Heb jij een nieuwe stofzuiger nodig voor in huis? Dan is het raadzaam om eerst stofzuigers te gaan vergelijken. Er zijn talloze varianten waar je uit kunt kiezen. Zo kan je kiezen voor een stofzuiger met zak, een stofzuiger zonder zak of je kunt kiezen voor een heuse robotstofzuiger. Als je kiest voor de laatste variant hoef je zelf - in principe - niet meer te stofzuigen. Uiteraard zijn er dan ook nog verschillende merken waar je uit kunt kiezen. In dit artikel vind je een overzicht van de beste geteste stofzuigers van 2021. Dit zijn de testresultaten.

Stofzuigers met zak vergelijken

Wil je graag kiezen voor de traditionele variant? Dan kan je stofzuigers met zak vergelijken. Bij deze variant stop je er nog een zak in en plug je het apparaat in het stopcontact. Daarmee is er geen accu en kan je dus eindeloos blijven stofzuigen zonder een limiet. Immers raakt de accu niet leeg zoals dat wel het geval is bij draadloze stofzuigers.

AEG VX6-2-CR-A


Beste deal voor dit product:
€145,-

AEG VX6-2-CR-A

De AEG VX6-2-CR-A is een voordelige stofzuiger met zak die beschikt over draaiende borstels. Daarmee kan het apparaat ook gemakkelijk dierenharen verwijderen. De zuigmond is bovendien extra breed waardoor je ook gemakkelijk de vensterbank schoonmaakt. Wel maakt dit model relatief veel lawaai: 76 decibel. Het is dus niet raadzaam om te staan stofzuigen wanneer er iemand slaapt in huis.


Philips Performer Silent FC8780/09


Beste deal voor dit product:
€179,-

Philips Performer Silent FC8780/09

De Philips Performer Silent FC8780/09 is, in tegenstelling tot het bovenstaande model, een stukje minder luid. Ook ontvang je standaard een parketborstel waarmee je de harde vloer tegen krassen kunt beschermen. Dankzij de anti-allergiefilter is dit model ook erg geschikt voor mensen met een stofallergie. Verder kan je genieten van de functies van een TriActive Pro borstel. Dit bestaat uit een rubberen rand waardoor ook fijnstof kan worden meegenomen tijdens het stofzuigen. Helaas kan je geen accessoires opbergen in het toestel en ook is er geen turboborstel ingrepen, waarmee je tapijt of dierenharen kunt verwijderen.


Bosch BGBS4PET1 Stofzuiger


Beste deal voor dit product:
€186,- €165,99

Bosch BGBS4PET1 Stofzuiger

Heb jij huisdieren in huis? Dan is de Bosch Serie 4 ProAnimal BGBS4PET1 zeker een aanrader. Dit model beschikt namelijk over een combiborstel waardoor je kunt stofzuigen op alle type ondergronden. Je verwijdert stof uit zowel parket als tapijt. Het model is daarmee uitermate geschikt als je huisdieren hebt. Dit model van Bosch heeft bovendien een lang snoer van tien meter, dus je hoeft niet zomaar te wisselen van stopcontact. Een nadeel is dat je de accessoires niet in de stofzuiger zelf kunt opbergen.


Stofzuigers zonder zak vergelijken

Wil jij liever kiezen voor een stofzuiger waarvoor je geen stofzuigerzak meer nodig hebt? Dan kan je stofzuigers zonder zak vergelijken. Het voordeel hiervan is, is dat je het vuilbakje simpelweg leeggooit en vervolgens weer verder kunt zuigen. Je hoeft dus nooit meer naar de winkel voor nieuwe stofzuigerzakken.

Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2


Beste deal voor dit product:
€449,-

Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2

De Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2 is een ontzettend krachtige stofzuiger met een combiborstel, parketborstel én turboborstel. Daarmee heb je direct alle mogelijke borstels in huis. Als de stofbak vol begint te zitten verliest het apparaat geen zuigkracht. Sterker nog: het apparaat zet zichzelf rechtovereind als deze is omgevallen. Vanwege de mini-turboborstel kan je alle kleine hoekjes reinigen. Dat is ook ideaal voor bijvoorbeeld de auto. Wel is het apparaat met een gewicht van 7,89 kilogram vrij zwaar en produceert het apparaat ook veel lawaai: maar liefst 80 decibel.


Rowenta Compact Power XXL RO4853


Beste deal voor dit product:
€115,- €88,-

Rowenta Compact Power XXL RO4853

De Rowenta Compact Power XXL RO4853 is een compacte stofzuiger met zak die je gemakkelijk kunt bedienen. Ook krijg je hier standaard een parketborstel bij. Al het vuil komt in het stofopvangbak en deze kan je nadien gemakkelijk legen. De zuigkracht wordt niet minder als het bakje vol begint te zitten. Helaas krijg je er geen turboborstel bij en daardoor is het minder geschikt voor het verwijderen van dierenharen.


Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731


Beste deal voor dit product:
€89,99

Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731

De Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731 is een voordelig model waarbij je geen stofzuigerzakken nodig hebt. Daarmee kan je dus flink besparen op de langere termijn. Er is een combiborstel aanwezig waarmee je zowel de harde vloer als laagpolig tapijt kunt stofzuigen. Het legen werkt bovendien erg eenvoudig. Het model kent echter wel een aantal nadelen: zo produceert de stofzuiger met 79 decibel relatief veel lawaai, is de filter niet erg geschikt voor mensen met een stofallergie en ook krijg je geen parketborstel voor houten vloeren.


Rowenta Silence Force Cyclonic RO7260


Beste deal voor dit product:
€179,- €149,-

Rowenta Silence Force Cyclonic RO7260

Wil je toch liever kiezen voor een stofzuiger die wat minder lawaai maakt? De Rowenta Silence Force Cyclonic RO7260 is dan een aanrader. Wel is het apparaat ook direct wat duurder ten opzichte van het bovenstaande model. Er is standaard een mini-turboborstel geleverd bij het apparaat en ook verwijder je dierenharen gemakkelijk en snel. De parketborstel zal de harde vloer beschermen tegen krassen. Helaas kan je geen kleine accessoires opbergen in de stofzuiger zelf. Dat kan bijvoorbeeld onhandig zijn als je boven aan het stofzuigen bent en wanneer deze onderdelen beneden liggen.


Robotstofzuigers vergelijken

Wil jij liever helemaal geen stofzuigwerkzaamheden in huis meer verrichten? Dan kan je ook robotstofzuigers vergelijken. Deze variant is veelal te bedienen met een app en je kunt meestal ook programma's instellen. Zo heb jij er geen werk meer van. In de regel zijn deze stofzuigers vaak wel duurder dan de bovenstaande modellen.

iRobot Roomba e5


Beste deal voor dit product:
€319,-

iRobot Roomba e5

Als je zelf niet langer wilt stofzuigen is de iRobot Roomba e5 een goede keuze. De middenborstels zijn onderhoudsarm en zijn ook geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Vuil zal niet zomaar vast komen te zitten in de zuigmond. Deze handige robotstofzuiger kan je gemakkelijk bedienen via de app. Ook kan je het apparaat bedienen via Amazon Alexa of Google Home. Het vuildetectiesysteem zal ervoor zorgen dat extra vervuilde gebieden extra grondig worden schoongemaakt. Indien je huisdieren hebt is het wel raadzaam om het stofbakje na iedere stofzuigbeurt te legen.


Eufy by Anker Robovac 35C


Beste deal voor dit product:
€251,79 €219,99

Eufy by Anker Robovac 35C

De Eufy by Anker Robovac 35C is eveneens een robotstofzuiger en heeft als voordeel dat deze de zuigkracht aanpast wanneer deze over een tapijt of vloerkleed rijdt. Zodra de accu leeg is zal de Eufy by Anker Robovac 35C automatisch weer terugrijden naar zijn oplaadstation. Ook deze stofzuiger kan je bedienen via je smartphone of via Google Home of Amazon Alexa. Soms slaat deze stofzuiger wel bepaalde delen van je woonruimte over. De route is vrij willekeurig waardoor je misschien toch zelf nog moet gaan stofzuigen.


Ecovacs DEEBOT OZMO 950 Robot stofzuiger


Beste deal voor dit product:
€429,- €329,-

Ecovacs DEEBOT OZMO 950 Robot stofzuiger

De Ecovacs Deebot OZMO 950 beschikt niet alleen over een zuigfunctie, maar ook over een dweilfunctie. Dat is ideaal wanneer je niet zelf wilt stofzuigen en zelf niet wilt dweilen. Via de app kan je het apparaat ook gemakkelijk besturen. Zodra de accu van dit apparaat leeg is zal de Ecovacs Deebot OZMO 950 automatisch weer terugrijden naar zijn laadstation. Het stofopvangbakje is wel relatief klein en daarmee moet je deze wel vaak legen.


iRobot Roomba 975


Beste deal voor dit product:
€323,28

iRobot Roomba 975

De iRobot Roomba 975 is de laatste stofzuiger uit dit lijstje. Het voordeel van dit model is dat je deze voor meerdere dagen vooruit kunt programmeren. Op die manier stel je dus gemakkelijk en snel een schoonmaakschema in. De lasers in de stofzuiger zorgen ervoor dat het apparaat niets overslaat en obstakels vermijdt. Als de stofzuiger tussendoor moet opladen, rijdt het apparaat terug naar zijn laadstation. Zodra het apparaat weer is opgeladen gaat de stofzuiger weer verder waar die gebleven was. Helaas beschikt het model niet over een dweilfunctie, maar wel over een nauwkeuriger stofzuigprogramma dan de andere robotstofzuigers uit dit lijstje.


Stofzuigers vergelijken: alle stofzuigers bekijken?

Wil je graag alle stofzuigers met elkaar vergelijken? Vergelijk dan honderden stofzuigers met elkaar op deze website. Hier heb je keuze uit meer dan 200 verschillende varianten van onder andere AEG, Bosch, Dyson, Miele, Philips en meer.

Bekijk hier alle stofzuigers