Of je nu in een studentenhuis woont, op een kantoor zit of een gezellig gezinnetje hebt, een magnetron is een musthave in iedere keuken. Dit super handige apparaat warmt in no-time je maaltijden op, wat natuurlijk perfect van pas komt als je weinig tijd hebt of wanneer je geen zin hebt om te koken.

Ben je op zoek naar een nieuwe magnetron? We maken je graag warm met de top 8 beste magnetrons voor ieders wensen en budget. Deze toppers worden niet voor niets zo vaak verkocht. Na de top 8 geven we je ook nog een aantal handige tips over waar je op moet letten bij het kopen van een magnetron.

Onze top 8 beste magnetrons!

Beste magnetron vrijstaand (solo magnetron): Samsung MS28F303TFS


Beste deal voor dit product:
€209,-

Beste magnetron vrijstaand (solo magnetron): Samsung MS28F303TFS

Deze solo magnetron van Samsung (dus zonder ovenfunctie) kiezen we als beste koop, omdat hij uitblinkt in een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Zo heeft hij een flinke inhoud van 28 liter. Het vermogen is maar liefst 1000 Watt. Daarmee bereid je snel opwarmmaaltijden, alsook babyvoeding.

Tevens is hij in te stellen op een stoomfunctie en ontdooifunctie. Hij is voorzien van glazen draaiplateau, maar die kun je optioneel uitschakelen als je bijvoorbeeld een grote ovenschotel erin plaatst. De afmetingen van dit model zijn 51,7x42,8x29,7 cm. Tel daar het strakke design bij op en je kiest voor een topapparaat in de keuken!


Beste combimagnetron vrijstaand: Samsung MC28H5015AK


Beste deal voor dit product:
€209,-

Beste combimagnetron vrijstaand: Samsung MC28H5015AK

Ook voor beste vrijstaande combimagnetron kiezen we een model van Samsung. Deze MC28H5015AK heeft een inhoud van 28 liter en een vermogen van 900 Watt. De afmetingen zijn 51,7x47,48x31 cm. Ook hier ontvang je een glazen draaiplateau die je optioneel stil kunt zetten. Daarnaast heeft deze beste magnetron maar liefst 35 kookprogramma's! Veel bereidingswerk hoef je dus niet te doen, maak je gerechten klaar, schuif ze de combimagnetron in en stel in op de juiste stand.

Het schoonmaken daarna is ook zo gebeurd, want de krasbestendige, keramische binnenzijde ziet er na enkele vegen weer stralend uit, ready voor een nieuwe maaltijd. En de buitenzijde met zwarte afwerking staat ook erg stijlvol in de keuken.


Beste kleine magnetron vrijstaand (beste campingmagnetron): Sharp R200INW


Beste deal voor dit product:
€99,95 €82,01

Beste kleine magnetron vrijstaand (beste campingmagnetron): Sharp R200INW

Een kleine, vrijstaande mini magnetron komt niet alleen van pas als je weinig ruimte hebt, maar wordt tevens vaak gekocht als campingmagnetron. Deze Sharp R200INW zal zijn dienst zeker bewijzen. Je krijgt er namelijk maar liefst 3 jaar garantie op. Het vermogen is 800 Watt, dat is veel voor zo'n klein en voordelig geprijsd model.

De afmetingen zijn 44x35x25,6 cm. Pak je meetlint erbij en kijk of deze handige magnetron op de door jou gewenste plek past. Kleiner vinden zal overigens sowieso lastig zijn, want met een minimale diepte en hoogte behoort dit model tot de kleinste magnetrons op de markt.


Beste goedkope magnetron vrijstaand: Inventum MN203S


Beste deal voor dit product:
€69,-

Beste goedkope magnetron vrijstaand: Inventum MN203S

Zoek je een budget magnetron die simpelweg gewoon doet wat hij moet doen, zonder allerlei extra opties, maar gewoon een aan zo scherp mogelijke prijs? Dan kan deze Inventum magnetron met draaiplateau voor jou wel eens de beste keuze zijn. De afmetingen zijn 44x39,9x25,9 cm. Dit model heeft een inhoud van 20 liter en een vermogen van 700 Watt.

