschadigt je kleding minder snel vanwege de kwalitatieve trommel. Ook dat is een fijn voordeel, want je kleding gaat nu eenmaal langer mee.

Helaas beschikt de Bosch WAN28005NL niet over een i-DOS functie waarbij het wasmiddel automatisch gedoseerd wordt. Ook is er geen waterbeveiliging en sluit je watertoevoer niet automatisch af indien er een storing voorkomt. Dit apparaat is echter ook flink wat goedkoper dan bovenstaande modellen en met een aantrekkelijke prijs van minder dan 500 euro staat deze machine dan ook in de best geteste wasmachines.

Het vulgewicht van deze machine is 7 kilogram en het toerental is 1400 rpm. De energieklasse betreft A+++ -10%.


4. Siemens WM14N075NL


Beste deal voor dit product:
€539,-

4. Siemens WM14N075NL

De Siemens WM14N075NL is eveneens een apparaat die minder dan 500 euro kost. Net als het bovenstaande model beschikt ook dit apparaat helaas niet over een i-DOS functie, maar wel geniet je van andere handige voordelen. Zo beschikt de machine over iSensoric sensoren. Deze meten hoe vies je was is en past daarop het water- en energieverbruik aan: handig voor de energierekening dus.

De trommel beschermt je kleding en zorgt daarmee voor minder slijtage aan je kleding. Kortom: zoek je een wasmachine met niet al te veel functies die voordelig in huis te halen is? Dan kan dit nog weleens een goede keuze zijn.

Het vulgewicht van dit apparaat is 7 kilogram en het toerental is 1400 rpm. De energieklasse betreft A+++ -10%. Een prima keuze uit deze top 8 wasmachine dus.


5. Siemens WM14N205NL


Beste deal voor dit product:
€599,-

5. Siemens WM14N205NL

Dit betreft het tweede model van Siemens uit deze lijst. Daarmee scoort het merk goed in de lijst met best geteste wasmachines. Net als bovenstaand model geniet je hier van de iSensoric sensoren. De machine meet dus hoe vuil jouw was is. De wasmiddellade wordt gereinigd door het apparaat zelf waardoor je hier minder tijd aan kwijt bent. Helaas beschikt ook dit model niet over een i-DOS functie en zal je dus zelf wasmiddel en wasverzachter moeten toevoegen bij iedere wasbeurt.

Met een energieklasse van A+++ -30% is dit apparaat zuinig. Het vulgewicht is 8 kilogram en het toerental is 1400 rpm. Met een geluidsniveau van 73 dB is het ook nog eens een niet al te luide machine. Dat is dus eveneens een voordeel. Dit model kost daarentegen iets meer dan 500 euro.


6. AEG L9FENS96


Beste deal voor dit product:
€999,- €948,97

6. AEG L9FENS96

De AEG L9FENS96 kost iets minder dan 1.000 euro en beschikt over een aantal handige functies. Zo geniet je van de SoftWater-technologie waardoor schadelijke stoffen uit het water worden gefilterd. Ook beschermt dit je kleding tegen watervervuiling. Er is ook een snelwasprogramma beschikbaar waardoor je je kleding tot 5 kilogram binnen 59 minuten schoonmaakt.

Qua energieklasse scoort het apparaat vooral erg goed: een zeer zuinige wasmachine met energieklasse A+++-65%. Het vulgewicht van dit apparaat is 9 kilogram en het toerental is 1600 rpm. Met een geluidsniveau van 75 dB is dit ook een relatief stil apparaat tijdens het centrifugeren.


7. Siemens WM6HXF71NL sensoFresh


Beste deal voor dit product:
€857,-

7. Siemens WM6HXF71NL sensoFresh

Wij sluiten de lijst met best geteste wasmachines af met de Siemens WM6HXF71NL sensoFresh. Dit model is enigszins prijzig met een prijskaartje van 1249 euro, maar daar krijg je ook een aantal bijzondere functies voor. Zo beschikt het apparaat over de sensoFresh-functie, waarbij je rook- en etensluchtjes uit je kleding verwijdert binnen een half uurtje zonder deze daadwerkelijk te wassen. Bovendien is er een handige Home Connect app beschikbaar en kan jij je machine hiermee bedienen waar en wanneer je maar wilt. Ook dit model beschikt over iSensoric sensoren die meten hoe vuil de belading is. Het water- en energieverbruik wordt hierop aangepast.

Helaas beschikt dit model niet over een i-DOS functie en ook is er geen stoomfunctie aanwezig. Dat is jammer, want het is immers wel een vrij prijzig apparaat. Het vulgewicht is maar liefst 10 kilogram en het toerental is 1600 rpm. De energieklasse is met A+++-30% goed en ook het geluidsniveau tijdens het centrifugeren is met 74 dB prima.


8. Miele WWF 120 WCS


Beste deal voor dit product:
€1.029,-

8. Miele WWF 120 WCS

Wil je graag kiezen voor een wasmachine met een laag geluidsniveau en een goed energielabel? Dan is de Miele WWF 120 WCS een geschikte keuze. Tijdens het centrifugeren maakt deze machine weinig geluid. Ook beschikt dit model over een zelfreinigende wasmiddellade en heeft de machine een koolborstelloze motor. De geëmailleerde voorzijde is kras-, corrosie- en sopbestendig en daarmee ook slijtvast.

Helaas beschikt dit model niet over TwinDos, waardoor je zelf wasmiddel en wasverzachter moet toevoegen bij iedere wasbeurt. Ook beschikt dit apparaat niet over PowerWash 2.0. Daarmee is het apparaat minder zuinig dan bijvoorbeeld de Miele WCI 330 PowerWash XL die je eveneens terugvindt in dit lijstje. Wel is de Miele WWF 120 WCS goedkoper dan dat model.

Het vulgewicht van dit model is 8 kilogram en het toerental is 1600 rpm. Het geluidsniveau tijdens het centrifugeren is slechts 73 dB en daarmee is het, zoals eerder vermeld, ook een stil apparaat.


Een van de best geteste wasmachines kopen?

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine en wil je graag een van de best geteste wasmachines kopen? Via de links kan je gemakkelijk en snel op zoek naar een wasmachine naar keuze. Voor ieder budget is er wel een geschikt model beschikbaar. Wil je liever een overzicht zien van alle wasmachines? Klik dan op de volgende knop om alle wasmachines te bekijken.