Na een dagje hard werken is er niets lekkerder dan op de bank ploffen om je favoriete film of serie te kijken. Om daar goed van te kunnen genieten heb je uiteraard wel een goede tv nodig, maar hoe kies je een goede televisie en wat is dan de beste tv? Bij ProductenVergelijker.nl helpen we je graag bij je zoektocht naar een nieuwe televisie. We zetten onze top 4 beste tv's op een rijtje en geven je daarna nog een aantal tips over waar je op moet letten bij het vergelijken van tv's

Onze top 4 beste televisies!

Beste OLED-televisie: LG OLED55C16LA


Beste deal voor dit product:
€1.299,-

Beste OLED-televisie: LG OLED55C16LA

Zoek je naar de marktleider in OLED-televisies? Dan ben je bij deze LG OLED-tv aan het juiste adres beland. Deze serie van LG wordt jaarlijks vernieuwd en is sinds de introductie van OLED al de gouden standaard. Met een schermgrootte van 55 inch is hij de perfecte grootte voor de gemiddelde woonkamer. Bovendien levert hij met een resolutie van 4K en HDR haarscherp beeld.

Veel eigenaren van LG-televisies zijn bovendien fan van het besturingssysteem, WebOS, dat beschreven wordt als zeer gebruiksvriendelijk. Toch een ander formaatje? Geen paniek, deze televisie is ook verkrijgbaar in 48, 65, 77 en zelfs 83 inch!


Beste QLED-televisie: Samsung QLED 55Q95TC


Beste deal voor dit product:
€1.299,- €886,-

Beste QLED-televisie: Samsung QLED 55Q95TC

Nemen we een kijkje in de keuken bij de concurrent, dan kiezen wij voor deze QLED-televisie van Samsung. Met eenzelfde schermgrootte en resolutie als de hierboven beschreven OLED-televisie is dit het perfecte vergelijkingsmateriaal. Hij is bovendien wat goedkoper dan een OLED-televisie en levert heldere kleuren, wel lever je in aan zwartwaarden. Het is net wat je voorkeur heeft.

Ook deze televisie is verkrijgbaar als een maatje groter, namelijk in 65 of 75 inch. Wat bovendien handig is aan deze televisie, is dat je niet allerlei kabels achter in de tv moet steken (dat zou immers niet alleen onhandig zijn, maar is ook minder mooi). Je verbindt de meegeleverde zogeheten One Connect Box met één kabel aan de televisie en bergt deze vervolgens op in je tv-meubel. Al je andere apparatuur verbind je vervolgens eenvoudig via deze box. Zo werk je deze netjes weg.


Beste grote televisie: LG OLED65G1RLA


Beste deal voor dit product:
€2.247,-

Beste grote televisie: LG OLED65G1RLA

Kies je voor deze televisie, dan heb je werkelijk een pareltje aan de muur. Daarmee hebben we ook direct het nadeel te pakken, want deze televisie is enkel aan de muur te hangen. Er is echter een muurbeugel inbegrepen, waardoor deze televisie als een soort schilderij tegen de muur te hangen is. Strakker wordt het niet!

Deze televisie van LG beschikt over het nieuwste OLED-scherm van 65 inch en een resolutie van 4K. Hierdoor is deze televisie als hij uit én aan staat een lust voor het oog. Toch nog een maatje groter van deze televisie/schilderij-hybride? Dan is er ook nog een nog groter 77 inch model verkrijgbaar.


Beste goedkope televisie: LG 55NANO816PA


Beste deal voor dit product:
€899,- €698,-

Beste goedkope televisie: LG 55NANO816PA

Een derde LG-televisie in dit rijtje. De reden is vrij eenvoudig, doordat LG ook de schermen van andere merken als Philips en Sony produceert, zijn hardware en software bij LG vaak wat beter op elkaar afgestemd. In prijs-kwaliteitsverhouding kom je daarom hiermee vaak gunstiger uit. Deze 55 inch televisie van LG heeft niet alleen een aantrekkelijke aankoopprijs, maar is ook nog eens erg energiezuinig, waardoor hij ook op de lange termijn financieel interessant is. Bovendien hoef je aan kijkervaring weinig in te leveren.