Er zijn krachtigere magnetrons op de markt, maar ach, die paar minuutjes wachten maakt toch ook niet zo veel uit. Zeker niet als prijs voor jou een belangrijke aankoopfactor is. Deze beste voordelige magnetron kost je namelijk minder dan €70!


Beste goedkope combimagnetron vrijstaand: ETNA ECM153WIT


Beste deal voor dit product:
€169,- €149,-

Beste goedkope combimagnetron vrijstaand: ETNA ECM153WIT

Combimagnetrons zijn over het algemeen prijziger dan solo magnetrons. Logisch, want de functies zijn ook veel uitgebreider. Met dit model kun je namelijk ook de oven en grillfunctie gebruiken. Tevens kun je ontdooien op 2 standen. Dit model heeft 900 Watt vermogen en werkt echt super eenvoudig qua bediening. Via draaiknoppen en druktoetsen stel je gemakkelijk in op 8 programma's. Via de display lees je de resttijd af. De afmetingen zijn 51x48,6x30 cm. Dit basisklasse model is perfect voor iedereen die op zoek is naar een voordelige combimagnetron.


Beste luxe magnetron vrijstaand: Panasonic NN-GT46KBSUG


Beste deal voor dit product:
€279,- €244,-

Beste luxe magnetron vrijstaand: Panasonic NN-GT46KBSUG

Deze Panasonic solo magnetron biedt het beste van het beste. Dat begint al met een giga vermogen van 1000 Watt, waarmee je eten in no-time bereid is. Daarnaast heeft hij een inhoud van liefst 31 liter. Kies voor de ontdooifunctie, grilfunctie of de stoomfunctie of een van de andere automatische programma's (21 in totaal).

Wat je ook klaarmaakt, dankzij de speciale inverter technologie en glazen draaiplaat worden gerechten gelijkmatig opgewarmd. Deze beste luxe vrijstaande magnetron is uiterst eenvoudig te bedienen via tiptoetsen en is voorzien van kinderbeveiliging en startherstel. Het apparaat is wat groter, namelijk 52,5x40,1x31 cm. Past dit op je aanrecht? Dan weet je in ieder geval zeker dat je met dit premium model geen miskoop begaat.


Beste inbouw magnetron: Siemens BF550LMR0


Beste deal voor dit product:
€499,- €368,-

Beste inbouw magnetron: Siemens BF550LMR0

Grote kans dat je het belangrijk vindt dat je nieuwe inbouw magnetron een strak design heeft. Dat kun je met deze Siemens magnetron alvast van het checklijstje strepen! De zwarte uitvoering in combinatie met de subtiel geplaatste bedieningsknoppen maken hem mooi om te zien. Daarnaast heeft hij ook fijne specs. Zo heeft hij een vermogen van 900 Watt en een inhoud van 25 liter.

Hij is geschikt voor een nis van 56-56,8 cm in breedte, 55 cm in diepte en 38-38,2 cm in hoogte. Deze Siemens inbouw magnetron is voorzien van draaiplateau en binnenverlichting. Een ideaal model voor grote gezinnen en keukenprinsen en -prinsessen die graag een losse magnetron en oven (of helemaal geen oven) wensen.


Beste inbouw combimagnetron: Bosch CPA565GS0


Beste deal voor dit product:
€1.099,-

Beste inbouw combimagnetron: Bosch CPA565GS0

Met deze Bosch combimagnetron kies je voor topklasse. En dat is natuurlijk zeker geen overbodige luxe, want als je een magnetron in laat bouwen dan wil je ook verzekerd zijn van kwaliteit. Dit pareltje heeft een vermogen van maar liefst 1000 Watt (heteluchtoven 1950 Watt) en een inhoud van 36 liter. De benodigde afmetingen van de nis zijn 56-56,8 cm in breedte, 55 cm in diepte en 45-45,2 cm in hoogte.

Kies uit 30 automatische programma's en gebruik dit apparaat als magnetron, oven, stoom en grill. Deze Bosch magnetron en oven heeft kinderbeveiliging, een gewichtssensor en binnenverlichting. Ideaal, want zo warm je ook 's avonds laat nog met goed zicht je maaltijd op. Kijk of hij past in jouw keuken en ga voor de beste kwaliteit combimagnetron!


Tips magnetrons vergelijken

En, heb je hierboven je favoriet al gevonden? In onze top 8 beste magnetrons vond je een gevarieerd aanbod, waar vast en zeker een beste magnetron voor je tussen zit. Mocht je toch nog twijfelen welk model het beste bij je past, dan kun je hieronder je voordeel doen met een aantal handige kooptips!

Vrijstaande of inbouw magnetron

De allereerste keuze die je maakt bij het kopen van een nieuwe magnetron is of je kiest voor een inbouw magnetron of een vrijstaande magnetron. Het voordeel van inbouw is dat ze netjes weggewerkt zijn in de keuken. In zo'n geval is het vaak ook handig om voor een combimagnetron te kiezen, want dan heb je er direct een oven bij (keerzijde is dat je oven en magnetron niet tegelijk kunt gebruiken). Bij een ingebouwde magnetron zit je natuurlijk wel vast aan bepaalde afmetingen (tenzij je de hele keuken nog op maat laat maken). Een vrijstaande magnetron wordt dan ook vaak aangeschaft wanneer de rest van de keuken al helemaal af is.

Solo magnetron versus combimagnetron

Een solo magnetron kan opwarmen en heeft in sommige gevallen ook een ontdooi- en/of grillfunctie. Deze is bij uitstek geschikt voor het opwarmen en ontdooien van kant-en-klaarmaaltijden. Kies je voor een combimagnetron dan krijg je meer functies. Zo dienen deze modellen ook als oven en kunnen de meest luxe modellen zelfs stomen. Daarmee maak je bijvoorbeeld de meest lekkere pizza's, stoomgroenten, taarten en ovenschotels. Voor deze extra opties betaal je natuurlijk wel iets meer.

Eigenschappen magnetron

Kijken we specifiek naar de eigenschappen en functies van de magnetron (of het nu een solo of combi is) dan is het interessant om te kijken of het model een draaiplateau heeft. Dit is zeker aan te raden, omdat de microgolven op deze manier gelijkmatiger je gerecht opwarmen.

Verder let je ook op het vermogen. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je maaltijd opgewarmd is. Om een vergelijking te maken: een magnetron van 900 watt doet zo'n 5 minuten over een maaltijd waar een magnetron van 1000 watt slechts circa 3:30 minuten over doet. Wil je een snelle magnetron, dan kies je dus voor een zo hoog mogelijk vermogen.

Daarnaast natuurlijk nog de afmetingen van de magnetron. Hoe groter hij is, hoe meer ruimte hij beslaat. Ben je de enige die hem gebruikt of gebruik je hem bijvoorbeeld alleen voor het opwarmen van soep? Dan is een kleine magnetron een prima keuze. Wil je ook grote ovenschotels en hele maaltijden opwarmen, dan is een wat groter model natuurlijk handiger. Meet thuis even na of je dinerbord in het model past dat je op het oog hebt.

Tot slot kunnen de manier van openen en bediening nog doorslaggevend zijn in je keuze. Zo is de een meer fan van een magnetron met drukknop, terwijl de ander liever een handvat heeft. Ook je wensen qua draaiknoppen of druktoetsen of touchscreen zijn afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Online magnetron kopen

De prijzen van magnetrons variĆ«ren van zo'n €65 voor budget magnetrons tot zelfs €1000 voor de meest luxe combi-modellen. Dit van merken als Samsung, LG, Siemens, Panasonic, Inventum, ETNA, Sharp, Veripart, Bosch en Whirlpool. Je kunt het met een magnetron dus zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Topklasse magnetrons zijn overigens van steviger materiaal, wat dan wel weer een positieve invloed heeft op de levensduur.

Wanneer je je zoektocht start via ProductenVergelijker.nl dan weet je in ieder geval zeker dat je je nieuwe magnetron zo voordelig mogelijk scoort. We vergelijken namelijk de prijzen bij verschillende webwinkels en sturen je door naar de shop waar het model op dat moment het goedkoopst is. Snuffel hierboven nog eens door onze top 8 beste magnetrons of bekijk het hele aanbod magnetrons.

Bekijk alle magnetrons en vind de beste prijs