De televisie beschikt over een resolutie van 4K en een LG NanoCell paneel. Dit scherm zorgt voor superrealistische kleuren, al zijn de zwartwaarden wel duidelijk minder dan een OLED-televisie wanneer je ze naast elkaar houdt. Desondanks is het prijsverschil dusdanig groot dat je je af kunt vragen of dat nu zo'n ramp is. Wij kiezen voor 55 inch, maar ook 50 en 65 inch zijn mogelijk voor deze ruwe diamant van LG.


Televisies vergelijken tips

Hierboven ontdekte je onze top 4 beste televisies. Hierbij moeten we wel als kanttekening maken dat het natuurlijk lastig is om één televisie aan te wijzen als de beste tv, er komen namelijk best een aantal persoonlijke voorkeuren bij kijken. Zo wil de een graag een Android televisie en de ander eentje met geïntegreerde luidsprekers, maar ook hebben veel mensen een voorkeur voor een bepaald merk zoals een LG-televisie, Samsung, Sony of Philips. Er zijn echter drie cruciale factoren voor je kijkervaring die voor iedereen van belang zijn, die we daarom graag toelichten.

Afstand tot de televisie

De perfecte kijkervaring thuis begint met een schermgrootte die past bij de afstand tussen je zitplaats en de televisie. Is het scherm te klein, dan ga je met je ogen knijpen of zie je niet goed. Is het scherm te groot, dan moet je telkens je hoofd bewegen om alles te kunnen zien, wat tot nekklachten kan leiden. Ook dit is natuurlijk deels afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, maar door de afstand tot de televisie in centimeters te delen door het getal 6, weet je volgens de Consumentenbond ongeveer wat een 'normale' grote is. Is de afstand tot je televisie dus 3 meter? Deel dan 300 door 6, waardoor je op een schermgrootte uitkomt van 50 inch. Voor de gemiddelde woonkamer is 55 inch een soort gouden standaard.

Type beeldscherm

Ook het type beeldscherm is van groot belang, met name voor de helderheid of 'echtheid' van de kleuren. De techniek in televisies wordt constant verbeterd, maar anno 2021 beschikken de beste televisies over een OLED of QLED-scherm. OLED is een techniek die ontwikkeld is door LG, maar ook in onder andere Sony en Philips televisies te vinden is. QLED is een techniek die ontwikkeld werd door Samsung.

OLED zorgt voor diepte door middel van écht zwarte kleuren. Waar bij andere televisies er altijd nog verlichting is achter zwarte kleur, waardoor het in feite donkergrijs is, is bij een OLED-tv zwart ook écht zwart, doordat er simpelweg geen verlichting is, omdat ieder pixel afzonderlijke uitgeschakeld kan worden. Hierdoor is het beeld bovendien goed zichtbaar vanuit alle hoeken. QLED heeft dan weer een hogere helderheid en een langere levensduur. Wil je een OLED of QLED-televisie? Dan kies je in ieder geval bij alle twee voor kwaliteit en helder beeld!

Resolutie televisie

HD, Full HD, 4k, 8k… De resolutie van beeldschermen wordt steeds hoger. Deze resolutie zegt iets over het aantal pixels van het beeldscherm. Hoe meer pixels, hoe scherper het beeld. Doorgaans is het slim om een hogere pixeldichtheid te kiezen wanneer je kiest voor een groot scherm. Laat je echter niet voor de gek houden, op een relatief klein scherm ga je het verschil waarschijnlijk niet zien. Voor een 'doorsnee' televisie in huishoudens is het verschil bij meer dan 4K vaak met het blote oog niet te zien.

Online televisie kopen

Op zoek naar de beste televisie? Kies uit onze top 4 beste tv's of snuffel door het hele aanbod op ProductenVergelijker.nl. Wij vergelijken namelijk de prijzen van verschillende webwinkels, zodat je je favoriete beeldbuis aan de laagste prijs koopt.

Vergelijk alle tv's